AE έγραψε:Παρατηρώ ιδιαίτερο μίσος για τα ερευνητικά - δηλαδή μια δραστηριότητα που τροφοδοτεί τη νέα γνώση και στην οποία απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Το μίσος αυτό πηγάζει από το ψεκασμένου τύπου επιχείρημα ότι από τα ερευνητικά έργα κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια (τα ίδια μονοπώλια που καθορίζουν το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, ενάντια βεβαίως στις ανάγκες της κοινωνίας).
Αυριανοί "συνάδελφοι" που πιστεύουν σε αυτές τις @@@@ριές, έχουν την αξίωση να πάρουν πτυχίο σε μια θετική επιστήμη.
Καληνύχτα σας
ΥΓ. Δεν έχω συνεννοηθεί με τον συντονιστή του μαθήματος, αλλά η εξέταση για το μάθημα των Αστικών Υδραυλικών Έργων δεν μπορεί να γίνει για τεχνικούς λόγους, καθώς τα γραφεία μας βρίσκονται υπό κατάληψη.
Σου κοινοποιώ απάντηση σε παρόμοια ερώτηση .
> Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εξέταση θα γίνει στου Ζωγράφου. Τα θέματα θα
> τα βγάλουμε αύριο Πέμπτη με τον συνεργάτη μου.
>
> Επιθυμία μου είναι να γίνει η εξέταση κανονικά. Όμως:
>
> (α) Αν καταλάβετε το κτήριο υδραυλικής αύριο, τότε απλώς δεν θα
> μπορέσουμε βγάλουμε θέματα και η εξέταση δεν θα γίνει.
>
> (β) Αν καταλάβετε όλες τις αίθουσες στου Ζωγράφου την Παρασκευή, τότε
> πάλι η εξέταση δεν θα γίνει.
>
> (γ) Δεν έχω ακόμη μιλήσει με το συνεργάτη μου, οπότε θα ζητήσω και
> αυτού τη γνώμη. Αν δεν συμφωνεί να έρθει αύριο και μεθαύριο σε
> συνθήκες κατάληψης, τότε ξανά εξέταση δεν μπορεί να γίνει.
Τέλος, σε ερώτηση αν μπορεί να μετατεθεί η εξέταση η απάντησή μου ήταν:
> Το αποκλείω να γίνει άλλη φορά. Αν δεν γίνει την Παρασκευή, θα την
> αναβάλουμε για Ιούνιο.
chris92 έγραψε:Προσωπικά θεωρώ ότι το σημερινό αποτέλεσμα της Συνέλευσης είναι τουλάχιστον απαράδεχτο. Εκθέτω κάποια μέτρα που πρέπει να ληφθούν για εκσυγχρονισμό του Φοιτητικού Συλλόγου, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί περιστατικό σαν και το σημερινό.
2. Καμία απόφαση δεν πρέπει να περνάει εάν δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων φοιτητών, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Είναι μάλιστα το οποίο πρέπει να ισχύει ήδη, μιας και δεν πιστεύω να αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι το 10% του λαού, ακόμα και στην πολιτεία καλείται ολιγαρχία και όχι δημοκρατία.
3. Τα θέματα τα οποία θα συζητούνται πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τη Σχολή. Τα πολιτικά θέματα περιττεύουν μιας και δεν μπορεί ο Σύλλογος να αναγκάζει τους φοιτητές του να παίρνει θέση για πολιτικά θέματα, μέσα από τη Σχολή. Το πως ο καθένας θα αναπτύξει την πολιτική του συνείδηση και τ πως θα δρα σαν ενεργός πολίτης δεν πρέπει να επιβάλλεται από τη Σχολή και πόσο μάλλον από άλλους φοιτητές.
4. Η κατάληψη αποτελεί ένα απαρχιωμένο μέτρο άσκησης πίεσης, δείχνει έλλειψη αγωνιστικού πνεύματος, σεβασμού στους συναδέλφους μας και αυταρχική επιβολή των απόψεών μας. Ο καθένας μπορεί να δράσει, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί τα δικαιώματα των άλλων γιατί θεωρεί το σκοπό του αυταρχισμού του ιερό. Χωρίς να θέλω να σας σοκάρω, ο Μακιαβέλι πέθανε εδώ και πολύ καιρό και μαζί του και το μότο του (για όποιους δεν το γνωρίζουν: ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα)
1. Οι συνελεύσεις και οι ψηφοφορίες του Συλλόγου πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να μπορεί να συμμετέχει η πλειοψηφία της Σχολής σε θέματα που την αφορούν. Ζούμε στον 21ο αιώνα και δεν πιστεύω κανείς που να διακατέχεται από πνεύμα αλληλεγγύης να μη συμμερίζεται την ανάγκη των φοιτητών που δουλεύουν τα απογεύματα ή έχουν κάποια οποιαδήποτε άλλη δουλειά να συμμετέχουν σε τόσο σημαντικές αποφάσεις για τη Σχολή.
Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες