30/08-20/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 30/08-13/09: Κατάληψη Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 16 Σεπ 2011 1:48 pm

Γενικά καλό είναι εκτός από το να κράζουμε όπου σταθούμε την κατάληψη, να τσεκάρουμε τις δράσεις της μπας και κάποτε καταλάβουμε ότι δεν είναι τελικά αυτό ακριβώς που νομίζαμε (πχ. "κάτι γραφικοί να πίνουν μπύρες"..). Δεν απευθύνομαι σε αυτό (μόνο) στην inge ή την i_love_peace.

Πολύ έξυπνο, αλλά δεν κράζω έτσι απλά. Έχω τσεκάρει τα προγράμματα. Το like το έκανα για τον τρόπο που έθεση η i_love_peace το θέμα και ακριβώς επειδή δεν έκραζε.
Δεν σκοπεύω να συμμετέχω σε συζητήσεις που δεν ξέρω ποιοι συμμετέχουν και που μπορεί να παρουσιάζεται μόνο μια συγκεκριμένη οπτική, δηλαδή μόνο αυτή που εγκρίνει το συντονιστικό κατάληψης.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό sofibo » Παρ, 16 Σεπ 2011 1:55 pm

http://ilesxi.wordpress.com/2011/09/16/ ... %BA%CE%B1/
KAΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό kliu » Παρ, 16 Σεπ 2011 2:56 pm

εγώ θα ήθελα να θέσω ένα θέμα επί τάπητος. οι περισσότεροι από εμάς εδώ πέρα πιστεύω πως έχουμε όνειρα , φιλοδοξίες, επιθυμίες και την ελπίδα ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα τα καταφέρουμε. και λεω οι περισσότεροι γιατί ως αισιόδοξος άνθρωπος που είμαι θέλω να πιστεύω πως ακόμη είμαστε "αυτοί οι νέοι που θελουν να αλλαξουν και να κατακτήσουν τον κοσμο". γιατί αν δεν πιστεύουμε απο τώρα στη μαγεία και το όνειρο αργότερα τι θα κάνουμε? θα ξυπνάμε θα δουλευουμε θα κοιμομαστ εκαι μετα παλι απο την αρχη? εγω λοιπον που μαρεσει να ειμαι ονειροπολος ανθρωπος τις τελευταιες εβδομαδες νιωθω πως απλως ζω (αφου πραγματοποιουνται ολες οι λειτουργιες του οργανισμου μου) κανοντας το απολυτο τιποτα, παραμενοντας στην ιδια θεση , χωρις να προχωραω μπροστα αλλα κυριως στασιμη η προς τα πισω, οι σπουδες μ που αποτελουν και την κινητηριο δυναμη για την κατακτηση των ονειρων μου ειναι επισης στασιμες και γενικα το ηθικο μου σιγα σιγα πεφτει κατακορυφα. ειδικα μαλιστα οταν βλεπω ειδησεις, διαβαζω μπλογκς και μιλαω με τους γονεις μου. πανε τοσες ημερες με καταληψη και δεν βλεπω να ιδρνει το αυτι της υπουργου ποσο μαλλον εν γενει της κυβερνησης.ειμαι της αποψης οτι οσο περισσοτερο αδρανοποιειται ο ακαδημαικος κοσμος τοσο δυσκολοτερο θα ειναι να επιστρεψει και να παρει μπρος ξανα. το ιδιο κι εγω. τωρα θα μου πειτε οτι κοιταω την παρτη μου και τα δικα μου ονειρα κ οτι ειμαι εγωιστρια. και θα σας πω το εξης: πλεον σε αυτην τη χωρα ο αυτοσκοπος ολων θα επρεπε να ειναι ποσο γρηγορα μπορει κανεις να τσακιστει να φυγει απο εδω περα. βελτιωση στον οριζοντα δε φαινεται, οσο παει και βυθιζομαστε πιο βαθια και πολυ φοβαμαι οτι δε θα μας φτασει η ανασα για να βγουμε παλι στην επιφανεια. ειναι σαν το ναυαγιο καθενας τρεχει να σωσει το τομαρι του καθως το πλοιο βυθιζεται. και νομιζω πως δεν ειμαι μονο εγω που σκεφτεται ετσι πλεον. θεωρω πια με το συμπαθειο χαζο να πιστευει ο οποιοσδηποτε οτι συντομα ολα θα ειναι καλα στην κοινωνια και ττη χωρα. αφηστε λοιπον οσους θελουν να γλυτωσουν απο το ναυαγιο να κολυμπησουν μπας και σωθουν και οι υπολοιποι βρειτε σωσιβιο και προσπαθητε να σωσετε το πλοιο εφοσον ελπιζετε ακομη. μονο μην ειναι το σωσιβιο σας αυτοι που προσπαθουν να κολυμπησουν για να σωθουν. γιατι τοτε εσεις ειστε αδικοι και εγωιστες. και κατι τελευταιο προς τα εαακ. 250 ατομα προχθες ψηφισαν καταληψη και αγωνα. αλλα 240 ατομα ψηφισαν ανοικτη σχολη (και οχι το πλαισιο της δαπ), δε θα επρεπε να το λαβετε υποψη σας αυτο ? 10 ψηφοι δε θα επρεπε να σας κανουν να χαιρεστε και να πανηγυριζετε, αλλα να σκεφτειτε οτι υπαρχει ενα ολοιδιο ποσοστο που θελει ανοιχτη σχολη ασχετα με το τι γινεται γυρω μας. αυτα ειχα να πω. ελπιζω μονο για 1 λεπτο να καθισετε ολοι οσοι το διαβασετε και να τα σκεφτειτε πριν μου επιτεθειτε λεκτικως. με εκτιμηση :)
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:01 pm

Όταν στο τέλος γράφεις "με εκτίμηση", θεωρώ ότι μας κοροϊδεύεις κατάμουτρά και το ξέρεις και δεν σε ενδιαφέρει κιόλας.

Υ.Γ-Παρεμπιπτόντως α.ε.σ--->αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:05 pm

κλιου από τις πιο σοβαρές και ωραίες απόψεις που συμφωνώ μαζί τους (έχω διαβάσει και αντίθετες απόψεις που είναι σοβαρες και ωραίες). Θέλω μόνο να πώ ένα πράγμα συμπληρωματικό. Το γεγονος οτι η χωρα βουλιάζει δεν σημαίνει οτι πρεπει να βουλιαξουμε όλοι αυτανδροι χωρις να προσπαθησουμε (με παιδεια και οχι καταληψεις) και οτι πρεπει να καταστρεψουμε την ερευνα που γίνεται σε πολυ καλο βαθμο για υποχρηματοδοτουμενη χωρα... και ο νοων νοειτο. :D
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό kliu » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:08 pm

paktomenos έγραψε:Όταν στο τέλος γράφεις "με εκτίμηση", θεωρώ ότι μας κοροϊδεύεις κατάμουτρά και το ξέρεις και δεν σε ενδιαφέρει κιόλας.

Υ.Γ-Παρεμπιπτόντως α.ε.σ--->αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα.

τοτε αγορι μου εισαι προκατειλημμενος και ετοιμος να αρπαχτεις.προφανως ανηκεις σε αυτους που ουτε για 5 δευτερα δε σκεφτηκαν μεχρι να απαντησουν την εξυπναδα τους. και δεν επικαλεστηκα το συναισθημα κανενος απλως εξεφρασα μια αποψη μου ανθρωποκεντρικου χαρακτηρα κυριως και οχι πολιτικου. αν σε ενοχλει απλα ανεξου το.δε μπορεις να κανεις και κατι αλλο αλλωστε.
kliu

Δημοσίευσηαπό kliu » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:12 pm

airetikos έγραψε:κλιου από τις πιο σοβαρές και ωραίες απόψεις που συμφωνώ μαζί τους (έχω διαβάσει και αντίθετες απόψεις που είναι σοβαρες και ωραίες). Θέλω μόνο να πώ ένα πράγμα συμπληρωματικό. Το γεγονος οτι η χωρα βουλιάζει δεν σημαίνει οτι πρεπει να βουλιαξουμε όλοι αυτανδροι χωρις να προσπαθησουμε (με παιδεια και οχι καταληψεις) και οτι πρεπει να καταστρεψουμε την ερευνα που γίνεται σε πολυ καλο βαθμο για υποχρηματοδοτουμενη χωρα... και ο νοων νοειτο. :D

ναι φιλε μου δε διαφωνω οπως επισης υπαρχουν και αλλα πραγματα που μπορουμε να προσθεσουμε. αναφερθηκα μονο στο πως μπορει να νιωθει ενας νεος στα 20 -25 του οταν υπαρχει αυτη η κατασταση γυρω του. αν ηξερα τη λυση σε ολα αυτα δε θα ημουν εδω να γραφω αλλα θα ειχα γινει πολιτικος και μαλιστα απο τους καλους χεχε.αλλα οπως ειπα θελω να προσθεσω και το μηχανικος και να γινω πολιτικος μηχανικος ;)
kliu

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:17 pm

Υπάρχει μια μεριδα φοιτητών που δεν πιστεύει ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα, άρα δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κι όταν γίνεται κατάληψη καταδικάζεται στην αδράνεια. Και μην μου πείτε τώρα για ξένες γλώσσες και μουσικά οργανα γιατί τίποτα δεν είναι τσάμπα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό stallion » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:19 pm

@ kliu Πολυ σωστη η αποψη σου. Και μη μασας, ΠΡΕΠΕΙ να ακουγονται και αυτες οι ιδεες γιατι τελευταια στη σχολη ( αρα και εδω μεσα ) αμα δεν εισαι υπερ της καταληψης θα κατηγορηθεις ως προδοτης,παρτακιας,βολεμενος,ασυνειδητος κλπ κλπ απο καποιους μην τυχον και προλαβει να βρεθει κανεις να σε υποστηριξει για να θαφτει - γελοιοποιηθει η αποψη σου.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 16 Σεπ 2011 3:21 pm

ε ναι ειμαστε ολοι τσατσοι του συστηματος τα παιρνουμε (ω ναι και για αυτο με κατηγορησανε εμενα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) και δεν ξερω εγω τι αλλο..... Σαν δε ντρεπομαστε
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες