talk_of_the_town έγραψε:γιατι στην καταληψη της σχολης ειναι παντα απο 5-20 ατομα? οι υπολοιποι 250 αγωνιστες που θελουν καταληψη γιατι δεν βρισκονται εκει>?

Ποτέ δεν είναι 5. Όπως και να 'χει όμως, αυτές οι ερωτήσεις που δεν στηρίζονται πουθενά ούτε οδηγούν τη συζήτηση κάπου, απλά προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, αξίζουν τέτοιες απαντήσεις:
''γιατί όταν ανοίγει η σχολή οι 200 "αγανακτισμένοι'' δεινόσαυροι..εε συγγνώμη..φοιτητές δεν βρίσκονται εκεί?''
ή ακόμα καλύτερα: "Βασικά γιατί αυτοί οι 250 είναι διορισμένοι από την αριστερά μουσουλμάνοι μετανάστες που τρυπώνουν κρυφά στις καταλήψεις με μάσκες ελλήνων φοιτητών και συντελούν στην καταστροφή του ελληνικού γένους δια της έλλειψης παιδείας".
ingenieurin26 έγραψε:Δεν σκοπεύω να συμμετέχω σε συζητήσεις που δεν ξέρω ποιοι συμμετέχουν και που μπορεί να παρουσιάζεται μόνο μια συγκεκριμένη οπτική, δηλαδή μόνο αυτή που εγκρίνει το συντονιστικό κατάληψης.
Αυτό πάει να πει κριτικό, ακαδημαϊκό πνεύμα? Ειδικά σε μία συζήτηση που έγινε ΑΝΑΓΝΩΣΗ του νόμου και ΑΝΟΙΧΤΗ συζήτησή του?
Παιδιά,αν στα 20 μας έχουμε ήδη διαμορφώσει τέτοιου είδους παρωπίδες,ζήτω που καήκαμε.
ingenieurin26 έγραψε:Δεν πιστεύουμε ότι ο Νόμος θα παρθεί πίσω. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθούν κάποια σημεία με παρέμβαση της Ακαδημαικής Κοινότητας, κάτι που προυποθέτει την εφαρμογή του και αξιολόγηση του.
Με ποιόν τρόπο θα μετασχηματιστεί ένας νόμος ''που ψηφίστηκε από 250 βουλευτές" δια της εφαρμογής του?
Εάν πχ. σύμφωνα με τον Νόμο, δημιουργηθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μορφή ανώνυμης εταιρίας, το οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά του Ιδρύματος και ''δύναται να λάβει χρήματα από οποιονδήποτε φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) της ημεδαπής ή της αλλοδαπής για την εκτέλεση επιστημονικού,ερευνητικού ή άλλου έργου'' αλλά και να πάρει ''κάθε είδους δάνεια'', διοικούμενο από 3/7 εξωπανεπιστημιακούς, ΠΩΣ θα σταματήσεις την ανεξέλεγκτη αναζήτηση χρήματος (πάντα σε συνδυασμό με τις τραγικές περικοπές της χρηματοδότησης, που γνωρίζει από πέρυσι το ΕΜΠ)? Πώς θα διασφαλίσεις την ακεραιότητα του Ακαδημαικού έργου σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο το πετάς στην ελεύθερη αγορά χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας?
kliu έγραψε:και εχω και αλλη μια απορια, αν μπορει καποιος να μου τη λυσει. πως ακριβως ελεγχεται μεσα στις συνελευσεις εαν ολοι αυτοι εκει μεσα που σηκωνουν χερια και ψηφιζουν ανηκουν στη σχολη μας? ελεγχεται καπως η εμπειρικα "εσενα σε εχω δει εσενα οχι"? γιατι κατω στη νομικη εμαθα οτι υπηρχαν δικα μας παιδια και ψηφιζαν, χωρις να το εχω δει με τα ματια μου , αν κ δε μου ακουγεται και περιεργο.
Μόνο έτσι (μέθοδος ''τον έχω ξαναδεί στη σχολή''). Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η δυνατότητα να φέρουν τύπους εκτός της σχολής μπορεί να ισχύει και για τις δύο πλευρές. Υπάρχει όμως και μια διαφορά. Ο κόσμος από την αριστερά είναι εκεί κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης και την παρακολουθεί σε μεγάλο βαθμό.Δεν ισχύει το ίδιο για την ''απένταντι'' πλευρά, γεγονός που είναι αυταπόδεικτο με μια απλή σύγκριση της κατάστασης που επικρατεί στους δυο διαδρόμους. Δεν είμαστε μικρά παιδιά, ούτε τώρα ανακαλύψαμε τα 'τρένα''. Θέλω να πω,όμως, ότι είναι ακόμα πιο εύκολο να φτάνουν εξωπανεπιστημιακοί undercover χαμένοι μέσα στα πλήθη των "τρένων της τελευταίας ώρας". Θέλω να ελπίζω ότι δε συμβαίνει...
Συγγνώμη για το ''σεντόνι''. Δεν το έχω ξανακάνει στο mqn, αλλά ήταν πολλά που ήθελα να απαντήσω.