20/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 21 Οκτ 2009 11:48 pm

Ναι ας δούμε πως μπορεί να γίνει:

με ομαδική προσπάθεια όπως κάποιο ψήφισμα, διότι η προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων θα πέσει στο κενό. η πρότασή μου θα ήταν ένας συνδυασμός ανεξάρτητου προεδρείου και καταμετρητών, αν όχι στο σύνολο τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό. Αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς, σου προκαταβάλλω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συνεννόησης παρασκηνιακά με τις παρατάξεις δεν θα έχει αποτέλεσμα.

ναι αλλά μπλα μπλα μπλα......

Το θέμα που ανακύπτει είναι η υποκειμενικότητα της ιδιότητας του "ανεξάρτητου", αφού αν δεν είσαι μέλος μπορεί να είσαι φίλος και αυτό να μην αποτελεί επαρκώς ανεξαρτησία για κάποιους. Φυσικά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι σιγά μην σε αφήσουν οι παρατάξεις να τους στερήσεις τη θέση στο προεδρείο. Και ψήφισμα να κατεβάσεις, να έχεις υπόψη σου ότι οι "κύκλοι" οι παραταξιακοί πιθανότατα θα σε απορρίψουν, πάντα με αφορμή (όχι αίτιο φυσικά) το υποκειμενικό της υπόθεσης.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό mpourda » Πέμ, 22 Οκτ 2009 12:03 am

όποτε αν κατάλαβα κάλα μου λές ότι είναι αδύνατο.και γιατι να 'ρωτήσουμε' τις παρατάξεις?δεν κατάλαβα έχουν περισσότερα δικαιώματα οι φοιτήτες τών παρατάξεων?και φύσικα δεν μπορούμε να ελεξουμε ποιοί είναι φίλοι με ποίους γι αυτό το προεδρείο αυτο θα αλλάζει...δεν ξέρω πως θα μπορούσε γνκ να γίνει όσο πιο δημοκρατικα γίνεται άλλα πάντα υπάρχει μια λύση...και επαναλαμβανω το τι θα δεχτουν ή όχι οι παρατάξεις και πόσο εύκολα δεν πρέπει να τιθεταί καν σαν θέμα... :P (η φάτσα είναι άσχετη)
mpourda

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Atakama » Πέμ, 22 Οκτ 2009 5:02 pm

Μιας και δεν ανεχομαι να παει τσαμπα η βραχναδα που κληρονομησα και καταγγελοντας το αναξιοπιστο κατεστημενο της τεχνολογιας, μιας και το μικροφωνο δε πολυβοηθησε, - το κατεστημενο των φασαριοζων συναδελφων λειτουργησε ρολοι-, μετα απο απαιτηση αρκετων φιλων και γνωστών ανεβαζω την ομιλια μου σαν ανεξαρτητος φοιτητης! Συγνωμη για τον ανορθοδοξο αυτό τροπο αλλά ήμουν μες στη νιρβανα μου καθως μιλουσα δυνατά και δεν είχα πολυαντιληφθει οτι δεν ακουγομουν,- ισα ισα νομιζα οτι σας ειχα ξεκουφανει- και οτι γινοταν χαμός απο πισω μου! Μόνο στο τελος οταν κατεβηκα μου ειπαν οτι δεν ακουγομουν!
So

Γεια σας συνάδελφοι. Είμαι 5ετής φοιτητής της πολυαγαπημένης σχολής μας. Παρότι 5ο έτος, είναι η πρώτη φορά που μιλάω στο βήμα, οπότε κάνω επίκληση τόσο στην ανοχή όσο και στην επιείκειά σας. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι στο βήμα σήμερα είναι για να απευθυνθώ στους πρωτοετείς της σχολής μας. Και αυτό γιατί έχω σκοπό να αναφερθώ σε κάποιες αλήθειες και συμπεριφορές που θα συναντήσετε, μερικές ίσως τις παρατηρήσατε ήδη, στο καινούριο για σας περιβάλλον του πολυτεχνείου. Θα ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι όσα θα πω είναι προσωπική μου άποψη και θα χαρώ αν ταυτιστείτε έστω και με ένα ζήτημα από όσα θα αναφέρω.
Κατ’ αρχήν, φαντάζομαι είστε πολύ χαρούμενοι που βρίσκεστε εδώ, ή έστω ήσασταν πριν αρχίσουν τα μαθήματα. Το πολυτεχνείο έχει τη φήμη του κορυφαίου τεχνολογικού ιδρύματος της Ελλάδας, με τοπ καθηγητές, εγκαταστάσεις και αποθηκευμένη γνώση. Ο πρόεδρος της σχολής κατά την υποδοχή σας, πέρα από τα κολακευτικά σχόλια που σίγουρα θυμάστε (εδώ τα θυμάμαι εγώ 4 χρόνια μετά), ανέφερε επίσης για το σπουδαίο ρόλο της φοιτητικής ζωής στο νέο άνθρωπο, ώστε να ωριμάσει και να ολοκληρωθεί μέσω της συμμετοχής στα κοινά και τη διαδικασία αναζήτησης της γνώσης. Παρακαλώ σημειώστε για αργότερα:
1. συμμετοχή στα κοινά
2. αναζήτηση της γνώσης.
Ακόμη, θα σας ανέφερε για το ρόλο του πολιτικού μηχανικού κατά τη διάρκεια της ιστορίας και σήμερα, και το κατά πόσο ηγούνται στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Σας επιβεβαιώνω και εγώ με τη σειρά μου ότι όλα αυτά που σας είπε ισχύουν. Ισχύουν με την ιδιαίτερη, διαστρεβλωμένη οπτική που ισχύουν όλα τα ευκόλως εννοούμενα στην ελληνική κοινωνία μας, άρα και στο πολυτεχνείο.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος θα σας είπε ότι το επίπεδο του ΕΜΠ είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ότι οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι σε εσωτερικό και εξωτερικό. Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Και αυτό γιατί, πώς ορίζεται από τα υψηλότερα επίπεδα, όταν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον οργανωτικό και διδακτικό τομέα, όταν η γραμματεία υπολειτουργεί εφαρμόζοντας δικό της χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τη λογική του δημοσίου υπαλλήλου; Και έστω οι υπάλληλοι της γραμματείας έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Οι καθηγητές, ως εκπαιδευτικοί, πώς δικαιολογούν τα κακογραμμένα συγγράμματα και τις αμελείς συμπεριφορές; Ίσως να παρατηρήσετε αργότερα ότι πολλοί από αυτούς τους καταξιωμένους καθηγητές μας κρατούν μια υποτιμητική αντιμετώπιση απέναντι στο ίδρυμα, είτε λόγω αντίδρασης στην κυρίαρχη αναξιοκρατία που επικρατεί, στην καλύτερη, είτε λόγω της αντίληψης ότι έξω προσφέρεται καλύτερο επίπεδο σπουδών, με αποτέλεσμα να αδιαφορούν και να αντιμετωπίζουν τον τίτλο τους σαν ένα ακόμα τρόπαιο στο βιογραφικό τους. Ευτυχώς, κατά τη γνώμη μου, αυτοί αποτελούν εξαίρεση.
Το υψηλό επίπεδο του ΕΜΠ ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα με το επόμενο θέμα. Αν νομίζετε ότι μετά το λύκειο θα αφήνατε την παραπαιδεία πίσω, κάνετε λάθος. Θα ανακαλύψατε ήδη ότι υπάρχουν σημειώσεις για όλα σχεδόν τα μαθήματα, που μοιράζονται από συγκεκριμένες παρατάξεις για να καλύψουν κενά βιβλίων είτε ανικανότητα καθηγητών ή απλά πολύ δύσκολων μαθημάτων. Και αν δε σας φτάνουν οι σημειώσεις, υπάρχουν και τα φροντιστήρια, τα οποία φαίνεται να πηγαίνουν καλά μιας και τα φυλλάδιά τους αυξάνονται κάθε χρόνο. Έτσι, με λίγη εξωτερική βοήθεια βασισμένη σε πρωτογενείς ακόμα πελατειακές σχέσεις, το ΕΜΠ διατηρεί το υψηλό του επίπεδο.
Τώρα όσον αφορά τη συμμετοχή στα κοινά και την ωρίμανση και πολιτικοποίηση του φοιτητή: με αρκετές εξαιρέσεις φυσικά, η κυρίαρχη εντύπωση που θα σας μείνει από τις οργανωμένες νεολαίες των κομμάτων είναι ότι παρά την όποια τους προσπάθεια για την επίλυση των αδυναμιών της σχολής, ουσιαστικό και κύριο μέλημά τους είναι να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, που περιλαμβάνει φυλλάδια, τοιχοκολλημένες αφίσες και, καλή ώρα τώρα, επίδειξη δύναμης στις συνελεύσεις. Μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης συνεπάγεται αυξημένη επιρροή σε σας τους πρωτοετείς, άρα και περισσότεροι ψήφοι στις εκλογές. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής; Συνέπεια αυτής της πρακτικής – λογικής της επίδειξης είναι ο «οπαδισμός» των οργανωμένων συναδέλφων μας, άρα και αρκετά σκηνικά γηπέδων που θα απολαύσετε στα επόμενα χρόνια. Ξύλο, συνθήματα κ.λπ. για τα μάτια σας μόνο. Άντε και τη ψήφο σας.
Το χειρότερο αποτέλεσμα όμως αυτής της δήθεν πολιτικοποίησης και του «οπαδισμού» είναι το συντηρητικό πλαίσιο που αναπτύσσεται στη σχολή, παραγκωνίζοντας κάθε έννοια ακαδημαϊκής νοοτροπίας, με την έννοια της αναζήτησης και δημιουργίας. Κάθε λογική συνεργασίας και ομόνοιας της φοιτητικής κοινότητας τορπιλίζεται κάτω από το βάρος των κομματικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια βελτίωσης να βάλλεται από καχυποψία και δυσπιστία από όλες τις πλευρές, αν δεν την αναγνωρίζει ο καθένας ως δική του. Πολλοί συνάδελφοι θα μ’ αντικρούσουν με το επιχείρημα ότι το πολυτεχνείο δεν είναι ξέχωρο από την κοινωνία, ότι όλες οι ιδεολογικές συγκρούσεις και η ταξική πάλη πρέπει να έχουν αντίκρισμα και στη σχολή, ότι είναι λογικό οι εικόνες που βλέπουμε στα παράθυρα της τηλεόρασης, να επαναλαμβάνονται και εδώ. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κλείνω την τηλεόραση και δεν ακούω κανέναν. Η στείρα αντιπαράθεση όπου κανένας δεν έχει τη διάθεση να ακούσει τον άλλο, ούτε να μιλήσει ουσιαστικά με τον άλλο, αλλά απλά να παραθέσουν τις απόψεις τους ή να αλληλοκατηγορηθούν, για μένα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.
Τελειώνοντας, να σας ευχηθώ καλή ακαδημαϊκή πορεία και να σας προτρέψω να μην παίρνετε σοβαρά πολλά πράγματα εδώ στο πολυτεχνείο και ας σας τα παρουσιάζουν διαφορετικά. Εμπιστευτείτε απλώς τις δυνάμεις σας.

Ευχαριστώ.
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Δημοσίευσηαπό Ingeniero_civil » Πέμ, 22 Οκτ 2009 8:52 pm

Ωραίος! :thumbup:
:clap: :clap: :clap:
Αν δε θελήσεις όταν μπορέσεις, δε θα μπορέσεις όταν θελήσεις..
Ingeniero_civil

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Πέμ, 22 Οκτ 2009 8:55 pm

Μπράβο ρε Ατακάμα, συγχαρητήρια για το θάρρος σου! Κρίμα που δεν ακούστηκες... :ninja:
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Μινωας » Πέμ, 22 Οκτ 2009 9:13 pm

Πολύ καλός και συγχαρητήρια για τα μετα συγχωρήσεως αρχίδι@ που χρειάζονται για να βγεις και να μιλήσεις μπροστά σε 300 ατομα χωρίς χωρίς να έχεις λάβει την "κομματική εκπαίδευση" επαυτού του θέματος.
Και για να μην γράψω μόνο μια στύρα συμφωνία με τα όσα είπες πιστεύω πως το φτέξιμο βαραίνει και λίγο και εμάς τους ίδιους που υοθετούμε αυτούς τους κομματικούς μηχανισμούς που περιέγραψες,που πολλές φορές δεν σεβόμαστε τους καθηγητές μας και δημιουργούμε μια κατάσταση "καφενείου" μέσα στις αίθουσες(αν και οι περισσότεροι καθηγητές που είναι υπεύθυνοι και φροντίζουν να είναι μεταδοτικοί απέναντι στο ακροατήριό τους δεν αντιμετοπίζουν τέτοια κατάσταση),που είμαστε εξάλλου εμείς οι ίδιοι που φροντίζουμε να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση.

Α και μια ερωτησούλα...ποιος έχει καθορίσει ότι οι μη κομματικές τοποθετήσεις πρέπει να γίνονται λίγο πριν ή και πάνω στην ψηφοφορία?
Γιατί δηλαδή να μην γίνονται στην αρχή?ή να εντάσονται και αυτές στην κλήρωση με την οποία βγαίνει η σειρά των τοποθετήσεων..?
Μινωας

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 22 Οκτ 2009 9:55 pm

Αυτή την τοποθέτηση τώρα τη μαθαίνω, έχασα επεισόδια. :wtf:

Συγχαρητήρια στο φίλο atakama για το κουράγιο του και την τοποθέτησή του. Θα σου δώσω 1+1 σκληρό δίσκο δώρο αύριο χαχαχαχα. :lol: :raspberry:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό akis » Πέμ, 22 Οκτ 2009 10:49 pm

Ευτυχώς που δημοσίευσες τον λόγο σου γιατί μόνο το "πολυαγαπημένης σχολής" είχα πιάσει απ την "ακρόασή" σου...
Όπως και να χει μπράβο και για τα λόγια σου αλλά κυρίως γιατί ότι θέλησες να μιλήσεις... :clap: :clap: :clap:
Μακάρι να είχαν τη θέληση να μιλούν έτσι στις συνελεύσεις περισσότεροι ανένταχτοι φοιτητές και μακάρι 2 φορές να ακούγονταν (γιατί αυτό κυρίως νομίζω τους αποτρέπει) και να γινόταν απόλυτα σεβαστή η άποψή τους...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό QEye » Πέμ, 22 Οκτ 2009 11:24 pm

Εννοείται καλά έκανε ο φίλος και μίλησε στη συνέλευση.
Αλλά μήπως η τοποθέτησή του δεν είχε και ιδιαίτερο νόημα να ακουστεί γτ δεν πρότεινε κάτι, δεν έθιγε κανένα συγκεκριμένο ζήτημα και ήταν στην ουσία γκρίνια για την κατάσταση της σχολής που όλοι, ακόμη και οι πρωτοετείς, έχουμε ακούσει?
Εγώ σταμάτησα να τον προσέχω, όχι λόγω φασαρίας, αλλά γιατί βαρέθηκα.

Ας πούμε η κοπέλα που κατέθεσε το ψήφισμα για τη βιβλιοθήκη, που δεν κατάλαβα αν ήταν από παράταξη, έγινε πλήρως ακουστή γιατί είχε κάτι χρήσιμο να πει.
Κακά τα ψέμματα, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές σπάνια ακούγονται γιατί ό,τι λένε το έχουμε ξανακούσει, και δεν θα ακούγονται και ανένταχτοι που δεν έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν.
Όταν θίγεται ένα φλέγον ζήτημα της σχολής, ή κάποιος αποφασίζει να μιλήσει σύντομα, περιεκτικά και κατανοητά, οι περισσότεροι ακούν.

Γι' αυτό κι εγώ θυμώνω όταν ακούω ανθρώπους να λένε για την αφόρητη κατάσταση της γενικής συνέλευσης ενώ περηφανεύονται για την αποχή τους, ανθρώπους γεμάτους ιδέες που τις μοιράζονται μόνο με τις παρέες τους ("πω ρε φίλε, τι ωραία που θα ήταν να είχαμε στη σχολή....") και δεν έρχονται να μπουν κι αυτοί στη μάχη, να μιλήσουν απλά και όχι ξύλινα, να βοηθήσουν να κάνουμε κάτι καινούριο και ρηξικέλευθο...
Εγώ θέλω να αγωνιστώ για μια καλύτερη σχολή και μια καλύτερη κοινωνία, κι ας είναι το παιχνίδι από πριν χαμένο. Ας πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, ας είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουν ησυχία στη συνέλευση και θα ζητήσουμε κι απ τον διπλανό μας κάνει το ίδιο, ας καταθέσουμε ψηφίσματα για τα θέματα που μας αφορούν, ας τοποθετηθούμε πάνω σε ζητήματα που άλλοι φοβούνται ν' ανοίξουν..

Ή μήπως το παράκανα με τον ιδεαλισμό?
QEye

Δημοσίευσηαπό mpourda » Πέμ, 22 Οκτ 2009 11:35 pm

μια χαρα τα λες...και .εχεισ δίκιο αλλά κατηγόρεις κάτι που στην ουσία και σύ το κάνεις...με την δημοσιευσή σου δεν προτείνεις κάτι ουσιαστικό απλά κάνεις μια διαπίστωση...και το παίδι που μίλησε μπόρει να μην προτείνε μια λύση αλλά έκανε το πρώτο βήμα κάτι που κανείς άλλος από όσους παραπονιόμαστε δεν έκανε...
mpourda

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες