30/08: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 29 Αύγ 2011 3:10 am

Δεν νομίζω ότι το φάσμα προτάσεων είναι ανεδαφικό. Ίσα-ίσα που η βασική πρόταση, η αύξηση χρηματοδότησης, είναι de facto αρχή στις υπόλοιπες χώρες. Πέραν αυτού, άλλες χώρες λίγο-πολύ έχουν αλλάξει την πολιτική τους σε σχέση με το (πλέον) νεοφιλελεύθερο μοντέλο εκπαίδευσης που προβάλλει το αγγλοσαξονικό σύστημα σπουδών. Οι ηπειρωτικές ευρωπαϊκές σχολές είναι ένα καλό παράδειγμα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 29 Αύγ 2011 6:53 am

ataxia έγραψε:Κατ'αρχάς συνάδελφοι amazing_happens, l.i.a. , mixalis ποια είναι τα θετικά που αναγνωρίζετε στο νομοσχέδιο? Δε το λέω με αρνητισμό , ειλικρινά το ρωτάω.
Πάντως με εκπλήσσει η ικανοποίησή σας όταν αντιλαμβάνεστε τη χώρα σας ως μπουρδέλο, το οποίο όμως μπαίνει σε τάξη ( "Το Μπουρδέλο της Νέας Εποχής", για να χρησιμοποιήσω τις αντίστοιχες φράσεις της Αννούλας για το Πανεπιστήμιο)

Μπορει να παραμεινει μπουρδ..λο, αλλά οι καινουριες κουρτινες και οι καναπεδες μετρανε!

...Μα και βέβαια μετράνε. Να κάθονται οι άνθρωποι άνετα πριν και αφού μας Μαμήσουν βρε αδερφέ! :thumbup:

Αναφερω 2 παραδειγματακια:
- Η αποσυνδεση της φοιτητικης κοινοτητας με τους σαθρους πολιτικους φορεις ειναι κατι καλο! Προσεξε τι θα πω: Ο συνδικαλισμος, ο προβληματισμος, η κριτικη, η διαμαρτυρια και ολες οι αρχες που διεπουν το δημοκρατικο πολιτευμα (εκλογες, αρχη της πλειοψηφιας κ.τ.λ) ειναι στοιχεια που η υπαρξη τους ειναι αναγκαια στα πανεπιστημια, αναμφισβητητα! Η τωρινη μορφη ειναι μια "τελεια-μικρογραφια" της πολιτικης σκηνης του τοπου μας. Η πολιτικη σκηνη του τοπου μας ειναι χαλια μαυρα, αρα το συμπερασμα ειναι ευκολως κατανοητο...
- Ενα ακομα σημειο που εχει τα θετικα του κατ εμε, ειναι οτι στη διοικηση του πανεπιστημιου μπαινουν και "τριτοι", οι οποιοι θα εχουν δυναμη! Δεν θα υπαρχει η ασυδοσια που υπαρχει σε πολλα πανεπιστημια σε διοικητικο επιπεδο! Πλεον θα πρεπει οι καθηγητες, ο πρυτανης, ο κοσμητορας και το ΔΕΠ να λογοδοτουν και καπου αλλου!Οχι, μονο να μαγειρευουμε μεταξυ μας! Θα πρεπει να παρουσιαζουν και να δημοσιευουν που και πως αξιοποιηθηκαν συγκεκριμενα κονδυλια (ειτε κρατικα- ειτε ιδιωτικα) και βαση αυτων θα κρινονται! Σημειωση: Αυτο το σκελος του νομου για να ειναι θετικο, θα πρεπει να οριοθετηθει και να οριστει αυστηρα! Διαφορετικα, απλα θα μπουν και αλλα λαμογια στη καθε διοικηση...

Δεδομενο ειναι οτι χωρα ειναι μπουρδ..λο! Δεν υπαρχει καμια ικανοποιηση φιλε μου! Αντιθετως, υπαρχουν απογοητευση και νευρα! Αν εσυ δεν μπορεις να βρεις μερικες θετικες αλλαγες (οχι στη Παιδεια) στο γενικο συνολο, αυτο ειναι δικο σου θεμα! Θα σ αφησω να ζησεις στον ουτοπικο σου κοσμο! Ανεφερα δυο παραδειγματα τετοιων αλλαγων με ταριφες και δημοσιους υπαλληλους.

Δεν ειμαι υπερ του νομοσχεδιου, ισα ισα το αντιθετο. Απλα σου εγραψα ενδεικτικα οτι στις 150 σελιδες αυτου του νομου υπαρχουν και μερικα καλα, για να μην τα ισοπεδωνουμε παντα ολα σ αυτη τη κωλοχωρα! Ξαναλεω οτι τα αρνητικα ειναι ΠΟΛΛΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ικανα για να γινει "πολεμος"...

woody_alex έγραψε:
amazing_happens έγραψε:ή που πλεον οι διαφοροι-απαραδεκτοι δημοσιοι υπαλληλοι τωρα βλεπουν τη δουλεια τους με "αλλο ματι"..

τι σημαινει αυτο ?

Θα σου απαντησω με ενα ανεκδοτο: Πηγαινει ενας τυπος που δεν ειχε αρχι..ια εκ γενετης να πιασει δουλεια σε μια εφορια! Του λεει ο διευθυντης: " Καλως ηρθες φιλε μου! Απο αυριο πιανεις δουλεια και δουλευεις 12 με 2:30! "
Του απανταει με απορια ο τυπος: "Συγγνωμη, με ολο το σεβασμο, η συμβαση που εχω υπογραψει και απο οσο γνωριζω, το ωραριο στο δημοσιο ειναι 8:30 με 2:30! Εγω γιατι θα δουλευω μονο 12 με 2:30?"
Και του λεει ο διευθυντης: "Κοιτα μαγκα μου, εμεις εδω απο τις 8:30 μεχρι τις 12 τα ξυνουμε, εσυ που δεν εχεις, ελα στις 12! " :D

Δεν γενικευω καταστασεις υπαρχουν πολλοι που εκαναν, κανουν και θα κανουν καλα τη δουλεια τους στο δημοσιο τομεα, αλλα υπαρχουν και αλλοι που το ανεκδοτο το εχουν οδηγο! Καιρος ειναι να αρχιζουν να δουλευουν ή να παρουν ποδι... Νομιζω οτι σε καλυψα!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό woody_alex » Δευτ, 29 Αύγ 2011 10:50 am

γτ βλεπουν τωρα τη δουλεια τους με αλλο ματι ? επειδη τους εκοψαν απο 400 ως 1000 το μηνα
woody_alex

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 29 Αύγ 2011 3:01 pm

woody_alex έγραψε:γτ βλεπουν τωρα τη δουλεια τους με αλλο ματι ? επειδη τους εκοψαν απο 400 ως 1000 το μηνα

επειδη τωρα, ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να παρουν ποδι....
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Δευτ, 29 Αύγ 2011 3:19 pm

This just in

http://www.ntua.gr/announcements/genera ... asi_dp.pdf

τι εννοεί "θλιβερά γεγονότα";
Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Becoming_I » Δευτ, 29 Αύγ 2011 4:23 pm

Απόφαση Συγκλήτου ΕΚΠΑ 29-8-2011 - Δελτίο Τύπου

http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload ... 8-2011.pdf

Παράλληλα, η Σύγκλητος
αποφασίζει την αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων ως και την Παρασκευή
9 Σεπτεμβρίου 2011

Άβαταρ μέλους
Becoming_I Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 29 Αύγ 2011 4:25 pm

Το ότι ο συνδικαλισμός στα πανεπιστήμια (και στα εργατικά συνδικάτα) είναι για τα μπάζα δεν πρέπει να μας οδηγεί στο άκριτο άσπρισμα κάθε "μεταρρύθμισης" που σχετίζεται με αυτόν τον συνδικαλισμό.Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Πασόκ.Εγώ θα ήθελα για παράδειγμα να μπορούσε η συνέλευση να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ονόματός της και της ουσίας που προβάλλει (που θέλει να λέγεται δημοκρατική), αλλά αυτό αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο.Δεν θα το ρίξω όμως και στην απάθεια και να κρίνω από μια γυάλα τους πάντες και τα πάντα χωρίς να παίρνω ρητά θέση υπέρ ή κατά αυτών που με αφορούν άμεσα.Το ότι είμαι εντελώς αρνητικός στις μεταρρυθμίσεις αυτές (και σε όποιες άλλες) ,sergis,είναι επειδή εν προκειμένω το ζήτημα είναι πολιτικό.Τι σημαίνει αυτό?Όπως όταν μιλάς με φίλους για την Χούντα (σε πολιτικό πλαίσιο και όχι ιστορικό) και ο άλλος σου πει "κοίτα, η Χούντα έκανε και δρόμους"-άρα είναι φασίστας-, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο τονισμός των και καλά θετικών στοιχείων αυτών και το σκόπιμο "ξέχασμα" των υπολοίπων είναι μια ρητή (έστω με έμμεσο τρόπο) θέση υπέρ του νομοσχεδίου.Και όπως εγώ δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι για να λουστώ τις μαλακίες αυτών που είναι τώρα 50 και βάλε χρονών, έτσι και αυτοί που θεωρούν πως τους αδικεί το νομοσχέδιο νομίζω πως οφείλουν να το εκφράσουν και να αφήσουν τις μοιρολατρίες.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό blindone1712 » Τρί, 30 Αύγ 2011 4:15 pm

κανενα νεο τσακαλια?
Κι εγώ είμαι ο Μάκης....
blindone1712

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Τρί, 30 Αύγ 2011 5:40 pm

196 ενωτικό 87 δαπ
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Big_Marouli » Τρί, 30 Αύγ 2011 5:43 pm

που σημαίνει?
Big_Marouli Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης