20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 21 Απρ 2010 11:53 pm

Ξέρετε κάτι όμως?Εμένα δεν με πειράζει και τόσο ο φασιστικός χαιρετισμός ενός τιποταρίδη.Δεν με πειράζει ούτε το κωλοδάχτυλο. Υποτίθεται ότι εκτίθεται μπροστά σε όλους και ιδίως μπροστά στους δικούς του.Με πειράζει,με ξενερώνει, με απογοητεύει όμως το γεγονός ότι υπάρχει μια λαοθάλασσα που τους κάνει πλάτες.Δηλαδή με πειράζει που στο σύνολο τους,άτομα που θα λέω συνάδελφους μου θα είναι αυτά τα άτομα που με την συγκατάθεση τους υποβαθμίζουν τα πάντα.Πια δημοκρατία όταν έρχεσαι τα τελευταία 5 λεπτά για ψήφο χωρίς να έχεις ιδέα τι έχει προηγηθεί.Πια αξιοκρατία όταν όλοι οι δαποπαστίτες θέλουν μόνο και μόνο να βολευτούν εις βάρος όλων των υπόλοιπων?Η υποκρισία αυτών των ατόμων με εκνευρίζει.Αυτά είναι η ουσία.Όχι η βρισιά, όχι ένα δάχτυλο.

Υπάρχει πραγματικά κανένας άραγε που να πιστεύει ότι τα άτομα αυτά έχουν καμία ιδεολογική βάση?Έστω υποτυπώδη.Θα το εκτιμούσα πραγματικά αν στα πλαίσιά τους έλεγαν που και πότε θα κάνουν πάρτι, πόσα χρήματα διαθέτουν για κεράσματα και όλα τα συναφή.Τώρα μην μας πουλάνε και πατριωτισμό και δήθεν λαϊκότητα.Δεν αγοράζουμε.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό fingongr » Πέμ, 22 Απρ 2010 12:11 am

kris2290 έγραψε:Απ οτι καταλαβαινω: Α)οταν καποιος κανει φασιστικους χαιρετισμους,προκαλει κτλ του πεταμε καφεδες αντι να τον γραψουμε στα @@ Β) τα κοινωνιοοικονομικα προβληματα θα λυθουν με καταληψη.

+1 :D :D

paktomenos έγραψε:...Πια δημοκρατία όταν έρχεσαι τα τελευταία 5 λεπτά για ψήφο χωρίς να έχεις ιδέα τι έχει προηγηθεί.Πια αξιοκρατία όταν όλοι οι δαποπαστίτες θέλουν μόνο και μόνο να βολευτούν εις βάρος όλων των υπόλοιπων?Η υποκρισία αυτών των ατόμων με εκνευρίζει.Αυτά είναι η ουσία.Όχι η βρισιά, όχι ένα δάχτυλο.

Υπάρχει πραγματικά κανένας άραγε που να πιστεύει ότι τα άτομα αυτά έχουν καμία ιδεολογική βάση?Έστω υποτυπώδη.Θα το εκτιμούσα πραγματικά αν στα πλαίσιά τους έλεγαν που και πότε θα κάνουν πάρτι, πόσα χρήματα διαθέτουν για κεράσματα και όλα τα συναφή.Τώρα μην μας πουλάνε και πατριωτισμό και δήθεν λαϊκότητα.Δεν αγοράζουμε.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που περιμένει την συνέλευση για να πάρει την απόφασή του σχετικά με τετοιου είδους θέματα. Και αυτό πολύ απλά γιατι στην συνέλευση δεν ακουγεται τίποτα. Ο καθένας δρα με βάση τον συμφέρον του και δεν μπορείς, ευτυχως ή δυστυχως να επιβάλλεις δημοκρατία για ολίγους. Τώρα γιατι βεβαια η κατασταση ωθεί κάποιους φοιτητές να ενδιαφέρονται μόνο για το αποτέλεσμα της ψηφοφοριας, καλύτερα να το ψάξεις μέσα στην ίδια τη συνέλευση και την στάση κάποιων εκεί.

Επίσης, να πω σήμερα ότι κατάλαβα ποσο πίσω είμαστε σαν κράτος σε θέματα ασφαλείας..Απο τα συνορα της χωρας μπαινοβγαίνει όποιος θέλει. Απο αυτα της πολυτεχνούπολης όμως κανείς δεν περνά χωρις να δώσει αναφορά στους άγρυπνους φρουρούς της ΚΝΕ (φοιτητές και όχι απεργοι παρεπιπτώντως), οι οποιοι έκαναν ακομη και την προσελευση στο πολυτεχνειο να μοιαζει με δημοσια υπηρεσια (ερωτας με τον ορο δημοσιο :D )
fingongr

Δημοσίευσηαπό alex89 » Πέμ, 22 Απρ 2010 12:49 am

@ Giorgitseli:

Κατ'αρχας ναι ειμαι δαπιτης υπέθεσα ότι θα το συμπεράνετε αυτό επειδή είπα ότι ήμουν δίπλα στη σκηνή.
Από κει και πέρα σε πρώτη βάση το διάζωμα πρέπει να σπάει στα δύο γιατί όπως μπορεί να γίνουν μπερδέματα και να καθυστερήσουμε κάμποση ώρα στην καταμέτρηση από την απέναντι μεριά έτσι μπορεί να γίνει και από εκείνη την μεριά.Το ζήτημα είναι τυπικό και πρέπει να τηρείται.Το είπα και στο αρχικό ποστ..Και για την κούραση που λες.Και 12 ωρες να έχει κρατήσει η συνέλευση το να μετρηθούν όλα τα διαζώματα με τον ίδιο τρόπο είναι απόλυτα λογικό.Εγώ δεν είπα ότι ήταν 40 αντί για 51 και δεν το γραψα αυτό για να ζητήσω τους 10 παραπάνω ψήφους διαφορά,αλλά δεν γίνεται κάθε φορα σε εκείνο το σημείο όταν λέμε ότι το σπάμε όπως κάναμε μέχρι εκείνη την ώρα με τα υπόλοιπα διαζώματα να λένε οι εαακιτες "αφήστε τις μ@λ@κίες όλο μαζί" και άλλα τέτοια...Νόημα λοιπόν για μένα έχει το τυπικό και το ορθό της διαδικασίας ακόμη και αν ο πρώτος έχει 150 ψήφουυς διαφορά από τον δεύτερο.

@3:Δηλαδή την χειρονομία την είδαν μόνο μέλη της εαακ άρα μόνο αυτοί μπορούν να υποστηρίξουν ότι όντως έγινε...οκ...Α και προφανώς κάποιος που ήταν και υπεύθυνος της δαπ θα διάλεγε να προκαλέσει με τέτοιο τρόπο ενώ προφανώς μόνο ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στην παραταξή του που είχε πάρει και με διαφορά 60+ ψήφων τη συνέλευση...απόλυτα λογικό...Αυτά για τις άναρθρες κραυγές και τις προκλήσεις,μάλλον δεν έχεις προσέξει την συμπεριφορά σας όταν μιλάνε οι άλλες παρατάξεις και κατα πόσο εσείς προκαλείτε και ειρωνεύεστε...Και αν λες ότι φέρει η δαπ ευθύνη επειδή δεν πλαισιώνει ενα άτομο το οποίο μόνο εσείς είδατε να σας κάνει χειρονομίες τότε εγώ σου λέω ότι η εαακ φέρει ευθύνη επειδη δεν συγκρατεί 2-3 άτομα,ειδικά έναν συγκεκριμένο ο οποίος σε οποιαδήποτε διαδικασία ψάχνει αφορμή για να πλακωθεί και χτες δεν ηρεμούσε με τίποτα,και αντίθετα με το που αρχίσουν αυτοί τα σπρωξίματα αρχίζουν και όλοι οι υπόλοιποι.Και για αυτό το λόγο εγώ δεν είμαι από τους χαζούς που πιστεύουν ότι το όλο νταβαντούρι το αρχίσατε ώστε να αμφισβητηθεί το αποτέσμα απλώς το αρχίσατε γιατί έτσι "όμορφα κι ωραία" έπρεπε να τελειώσει η συνέλευση....

3 έγραψε:Ουτε αναφερομαι σε περιπτωσεις που σκανε ατομα απο αλλες σχολες και ψηφιζουν στο αμφιθεατρο της ΔΑΠ, σαν την προηγουμενη συνελευση που εσκασε μυτη κοπελα απο δεν-ξερω-και-εγω-που, καθησε διπλα απο τη φιλη της, μου πεταξε το χερι ισα ισα μεχρι τον ωμο σε μια ντεμι σταση "ψηφιζω και δεν ψηφιζω", και την καταλαβαμε τελευταια στιγμη (αλλα για να μη διαλυθει η συνελευση, της καναμε παρατηρηση και το αφησαμε να περασει..).

Εδώ τι να πεις...Ναι όντως έρχονται άτομα εκτός σχολής να ψηφίσουν το πλαίσιο της δαπ ενώ το πλαίσιο εαακ-εγκέλαδος δεν το χει ψηφίσει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΣ,ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ!!!! :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Και κάτι τελευταίο...

3 έγραψε:α)ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.. Η ΔΑΠ κατεβασε ενα χαρτι στο οποιο εθετε το ζητημα του Master, κατι το οποιο ισως συμφωνει και η ΠΑΣΠ, αλλα δεν συμφωνουν 3 παραταξεις, φιλαρακο! Αυτες οι προτασεις κατατιθενται μονο στις ΓΣ και ΠΟΤΕ στα ΔΣ. Ειναι σαν να κατεβασω εγω ΔΣ που θα λεει "Οχι στα ιδιωτικα πανεπιστημια-καταλειψη σχολης".. Ειναι ζητημα καταστατικων πολιτικων θεσεων που δεν συμφωνουν ολοι σε αυτο το συλλογο! Καποιοι κατι σου κρυβουν, ξανασκεψου το..

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διάταξη ή γενικά κάποια συγκεκριμένη λογική για το ποια ζητήματα μπορούν να τεθούν σε ψηφοφορία σε ενα ΔΣ και ποια όχι και επιπλέον δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε το συγκεκριμένο ΔΣ και αν παραβαίνει αυτές τις διατάξεις...Απλά:

1)Το συγκεκριμένο ΔΣ είχε πει στην τοποθέτηση της και η ΠΑΣΠ ότι το στηρίζει απλά δεν θυμάμαι αν είχαν μπει ή οχι ακόμη οι υπογραφές...
2)Εφ'όσον το χαμε υπογράψει εμείς και η πασπ το ΔΣ πέρναγε δεν χρειαζόταν να υπογράψει κάποια άλλη παράταξη σύμφωνα με την κατανομή των εδρών.

Και για ποιο λόγο κάποιος από την εαακ παίρνει το ψήφισμα και δεν αφήνει να ολοκληρωθεί το ΔΣ????Επειδή διαφωνεί και δεν υπογράφει δεν το αφήνει και να περάσειί???(αν είναι έτσι θα έπρεπε η πκσ να έχει μαζέψει όλα τα ΔΣ!!! :D :D :D )
alex89

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Πέμ, 22 Απρ 2010 3:23 am

Σχετικά με τα "τραινάκια", που αναφέρουν πολλοί... Όσο η διαδικασία της ΓΣ παραμένει μια διαδικασία τσακωμών και προσβολών, με διάρκεια ερωτήσεων κάπου στη μισή ώρα, με ανούσιους διαλόγους και υπερβολικά πολύ καπνό για τα γούστα μου, ναι, θα έρχομαι 10 λεπτά πριν κλείσουν οι πόρτες για να ψηφίσω αυτό που θέλω. Και όσοι έχουν πρόβλημα με αυτό, ας κοιτάξουν να αλλάξουν την κατάσταση και μετά να γκρινιάζουν. Αλλά βέβαια, δεν σας συμφέρει να γίνει η ΓΣ ποιο προσιτή σε όλους, γιατί τότε τα "τραινάκια" θα κάθονται πιθανότατα από την αρχή και μάλλιστα θα αυξηθούν, και εκεί θα φανεί η μειοψηφία σας...
BullsEye

Δημοσίευσηαπό akis » Πέμ, 22 Απρ 2010 1:17 pm

BullsEye έγραψε:Αλλά βέβαια, δεν σας συμφέρει να γίνει η ΓΣ ποιο προσιτή σε όλους, γιατί τότε τα "τραινάκια" θα κάθονται πιθανότατα από την αρχή και μάλλιστα θα αυξηθούν, και εκεί θα φανεί η μειοψηφία σας...

1. Για το ότι είναι η ΓΣ αρκετά απρόσιτη για όλους μας δεν πρέπει να επιρρίψεις τις ευθύνες σε μια κατεύθυνση μόνο αλλά σε όλες. Και για τα υπαρκτά προβλήματα που αναφέρεις όλοι πρέπει να σκύψουμε πάνω από αυτά και να τα εξαλείψουμε.

2. Βασικά τις καθεστωτικές παρατάξεις δεν συμφέρει να γίνει η ΓΣ προσιτή σε όλους μας γιατί τότε άντε να βρουν δικαιολογίες για τα τραινάκια :lol: Γιατί τότε θα φαίνεται ποιανού ο λόγος είναι ξύλινος ποιανού ο λόγος είναι ψεύτικος και κενός και ποιανού ο λόγος είναι ουσιαστικός, εμβαθύνει στα ουσιαστικά μας προβλήματα (που προφανώς δεν σχετίζονται μόνο με την σχολή, δεν είναι ο κόσμος μας αυτή, ούτε και είναι ξεκομμένη απ την κοινωνία) και είναι κοινωνικός και τελικά πιο αληθινός και πιο δίκαιος.

3. Τα τραινάκια δεν σχετίζονται λοιπόν με το πόσο ποιοτική κουβέντα διεξάγεται στη ΓΣ. Όταν ο κόσμος σου έχει ζυμωθεί με party, ματίνες, σημειώσεις, club άντε και καμιά πρόταση της χυδαίας λογίκης "το ζητήσατε κάποιοι, το πετύχαμε για όλους" και όχι με ουσιαστικό προβληματισμό πάνω στα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση αλλά και γενικότερα με την κοινωνία τότε ο κόσμος σου προφανώς βρίσκει μια διαδικασία σαν τη ΓΣ βαρετή και προτιμά την ίδια ώρα να κάτσει για καφέ στο milleniun όπως εξάλλου κάνει σχεδόν κάθε μέρα. Και οι ΔΑΠίτες που το ξέρουν αυτό βαράνε το τηλεφωνάκι τους κατά τις 5μιση και είναι έτοιμοι στην ψηφοφορία με άλλο αέρα.

4. Το τραίνο βέβαια (θα το έχετε παρατηρήσει) σκαει μύτη 2 φορές: μία για να χειροκροτήσει όταν ο ομιλητής τους κορυφώνει (ε για συσπειρωθει λίγο ο κόσμος μπας και κάτσει κανένας δικός μας στη συνέλευση και δεν μας τη λένε οι αριστεροί) και μια όπως λέτε για να ψηφίσει και τη δεύτερη φορά περιλαμβάνει εκτός από τους μόνιμους θαμώνες του millenium, παιδιά που τους έχουν πάρει τηλέφωνο λίγο πιο πριν όταν άραζαν σπίτι τους τρομοκρατώντας τους: "ελάτε γιατί αν βγει κατάληψη θα παέι μια βδομάδα μετά η εξεταστική, δεν θα πάμε διακοπές" ΚΑΙ κάτι τύπους 35+ όπως είδα την Τρίτη, που ανάθεμα κι να τους έχω δει ποτέ στη Σχολή (γιατί υπάρχουν και 30αρηδες που τους βλέπω συχνά πυκνά ;) .

5. Επειδή κατηγορηθήκαμε ότι μιλάμε μόνο με συνθήματα μα θυμίσω ότι η ΔΑΠ λέει κι αυτή συνθήματα όταν καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Ναι συνάδελφοι. Λέει εκείνο το εξαιρετικό με τα αφρικάνικα επιφωνήματα στην αρχή και μετά το όνομα της μπλέ παράταξης. Λέει κι εκείνο το άλλο με κάτι χυδαιλογίες για πρασινοφρουρούς, για μάνες, για καθεστώτα, για φιλευλεύθερα πολυτεχνεία (μέχρι κι η Δαμανάκη θα έβγαζε σπυριά όταν θα το άκουγε). Αν θέλει κάποιος ας τα βάλει δίπλα στα δικά μας να δει ποιος είναι κενόλογος και ποιος θέλει να μιλήσει στο περι δικαίου αίσθημα του καθενός μας και να κινητοποιήσει προς μία κατεύθυνση ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

6. Επειδή κατηγορηθήκαμε ότι αποτελούμε σκόπελο για την "πρόοδο" (μαζί με την "ανάπτυξη" οι 2 λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο παραπλανητικά από κάθε άλλες στον καπιταλισμό) να θυμίσω σε τι αποτελέσαμε σκόπελο:
- στο να μη αναθεωρηθεί το άρθρο 16, που θα καταστούσε την παιδεία εμπορεύμα και στην Ελλάδα, που θα έβαζε και νέους ταξικούς φραγμούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
- στο να μη σπάσει ο κύκλος σπουδών μας σε Bachelor και Master και να μην αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολλεγίων και ΚΕΣ κάτι που θα έσπαγε τα μέχρι τώρα ενιαία επαγγελματικά προσόντα ανά κλάδο και θα ήταν ο προπομπός για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη δυσχέρεια της διενέργεια συλλογικών διεκδικήσεων στο μέλλον (μιας και θα δημιουργηθούν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτυων και ο εργοδότης θα κρίνει ποιος του εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες με το χαμηλότερο κόστος)
- στο να μη γίνει το πρόγραμμα σπουδών μας λάστιχο των επιταγών της αγοράς, εμμένοντας στη θέση για ουσιαστική θεμελιώδη γενική γνώση και όχι υπερεξειδίκευση που θα μας καταστούσε αναλώσιμους παραγωγικούς συντελεστές στην αγορά εργασίας
- στο να μη γίνεται αξιολόγηση σύμφωνα με κριτήρια που ορίζουν οι εταιρείες (και θα χρησιμοποιούνταν ως πρόφαση για τη υποχρηματοδότηση) αλλά οι φοιτητές
- στο να μην εφαρμοστεί το μέτρο της λίστας συγγραμμάτων, που έθεσε στην παρανομία τις πανεπιστημιακές σημειώσεις και συγγράμματα για να παίρνουν τις επιχορηγήσεις μόνο οι ιδιωτικοί εκδοτικοί οίκοι, πέρα από τα πολλά υλικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του
- στο να μη στοχοποιηθούν οι μετανάστες ως οι υπαίτιοι των προβλημάτων μας (άνθρωποι που οι διαθέσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το χωριό τους, την οικογένειας τους και να αναζητήσουν αλλόυ μια καλύτερη ζωή) αλλά οι κεφαλαιοκράτες που εν καιρώ κρίσης πήραν 28 δις στο όνομα της μαμημένης ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας (που ας μου πει ένας μικρομεσαίος πρακτικά στη ζωή του που έχει δει να τον ωφελούν αυτές οι οικονομίστικες έννοιες).
Σ όλα αυτά (και άλλα πολλά) λοιπόν αποτελέσαμε σκόπελο. Και ξέρετε κάτι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΑ γιατί έχουμε μάθει απο την ιδεολογία μας να προτάσσουμε το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ (όποια κι αν είναι η οικονομική θέση του καθενός) έναντι στο ατομικό και να παλεύουμε για τα δίκια ΟΛΩΝ των φοιτητών, των εργαζόμενων, των μεταναστών.
Και σ όλα αυτά βρήκαμε ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (που υπερασπίζεται η ΔΑΠ) που προτάσσει το ΑΤΟΜΙΚΟ έναντι στο συλλογικό, που θέλει τα πάντα να καθορίζονται απο τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους και όχι από τις ΑΝΑΓΚΕΣ των ανθρώπων, που δε δίνει δεκάρα τσακιστή για όσους η κοινωνία τους έθεσε στο περιθώριο, που δημιουργεί ποσοτικούς περιορισμούς στην έννοια της ισότητας, που βρίσκει εχθρούς στους αδυνάτους και όχι στους ισχυρούς εκμεταλλευτές, που, που, που...

Καλή συνέχεια
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 22 Απρ 2010 10:27 pm

akis έγραψε:Το τραίνο βέβαια (θα το έχετε παρατηρήσει) σκαει μύτη 2 φορές: μία για να χειροκροτήσει όταν ο ομιλητής τους κορυφώνει (ε για συσπειρωθει λίγο ο κόσμος μπας και κάτσει κανένας δικός μας στη συνέλευση και δεν μας τη λένε οι αριστεροί) και μια όπως λέτε για να ψηφίσει και τη δεύτερη φορά περιλαμβάνει εκτός από τους μόνιμους θαμώνες του millenium, παιδιά που τους έχουν πάρει τηλέφωνο λίγο πιο πριν όταν άραζαν σπίτι τους τρομοκρατώντας τους: "ελάτε γιατί αν βγει κατάληψη θα παέι μια βδομάδα μετά η εξεταστική, δεν θα πάμε διακοπές" ΚΑΙ κάτι τύπους 35+ όπως είδα την Τρίτη, που ανάθεμα κι να τους έχω δει ποτέ στη Σχολή (γιατί υπάρχουν και 30αρηδες που τους βλέπω συχνά πυκνά ;) .

Και να προσθέσω ότι σ'αυτούς που αναφέρεις παραπάνω έχει καλλιεργηθεί μια άποψη που τους θέλει δήθεν εγγυητές της ακαδημαϊκότητας του ιδρύματος...Μία εύλογη απορία:η ακαδημαϊκότητα θίγεται από το κλείσιμο της σχολής για μία με δύο μέρες και όχι από τα γνωστά καρκινώματα(σημειώσεις στα τραπεζάκια,εμποροπανήγυρη με ματίνες και γκαρούτσους,στάση υπέρ της αναγνώρισης των κολλεγίων και άπειρα άλλα όσα)?
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Πέμ, 22 Απρ 2010 10:50 pm

Ποια καρκινώματα? Ας καλυπτόμασταν επαρκώς από τη σχολή για να μην χρειάζονταν οι πρόσθετες σημειώσεις!!! Ας υπήρχε αξιολόγηση, ώστε να κάνουν οι καθηγητές σωστά το μάθημά τους για να μην χρειαζόμασταν γκαρούτσους να μας βοηθήσουνε!!! Και όταν απλώς αφορίζεις και δεν προτείνεις ρεαλιστικές εναλλακτικές, αλλά δεν δέχεσαι και τις μοναδικές προτάσεις που υπάρχουν, τότε ΕΙΣΑΙ σκόπελος για την πρόοδο... Καρκίνωμα αποτελεί η στασιμότητα και η μη διαλλακτικότητα!!! Αλλά δεν σε υποχρεώνει κανένας να τις παρεις τις σημειώσεις!!! ούτε φυσικά μπορείς να κατηγορήσεις τους άλλους, δικαίωμα είναι των μεν να τις μοιράζουν και των δε να τις παίρνουν... Εσύ τι πρόβλημα έχεις? Ενώ στην κατάληψη υποχρεώνονται όλοι να μην κάνουν μάθημα, για να κάνεις εσύ τον αγώνα σου...
Σε ό,τι αφορά την στάση υπέρ της αναγνώρισης των κολλεγίων, θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά πως υπάρχει δεδικασμένο. Εν ολλίγοις, τι άρθρο 16 κλπ, κάνουν μια προσφυγή και παίρνουν δικαιώματα. Με αυτό σαν δεδομένο, πρέπει να δράσουμε αλλιώς. Και παρά τους αγώνες σου, εκεί θα καταλήξουμε γιατί μας έχουν στριμώξει στην γωνία. Γιαυτό και πρέπει να προετοιμάσουμε την "επόμενη γραμμή άμυνας (έχω αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ, μην τα ξαναλέμε).
BullsEye

Δημοσίευσηαπό 3 » Πέμ, 22 Απρ 2010 10:59 pm

@alex89: Ρε φιλε εισαι σοβαρος; Ο τυπος (Β.Ν.) προκαλει συνεχομενα καθε διαδικασια σε οσες εχει μπει μαζι με τον αλλον τον παππου τον Π.Χ. που ευτυχως πλεον εχει παρει πτυχιο (γιατι ειχε ιδια φυσιογνωμια με τον προηγουμενο, με λιγο μεγαλυτερο "κασε"... ξερεις τι εννοω) αλλα ειπε να παραγοντισει και να περασει μια βολτα και απο τη δικια μας ΓΣ, ετσι, "να καβλαντησει με την παραταξη". Σου το ξαναειπα, δεν με ενδιαφερει εσυ τι πιστευεις εσυ για τον πρωην βλαχοδημαρχο σου, ουτε αν αμφισβητεις τα ματια καποιων (και τα δικα μου βεβαια). Το συμβαν της χειρονομιας εγινε. Και καποιοι το πετυχαν και απο πανω.. Και μη μου πεις οτι δεν ξερεις το ποιον του "κυριου". Μη μου πεις αν δεν ξερεις γενικως το τι ατομα αναρριχονται μεσα στην παραταξη. Ενα βημα ειμαι πριν αναρτησω 2 link και σου "καψω" τουλαχιστον 4 ατομα.. Να δουμε μετα αν υπαρχουν φασιστικες αντιληψεις εντος σας.

Μας τραβατε μια ζωη ζορια για "τυπικοτητα στη διαδικασια" με το τελευταιο εδρανο, οταν το εχουμε παντα ολοκαθαρο, με μετρημενες θεσεις, συγκεκριμενο κοσμο ..και δεν μας υποδειξατε ΠΟΤΕ ρε μεγαλε, μια φορα καποιον που ψηφισε παρανομα! Ποτε ρε μαγκα, ΠΟΤΕ! Και ξερεις γιατι ρε φιλε;;; Γιατι ο δικος μας κοσμος καθεται απο την αρχη της συνελευσης εκει που πρεπει, και ανα πασα στιγμη μπορεις να τσεκαρεις ποιος ειναι ποιος και αν ειναι απο σχολη. ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΔΡΑΝΟ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ! Τους φερνετε και τελευταια στιγμη. ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΤΑ ΗΤΑΝ Ο 40ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ;;; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΡΕΝΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ Η ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ/ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;; ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ "ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ" ΕΣΕΙΣ; Εν τελει το δικο μας εδρανο σχεδον παντα το ιδιο νουμερο παιρνει πανω κατω (αναλογα και με την προσελευση βεβαια), τα ιδια ατομα καθονται, και τοσα χρονια δεν σας βγηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να επαληθευσετε τη μουφα σας. Αλλωστε ΜΟΝΟ η ΔΑΠ εσκουζε παντα για δηθεν νοθευμενα νουμερα. Αντε γεια ρε! Θα μας βγειτε και απο πανω, μια-ζωη-ψευτες! Ειστε ωφελιμιστες του ελεους και τετοιοι θα μεινετε.

Παιζετε την ιδια κασσετα εδω και 4 χρονια, απο ζηλια που χανατε τις συνελευσεις πανυγηρικα, ενω εγω πλεον εχω και ονομα στην κοπελα που λεω.. και απο οτι ειδα μεγαλε δεν το αρνηθηκες το συμβαν.. Σας εχουμε πιασει και αλλη φορα να "τριβεστε" για νοθεια, αλλα δεν σας εβγαινε. Οπως επισης αν θυμασαι εχουμε πιασει και την ΠΑΣΠ να κανει νοθεια... Ασε, αυτη η κουβεντα δεν σε παιρνει ουτε με σφαιρες..

alex89 έγραψε:Και για ποιο λόγο κάποιος από την εαακ παίρνει το ψήφισμα και δεν αφήνει να ολοκληρωθεί το ΔΣ????
Γιατι ρε αγορι μου ΑΜΑΝ στο ειπα και απο πανω! Δεν γινεται σε ζητηματα αρχειακης πολιτικης θεσης να παιρνεις αποφαση απο ΔΣ! Δεν μας ενδιαφερει αν το πλαισιο στη ΓΣ της ΔΑΠ λεει Master, δικαιωμα της, το δικο μας λεει Ενιαιο Πενταετες Πτυχιο Πολυτεχνειου με ολα τα επαγγελματικα-εργασιακα δικαιωματα μεσα σε αυτο. Αλλα το να το κατεβαζεις στο ΔΣ, δεν γ-ι-ν-ε-τ-α-ι! Μου φαινεται κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Σε εχει χτυπησει το οπαδιλικι ασχημα.. Περαστικα!
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 22 Απρ 2010 11:17 pm

@3

Φιλοτομαριστές είναι η λέξη που τους ταιριάζει καλύτερα...
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 22 Απρ 2010 11:28 pm

BullsEye έγραψε:Ποια καρκινώματα? Ας καλυπτόμασταν επαρκώς από τη σχολή για να μην χρειάζονταν οι πρόσθετες σημειώσεις!!!

Δηλαδή οι σημειώσεις της ΔΑΠ είναι το φάρμακο για την ποιοτική αναβάθμιση της σχολής?
Πρώτον,φυσικά και είναι παράλογο και παράνομο να μοιράζονται σημειώσεις από τη ΔΑΠ για πολλούς λόγους:
  • Η ΔΑΠ είναι θεωρητικά πάντα παράταξη και δεν έχει ιδρυθεί για να προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη.Συνεπώς η προσφορά σημειώσεων δεν αποτελεί αντιπρόταση αλλά συνεπή υποταγή της ΔΑΠ στην πάγια τακτική της,την αποπολιτικοποίηση.
  • Οι σημειώσεις της δεν είναι μια αγαθοεργής προσφορά προς αδύναμους και κατατρεγμένους,αλλά έχει ψηφοθηρική στόχευση.
  • Αντίστοιχη περίπτωση με τις σημειώσεις είναι αυτή της διαδικτυακής ενημέρωσης.Κανείς δεν υποχρέωνε όπως λες τους φοιτητές να μπαίνουν στο δαποφόρουμ αλλά φυσικά δεν υπήρχε άλλο...Και το δαποφόρουμ δε φτιάχτηκε από τους δαπίτες ως δώρο στη σχολή ούτε είχε σήμα του πολυτεχνείου,την πουλάδα είχε.
Φυσικά και υπάρχει αντιπρόταση:διανομή σημειώσεων από τον εκάστοτε τομέα(βλέπε Γεωλογία-Ρευστά),διανομή παλιών λυμένων θεμάτων από τη γραμματεία,δωρεάν εκτύπωση σημειώσεων που διατίθενται στο δίκτυο.
BullsEye έγραψε:Σε ό,τι αφορά την στάση υπέρ της αναγνώρισης των κολλεγίων, θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά πως υπάρχει δεδικασμένο. Εν ολλίγοις, τι άρθρο 16 κλπ, κάνουν μια προσφυγή και παίρνουν δικαιώματα. Με αυτό σαν δεδομένο, πρέπει να δράσουμε αλλιώς. Και παρά τους αγώνες σου, εκεί θα καταλήξουμε γιατί μας έχουν στριμώξει στην γωνία. Γιαυτό και πρέπει να προετοιμάσουμε την "επόμενη γραμμή άμυνας (έχω αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ, μην τα ξαναλέμε).

Γιατί κάτι που έχει αναγνωριστεί από το όποιο δικαστήριο εγώ πρέπει να το θεωρήσω νόμιμο όταν όχι μόνο δεν είναι νόμιμο αλλά είναι και αντιφατικό με τη νομοθεσία της ΕΕ?
Το άρθρο 149 της Συνθήκης της Ρώμης, Κεφάλαιο 3, Παιδεία, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Νεολαία (2002) ορίζει τα εξής:
«1. Η Κοινότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη παιδείας υψηλού επιπέδου, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ κρατών-μελών και, αν αυτό απαιτείται, υποστηρίζοντας και συμπληρώνοντας τη δράση τους, σεβόμενη ταυτόχρονα πλήρως την αρμοδιότητα των κρατών μελών για το περιεχόμενο της διδασκαλίας και την οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και την πολιτιστική και γλωσσική τους πολυμορφία.
2. Η δράση της Κοινότητας έχει ως στόχο:
- να αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση της παιδείας, μέσω ιδίως της εκμάθησης και της διάδοσης των γλωσσών των κρατών-μελών,
- να ευνοεί την κινητικότητα φοιτητών και εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων και μέσω της ακαδημαϊκής αναγνώρισης διπλωμάτων και περιόδων σπουδών,
- να προωθεί τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,
- να αναπτύσσει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για τα κοινά προβλήματα των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών-μελών,
- να ευνοεί την ανάπτυξη των ανταλλαγών νέων, καθώς και οργανωτών κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων,
- να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.
3. Η Κοινότητα και τα κράτη μέλη ευνοούν τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα παιδείας, και ειδικότερα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
4. Προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων του παρόντος άρθρου, το Συμβούλιο:
- αποφασίζοντας με τη διαδικασία του άρθρου 251 και μετά από διαβούλευση με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και με την Επιτροπή των Περιφερειών, θεσπίζει δράσεις ενθάρρυνσης, χωρίς να εναρμονίζει τις νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις των κρατών-μελών,
- αποφασίζοντας με ειδική πλειοψηφία προτάσεις της Επιτροπής, διατυπώνει συστάσεις.

Άρθρο 150
1. Η Κοινότητα εφαρμόζει πολιτική επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία στηρίζει και συμπληρώνει τις δράσεις των κρατών-μελών, σεβόμενη ταυτόχρονα πλήρως την αρμοδιότητα των κρατών-μελών για το περιεχόμενο και την οργάνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
2. Η δράση της Κοινότητας έχει ως στόχο:
- να διευκολύνει την προσαρμογή στις μεταλλαγές της βιομηχανίας, ιδίως μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του επαγγελματικού αναπροσανατολισμού,
- να βελτιώνει την αρχική επαγγελματική εκπαίδευση και τη συνεχή κατάρτιση, για να διευκολύνεται η επαγγελματική ένταξη και επανένταξη στην αγορά της εργασίας,
- να διευκολύνει την πρόσβαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και την ενίσχυση της κινητικότητας των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων και ιδίως των νέων,
- να τονώνει τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων στον τομέα της κατάρτισης,
- να αναπτύσσει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για τα κοινά προβλήματα των συστημάτων κατάρτισης των κρατών-μελών.
3. Η Κοινότητα και τα κράτη-μέλη ευνοούν τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.
4. Το Συμβούλιο, αποφασίζοντας με τη διαδικασία του άρθρου 251 και μετά από διαβούλευση με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών, θεσπίζει μέτρα για να συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων που αναφέρονται στο παρόν άρθρο, χωρίς να εναρμονίζει τις νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις των κρατών-μελών
Όπως ρητά φαίνεται από τα άρθρα 149 και 150 της Συνθήκης της Ρώμης στην πιο πρόσφατη «παγιωμένη» έκδοσή της το 2002, η Κοινότητα μόνο «ενθαρρύνει, υποστηρίζει, συμπληρώνει, θεσπίζει δράσεις ενθάρρυνσης, διατυπώνει συστάσεις», και πάντα «σεβόμενη ταυτόχρονα πλήρως την αρμοδιότητα των κρατών μελών για το περιεχόμενο της διδασκαλίας και την οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και την πολιτιστική και γλωσσική τους πολυμορφία», «χωρίς να εναρμονίζει τις νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις των κρατών-μελών».
Άρα,
  • ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Πανεπιστημιακός Χώρος,
  • η Μπολόνια και οι επίγονοί της,
  • οι χωρίς ακαδημαϊκές αρχές και αξίες αξιολογήσεις των Πανεπιστημίων ως εργοστασίων παραγωγής προϊόντων και προσέλκυσης πελατειών,
  • ο ορυμαγδός νομοθετημάτων με προφανείς αντισυνταγματικότητες στις αγχωμένες και προχειρότατες προετοιμασίες των σχετικών σχεδίων νόμων,
  • η αλαζονική δήλωση επιθυμίας ανατροπής των θεμελιωδών άρθρων 1 και 2 του Νόμου Πλαισίου 1268/82 για τα ΑΕΙ,
  • η επίκληση κάθε πικραμένου να ρίξει το λίθο του αναθέματος στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο των «μετριοτήτων» και, το αποκορύφωμα όλων,
  • η προσπάθεια ανατροπής του άρθρου 16 του Συντάγματος,είναι ψηφίδες μιας πολιτικής υποτέλειας, σ’ αυτό που κάποιοι νομίζουν ότι θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες