30/08-20/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08-13/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 16 Σεπ 2011 5:18 pm

sofibo έγραψε:Λοιπόν επειδή πολύ έχει μασηθεί η καραμέλα των σκεπτόμενων ατόμων εδώ μέσα που έχουν την αποψάρα τους και την εκφράζουν με άψογα ελληνικά,''ανθρωποκεντρικα''(kliu lol),αφοριστικά,''λογικά'',εξυπνακίστικα επιχειρήματα,θέλω για μια φορά να ακούσω μια εμπεριστατωμένη άποψη-πέραν του ''είμαι παρτάκιας-αδιάφορος-βαριέμαι που ζω-θέλω να πάρω πτυχίο και ας είναι ένα κωλόχαρτο-θέλω να την κάνω απο τη σχολή γιατί βαρέθηκα τις φάτσες σας κλπ κλπ-θέλω ανοιχτή σχολή ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ''-απο όλους εσάς που η κατάληψη σας προκαλεί καντήλες,για το ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ. Είμαι όλη αυτιά. Γιατί κι εγώ βαρέθηκα να μασκαρεύουμε προσωπικά και απολίτικα επιχειρήματα ως βαθείς προβληματισμούς για τη σήψη της πολιτικής,του συνδικαλισμού,κλπ κλπ κλπ.Εκτός λοιπόν απο το να αντανακλούνται οι σκέψεις σας από και προς το κεφάλι σας εκ του ασφαλούς,επιτέλους ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ κιόλας να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ! Γιατί μην κοροιδεύομαστε κιόλας,πολύ αμφιβάλλω αν έχετε καν πατήσει οι περισσότεροι απο εσας σε μια συνέλευση,και αν το κάνατε,βαρεθήκατε πολύ νωρίς και παραδώσατε τα όπλα,ΤΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ,και συν τοις άλλοις,τους βρίζετε ότι τα σκάτωσαν κιόλας! Πολύ εύκολο χαρτί ο αφορισμός των πάντων έτσι??

Δεν πιστεύουμε ότι ο Νόμος θα παρθεί πίσω. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθούν κάποια σημεία με παρέμβαση της Ακαδημαικής Κοινότητας, κάτι που προυποθέτει την εφαρμογή του και αξιολόγηση του.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό sofibo » Παρ, 16 Σεπ 2011 5:25 pm

Jason_ab έγραψε:
sofibo έγραψε:ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς μερικοί πιστεύουν οτι ο συγκεκριμένος νόμος (ψηφίστηκε ξέρετε δεν είναι νομοσχέδιο πλέον...) μπορεί να παρθεί πίσω με κατάληψη του ΕΜΠ. Ή τέλοσπάντων με καταλήψεις συνολικά στα ΑΕΙ.
Πραγματικά πιστεύω οτι η Διαμάντω έχει χάσει τον ύπνο της 2μιση βδομάδες τώρα. Βέέέβαια.

Eυχαριστώ για τη διόρθωση,μπας και αποδεχτώ τη μόιρα μου ότι είναι τελεσίδικο το τσάκισμα της παιδείας. Την πρότασή σου όμως δεν άκουσα-εκτός αν είσαι υπερ του νόμου-... :?: Όσο για τη Διαμαντοπούλου,θεωρείς τυχαίο το γεγονός ότι βγαίνει δημόσια και έχει στάση τύπου ''η συνέχιση των καταλήψεων θα έχει βαριές επιπτώσεις,καλά θα κάνετε παιδάκια να ανόίξετε το πανεπιστήμιο και να το βουλώσετε γιατί αλλιώς θα σας πάρω το εξάμηνο κλπ κλπ''.Αν δεν έιναι χέσιμο επάνω της αυτό τότε τί ειναι?? Μέχρι και το Star επιστρατεύτηκε να προβάλει το ''κίνημα αγανακτισμένων'' φοιτητών κατά των καταλήψεων,σε ρεπορτάζ μεταξύ πλαζ και μοχίτο! Απειλείται η Άννα(αν και είναι λάθος η προσωποποίηση,απειλείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνολικά με την πολιτική της σε έργασία-παιδεία και τη μη εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης,ούτε καν αποδοχής) και γι' αυτό απειλεί και ποντάρει στην κινδυνολογία και στην στρατευμένη προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. Δεν ανακάλυψα την Αμερική όμως με αυτό που λέω,το προφανές είναι...
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό apo7 » Παρ, 16 Σεπ 2011 5:56 pm

sofibo έγραψε: ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ

Ο αναθεματισμενος νομος δεν προκειται να παρθει πισω, η διαμαντοπουλου ειναι αποφασισμενη και εχει πολιτικη υποστηριξη απο πισω. Ευτυχως δηλαδη.
Ο νομος αυτος ειναι απ'τα πολυ λιγα θετικα της κυβερνησης παπανδρεου, και προχωραει σε τομες που δεν ειχε τολμησει ουτε η γιαννακου, στην πολυ καλη κατα τ'αλλα προσπαθεια της. Εχω κι εγω βεβαια καποιες ενστασεις οπως λ.χ. στην αξιολογηση (η οποια θα πρεπε να'ναι τοσο εσωτερικη απ'τους φοιτητες οσο και κυριως εξωτερικη, ενω οι καθηγητες δεν θα πρεπει να ειναι μονιμοι, γιατι εφοσον στο πανεπιστημιο θα πρεπει να διδασκουν οι αριστοι, αν καποιος κριθει μη καταλληλος θα πρεπει να φευγει). Σε γενικες γραμμες ομως κινειται στη σωστη κατευθυνση, και οι οσες διορθωσεις θα πρεπει να γινουν με βαση αυτον τον νομο.
Τωρα οι καταληψεις, οι οποιες εχουν καταντησει γραφικοτητα τα τελευταια χρονια, καμια συνεπεια δεν προκειται να εχουν στον νεο νομο της αποφασισμενης διαμαντοπουλου. Το μονο που θα επιτυχουν ειναι να χαθει η εξεταστικη. Τουλαχιστον ας ελπισουμε οτι απο του χρονου, με την καταργηση του ασυλου, η οποια κυβερνηση θα εχει το θαρρος να καταστειλει αυτους τους λιγους που καταλαμβανουν την περιουσια δεκα εκκατομυριων ελληνων (να πατε να καταλαβετε τα σπιτια σας ρε, ή το πολυ πολυ το υπουργειο παιδειας!)
apo7

Δημοσίευσηαπό ataxia » Παρ, 16 Σεπ 2011 6:03 pm

talk_of_the_town έγραψε:γιατι στην καταληψη της σχολης ειναι παντα απο 5-20 ατομα? οι υπολοιποι 250 αγωνιστες που θελουν καταληψη γιατι δεν βρισκονται εκει>? :o

Ποτέ δεν είναι 5. Όπως και να 'χει όμως, αυτές οι ερωτήσεις που δεν στηρίζονται πουθενά ούτε οδηγούν τη συζήτηση κάπου, απλά προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, αξίζουν τέτοιες απαντήσεις:
''γιατί όταν ανοίγει η σχολή οι 200 "αγανακτισμένοι'' δεινόσαυροι..εε συγγνώμη..φοιτητές δεν βρίσκονται εκεί?''
ή ακόμα καλύτερα: "Βασικά γιατί αυτοί οι 250 είναι διορισμένοι από την αριστερά μουσουλμάνοι μετανάστες που τρυπώνουν κρυφά στις καταλήψεις με μάσκες ελλήνων φοιτητών και συντελούν στην καταστροφή του ελληνικού γένους δια της έλλειψης παιδείας".

ingenieurin26 έγραψε:Δεν σκοπεύω να συμμετέχω σε συζητήσεις που δεν ξέρω ποιοι συμμετέχουν και που μπορεί να παρουσιάζεται μόνο μια συγκεκριμένη οπτική, δηλαδή μόνο αυτή που εγκρίνει το συντονιστικό κατάληψης.

Αυτό πάει να πει κριτικό, ακαδημαϊκό πνεύμα? Ειδικά σε μία συζήτηση που έγινε ΑΝΑΓΝΩΣΗ του νόμου και ΑΝΟΙΧΤΗ συζήτησή του?
Παιδιά,αν στα 20 μας έχουμε ήδη διαμορφώσει τέτοιου είδους παρωπίδες,ζήτω που καήκαμε.

ingenieurin26 έγραψε:Δεν πιστεύουμε ότι ο Νόμος θα παρθεί πίσω. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθούν κάποια σημεία με παρέμβαση της Ακαδημαικής Κοινότητας, κάτι που προυποθέτει την εφαρμογή του και αξιολόγηση του.

Με ποιόν τρόπο θα μετασχηματιστεί ένας νόμος ''που ψηφίστηκε από 250 βουλευτές" δια της εφαρμογής του?
Εάν πχ. σύμφωνα με τον Νόμο, δημιουργηθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μορφή ανώνυμης εταιρίας, το οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά του Ιδρύματος και ''δύναται να λάβει χρήματα από οποιονδήποτε φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο) της ημεδαπής ή της αλλοδαπής για την εκτέλεση επιστημονικού,ερευνητικού ή άλλου έργου'' αλλά και να πάρει ''κάθε είδους δάνεια'', διοικούμενο από 3/7 εξωπανεπιστημιακούς, ΠΩΣ θα σταματήσεις την ανεξέλεγκτη αναζήτηση χρήματος (πάντα σε συνδυασμό με τις τραγικές περικοπές της χρηματοδότησης, που γνωρίζει από πέρυσι το ΕΜΠ)? Πώς θα διασφαλίσεις την ακεραιότητα του Ακαδημαικού έργου σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο το πετάς στην ελεύθερη αγορά χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας?

kliu έγραψε:και εχω και αλλη μια απορια, αν μπορει καποιος να μου τη λυσει. πως ακριβως ελεγχεται μεσα στις συνελευσεις εαν ολοι αυτοι εκει μεσα που σηκωνουν χερια και ψηφιζουν ανηκουν στη σχολη μας? ελεγχεται καπως η εμπειρικα "εσενα σε εχω δει εσενα οχι"? γιατι κατω στη νομικη εμαθα οτι υπηρχαν δικα μας παιδια και ψηφιζαν, χωρις να το εχω δει με τα ματια μου , αν κ δε μου ακουγεται και περιεργο.

Μόνο έτσι (μέθοδος ''τον έχω ξαναδεί στη σχολή''). Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η δυνατότητα να φέρουν τύπους εκτός της σχολής μπορεί να ισχύει και για τις δύο πλευρές. Υπάρχει όμως και μια διαφορά. Ο κόσμος από την αριστερά είναι εκεί κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης και την παρακολουθεί σε μεγάλο βαθμό.Δεν ισχύει το ίδιο για την ''απένταντι'' πλευρά, γεγονός που είναι αυταπόδεικτο με μια απλή σύγκριση της κατάστασης που επικρατεί στους δυο διαδρόμους. Δεν είμαστε μικρά παιδιά, ούτε τώρα ανακαλύψαμε τα 'τρένα''. Θέλω να πω,όμως, ότι είναι ακόμα πιο εύκολο να φτάνουν εξωπανεπιστημιακοί undercover χαμένοι μέσα στα πλήθη των "τρένων της τελευταίας ώρας". Θέλω να ελπίζω ότι δε συμβαίνει...

Συγγνώμη για το ''σεντόνι''. Δεν το έχω ξανακάνει στο mqn, αλλά ήταν πολλά που ήθελα να απαντήσω.
ataxia

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό alex89 » Παρ, 16 Σεπ 2011 6:47 pm

ataxia έγραψε:
''γιατί όταν ανοίγει η σχολή οι 200 "αγανακτισμένοι'' δεινόσαυροι..εε συγγνώμη..φοιτητές δεν βρίσκονται εκεί?''

Εδώ έχω μία απορία.Τι εννοείς ότι δεν είναι εκεί;;;Δεν έρχονται για μάθημα την άλλη μέρα;Δηλαδή δεν γίνεται μάθημα την επομένη που ανοίγει η σχολή επειδή δεν υπάρχουν φοιτητές να παρακολουθήσουν;Εγώ όποτε άνοιγε η σχολή θυμάμαι ότι την επόμενη μέρα γίνονταν μαθήματα.Τώρα το ότι βλέπεις 200 δεινόσαυρους εσύ...Ενδεχομένως να μην είσαι και τόσο αντικειμενικός σε όσα βλέπεις...

ataxia έγραψε:
kliu έγραψε:και εχω και αλλη μια απορια, αν μπορει καποιος να μου τη λυσει. πως ακριβως ελεγχεται μεσα στις συνελευσεις εαν ολοι αυτοι εκει μεσα που σηκωνουν χερια και ψηφιζουν ανηκουν στη σχολη μας? ελεγχεται καπως η εμπειρικα "εσενα σε εχω δει εσενα οχι"? γιατι κατω στη νομικη εμαθα οτι υπηρχαν δικα μας παιδια και ψηφιζαν, χωρις να το εχω δει με τα ματια μου , αν κ δε μου ακουγεται και περιεργο.

Μόνο έτσι (μέθοδος ''τον έχω ξαναδεί στη σχολή''). Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η δυνατότητα να φέρουν τύπους εκτός της σχολής μπορεί να ισχύει και για τις δύο πλευρές. Υπάρχει όμως και μια διαφορά. Ο κόσμος από την αριστερά είναι εκεί κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης και την παρακολουθεί σε μεγάλο βαθμό.Δεν ισχύει το ίδιο για την ''απένταντι'' πλευρά, γεγονός που είναι αυταπόδεικτο με μια απλή σύγκριση της κατάστασης που επικρατεί στους δυο διαδρόμους. Δεν είμαστε μικρά παιδιά, ούτε τώρα ανακαλύψαμε τα 'τρένα''. Θέλω να πω,όμως, ότι είναι ακόμα πιο εύκολο να φτάνουν εξωπανεπιστημιακοί undercover χαμένοι μέσα στα πλήθη των "τρένων της τελευταίας ώρας". Θέλω να ελπίζω ότι δε συμβαίνει...

Στην τελευταία συνέλευση γύρω στην 1ώρα και κάτι πριν τελειώσει γέμισε ο διάδρομος από την μεριά των αριστερών παρατάξεων που σημαίνει ότι και από κει υπήρχαν "έκτακτες" προσθήκες της τελευταίας στιγμής.Τώρα ο καθένας το πόσο θα κάτσει να παρακολουθήσει την συνέλευση είναι δικό του ζήτημα.Εγώ προσωπικά κάθομαι μέσα σχεδόν σε όλη την διάρκεια άλλοι δεν αντέχουν-δεν θέλουν-δεν ξέρω εγώ τι, αλλά δεν σημαίνει ότι αν δεν εχεις παρακολουθήσει ένα ελάχιστο ποσοστό δεν μπορείς και να ψηφίσεις!! Και σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογείται να ψηφίζει κάποιος εκτός σχολής ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ και να θεωρείται λογικό επειδή έχει παρακολουθήσει όλη την συνέλευση.Και πιστεψέ με δεν χρειάζεται από εκείνη την μεριά που μετριέται τελευταία να είναι undercover οι εξωσχολικοί γιατί εγώ προσωπικά και να ανακάλυπτα κάποιον θα το σκεφτόμουν καλά πριν τον υποδείξω(ρουφιανέψω)!!Βέβαια αυτά πιστεύω και το είπα και στο topic συνέλευσης θα πρέπει να έρχεται να τα βλέπει ο καθένας με τα ίδια του τα μάτια.
alex89

Δημοσίευσηαπό kyriakos » Παρ, 16 Σεπ 2011 7:29 pm

Ο αναθεματισμενος νομος δεν προκειται να παρθει πισω, η διαμαντοπουλου ειναι αποφασισμενη και εχει πολιτικη υποστηριξη απο πισω. Ευτυχως δηλαδη.
Ο νομος αυτος ειναι απ'τα πολυ λιγα θετικα της κυβερνησης παπανδρεου, και προχωραει σε τομες που δεν ειχε τολμησει ουτε η γιαννακου, στην πολυ καλη κατα τ'αλλα προσπαθεια της. Εχω κι εγω βεβαια καποιες ενστασεις οπως λ.χ. στην αξιολογηση (η οποια θα πρεπε να'ναι τοσο εσωτερικη απ'τους φοιτητες οσο και κυριως εξωτερικη, ενω οι καθηγητες δεν θα πρεπει να ειναι μονιμοι, γιατι εφοσον στο πανεπιστημιο θα πρεπει να διδασκουν οι αριστοι, αν καποιος κριθει μη καταλληλος θα πρεπει να φευγει). Σε γενικες γραμμες ομως κινειται στη σωστη κατευθυνση, και οι οσες διορθωσεις θα πρεπει να γινουν με βαση αυτον τον νομο.
Τωρα οι καταληψεις, οι οποιες εχουν καταντησει γραφικοτητα τα τελευταια χρονια, καμια συνεπεια δεν προκειται να εχουν στον νεο νομο της αποφασισμενης διαμαντοπουλου. Το μονο που θα επιτυχουν ειναι να χαθει η εξεταστικη. Τουλαχιστον ας ελπισουμε οτι απο του χρονου, με την καταργηση του ασυλου, η οποια κυβερνηση θα εχει το θαρρος να καταστειλει αυτους τους λιγους που καταλαμβανουν την περιουσια δεκα εκκατομυριων ελληνων (να πατε να καταλαβετε τα σπιτια σας ρε, ή το πολυ πολυ το υπουργειο παιδειας!)

Ελα ρε apo7. Που ειχες χαθει τοσο καιρο?? Σε πεθυμισα... :D :D Πιστευω πως η σκεψη σου ειναι 100% λαθος, για αρκετους λογους.
1. Λες οτι ο νομος δεν προκειται να παρθει γιατι εχει πολιτικη υποστηριξη απο πισω. Εχεις δει ποτε κανεναν υπουργο να κανει οτι γουσταρει χωρις να δινει αναφορα στο κομμα του?? Προφανως και οχι. Αρα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να κανει ενας υπουργος σημαινει οτι εχει συζητησει πρωτα στο εσωτερικο, συμφωνησανε καπου, και μετα περασε. Αρα ο ισχυρισμς σου ειναι ατοπος.
2. Οι καταληψεις λες δεν θα αλλαξουν τον νομο της ''αποφασισμενης'' Διαμαντοπουλου. Επειδη ειναι αποφασισμενη ε? Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να ακουσεις απο καποιον υπουργο οτι ''ναι, με βαση τις Χ,Ψ κινητοποιησεις της ταδε κατηγοριας ανθρωπων (πχ φοιτητες για το νομο, ταξιτζιδες για τις αδειες...) ξανασκεφτηκα το θεμα, και οντως αυτο που ψηφισα ισως να μην ηταν τοσο καλο, και να το ξαναδουμε''?? Ποτε δε θα το κανει. Ασε που δεν ειναι αποφασισμενη οπως λες, αλλιως θα εργαφε τις καταληψεις στα τετοια της, και θα αδιαφορουσε, ενω τωρα κανει οτι μπορει για να τις σομποταρει/λασπολογησει (βλεπε απειλες για χαμενες εξεταστικες, αορατες συνεργασιες ΠΑΣΠ-αριστερων παραταξεων που ελεγε η καθημερινη, κλπ...)
3. Εεις ακουσει για πολλες εξεταστικες που χαθηκαν λογω καταληψεων στο Πολυτεχνειο? Εδω ουτε μετα απο μηνες καταληψεων το 2006-7 δεν χαθηκε τιποτα, θα χαθει με 3 εβδομαδες η εξεταστικη??
4. Και τωρα το ασυλο δεν υπαρχει. Γιατι δεν μπαινουν οι μπατσοι να ''συλλαβουν αυτους που καταλαμβανουν την περιουσια των Ελληνων''??
Α, και προσεξε τα λογια σου. Το ''να πατε να καταλαβετε τα σπιτια σας ρε'', και παρομοιες φρασεις κομμενες εδω...
Η μεγαλυτερη δοξα της ζωης δεν ειναι να μην πεφτεις ποτε,
Αλλα να σηκωνεσαι καθε φορα που πεφτεις... (Κομφουκιος)
kyriakos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 16 Σεπ 2011 7:49 pm

Δεν είναι το θέμα συνέλευσης αυτό. Σταματήστε να μετράτε κουκιά, εδώ δεν είναι αμφιθέατρο.
Οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί κάτι εκατομμύρια χρόνια αν και υπάρχουν και στις δύο μεριές του αμφιθεάτρου.
Σταματήστε να τους επικαλείστε

apo7 συμμαζέψου
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Παρ, 16 Σεπ 2011 9:00 pm

Εγω παιδια ημουν χτες το πρωι στη σχολη, την ωρα που ηρθαν οι πρωτοι συναδελφοι απο τη ΔΑΠ και εμειναν εκπληκτοι με το σκηνικο που αντικρισαν.Ακριβως για αυτο το λογο και επειδη συμμετειχα και στη συντονιστικη επιτροπη καταληψης την προηγουμενη, θελω να τονισω τα εξης:
α) Θεωρω οτι δεν υπηρχε σκοπιμοτητα απο την πλευρα ΕΑΑΚ/Εγκελαδου σε οτι αφορα αυτη την κινηση καθως οπως αναφερθηκε και στην ανακοινωση της σ.ε.κ. σκοπος ηταν να καταλαβουν οι πρωτοετεις φοιτητες τι παιζει αυτη τη στιγμη με τη σχολη μας.Αν καποιος απο εκεινους που κραζουν αυτη την κινηση της σ.ε.κ. ηταν χτες στη σχολη θα μπορουσε να διακρινει αυτο που λεω. Αν παλι δεν ηταν, κακως βιαστηκε να βγαλει τετοιου ειδους συμπερασματα (τυπου"τωρα οι παραταξεις θα προπαγανδιζουν υπο την προστασια του φοιτητικου συλλογου"κλπ.)
β)Δεν φιμωθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,η ΠΚΣ δεν ηταν στη σχολη μεχρι τη 1 που εφυγα), αλλα ολοι ειχαν τη δυνατοτητα να κινουνται και να μιλανε ελευθερα!Σε αυτη τη λογικη κινηθηκαμε ως σ.ε.κ., μοιραζοντας κειμενα και μιλωντας με τους πρωτοετεις χωρις να πρηζουμε τα @@@ κανενος...
γ)Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν εκδιωχθηκαν απο τις θεσεις τους, απλα βρεθηκαν προ τετελεσμενου γεγονοτος και συνεχισαν τις δουλιτσες τους με μονη διαφορα το οτι καθονταν οι μεν εκει που αρχιζουν τα σκαλια της σχολης και οι δε λιγο παρακατω με τα τραπεζακια τους και τα ολα τους.
δ) Με αυτη την κινηση οι εγγραφες κατα τη γνωμη μου ηταν πιο ανθρωπινες και (πολυ σημαντικο) δεν βομβαρδιστηκαν οι πρωτοετεις αυτη τη φορα μονο με τα γνωστα και δυστυχως αηδιαστικα που ακουγονται τετοιες μερες απο τις παραταξεις αλλα επιπλεον ενημερωθηκαν για τα δρωμενα στη σχολη.
ε) Σιγα το τρομερο γεγονος ρε παιδια ,που καταλυει τις δημοκρατικες αποφασεις και τους συμφωνημενους απο το ΔΣ χωρους για τις παραταξεις(κατι τετοια ακουσα χθες).Ειναι δυνατον να εχει η σχολη καταληψη και να ειναι τα παιδια απο τη ΔΑΠ και να λενε οτι θελουν χωρις να ακουγεται η γνωμη απο ενα οργανο που εκπροσωπει την πλειοψηφια αυτων που ψηφισαν στη συνελευση?(οριακη μεν αλλα πλειοψηφια αφενος, αφετερου και οι υπολοιπες παραταξεις εκτος της ΔΑΠ καταληψη προτειναν σαν αντιδραση στην ψηφιση του νομου)?
Άβαταρ μέλους
buzz7

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό stalin » Παρ, 16 Σεπ 2011 9:57 pm

buzz7 έγραψε:Εγω παιδια ημουν χτες το πρωι στη σχολη, την ωρα που ηρθαν οι πρωτοι συναδελφοι απο τη ΔΑΠ και εμειναν εκπληκτοι με το σκηνικο που αντικρισαν.Ακριβως για αυτο το λογο και επειδη συμμετειχα και στη συντονιστικη επιτροπη καταληψης την προηγουμενη, θελω να τονισω τα εξης:
α) Θεωρω οτι δεν υπηρχε σκοπιμοτητα απο την πλευρα ΕΑΑΚ/Εγκελαδου σε οτι αφορα αυτη την κινηση καθως οπως αναφερθηκε και στην ανακοινωση της σ.ε.κ. σκοπος ηταν να καταλαβουν οι πρωτοετεις φοιτητες τι παιζει αυτη τη στιγμη με τη σχολη μας.Αν καποιος απο εκεινους που κραζουν αυτη την κινηση της σ.ε.κ. ηταν χτες στη σχολη θα μπορουσε να διακρινει αυτο που λεω. Αν παλι δεν ηταν, κακως βιαστηκε να βγαλει τετοιου ειδους συμπερασματα (τυπου"τωρα οι παραταξεις θα προπαγανδιζουν υπο την προστασια του φοιτητικου συλλογου"κλπ.)
β)Δεν φιμωθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,η ΠΚΣ δεν ηταν στη σχολη μεχρι τη 1 που εφυγα), αλλα ολοι ειχαν τη δυνατοτητα να κινουνται και να μιλανε ελευθερα!Σε αυτη τη λογικη κινηθηκαμε ως σ.ε.κ., μοιραζοντας κειμενα και μιλωντας με τους πρωτοετεις χωρις να πρηζουμε τα @@@ κανενος...
γ)Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν εκδιωχθηκαν απο τις θεσεις τους, απλα βρεθηκαν προ τετελεσμενου γεγονοτος και συνεχισαν τις δουλιτσες τους με μονη διαφορα το οτι καθονταν οι μεν εκει που αρχιζουν τα σκαλια της σχολης και οι δε λιγο παρακατω με τα τραπεζακια τους και τα ολα τους.
δ) Με αυτη την κινηση οι εγγραφες κατα τη γνωμη μου ηταν πιο ανθρωπινες και (πολυ σημαντικο) δεν βομβαρδιστηκαν οι πρωτοετεις αυτη τη φορα μονο με τα γνωστα και δυστυχως αηδιαστικα που ακουγονται τετοιες μερες απο τις παραταξεις αλλα επιπλεον ενημερωθηκαν για τα δρωμενα στη σχολη.
ε) Σιγα το τρομερο γεγονος ρε παιδια ,που καταλυει τις δημοκρατικες αποφασεις και τους συμφωνημενους απο το ΔΣ χωρους για τις παραταξεις(κατι τετοια ακουσα χθες).Ειναι δυνατον να εχει η σχολη καταληψη και να ειναι τα παιδια απο τη ΔΑΠ και να λενε οτι θελουν χωρις να ακουγεται η γνωμη απο ενα οργανο που εκπροσωπει την πλειοψηφια αυτων που ψηφισαν στη συνελευση?(οριακη μεν αλλα πλειοψηφια αφενος, αφετερου και οι υπολοιπες παραταξεις εκτος της ΔΑΠ καταληψη προτειναν σαν αντιδραση στην ψηφιση του νομου)?

Ελεος πια με την παραπληροφόρηση. Τα συντονιστικό αφού έσκισε τις αφίσες και κατέλαβε τους χώρους (άφησαν απείραχτους τους χώρους και τις αφίσες της ΠΚΣ, γιατί άραγε; μήπως γιατί φοβούνται τα ΚΝΑΤ...) μας είπαν πως ο χώρος είναι υπό κατάληψη σύμφωνα με την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης, δηλαδή των ιδίων. Μέχρι χτες δεν υπήρχε πρόβλημα με τους χώρους αλλά αφού είδαν οτι τους έπαιρνε και οτι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήθελε οι πρωτοετείς η πρώτη εικόνα που θα έχουν από τους συναδέλφους τους να είναι 50 μ....ς που δέρνονται για 10 κωλοαφίσες έσχισαν τις αφίσες όλων πλήν της ΠΚΣ...
Πάντως είναι ντροπή που το συντονιστικό θεωρεί πως υποκαθιστά τον ίδιο το σύλλογο και οτι στη σχολή έχουμε χούντα μέχρι να ανοίξει και θα κάνει οτι θέλει η συντονιστική (δλδ ΕΑΑΚ-ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ)
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 16 Σεπ 2011 10:06 pm

Κανονικά έπρεπε ανεμπόδιστα οι φοιτητές να εγγράφονται χωρίς κανένας παραταξιακος να τους τα κάνει κατσέλης (εμείς και οι άλλες χρονιες δεν περνάγαμε καλύτερα με τα βοηθήματα των παρατάξεων ).... Αλλά οκ θα το φάμε και αυτό το φρούτο στη μαπα. Καμια απόφαση της επιτροπής να μην κλείνει η γραμματεία για τις εγγραφες? (έκλεισε μια φορα και νομιζω εχει γίνει άλλη μια τουλάχιστον αυτό είναι απαράδεκτο γιατί γίνεται μπορεί κανείς να εξηγήσει?)
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης