Κάλπες στις Γενικές Συνελεύσεις

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Θέλετε να υπάρχουν κάλπες στις Γενικές Συνελεύσεις;

Ναι
70
61%
Όχι
45
39%

Σύνολο ψήφων : 115

Re: Κάλπες στις Γενικές Συνελεύσεις

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 13 Μάιος 2010 2:02 am

Έχεις δίκιο. Καλύτερα είναι χωρίς κάλπη. Όπου ένας απλός παρατηρητής βλέπει πως κάθε φορά η καταμέτρηση ξεκινάει απο το ίδιο κάθε φορά κομμάτι του αμφιθεάτρου και καταλήγει επίσης στο ίδιο. Και πως κάθε φορά το συγκεκριμένο πρώτο κομμάτι χωρίζεται σε 4-5 μέρη σε αντίθεση με το τελευταίο που μετριέται ολόκληρο.Και μου έρχεται μια απλή σκέψη: τόσο δύσκολο είναι να καθοριστεί σε πόσα κομμάτια θα χωρίζεται κάθε μέρος του αμφιθεάτρου; Δηλαδη πχ μετράμε κάθε 5 σειρές. Και τόσο δύσκολο είναι να μετράμε με τυχαία κατέυθυνση κάθε φορά(πότε αριστερά προς δεξιά και πότε το αντίστροφο)Ας ρίχνουμε ενα κέρμα ρε παιδί μου.Ή φοβάσαι μην είναι κάλπικο;;
Εικόνα
'the gentle don'

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό arkalos » Πέμ, 13 Μάιος 2010 2:14 am

'the gentle don' έγραψε:Δεν έχω πρόβλημα. Όπου θες..όχι εκτός ασύλου βέβαια προς θεού , να μπορούμε και να μπαχαλεύουμε :ninja: :o

'the gentle don' έγραψε:Ας ρίχνουμε ενα κέρμα ρε παιδί μου.Ή φοβάσαι μην είναι κάλπικο;;

Κατ'αρχήν τι είναι αυτά?Μίλησα εγώ για τίποτα τέτοιο?Και δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία σου.Από το μυαλό σου τα βγάζεις?Και ποιος σου είπε ότι συμφωνώ με τον τρόπο που γίνεται η καταμέτρηση τώρα.Κάθεσαι και γράφεις λες και σου είπα ότι καλά είναι να γίνεται έτσι η καταμέτρηση και να μην αλλάξει τίποτα.Τι να σου πω?καλά μυαλά!
arkalos

Έτος εισαγωγής: 1991

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 13 Μάιος 2010 2:18 am

'the gentle don' έγραψε:τόσο δύσκολο είναι να καθοριστεί σε πόσα κομμάτια θα χωρίζεται κάθε μέρος του αμφιθεάτρου; Δηλαδη πχ μετράμε κάθε 5 σειρές. Και τόσο δύσκολο είναι να μετράμε με τυχαία κατέυθυνση κάθε φορά

Νομίζω πως αυτή η πρόταση είναι περισσότερο εφικτή από την κάλπη. Αυτό μπορεί να αποφασιστεί με ένα ψήφισμα που θα δεσμευει όλες τις πλευρές να κάνουν με συγκεκριμένο τρόπο την καταμέτρηση. Αντίθετα για την κάλπη μπαίνουν πολλά ερωτήματα για το πως θα ειναι ακριβώς η διαδικασία .
Θα παρακαλούσα για λιγότερη ειρωνεία στη συζήτηση gentle don ;) .
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 13 Μάιος 2010 11:01 am

Αυτά περί σπατάλης χαρτιού , πολιτικοποιησης κλπ είναι αερολογίες και με κάνουν να τα κρίνω ως φθηνές δικαιολογίες κάποιων που θέλουν να υπάρχει αυτό το μπάχαλο.

Ώπα, για λάσκαρε λίγο φίλε. Το ότι κάποιοι έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από εσένα δεν σημαίνει ότι λένε λόγια φθηνά ή λόγια του αέρα. Εκτός και αν σου αρέσει να απορρίπτεις συλλήβδην εναλλακτικές και διαφορετικές προτάσεις (και το διάλογο γενικώς), και να προσπαθείς να περάσεις/επιβάλλεις το δικό σου. Οπότε στην περίπτωση αυτή, δεν διαφέρεις από αυτούς που προσπαθείς να "εξωραϊσεις" με το στήσιμο κάλπης.

Όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι βάσιμα. Και ιδίως το θέμα του οργανωτικού μπαχάλου και του χρόνου που χρειάζεται. Αυτά δεν σημαίνει πως υπερασπίζονται το σημερινό μπάχαλο, αλλά πως προβλέπουν πως αυτό το "μέτρο εξωραϊσμού" εν τέλει θα χειροτερεύσει την υπάρχουσα κατάσταση. Το να ειρωνεύεσαι γενικώς τους συνομιλητές σου, δεν σε μετατρέπει αυτομάτως σε "σοφότερο" ή σε νικητή. Στα μάτια αυτού που διαβάζει το topic, μάλλον μοιάζει βλακώδες.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 13 Μάιος 2010 11:30 am

Δεν απορρίπτω τον διάλογο. Ίσα ίσα παρακινώ σε αυτόν καθώς ζητώ σοβαρά αντεπιχειρήματα.Και αυτά τα ποστ σα το δικό σου δε μου αρέσουν.Ξέρεις μου θυμίζουν συνέλευση πολύ μπλα μπλα μπλα χωρίς ουσία. Αν θες πες τεκμηριωμένα γιατί διαφωνείς με τη κάλπη.
Εικόνα
'the gentle don'

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 13 Μάιος 2010 1:37 pm

Κατ'αρχάς μείωσε τις διαστάσεις της υπογραφής σου γιατί πιάνουν τη μισή σελίδα, ακόμα και σε οθόνες 17''. Οι διαστάσεις της υπογραφής σου είναι 870 x 250 pixels, κατέβασέ το πάχος της τουλάχιστον στα 200 pixels. Κάνε ένα μικρό resize αλλιώς θα αναγκαστώ να την αφαιρέσω.

Και στο θέμα της συζήτησης τώρα, με αυτό το επιχείρημα:
Μια απλή κάλπη και θα λυθεί κάθε πρόβλημα..Ούτε αριστερές πτέρυγες ούτε δεξιές ούτε πέταλα ούτε vip ούτε ειναι 20 οχι 21 οχι 19 , ούτε χωρίζω δε χωρίζω το πλήθος , ούτε μπαχαλοκαταστάσεις ,ούτε νοθείες , ούτε εξωσχολικοί , ούτε τπτ..Διαφωνεί κανείς;;

περιμένεις "σοβαρά" αντεπιχειρήματα; Πιστεύω πολύ σοβαρά σου απαντήσαμε όλοι εδώ μέσα, εσύ είσαι αυτός που κρατάει την ειρωνία, δίνει κοφτές απαντήσεις και νομίζει ότι ξηγιέται και ξάστερα. Ανάλυσε πρώτα σοβαρά τη δική σου θέση, μίλα για την προετοιμασία, το χρόνο που χρειάζεται η καταμέτρηση, το ενδεχόμενο να γίνονται οι συνελεύσεις από πεντάωρα εννιάωρα, το μπάχαλο που θα ακολουθεί στις καταμετρήσεις...

Τα δικά μας επιχειρήματα γιατί ΔΕΝ χρειάζεται κάλπη (όχι γιατί είναι κακή πρόταση - ίσως να βελτίωνε κάποια πράγματα) πιστεύω είναι ξηγημένα καλά. Δεν είναι η κάλπη η λύση που θα σώσει τις συνελεύσεις. Η λύση είναι να αφαιρέσουμε αυτή τη γηπεδική κουλτούρα που έχουν πολλοί από τους συμφοιτητές μας (μεταφορικά μιλώ - εσύ αν κρίνω από τα avatars την πρεσβεύεις κυριολεκτικά).

Ας κατεβάσουμε κανένα ψήφισμα πρώτα για το κάπνισμα, μετά για τις δευτερολογίες, γενικότερα ας στήσουμε λίγο μία κουλτούρα στοιχειώδους σεβασμού των συνελεύσεων, και μετά κοιτάμε την ψηφοφορία. Ιεραρχούμε κάποια πράγματα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Πέμ, 13 Μάιος 2010 2:12 pm

Μάλλον θα συμφωνήσω με merde και lawine.
Δεν θεωρώ ύψιστο ζήτημα τον τρόπο καταμέτρησης αλλά κυρίως τη διαδικασία της συνέλευσης και το τι ψηφίζουμε.

Νομίζω πως θα έπρεπε να ψηφίζουμε για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι παραταξιακά πλαίσια. Βέβαια σ' αυτό το επιχείρημα μάλλον θα χαρακτηριστούμε ως απολιτίκ, καθότι κάθε απόφαση πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πολιτικό πνεύμα κλπ... Και το περίεργο είναι ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί υιοθετούνται από τις πτέρυγες που στηρίζουν την αμεσοδημοκρατία...

Όμως πολλές φορές συμβαίνει να ψηφίζεις πράγματα με τα οποία είτε δε συμφωνείς, είτε δεν είσαι σίγουρος για αυτά, απλά επειδή συμφωνείς περισσότερο με μια άλλη συγκεκριμένη θέση του πλαισίου.
Και οι παρατάξεις νομίζω αρκετές φορές κάνουν κατάχρηση κι εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα, περνώντας έμμεσα διάφορες θέσεις τους.

Εδώ επίσης θα ήθελα να αναφέρω για όσους δεν γνωρίζουν, ότι παλαιότερα (μέχρι το έτος 2005-2006 αν θυμάμαι καλά) υπήρχε ο 2ος γύρος μεταξύ των 2 πρώτων πλαισίων, κι έτσι επικρατούσε τελικά ένα πλειοψηφικό πλαίσιο. Η κατάργηση του 2ου γύρου, που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις, ήρθε ως το τελειωτικό χτύπημα για ένα ανεξάρτητο σχήμα που πρωταγωνιστούσε, έπαιρνε συνελεύσεις, αλλά παράλληλα με την παρακμή του πολεμήθηκε από τις παρατάξεις...
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 13 Μάιος 2010 3:20 pm

merde_conserve έγραψε: Ανάλυσε πρώτα σοβαρά τη δική σου θέση, μίλα για την προετοιμασία, το χρόνο που χρειάζεται η καταμέτρηση, το ενδεχόμενο να γίνονται οι συνελεύσεις από πεντάωρα εννιάωρα, το μπάχαλο που θα ακολουθεί στις καταμετρήσεις...

(έχω μιλήσει για τη θέση μου και σε προηγούμενα ποστ..γνκ δε μου αρέσει να επαναλαμβάνω)
Τυπώνεις ψηφοδέλτια με τα ονόματα των παρατάξεων. Ψηφίζεις με ένα απλό σταυρό. Οτιδήποτε άλλο άκυρο.Η κάλπη ανοίγει από τη στιγμή που ξεκινάει και η συνέλευση και κλείνει τη στιγμή που τελειώνει.Όπως και στις εκλογές δίνεις πάσο και ψηφίζεις. Έστω πως χρειάζεσαι μισή ώρα παραπάνω απο τη στιγμή της λήξης(σε σχεση με τώρα) , λόγω κάλπης. Αυτη τη μια ώρα μπορείς να την κερδίσεις ξεκινώντας τη συνέλευση όχι στις 2 αλλά κατά τη 1. Καλύτερα να ακολουθεί μπάχαλο στις καταμετρήσεις (αν και προσωπικά δε βρίσκω λόγο) παρά το τωρινό μπουρδέλο.

merde_conserve έγραψε:Τα δικά μας επιχειρήματα γιατί ΔΕΝ χρειάζεται κάλπη (όχι γιατί είναι κακή πρόταση - ίσως να βελτίωνε κάποια πράγματα) πιστεύω είναι ξηγημένα καλά. Δεν είναι η κάλπη η λύση που θα σώσει τις συνελεύσεις. Η λύση είναι να αφαιρέσουμε αυτή τη γηπεδική κουλτούρα που έχουν πολλοί από τους συμφοιτητές μας (μεταφορικά μιλώ - εσύ αν κρίνω από τα avatars την πρεσβεύεις κυριολεκτικά).

Πρόσεχε πως μου μιλάς γιατί δε με ξέρεις και δε μπορείς να με κρίνεις. Όταν λες δικά μας επιχειρήματα τί εννοείς;; Νομίζω πως γράφω στο αντισυμβατικό φόρουμ της σχολής εκτός αν κάνω λάθος..Είστε ομάδα;

Α και σχετικά με την τωρινή διαδικασία θα ήθελα να σχολιάσεις το παρακάτω..
the gentle don έγραψε:Και μου έρχεται μια απλή σκέψη: τόσο δύσκολο είναι να καθοριστεί σε πόσα κομμάτια θα χωρίζεται κάθε μέρος του αμφιθεάτρου; Δηλαδη πχ μετράμε κάθε 5 σειρές. Και τόσο δύσκολο είναι να μετράμε με τυχαία κατέυθυνση κάθε φορά(πότε αριστερά προς δεξιά και πότε το αντίστροφο)Ας ρίχνουμε ενα κέρμα ρε παιδί μου.
Εικόνα
'the gentle don'

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 13 Μάιος 2010 3:26 pm

'the gentle don' έγραψε:
merde_conserve έγραψε:Τα δικά μας επιχειρήματα γιατί ΔΕΝ χρειάζεται κάλπη (όχι γιατί είναι κακή πρόταση - ίσως να βελτίωνε κάποια πράγματα) πιστεύω είναι ξηγημένα καλά. Δεν είναι η κάλπη η λύση που θα σώσει τις συνελεύσεις. Η λύση είναι να αφαιρέσουμε αυτή τη γηπεδική κουλτούρα που έχουν πολλοί από τους συμφοιτητές μας (μεταφορικά μιλώ - εσύ αν κρίνω από τα avatars την πρεσβεύεις κυριολεκτικά).

Πρόσεχε πως μου μιλάς γιατί δε με ξέρεις και δε μπορείς να με κρίνεις. Όταν λες δικά μας επιχειρήματα τί εννοείς;; Νομίζω πως γράφω στο αντισυμβατικό φόρουμ της σχολής εκτός αν κάνω λάθος..Είστε ομάδα;

Κοίταξε gentle don στα όρια είμαι να μην βρίσω που σε χαλαει και το φορουμ τωρα. Ποια ομάδα; Τέτοια ηλιθιότητα σε λόγια ανθρώπου έχω συναντήσει μόνο σε παραταξιακούς. Προφανώς εννοεί ως εμείς τον εαυτό του, τον arkalos και την lawine. Πόσο μυαλό θελει για να το καταλάβει κανείς;

Spoiler: show
Ντάξει τελικά δεν συγκρατήθηκα...
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 13 Μάιος 2010 3:33 pm

ingenieurin26 έγραψε:Κοίταξε gentle don στα όρια είμαι να μην βρίσω που σε χαλαει και το φορουμ τωρα.

ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ :lol: :lol: :lol:
Εικόνα
'the gentle don'

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες