Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ. Τετάρτη 27/11

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ. Τετάρτη 27/11

Δημοσίευσηαπό gv22 » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:08 pm

politikos mhxanikos έγραψε:παιδια η συνελευση γινεται?

Ήμουν στην σχολή μέχρι τις 1:30 περίπου και μέχρι τότε δεν είχε κόσμο οπότε ούτε και συνέλευση.
Αν μαζεύτηκαν πιο μετά δεν ξέρω...
gv22

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό dexter » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:17 pm

Προφανώς είσαι Αθηναία! Το να βγείς για έναν καφέ μια φορά την ημέρα ποσό σου κοστίζει; Το πολύ 5 ευρώ; Συγνώμη εμείς (με το εμείς εννοώ την οικογένεια μου), έχουμε 2 λογαριασμούς Δεη, 2 ενοίκια-δόσεις, 2 κοινόχρηστα κλπ κλπ
Η οικονομική πίεση όπως καταλαβαίνεις είναι τεράστια, ειδικά από τη στιγμή που ένας μισθός έρχεται στο σπίτι! Οπότε συνεπάγεται και μεγάλη πίεση σε μένα. Τώρα μιλάω προσωπικά αλλά πιστεύω ότι πάρα πολλά παιδιά είναι στη θέση μου και καταλαβαίνουν ακριβώς τι θέλω να πω!
Άσε που με τις καταλήψεις και την κλειστή σχολή ποτέ δεν καταλήγουμε κάπου και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τελειώνουμε τέλη Ιουλίου εξεταστικη.. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!
dexter

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:21 pm

Αυτό έλειπε, να πηγαινω κάθε μέρα για καφέ. Ουτε αυτό. Γι αυτό καταλαβαίνω τι λές. Αλλά, την δική σου άποψη την έχω δει χιλιογραμμένη και είναι αυτή που ακούω και στη σχολή.
Black έγραψε:
ingenieurin26 έγραψε:
Μπορείς να έχεις και χίλιους άλλους λόγους. Απλά δεν έχω καταλάβει το εξής. Οι φοιτητές αυτής της σχολής θεωρούν συμφέρον τους να κάνουν όση οικονομία μπορούν για να μην επιβαρύνουν τους γονείς τους ή να έχουν και κάποια προοπτική να δουλέψουν στην χώρα τους μετά από όλο αυτόν τον κόπο που έχουν κάνει ώστε να συνεισφέρουν ουσιαστικά; Γιατί εγώ που δεν πληρώνω νοίκι, το να κάθομαι να σαπίζω σπίτι και να προσπαθώ να ξοδέψω όσα λιγότερα γίνεται, όσο τα βύσματα βρίσκουν άνετα δουλειά δεν το θεωρώ συμφέρον μου. Αυτά...
Και δεν τα λέω προς υπεράσπιση της ΓΣ. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν κι άλλοι που τα σκεφτονται αυτά.

Όλοι πιστεύω τα σκέφτονται αυτά. Τα βύσματα πάντα θα βρίσκουν δουλειά γιατί με αυτό ασχολούνται από "πάππου προς πάππου". Δεν το λέω για κακό, πραγματικά μαγκιά τους. Το θέμα είναι ότι με όλη αυτή την απαξίωση του πανεπιστημίου που γίνεται απλά για μικροπολιτικά συμφέροντα δεν θα βρίσκουμε οι υπόλοιποι. Όταν ο μεγάλος προβληματισμός είναι "ποιός θα ανοίγει τα φώτα", "ποιός θα περνάει τις βαθμολογίες" τότε τί να πω. Έχω καθηγητή πανεπιστημίου στην οικογένεια μου, αυτό που μου λέει είναι ότι το αραλίκι και το βόλεμα που υπάρχει στις γραμματείες δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Δέκα κάνουν τη δουλειά ενός. Ας κλείσουμε τη σχολή λοιπόν για αυτούς.

Αυτά τα πράγματα για τα φώτα και τις βαθμολογίες και μένα μου φάνηκαν αστεία, αλλά βαριόμουν να το γράψω. Οι καθηγητές δεν έχουν πρόβλημα να καταχωρούν μόνοι τους τη βαθμολογία.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό dexter » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:24 pm

Προφανώς όμως δεν σε πείθει κανείς μας.. Κρίμα!
dexter

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:25 pm

Μα τι εννοείς; Δεν έχω ψηφίσει ποτέ κατάληψη. Απλά ήθελα να παρουσιάσω κι άλλη μια πλευρά των συμφερόντων μας, για να το βλέπουμε συνολικά το πράγμα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό dexter » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:33 pm

ingenieurin26 έγραψε:Μα τι εννοείς; Δεν έχω ψηφίσει ποτέ κατάληψη. Απλά ήθελα να παρουσιάσω κι άλλη μια πλευρά των συμφερόντων μας, για να το βλέπουμε συνολικά το πράγμα.

Μα αυτή την πλευρά που λες την ξέρουμε όλοι και αυτοί που ευνοούνται και αυτοί που μένουν πίσω! Βλέπεις να αλλάζει αυτό; Στην Ελλάδα ζούμε!!
Ο "Black" έχει απόλυτο δίκιο! Τα βύσματα θα είναι για πάντα βύσματα!
dexter

Δημοσίευσηαπό shoukar » Τετ, 27 Νοέμ 2013 3:36 pm

Να πω 2 πράγματα όσον αφορά τις γενικές συνελεύσεις (προσωπικές απόψεις). 8-)
Καταρχάς, εφόσον υπερψηφίστικε πλαίσιο που ορίζει γενική συνέλευση μετά το πέρας της εξετάστικής (δεν μεσολαβούν αιώνες) θα έπρεπε να το σεβαστούμε.
Αν τώρα η αναγκαιότητα για συνέλευση είναι τόσο μεγάλη που να αξίζει να γ@@ήσουμε κι άλλο την ήδη γ@@ημένη εξεταστική και να ρισκάρουμε κι άλλο το ήδη επίφοβο εξάμηνο, τότε ναι θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η απόφαση της συνέλευσης.
Το πιο σωστό θα ήταν να το αποφασίσει το Δ.Σ., αλλά ως γνωστόν η ΔΑΠ που έχει πλειοψηφία δεν συμφώνησε. Όσοι έχουν πρόβλημα με αυτο να το δηλώσουν με τη ψήφο τους στις επόμενες φοιτητικές εκλογές.
Το αν θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος τρόπος, μετά το Δ.Σ., για διεξαγωγή συνέλευσης και ποιος θα είναι αυτός είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο απ' ότι κατάλαβα παραμένει άλυτο και λόγω συμφερόντων δεν ενδιαφέρεται κανένας να λυθεί.
Το να μαζεύονται υπογραφές όμως, όπως γίνεται τώρα με υποδειγματική προχειρότητα είναι το λιγότερο γελοίο και ανεύθυνο. Συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικές υπογραφές (google.docs και καλά high tech) δήθεν για αυτούς που αδυνατούν να παρευρεθούν στη σχολή για να υπογράψουν (τι κρίμα τα παιδιά), έχουν την ίδια βαρύτητα με το να στέλλω sms στη συνέλευση με το τι θέλω να ψηφίσω (απαγορεύεται, όφειλες να παρευρεθείς κύριε). Και επειδή η ηλεκτρονικές προσμετρήθηκαν θέλω και εγώ να μετρήσει to sms που θα στείλω στην επόμενη Γ.Σ. γιατί θα αδυνατώ να παρευρεθώ (ή μήπως έχουμε 2 μέτρα 2 σταθμά).
Όσον αφορά τις χειρόγραφες υπογραφές έχουν υπόσταση μόνο αν υπήρχαν εκπρόσωποι από όλες τις μεριές του Δ.Σ. σε κάθε μία από αυτές όπως γίνεται και στη ψηφοφορία της Γ.Σ. Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει γι αυτό.
Τέλος να πω ότι οι φοιτητές βαρέθηκαν να τρέχουν σε συνελεύσεις-παρωδίες για να κρατήσουν τις σχολές τους ανοιχτές, πράγμα που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο. Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Αντιθέτως εμείς σε κάθε συνέλευση έχουμε πλαίσιο κατάληψης. Αν είναι δυνατόν. Και μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί όλοι απαξιώνουμε τις συνελεύσεις ή γιατί πολλοί έρχονται τη τελευταία στιγμή απλά για να ψηφίσουν. Όταν ασχοληθούν στις συνελεύσεις με φοιτητικά θέματα και όχι πολιτικά χωρίς εντυπωσιακούς μονόλογους-κηρύγματα υπερ ή κατά κομμάτων και χωρίς την απειλή κλειστής σχολής συνεχώς, τότε να έχουν την απαίτηση να τους πάρουμε στα σοβαρά.
shoukar

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ze » Τετ, 27 Νοέμ 2013 5:15 pm

shoukar και εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω κομήτες που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε μια συνέλευση να γράφουν κατεβατά αναπαράγοντας συνεχώς,σε κάθε συγκυρία τα ίδια ιδεολογήματα. Το ξαναέγραψα εχθές ,θα το ξαναγράψω και τώρα. Όταν οι απολύσεις αυτές έρχονται να αναδιατάξουν τελείως τη δομή του πολυτεχνείου, το να μου λες ότι οι συνελεύσεις δεν αφορούν φοιτητικά θέματα, είναι εκτός του πλανήτη Γη. Ας κοιτάξουμε όλοι τη καμπούρα μας και να μην κεντράρουμε μόνο στη καμπούρα του διπλανού και ας προσπαθήσουμε μια φορά να μετατρέψουμε την αποψάρα μας σε ερώτημα.
ze

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 27 Νοέμ 2013 5:31 pm

Ανεξαρτήτως των απόψεων και της ιδεολογίας καθενός είναι μεγάλη σπατάλη ενέργειας η ενασχόληση με το κράξιμο παρατάξεων, αν και μερικές φορές βγαίνει αυθόρμητα και είναι κατανοητό. Το ίδιο ισχύει και για τις παρατάξεις όταν βγάζουν καταγγελίες η μία για την άλλη. Μεγάλη σπατάλη ενέργειας...Αυτό που θα ήθελα εγώ να δω από τους νέους φοιτητές είναι να αναφέρουν στην θεματική ενότητα "Σχόλια/ Παρατηρήσεις για τη σχολή" κάποια από τα φοιτητικά θέματα που θεωρούν ότι οι παρατάξεις αγνοούν. Είναι ένας από τους λόγους που φτιάχτηκε το site. Να ακούγονται και τα θέματα που δεν θα βρεις στα τραπεζάκια και τις ταπετσαρίες των κτιρίων μας.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό aleka » Τετ, 27 Νοέμ 2013 6:10 pm

Η συνέλευση εν τέλει είχε απαρτία? Γίνεται τώρα?
Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να τα καταφέρεις...
aleka

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης