Τετάρτη 8/3 : Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Τετάρτη 8/3 : Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό homo sapiens contras » Πέμ, 09 Μαρ 2017 2:40 am

hulkmqn έγραψε:Θεωρώ ότι εμείς σαν φοιτητές δεν μπορούμε να έχουμε αντικειμενική άποψη ως προς το νέο πρόγραμμα σπουδών. Έχουμε την υποχρέωση να κρίνουμε τα μαθήματα και τους καθηγητές που τα διδάσκουν εφόσον αποκτήσουμε εμπειρία από τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν
το παραπάνω θα μπορούσα έστω να το δεχτώ ιδανικά, σε ένα κόσμο όπου οι καθηγητές και το υπουργείο παιδείας βάζουν πάνω απ'όλα το καλό σου, το συμφέρον σου και αυτοσκοπός τους είναι η απόκτηση γνώσης και εφοδίων για την μετ'έπειτα διαδρομή σου στο χώρο της εργασίας. Όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα..δεν θέλω να το πάω σε επίπεδο συνωμοσίας, αλλά ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι έννοιες όπως η ''καρέκλα'', το χρήμα και άλλα συναφή σίγουρα δεν είναι χαμηλότερα σε ιεραρχία απ'το δικό σου και το δικό μου το καλό. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε το γεγονός πώς μιλάμε για τους πλέον αδέκαστους καθηγητές κτλ οφείλεις ακόμα και έτσι να μην καταπίνεις αμάσητα την οποιαδήποτε απόφαση τους, αλλά να δεις χωρίς αυταπάτες εάν αυτή, όχι σε βολεύει, εάν αυτή σε ωφελεί πραγματικά. Και θα μου πεις ποιος ειμαι εγώ και τι εμπείρια έχω για να μπορέσω να στηρίξω την διαφωνία μου στην απόφαση αυτή; Εσύ λοιπόν είσαι ένας φοιτητής που οφείλεις στον εαυτό σου εάν φυσικά διαφωνείς με κάτι, δεν σε αναγκάζει κανείς, να δείξεις στους καθηγητές και την δικιά σου σκοπιά και τον δικό φόρτο εργασίας και το δικό σου πρόβλημα και αυτός αντίστοιχα οφείλει να το αφουγκραστεί με διάθεση και κατανόηση και όχι με εχθρική και υποτιμητική στάση. Γιατί πρέπει να σου θυμίσω ότι μιλάμε για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ μέλλον την ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ εκπαίδευση και όχι του Κουτσογιάννη και του κάθε Κουτσογιάννη. Ακόμα και με τους γονείς σου που είναι σίγουρο ότι θέλουν το καλό σου, δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή νοιάζονται για σένα, ότι έχουν λάβει κάθε φορά την σωστή απόφαση!! :wtf: Είμαστε άνθρωποι, ακόμη και με τις καλύτερες των προθέσεων, κάνουμε λάθη. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακούγεται και η άλλη πλευρά, πόσο μάλλον εδώ όπου δεν μιλάμε για αδιάβλητους και διαφανείς θεσμούς.
Άβαταρ μέλους
homo sapiens contras

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό Curakos » Πέμ, 09 Μαρ 2017 4:34 am

Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να υπάρχει διακοπή όλων των μαθημάτων τις ώρες της γενικής συνέλευσης της σχολής έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές να παραστούν και να εκφράσουν απόψεις/απορίες. Καλώς ή κακώς οι πιο πολλοί της συγκεκριμένης σχολής δεν θυσιάζουν ώρα μαθήματος απ'όσο καταλαβαίνω για να παραστούν στην συνέλευση.
Άβαταρ μέλους
Curakos

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Πέμ, 09 Μαρ 2017 10:31 am

Curakos έγραψε:Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να υπάρχει διακοπή όλων των μαθημάτων τις ώρες της γενικής συνέλευσης της σχολής έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές να παραστούν και να εκφράσουν απόψεις/απορίες. Καλώς ή κακώς οι πιο πολλοί της συγκεκριμένης σχολής δεν θυσιάζουν ώρα μαθήματος απ'όσο καταλαβαίνω για να παραστούν στην συνέλευση.

Αυτό θεωρητικά γίνεται.
Απλά,ανέκαθεν καθηγητές -ιδίως των πιο sos μαθημάτων- δεν το έκαναν,λέγοντας ότι "εγώ θα κάνω μάθημα,κι όποιος θέλει ας πάει στη συνέλευση".Προσωπικά το θεωρώ λάθος,γιατί μ'αυτή την προσέγγιση "αναγκάζεις" το φοιτητή να διαλέξει μεταξύ γνώσης-ενεργού συμμετοχής,αντί να τον ωθείς να συνδυάσει και τα δύο,όπως οφείλει να κάνει ο σωστός καθηγητής-δάσκαλος .

Από την άλλη,για να λέμε και του στραβού το δίκιο,πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια δίνεται "χώρος" στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα,για ΓΣ του ΦΣ, τις Τρίτες, που τα μαθήματα τελειώνουν στις 14.30. Το ότι επιλέγεται να μη γίνονται συνελεύσεις τότε,είναι προβληματικό. Και δε μιλώ για 1-2 φορές που οι καταστάσεις-εξελίξεις θα επιβάλουν συνέλευση κάποια άλλη μέρα,αλλά για τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζουμε.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες