Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Τετάρτη 17/2: Γενική Συνέλευση Φ.Σ.

Δημοσίευσηαπό politikos mhxanikos » Τετ, 17 Φεβ 2016 9:24 pm

Αυτο ισχυει και για το μαθημα των αστικων υδραυλικων το πρωι της παρασκευης ζωγραφου?
politikos mhxanikos

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Τετ, 17 Φεβ 2016 9:30 pm

Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Shi » Τετ, 17 Φεβ 2016 9:44 pm

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

- Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΓΚΙΝΗ - με μεταφορά των μαθημάτων από ζωγράφου εκεί - , ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PC LAB ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Επίσης η παράδοση μαθημάτων στα κτήρια γκίνη δεν θα πραγματοποιηθεί.
«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις, με ευχές και παρακάλια»
«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου, πολύ βαθής, χρέος με τα χέρια σου, να σηκωθείς».
Άβαταρ μέλους
Shi

Δημοσίευσηαπό AE » Τετ, 17 Φεβ 2016 9:48 pm

Παρατηρώ ιδιαίτερο μίσος για τα ερευνητικά - δηλαδή μια δραστηριότητα που τροφοδοτεί τη νέα γνώση και στην οποία απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Το μίσος αυτό πηγάζει από το ψεκασμένου τύπου επιχείρημα ότι από τα ερευνητικά έργα κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια (τα ίδια μονοπώλια που καθορίζουν το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, ενάντια βεβαίως στις ανάγκες της κοινωνίας).

Αυριανοί "συνάδελφοι" που πιστεύουν σε αυτές τις @@@@ριές, έχουν την αξίωση να πάρουν πτυχίο σε μια θετική επιστήμη.

Καληνύχτα σας

ΥΓ. Δεν έχω συνεννοηθεί με τον συντονιστή του μαθήματος, αλλά η εξέταση για το μάθημα των Αστικών Υδραυλικών Έργων δεν μπορεί να γίνει για τεχνικούς λόγους, καθώς τα γραφεία μας βρίσκονται υπό κατάληψη.
AE

Έτος εισαγωγής: 1993

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τετ, 17 Φεβ 2016 11:29 pm

Πολυ προχειρα : εστω καθε ετος 250 φοιτητες, παραδοχη πως ολοι τελειωνουν στα 5. Γρηγορα γρηγορα βλεπουμε πως η σχολη εχει 1250 ενεργους φοιτητες, που θεωρητικα μενουν Αθηνα.

Ψηφισαν 246 ατομα, δηλαδη λιγοτερο απο το 20% των φοιτητων που θεωρητικα παρακολουθουν και αποφασησαν για ολους! Μαζευτικαν δηλαδη τρεις και ο κουκος και εκλεισαν τη σχολη!

Για καποιο λογο, με τον οποιο εγω προφανως δεν συμφωνω, με αποχη 80% μια εκλογικη διαδικασια νομιμοποιησε καποιους να λαβουν αποφαση για το 100% των φοιτητων. Σε οποιον δεν ακουγεται τραγικο, μαλλον οι γονεις του τον εβαζαν να λεει την ιστορια τρεις φορες οταν ηταν μικρος.

Θα πει βεβαια ο "αγωνιστης": ας καθοσουν ρε φιλε, να περναγε το δικο σου!

Απανταω εγω: και ποιος εισαι εσυ μαγκα μου, που δεν σε ξερω, (προσωπικα) δεν αναγνωριζω καμια εξουσια ή καποιο εκτελεστικο δικαιωμα που νομιζεις οτι εχεις, και παρολα αυτα οποτε θες θα με αναγκαζεις να καθομαι να ψηφιζω για θεματα που δεν θεωρω αρκουντως σημαντικα ωστε να κατσω να χασω 4 ωρες απο τη ζωη μου, για να ακουω το θεατρο του παραλογου;

Σοβαρα τωρα, εσυ και η παρεα σου θα καλειτε συνελευση για ψιλου πηδημα και εγω ειμαι αναγκασμενος να κατσω, απλα για να μην κανει οτι γουσταρει η μειοψηφια; Ειναι αρκετο το 20% των πρωτων 5 ετων ωστε να νομιμοποιηθει μια ψηφοφορια να κλεισει τη σχολη;

Να το κανουμε πιο απλο: ειναι λογικο να θεωρει το 10% οτι ειναι αναγκαια μια συνελευση, να την κανονιζει, να μαζευεται το 20% των πρωτων 5 ετων και να αποφασιζει για το υπολοιπο 80%; Δεν ερχομαστε επειδη δεν θεωρουμε πως υπαρχει λογος να γινει η συνελευση φιλε μου.

Θα ηταν πιο λογικο να χρειαζοταν το 50%. Τι σημαινει πως εμφανιστηκαν 50%+1; Οτι πανω απο τους μισους (πλειοψηφια λεγεται αυτο) αναγνωριζουν πως η ψηφοφορια ειναι ουσιαστικη, εχει λογο υπαρξης.

Τωρα, επειδη γουσταρετε επανασταση, να τραβολογιεμαι εγω, να ακουω τα ιδια και να καταληγει το θεμα στο ποιος εφερε περισσοτερο λαο "με το ψηφοδελτιο σταυρωμενο στην τσεπη" απο πριν, συγνωμη αυτο δεν ειναι δημοκρατικη διαδικασια, ενα τσιρκο ειναι.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό melenenody » Τετ, 17 Φεβ 2016 11:37 pm

Συνάδελφοι πάντως πρέπει να τελειώνει αυτο που 20 καταμετρητες βγάζουν 20 διαφορετικά αποτελέσματα, καθε φορά. Εκτός της κουτοπονηριάς και της πολιτικής ανωριμότητας που φανερώνει, αυτή η κατάσταση δεν τιμάει και το σύλλογο. Και ενώ η υποβάθμιση του τελευταίου αποτελει στρατηγική για κάποιες παρατάξεις, καλό θα ήταν οι υπόλοιπες να φροντίσουν να αναθέσουν το μέτρημα σε κάποιον που όντως ξέρει να μετράει
Άβαταρ μέλους
melenenody

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό gousia » Τετ, 17 Φεβ 2016 11:57 pm

AE έγραψε:Παρατηρώ ιδιαίτερο μίσος για τα ερευνητικά - δηλαδή μια δραστηριότητα που τροφοδοτεί τη νέα γνώση και στην οποία απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Το μίσος αυτό πηγάζει από το ψεκασμένου τύπου επιχείρημα ότι από τα ερευνητικά έργα κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια (τα ίδια μονοπώλια που καθορίζουν το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, ενάντια βεβαίως στις ανάγκες της κοινωνίας).

Αυριανοί "συνάδελφοι" που πιστεύουν σε αυτές τις @@@@ριές, έχουν την αξίωση να πάρουν πτυχίο σε μια θετική επιστήμη.

Καληνύχτα σας

ΥΓ. Δεν έχω συνεννοηθεί με τον συντονιστή του μαθήματος, αλλά η εξέταση για το μάθημα των Αστικών Υδραυλικών Έργων δεν μπορεί να γίνει για τεχνικούς λόγους, καθώς τα γραφεία μας βρίσκονται υπό κατάληψη.

Υπαρχει,οντως,η φημη οτι μια μερα ενα μεγαλο φωτεινο αστερι επεσε στις εγκαταστασεις του Εθνικου Μετσοβιου Πολυτεχνειου.
Απο εκεινη τη μερα ολες οι ερευνες εξυπηρετουσαν τις αναγκες της πλειοψηφιας.
Εχω ακουσει οτι καποια λιμανια στα νησια εσπαγαν με τον πρωτο ασχημο χειμωνα...
Οι καμποι παλιοτερα ποτιζονταν με νερο απο γεωτρησεις το οποιο δεν μπορουσε να αναπληρωθει,ενω τωρα η πατριδα μας εχει γεμισει με συγχρονα αρδευτικα εργα.
Τα κτιρια χτιζονταν με αντι-αντισεισισμικες προδιαγραφες και γινονταν μπαζα με τον πρωτο σεισμο.
Αφηστε και το χειροτερο...Λενε οτι η Αθηνα παλιοτερα πλημμυριζε με την πρωτη βροχη...!Ποια ετσι;Η Αθηνα των 5.000.000 εκ.!Εμοιαζε με την Μπανγκοκ μετα απο μουσωνα!Τωρα πια εχουμε τους τεραστιους αγωγους που κατευθυνουν τα νερα στο Φαληρο.
Αλλα ενταξει,η κοινωνια παει μπροστα και εμεις,ευτυχως,ζουμε αξιοπρεπως.
Βοηθησε πολυ η ερευνα του ΕΜΠ.

(συντομη απαντηση-->για ολα φταινε οι εργολαβοι και οι πολιτικοι,εμεις τα βλεπαμε και κλαιγαμε)

*Εχω ακουσει και κατι αλλο ακραιο απο συναδελφο κολλημενο κομμουνιστη...Το μεταφερω με καθε επιφυλαξη και σε καμια περιπτωση δεν το πιστευω.Μου ειπε οτι μια φορα ενας επιχειρηματικος ομιλος χρηματοδοτησε μια ερευνα η οποια εξυπηρετουσε μονο την κερδοφορια του...!Εννοειται μολις το αντιληφθηκε ο υπευθυνος του εργαστηριου επεστρεψε το χρηματικο ποσο με τη σημειωση ''αλλου αυτα τα κολπα...''
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό strangelic » Πέμ, 18 Φεβ 2016 12:07 am

Παραθέτω την απάντηση του κύριου Κουτσογιάννη, σε ερώτηση δική μου αναφορικά με το τι θα γίνει με την εξέταση των αστικών:
Σου κοινοποιώ απάντηση σε παρόμοια ερώτηση .
> Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εξέταση θα γίνει στου Ζωγράφου. Τα θέματα θα
> τα βγάλουμε αύριο Πέμπτη με τον συνεργάτη μου.
>
> Επιθυμία μου είναι να γίνει η εξέταση κανονικά. Όμως:
>
> (α) Αν καταλάβετε το κτήριο υδραυλικής αύριο, τότε απλώς δεν θα
> μπορέσουμε βγάλουμε θέματα και η εξέταση δεν θα γίνει.
>
> (β) Αν καταλάβετε όλες τις αίθουσες στου Ζωγράφου την Παρασκευή, τότε
> πάλι η εξέταση δεν θα γίνει.
>
> (γ) Δεν έχω ακόμη μιλήσει με το συνεργάτη μου, οπότε θα ζητήσω και
> αυτού τη γνώμη. Αν δεν συμφωνεί να έρθει αύριο και μεθαύριο σε
> συνθήκες κατάληψης, τότε ξανά εξέταση δεν μπορεί να γίνει.
Τέλος, σε ερώτηση αν μπορεί να μετατεθεί η εξέταση η απάντησή μου ήταν:
> Το αποκλείω να γίνει άλλη φορά. Αν δεν γίνει την Παρασκευή, θα την
> αναβάλουμε για Ιούνιο.

Δεν παίρνω θέση, απλά βάζω την απάντηση όπως μου δόθηκε.
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό chris92 » Πέμ, 18 Φεβ 2016 12:18 am

Προσωπικά θεωρώ ότι το σημερινό αποτέλεσμα της Συνέλευσης είναι τουλάχιστον απαράδεχτο. Εκθέτω κάποια μέτρα που πρέπει να ληφθούν για εκσυγχρονισμό του Φοιτητικού Συλλόγου, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί περιστατικό σαν και το σημερινό.

1. Οι συνελεύσεις και οι ψηφοφορίες του Συλλόγου πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να μπορεί να συμμετέχει η πλειοψηφία της Σχολής σε θέματα που την αφορούν. Ζούμε στον 21ο αιώνα και δεν πιστεύω κανείς που να διακατέχεται από πνεύμα αλληλεγγύης να μη συμμερίζεται την ανάγκη των φοιτητών που δουλεύουν τα απογεύματα ή έχουν κάποια οποιαδήποτε άλλη δουλειά να συμμετέχουν σε τόσο σημαντικές αποφάσεις για τη Σχολή.
2. Καμία απόφαση δεν πρέπει να περνάει εάν δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων φοιτητών, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Είναι μάλιστα το οποίο πρέπει να ισχύει ήδη, μιας και δεν πιστεύω να αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι το 10% του λαού, ακόμα και στην πολιτεία καλείται ολιγαρχία και όχι δημοκρατία.
3. Τα θέματα τα οποία θα συζητούνται πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τη Σχολή. Τα πολιτικά θέματα περιττεύουν μιας και δεν μπορεί ο Σύλλογος να αναγκάζει τους φοιτητές του να παίρνει θέση για πολιτικά θέματα, μέσα από τη Σχολή. Το πως ο καθένας θα αναπτύξει την πολιτική του συνείδηση και τ πως θα δρα σαν ενεργός πολίτης δεν πρέπει να επιβάλλεται από τη Σχολή και πόσο μάλλον από άλλους φοιτητές.
4. Η κατάληψη αποτελεί ένα απαρχιωμένο μέτρο άσκησης πίεσης, δείχνει έλλειψη αγωνιστικού πνεύματος, σεβασμού στους συναδέλφους μας και αυταρχική επιβολή των απόψεών μας. Ο καθένας μπορεί να δράσει, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί τα δικαιώματα των άλλων γιατί θεωρεί το σκοπό του αυταρχισμού του ιερό. Χωρίς να θέλω να σας σοκάρω, ο Μακιαβέλι πέθανε εδώ και πολύ καιρό και μαζί του και το μότο του (για όποιους δεν το γνωρίζουν: ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα)

Αφού τόσο δημοκρατικά αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των φοιτητών να έχουμε συνέλευση την Τετάρτη, θα ήθελα να τεθεί και αυτό σαν θέμα συζήτησης και να ψηφιστεί κυρίως η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Για όλους αυτούς που θα αντιδράσουν, πριν μου πουν οτιδήποτε θα ήθελα πρώτα να μου πληρώσουν τις ζημιές που μου προκάλεσαν τρισίμηση χρόνια τώρα οι καταλήψεις τους: 800 ευρώ μισθός ενός καλοκαιριού που έχασα το καλοκαίρι που ήμουν εδώ μέχρι τον Αύγουστο γιατί η πλειοψηφία αποφάσισε να ψηνόμαστε μες το κατακαλόκαιρο, 400 ευρώ από αλλαγές εισητηριών για τα έκτακτα μαθήματα που άλλαζαν λόγω των καταλήψεων, γύρω στα 500 ευρώ για συνολικά 5 - 6 μήνες που έμεινα άσκοπα στην Αθήνα και η οικογένεια μου αναγκάστηκε να πληρώνει διπλό ρεύμα, νερό, θέρμανσης κτλ, αλλά κυρίως κάπου στις 10000 ευρώ που πέταξαν οι γονείς μου στον αέρα όταν αποφάσισαν να με στείλουν να σπουδάσω στο καλύτερο Ίδρυμα της χώρας, αντί να μείνω στο Πανεπιστήμιο της Ορεινής Κολοπετινίτσας. Λυπάμαι που το κάνω αυτό, αλλά όπως φαίνεται δε συγκινήστε από ανώτερες αξίες ( μάλλον δεν της καταλαβαίνεται), αλλά το μόνο που ξέρετε είναι τα λεφτά.
chris92

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 18 Φεβ 2016 12:29 am

chris92 έγραψε:Προσωπικά θεωρώ ότι το σημερινό αποτέλεσμα της Συνέλευσης είναι τουλάχιστον απαράδεχτο. Εκθέτω κάποια μέτρα που πρέπει να ληφθούν για εκσυγχρονισμό του Φοιτητικού Συλλόγου, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί περιστατικό σαν και το σημερινό.

2. Καμία απόφαση δεν πρέπει να περνάει εάν δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων φοιτητών, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Είναι μάλιστα το οποίο πρέπει να ισχύει ήδη, μιας και δεν πιστεύω να αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι το 10% του λαού, ακόμα και στην πολιτεία καλείται ολιγαρχία και όχι δημοκρατία.
3. Τα θέματα τα οποία θα συζητούνται πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τη Σχολή. Τα πολιτικά θέματα περιττεύουν μιας και δεν μπορεί ο Σύλλογος να αναγκάζει τους φοιτητές του να παίρνει θέση για πολιτικά θέματα, μέσα από τη Σχολή. Το πως ο καθένας θα αναπτύξει την πολιτική του συνείδηση και τ πως θα δρα σαν ενεργός πολίτης δεν πρέπει να επιβάλλεται από τη Σχολή και πόσο μάλλον από άλλους φοιτητές.
4. Η κατάληψη αποτελεί ένα απαρχιωμένο μέτρο άσκησης πίεσης, δείχνει έλλειψη αγωνιστικού πνεύματος, σεβασμού στους συναδέλφους μας και αυταρχική επιβολή των απόψεών μας. Ο καθένας μπορεί να δράσει, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί τα δικαιώματα των άλλων γιατί θεωρεί το σκοπό του αυταρχισμού του ιερό. Χωρίς να θέλω να σας σοκάρω, ο Μακιαβέλι πέθανε εδώ και πολύ καιρό και μαζί του και το μότο του (για όποιους δεν το γνωρίζουν: ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα)

Ειπε ο λογικος ανθρωπος..

1. Οι συνελεύσεις και οι ψηφοφορίες του Συλλόγου πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να μπορεί να συμμετέχει η πλειοψηφία της Σχολής σε θέματα που την αφορούν. Ζούμε στον 21ο αιώνα και δεν πιστεύω κανείς που να διακατέχεται από πνεύμα αλληλεγγύης να μη συμμερίζεται την ανάγκη των φοιτητών που δουλεύουν τα απογεύματα ή έχουν κάποια οποιαδήποτε άλλη δουλειά να συμμετέχουν σε τόσο σημαντικές αποφάσεις για τη Σχολή.

Το μονο που δεν συμφωνω. Η θεση της ηλεκτρονικης ψηφοφοριας δεν ειναι να βγαζει αποτελεσμα, οτσν μπορει να γινει διαλογος και κανονικη πολιτικη συζητηση (το αν γινεται ειναι αλλο θεμα).

Θα επρεπε ομως να ψηφιζουμε ηλεκτρονικα για το αν θα πρεπει να γινει συνελευση, ειναι λογικο και χρησιμο. Δεν γινεται να αποφασιζουν 30 ατομα, οταν μπορουν να αποφασισουν 1500, ειναι..πολυ μεσαιωνικο!
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες