Curakos έγραψε:Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να υπάρχει διακοπή όλων των μαθημάτων τις ώρες της γενικής συνέλευσης της σχολής έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές να παραστούν και να εκφράσουν απόψεις/απορίες. Καλώς ή κακώς οι πιο πολλοί της συγκεκριμένης σχολής δεν θυσιάζουν ώρα μαθήματος απ'όσο καταλαβαίνω για να παραστούν στην συνέλευση.
Αυτό θεωρητικά γίνεται.
Απλά,ανέκαθεν καθηγητές -ιδίως των πιο sos μαθημάτων- δεν το έκαναν,λέγοντας ότι "εγώ θα κάνω μάθημα,κι όποιος θέλει ας πάει στη συνέλευση".Προσωπικά το θεωρώ λάθος,γιατί μ'αυτή την προσέγγιση "αναγκάζεις" το φοιτητή να διαλέξει μεταξύ γνώσης-ενεργού συμμετοχής,αντί να τον ωθείς να συνδυάσει και τα δύο,όπως οφείλει να κάνει ο σωστός καθηγητής-δάσκαλος .
Από την άλλη,για να λέμε και του στραβού το δίκιο,πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια δίνεται "χώρος" στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα,για ΓΣ του ΦΣ, τις Τρίτες, που τα μαθήματα τελειώνουν στις 14.30. Το ότι επιλέγεται να μη γίνονται συνελεύσεις τότε,είναι προβληματικό. Και δε μιλώ για 1-2 φορές που οι καταστάσεις-εξελίξεις θα επιβάλουν συνέλευση κάποια άλλη μέρα,αλλά για τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζουμε.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...