19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τετ, 20 Οκτ 2010 3:55 pm

ingenieurin26 έγραψε:ρε παιδιά αυτό το τιμημένο πλαίσιο που ζήτησα να ανέβει που είναι; Δεν ρώτησα για να μου απαντήσετε πόσες μέρες είναι η κατάληψη, αλλά για να δώ τι σκ@τ@ προτεινε ο σύλλογος μας απέναντι στα νέα μέτρα (για τα οποία δεν ξέρουμε καν την ακριβή τους μορφή αλλά είμαστε σίγουροι για το τρόπο αντίδρασης).

το πλαίσιο είναι στη σχολή και όποιος/α ενδιαφέρεται να έρθει να το δεί όποτε θέλει. Δεν είναι κάποιο έγγραφο που θα το βρεί στη γραμματεία αλλά το φτιάχνουν φοιτητές. Όπως ο καθένας θεωρεί το υποκείμενό του μέρος ενός συνόλου υποκειμένων έτσι και εγώ θαωρώ ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε συνεχώς πίσω από μια οθόνη μια οθόνη και να παραπονιομαστε για ότι συμβαίνει στη σχολή. Είναι γελείο, είναι αστείο, είναι τραγικό να κάθεσαι πίσω από μια οθόνη και να παραπονιέσαι για ότι βλέπεις, γιατί όπως και να το κάνεις θα μείνεις με το παράπονο. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μια σχολή πιο πολιτικοποιημένη, έτσι ώστε να είχα μια παραπάνω αλληλεπίδραση με τον κόσμο και γι αυτό επιδιώκω την περαιτέρω πολιτικοποίηση της σχολής. Το να τοποθετείσαι στη συνέλευση είναι το παραπάνω από το φυσιολογικό , το να τοποθετείσαι και να επαναπάυεσαι στην τοποθέτησή σου στο Mqn είναι το τραγικό. Σε όσους και σε όσες παραπονιούνται και δεν κάνουν τίποτα έχω να πώ μόνο αυτό :
Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 20 Οκτ 2010 4:20 pm

Το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε χτες από 149 παρόντες φοιτητές στη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Αφού γίνεται τόσος ντόρος για τις ΓΣ (και ορθώς γίνεται) την επόμενη φορά (στις 2 Νοεμβρίου) ελπίζω η προσέλευση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη και να τηρηθεί μια διαδικασία καλύτερη της προηγούμενης ΓΣ.
Συνημμένα
enwtiko teliko.pdf
(128.22 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 240 φορές
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 20 Οκτ 2010 4:23 pm

Είναι όντως καμένο το τοπικ γιατί με το δίπολο καταληψιολαγνεία/καταληψιοφοβία κοιτάζουμε μόνο το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Θα είναι κρίμα πάλι να εκφυλιστεί μία σειρά αιτημάτων σε πλαίσια "ανοικτή σχολή"-"κλειστή σχολή" και όλος ο διάλογος να γίνεται με αυτή τη βάση. Αυτό είναι ακόμα ένα επιχείρημα για να σκεφτούμε ότι η κατάληψη ως μέσο πιο πολύ πολώνει παρά ενώνει και να συζητήσουμε την προοπτική και άλλων αγωνιστικών προτάσεων.

Συμφωνώ πάντως ότι η πολλή γκρίνια εξ αποστάσεως από ένα σημείο και μετά είναι επουσιώδης. Δεν φταίει βέβαια το Πρετεντερικό MQN (επικό σχόλιο και αυτό :D) για την πλατφόρμα επικοινωνίας που παρέχει, όσο η αντίληψη μερίδας συναδέλφων. Θα ήθελα βέβαια να πιστεύω πως το MQN αποτελεί μία βάση έκφρασης για αρκετά άτομα που είναι απογοητευμένα από τη ΓΣ ως διαδικασία και θέλουν να προτείνουν βελτιώσεις, αλλά αυτό φυσικά απέχει πολύ από μια στείρα γκρίνια για τις καταλήψεις.

(Υ.Γ από τη στιγμή που λαμβάνεται αγωνιστική απόφαση, θα μου άρεσε να δω και ψηφίσματα ή κινήσεις και για άλλα κοινωνικά θέματα - π.χ το θέμα του ασύλου και τους Ιρανούς απεργούς πείνας κ.ο.κ. Δεν λέω, φυσικά και θα εξαντληθούν όλα τα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά το φοιτητικό σύνολο είναι αρκετές φορές "μίζα" και σε κοινωνικά θέματα - πολύ πιο ενδιαφέροντα και φλέγοντα από τα συνήθη θέματα που συζητιούνται)
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Τετ, 20 Οκτ 2010 4:32 pm

Πάντως έγινε καλή κουβέντα χτες και κανείς δε βγήκε να πει απλώς ένα ξερό "προτείνω κλειστή/ανοικτή σχολή γιατί έτσι μου κάπνισε ένα πρωινό".
Οι χαρακτηρισμοί "φασισμός" και τα συνώνυμα του όμως είναι εντελώς ακραίοι και αυθαίρετοι!
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 20 Οκτ 2010 4:37 pm

Πάντως merde χτές στη ΓΣ κατέβηκε ψήφισμα από τον Εγκέλαδο προς υποστήριξη των μαθητών στην Ορεστιάδα που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο επειδή οργάνωσαν και συμμετείχαν στη κατάληψη του σχολείου τους.

Επίσης όσον αφορά τα ψηφίσματα που αναφέρεις προφανώς και είναι θεμιτό να κατεβαίνουν όχι όμως μόνο από τους φοιτητές που συμμετέχουν στα αγωνιστικά-αριστερά σχήματα της Σχολής αλλά από όλους τους φοιτητές του συλλόγου. Έτσι βγαίνει προς τα έξω ότι ο όλος σύλλογος ασχολείται και με κοινωνικά θέμτα ενώ ευαισθητοποιούνται και όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία της ΓΣ.
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 20 Οκτ 2010 4:48 pm

Πάντως έγινε καλή κουβέντα χτες και κανείς δε βγήκε να πει απλώς ένα ξερό "προτείνω κλειστή/ανοικτή σχολή γιατί έτσι μου κάπνισε ένα πρωινό".

Μιλούσα για το topic εδώ. Στη συνέλευση φυσικά και δεν εκφράζεται έτσι το πράγμα, αλλά ξέρουμε ότι στη μεγαλύτερη μερίδα των φοιτητών αυτό είναι το δίπολο και όχι τα πραγματικά προβλήματα και τα θέματα συζήτησης.

Επίσης όσον αφορά τα ψηφίσματα που αναφέρεις προφανώς και είναι θεμιτό να κατεβαίνουν όχι όμως μόνο από τους φοιτητές που συμμετέχουν στα αγωνιστικά-αριστερά σχήματα της Σχολής αλλά από όλους τους φοιτητές του συλλόγου. Έτσι βγαίνει προς τα έξω ότι ο όλος σύλλογος ασχολείται και με κοινωνικά θέμτα ενώ ευαισθητοποιούνται και όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία της ΓΣ.

Σίγουρα αλλά ξέρεις ότι αυτό πολλές φορές δεν είναι καθόλου εύκολο για μεμονωμένους φοιτητές. Το λέω γιατί π.χ και το Δεκέμβρη τέθηκαν ωραία θέματα εκτός των κλασσικών ατέρμονων συζητήσεων. Εφ'όσον γίνουν πιο φιλικές οι ΓΣ είναι σίγουρο ότι αρκετός κόσμος θα μπορεί να θέσει τέτοια θέματα κατά την κρίση του.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 20 Οκτ 2010 4:49 pm

Merde, καταληψιοφοβία ναι υπάρχει.Καταληψιολαγνεία πάλι...όσο καταληψιόλαγνοι είναι αυτοί οι "θρασύδειλοι" που πάνε και κλείνουν τον βράχο και το μουσείο (ααα φρίκη τουρίστες !!!!!) κλπ, άλλο τόσο είμαστε και εμείς.Απλά το καλύτερο με εμάς είναι ότι είμαστε περισσότερο της πρόληψης, σκεπτόμενος πάντα την (μια ακόμα) χαζή δικαιολογία "κάτσετε να το ανακοινώσουν επίσημα και μετά κάνετε ότι θέλετε".Λες και οι δονκιχώτες της γνώσης δεν θα αρχίσουν πάλι το ίδιο τροπάριο.Λες και η Διαμαντοπούλου έβγαλε την ομιλία για πλάκα στους Δελφους.Λες και πρέπει να περιμένουμε εμείς την τελευταία στιγμή για να ζυμώσουμε...

Υ.Γ-Αν σας ρωτούσαν ποια είναι η γνώμη σας για τους Γάλλους απεργούς τι θα λέγατε?Εγώ θα τους έλεγα κάφρους που διαταράσσουν την έκρυθμη λειτουργία του συστήματος, σπιλώνουν την εικόνα της χώρας τους στους άλλους πολιτισμένους λαούς και το κυριότερο?Πλήττεται ανεπανόρθωτα ο τουρισμός!(Thx ελληνοφρένεια)
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό Alexander » Τετ, 20 Οκτ 2010 6:02 pm

Ρε paktomen, με όλο το σεβασμό: Από τη μια κράξιμο γιατί μας νοιάζουν οι τουρίστες και το τι θα πουν "οι έξω", κι απ'την άλλη ρίχνεις στο τραπέζι το τι κάναν οι Γάλλοι. Που κολλάει και γιατί πρέπει να μας νοιάζει τι κάνουν οι Γάλλοι; Το βλέπω από πολλούς αυτό για τους Γάλλους τελευταία, ένα αίσθημα δικαίωσης, και ήθελα να το πω απλά εσύ μου έδωσες την αφορμή. Τελικά μας νοιαζει "τι λένε οι έξω" ή δε μας νοιάζει; Έχουμε γερά επιχειρήματα για το τι θέλουμε να κάνουμε, ή χρειάζεται να κάνουν κατάληψη και οι Γάλλοι για να έχουμε ένα extra πάτημα; Θέλω να πιστευω οτι ισχύει το πρώτο.

Όσον αφορά τη δική μας κατάληψη, οι πρώτες σκέψεις που έκανα χτες μόλις ειδά τι τελικά ψηφίστηκε ήταν ίδιες πάνω-κάτω με του γάντι. Είμαι κατά της κατάληψης αλλά δεν είπα κουβέντα για "τζούφιες" πλειοψηφίες και ό,τι άλλο παρόμοιο έχει ειπωθεί, καθώς...δεν κατέβηκα να ψηφίσω, τελεία. Απλά επειδή γνωρίζομαι με τα περισσότερα παιδιά απ'τα ΕΑΑΚ, πιστεύω οτι θα έχουν το καθαρό μυαλό να μην κατεβάσουν κατάληψη και στην επόμενη συνέλευση αν οι συνθήκες μείνουν ως έχουν. Πιστεύω (και δε νομίζω να είμαι ο μόνος) οτι για να έχει νόημα μια κατάληψη πρέπει να είναι όσο πιο μαζική γίνεται, και το βλέπουμε και στο κλίμα χωρίς να γίνει καμία ψηφοφορία οτι ακόμα δεν εχει περάσει στο ελάχιστο στους φοιτητές η αναγκαιότητά της. Πράγμα το οποίο, επειδή δε μας νοιάζει απλά να ψηφιστεί η κατάληψη και να συμβεί σαν ένα γεγονός στην ιστορία ( :P ), θα πρέπει ή να το καταφέρετε, ή να βρείτε/βρούμε άλλες μεθόδους αντίδρασης που να συγκεντρώνουν μεγαλύτερη αποδοχή. Περισσότερα από κοντά.
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 20 Οκτ 2010 6:30 pm

Ειρωνικό ήταν προφανώς ρε alex...Ακριβώς δεν μας νοιάζει τι θα πουν οι απέξω!!Και ειδικά όταν η αστική ιδεολογία στον αγώνα της να πείσει πως η Ελλάδα είναι και γαμώ τις χώρες από όλες τις απόψεις (σοβαροφάνειας κλπ..) την ίδια ώρα που πραγματοποιεί την μεγαλύτερη επίθεση στους πολίτες της, Έλληνες και μη Έλληνες.Αλλά είπαμε, πρώτα η ευημερία των αριθμών και μετά των πολιτών.

Επίσης ναι θέλει μαζικότητα το όλο θέμα, αλλά δεν περιμένω και πολλά από τους συνάδελφους της σχολής πολιτικών μηχανικών.Αν ήταν άλλη σχολή θα περίμενα και θα γινόντουσαν περισσότερα.Και το ότι δεν έχει περάσει στους φοιτητές η αναγκαιότητα της αντίστασης σε αυτά τα μέτρα (κάσας) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πρόβλημα έτσι?Αλλού είναι το πρόβλημα..
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό mits17 » Τετ, 20 Οκτ 2010 6:53 pm

Τα κτίρια θα παραμείνουν όλα κλειστά αύριο και την Παρασκευή δηλαδη??
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες