ataxia έγραψε:Κατ'αρχάς συνάδελφοι amazing_happens, l.i.a. , mixalis ποια είναι τα θετικά που αναγνωρίζετε στο νομοσχέδιο? Δε το λέω με αρνητισμό , ειλικρινά το ρωτάω.
Πάντως με εκπλήσσει η ικανοποίησή σας όταν αντιλαμβάνεστε τη χώρα σας ως μπουρδέλο, το οποίο όμως μπαίνει σε τάξη ( "Το Μπουρδέλο της Νέας Εποχής", για να χρησιμοποιήσω τις αντίστοιχες φράσεις της Αννούλας για το Πανεπιστήμιο)
Μπορει να παραμεινει μπουρδ..λο, αλλά οι καινουριες κουρτινες και οι καναπεδες μετρανε!
...Μα και βέβαια μετράνε. Να κάθονται οι άνθρωποι άνετα πριν και αφού μας Μαμήσουν βρε αδερφέ!

Αναφερω 2 παραδειγματακια:
- Η αποσυνδεση της φοιτητικης κοινοτητας με τους σαθρους πολιτικους φορεις ειναι κατι καλο! Προσεξε τι θα πω: Ο συνδικαλισμος, ο προβληματισμος, η κριτικη, η διαμαρτυρια και ολες οι αρχες που διεπουν το δημοκρατικο πολιτευμα (εκλογες, αρχη της πλειοψηφιας κ.τ.λ) ειναι στοιχεια που η υπαρξη τους ειναι αναγκαια στα πανεπιστημια, αναμφισβητητα! Η τωρινη μορφη ειναι μια "τελεια-μικρογραφια" της πολιτικης σκηνης του τοπου μας. Η πολιτικη σκηνη του τοπου μας ειναι χαλια μαυρα, αρα το συμπερασμα ειναι ευκολως κατανοητο...
- Ενα ακομα σημειο που εχει τα θετικα του κατ εμε, ειναι οτι στη διοικηση του πανεπιστημιου μπαινουν και "τριτοι", οι οποιοι θα εχουν δυναμη! Δεν θα υπαρχει η ασυδοσια που υπαρχει σε πολλα πανεπιστημια σε διοικητικο επιπεδο! Πλεον θα πρεπει οι καθηγητες, ο πρυτανης, ο κοσμητορας και το ΔΕΠ να λογοδοτουν και καπου αλλου!Οχι, μονο να μαγειρευουμε μεταξυ μας! Θα πρεπει να παρουσιαζουν και να δημοσιευουν που και πως αξιοποιηθηκαν συγκεκριμενα κονδυλια (ειτε κρατικα- ειτε ιδιωτικα) και βαση αυτων θα κρινονται!
Σημειωση: Αυτο το σκελος του νομου για να ειναι θετικο, θα πρεπει να οριοθετηθει και να οριστει αυστηρα! Διαφορετικα, απλα θα μπουν και αλλα λαμογια στη καθε διοικηση...
Δεδομενο ειναι οτι χωρα ειναι μπουρδ..λο! Δεν υπαρχει καμια ικανοποιηση φιλε μου! Αντιθετως, υπαρχουν απογοητευση και νευρα! Αν εσυ δεν μπορεις να βρεις μερικες θετικες αλλαγες (οχι στη Παιδεια) στο γενικο συνολο, αυτο ειναι δικο σου θεμα! Θα σ αφησω να ζησεις στον ουτοπικο σου κοσμο! Ανεφερα δυο παραδειγματα τετοιων αλλαγων με ταριφες και δημοσιους υπαλληλους.
Δεν ειμαι υπερ του νομοσχεδιου, ισα ισα το αντιθετο. Απλα σου εγραψα ενδεικτικα οτι στις 150 σελιδες αυτου του νομου υπαρχουν και μερικα καλα, για να μην τα ισοπεδωνουμε παντα ολα σ αυτη τη κωλοχωρα! Ξαναλεω οτι τα αρνητικα ειναι ΠΟΛΛΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ικανα για να γινει "πολεμος"...
woody_alex έγραψε:amazing_happens έγραψε:ή που πλεον οι διαφοροι-απαραδεκτοι δημοσιοι υπαλληλοι τωρα βλεπουν τη δουλεια τους με "αλλο ματι"..
τι σημαινει αυτο ?
Θα σου απαντησω με ενα ανεκδοτο: Πηγαινει ενας τυπος που δεν ειχε αρχι..ια εκ γενετης να πιασει δουλεια σε μια εφορια! Του λεει ο διευθυντης: " Καλως ηρθες φιλε μου! Απο αυριο πιανεις δουλεια και δουλευεις 12 με 2:30! "
Του απανταει με απορια ο τυπος: "Συγγνωμη, με ολο το σεβασμο, η συμβαση που εχω υπογραψει και απο οσο γνωριζω, το ωραριο στο δημοσιο ειναι 8:30 με 2:30! Εγω γιατι θα δουλευω μονο 12 με 2:30?"
Και του λεει ο διευθυντης: "Κοιτα μαγκα μου, εμεις εδω απο τις 8:30 μεχρι τις 12 τα ξυνουμε, εσυ που δεν εχεις, ελα στις 12! "
Δεν γενικευω καταστασεις υπαρχουν πολλοι που εκαναν, κανουν και θα κανουν καλα τη δουλεια τους στο δημοσιο τομεα, αλλα υπαρχουν και αλλοι που το ανεκδοτο το εχουν οδηγο! Καιρος ειναι να αρχιζουν να δουλευουν ή να παρουν ποδι... Νομιζω οτι σε καλυψα!