Ρήτρα στην Δήλωση Μαθημάτων

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Ρήτρα στην Δήλωση Μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Σάβ, 16 Ιαν 2016 2:42 am

amelie_a έγραψε:"Το εγγραφολόγιο επιτρέπει την δήλωση μέχρι 3 εαρινών μαθημάτων.
Φοιτητές της πιο πάνω κατηγορίας που έχουν εγγραφεί σε λιγότερα από 7 χειμερινά μαθήματα και επιθυμούν να εξεταστούν σε περισσότερα των 3 εαρινών μαθημάτων, χωρίς όμως ο συνολικός αριθμός μαθημάτων στα οποία θα εξεταστούν στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο να υπερβαίνει τα 10, μπορούν να καταθέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στη Γραμματεία αίτηση για τα επιπλέον των τριών μαθήματα, στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν."
Από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι η ανακοίνωση μιλάει για την εξέταση εαρινών μαθημάτων στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο. Επίσης δίνει την δυνατότητα να εξεταστεί κανείς αθροιστικά σε 10 μαθήματα είτε χειμερινά είτε εαρινά οπότε δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το πρόβλημα που λες. Εκτός αν έχω παρανοήσει κάτι εξ΄ αρχής.

Οι OxYdO και ki.mara mar.aki,αναφέρονται στη σκέψη-πρόταση που υπάρχει από τη σχολή (?) για το ανώτατο όριο των 10 μαθημάτων που κάθε φοιτητής θα μπορεί να δηλώσει(και να εξεταστεί) ανά εξάμηνο.Δεν αναφέρονται στο όριο για τη ''διπλή'' εξεταστική των επι πτυχίω.

Έτσι το όριο των 10,είναι πράγματι πολύ στενό αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη κάθε εξάμηνο έχει κατά μέσο όρο 7 ''δικά του'' μαθήματα. Ενώ παράλληλα είναι πολύ ρεαλιστικό σενάριο κάποιος 4ο-5ο ετής να χρωστά παραπάνω από 3 μαθήματα ανά περίοδο.

**edit: Αν και το ύφος του OxYdO,θα συμφωνήσω πως ήταν one more time επιθετικότατο :sick: ...έχει ένα δίκιο στο τι λέει.
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 16 Ιαν 2016 2:52 am

Ένας μηχανικός, προτού βάλει κάτω τα μαθηματικά και πιάσει το χαρτί για να λύσει εξισώσεις, φροντίζει να μαζέψει τα δεδομένα, να τα επεξεργαστεί και να τα καταλάβει. Δεν σου φταίω εγώ αν δεν ξέρεις να διαβάζεις και παρανοείς.

Να είσαι προσεκτική σε αυτά που διαβάζεις. Να μην προτρέχεις, ώστε να μην πέφτεις σε τέτοια λάθη.

Δεν υπάρχει πιο άχρηστος μηχανικός, από αυτόν που ξέρει μόνο μαθηματικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Σάβ, 16 Ιαν 2016 2:55 am

Το να "ελαφρύνουμε" την εξεταστική με απαλλακτικές προόδους και θέματα εξαμήνου αντί για τελικό διαγώνισμα υπάρχει σαν σκέψη;
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 16 Ιαν 2016 2:58 am

TEL9021 έγραψε:Το να "ελαφρύνουμε" την εξεταστική με απαλλακτικές προόδους και θέματα εξαμήνου αντί για τελικό διαγώνισμα υπάρχει σαν σκέψη;

Εμένα μου αρέσει σαν σκέψη, ναι.
Αν και δεν σχετίζεται με το όριο στη δήλωση, το οποίο πιάνει και μαθήματα χωρίς εξέταση, όπως π.χ. τα Λύματα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Σάβ, 16 Ιαν 2016 3:11 am

Oxydo, ο μηχανικός πέρα από υπολογιστής, αναλυτής και ερμηνευτής πρέπει πάνω απ' όλα να είναι άνθρωπος. Και εσύ με αυτή τη συμπεριφορά, δεν το έχεις. Τόσο ακραίες συμπεριφορές γίνονται ανεκτές μόνο στην απομόνωση. Αν δεν είναι λοιπόν να κλειστείς σε ένα πανεπιστήμιο ή να στέλνεις μελέτες από το σπίτι σου και πας να μιλήσεις έτσι σε συνάδελφο μηχανικό ή εργάτη...έχεις να μαζέψεις πολλές
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Σάβ, 16 Ιαν 2016 3:13 am

OxYdO έγραψε:Ένας μηχανικός, προτού βάλει κάτω τα μαθηματικά και πιάσει το χαρτί για να λύσει εξισώσεις, φροντίζει να μαζέψει τα δεδομένα, να τα επεξεργαστεί και να τα καταλάβει. Δεν σου φταίω εγώ αν δεν ξέρεις να διαβάζεις και παρανοείς.

Να είσαι προσεκτική σε αυτά που διαβάζεις. Να μην προτρέχεις, ώστε να μην πέφτεις σε τέτοια λάθη.

Δεν υπάρχει πιο άχρηστος μηχανικός, από αυτόν που ξέρει μόνο μαθηματικά.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Νομίζω ωστόσο να μου επιτρέπεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πως πρόκειται να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα και κατά πόσο πράγματι θα είναι τόσο άδικο. Και δεν το λέω αυτό για να αμφισβητήσω εσένα που είσαι ο θεός ο ίδιος αλλά επειδή πραγματικά μπορεί κάτι να μην είναι ακριβώς έτσι. Ένα σχόλιο έκανα χωρίς καμιά κακή πρόθεση. Σε δύο σχόλια πρόλαβες να με αποκαλέσεις εξυπνάκια και άχρηστη και να μου μιλήσεις με γλώσσα του "λιμανιού".

Γενικά με όλους όσους μιλάνε έτσι στο foroum έχω την εξής απορία: α)Έτσι μιλάνε και στους γονείς τους ή τους οικείους τους γενικότερα; ή β) Είναι τόσο καταπιεσμένοι από το οικείο περιβάλλον που τουλάχιστον προσπαθούν να ξεσπάσουν σε όποιον βρουν μπροστά τους;
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 16 Ιαν 2016 3:34 am

amelie_a έγραψε:Από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι η ανακοίνωση μιλάει για την εξέταση εαρινών μαθημάτων στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο.

amelie_a έγραψε:Νομίζω ωστόσο να μου επιτρέπεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πως πρόκειται να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα και κατά πόσο πράγματι θα είναι τόσο άδικο.

Στο δεύτερό σου σχόλιο (πρώτο παρατιθέμενο) είπες ότι αναφερόσουν στην επί πτυχίω μόνο και όχι στο όριο για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως έτους. Σου εξήγησε η Τζίγκλυ επιγραμματικά τι αναφέρει η εισήγηση. Τώρα επιστρέφεις, για να μας πεις ότι συμφωνείς τελικά με αυτό (δεύτερο παρατιθέμενο), άρα μάλλον αυτό έλεγες από την αρχή, απλά δεν σου βγήκανε και πολύ τα μαθηματικά και, επειδή δεν ήθελες να το πολυπαραδεχτείς, μας άρχισες τις παπάτζες και δήθεν τα quote από την ανακοίνωση.

Την πάτησες, τα μάζεψες, τώρα τα γυρνάς. Πες το αυτό από την αρχή. Χωρίς φαμφάρες. Χωρίς υφάκια και υπαινιγμούς. Άσε τα μαθηματικά στην ησυχία τους. Πες αυτό που θες να πεις από την αρχή με ωραίο τρόπο και δεν σε ενοχλεί κανείς.
"Παιδιά, συμφωνώ/διαφωνώ για αυτό και για αυτό και για εκείνο..."

Αν μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που το έχουν καταφέρει θα ήθελα να ήξερα για τι ποσοστό μιλάμε γιατί πάνω απ' όλα μηχανικοί είμαστε (και αν μπορούσαμε να τους βρούμε να μας πουν με ποιο τρόπο το έχουν καταφέρει αυτό).

Το παρατιθέμενο, είναι ο λόγος για τον οποίον σε ειρωνεύτηκα. Πριν αρχίσεις τις ηθικολογίες, κάτσε διάβασέ το και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί, όταν λες τέτοια πράγματα και τα διαβάζουν συνάδελφοί σου, αηδιάζουν.
Και το θέμα είναι ότι, πέρα από την ίδια την ειρωνεία, αυτό που είπες δεν πατούσε σε καμία πραγματικότητα και δεν είχες κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις την εισήγηση, πριν αρχίσεις να κράζεις και να ειρωνεύεσαι τους συναδέλφους σου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Yuko » Σάβ, 16 Ιαν 2016 10:49 am

Ξερω πολλα ατομα που περνανε πανω απο 7 και πανω απο 10 μαθηματα σε καθεμια εξεταστικη,οπως και εγω. Τωρα για ποσοστο και λιστα για εξακριβωση δεν νομιζω να μπορει να γινει.
Yuko

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό amelie_a » Σάβ, 16 Ιαν 2016 11:07 am

OxYdO έγραψε:
amelie_a έγραψε:Από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι η ανακοίνωση μιλάει για την εξέταση εαρινών μαθημάτων στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο.

amelie_a έγραψε:Νομίζω ωστόσο να μου επιτρέπεις να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πως πρόκειται να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα και κατά πόσο πράγματι θα είναι τόσο άδικο.

Στο δεύτερό σου σχόλιο (πρώτο παρατιθέμενο) είπες ότι αναφερόσουν στην επί πτυχίω μόνο και όχι στο όριο για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως έτους. Σου εξήγησε η Τζίγκλυ επιγραμματικά τι αναφέρει η εισήγηση. Τώρα επιστρέφεις, για να μας πεις ότι συμφωνείς τελικά με αυτό (δεύτερο παρατιθέμενο), άρα μάλλον αυτό έλεγες από την αρχή, απλά δεν σου βγήκανε και πολύ τα μαθηματικά και, επειδή δεν ήθελες να το πολυπαραδεχτείς, μας άρχισες τις παπάτζες και δήθεν τα quote από την ανακοίνωση.

Την πάτησες, τα μάζεψες, τώρα τα γυρνάς. Πες το αυτό από την αρχή. Χωρίς φαμφάρες. Χωρίς υφάκια και υπαινιγμούς. Άσε τα μαθηματικά στην ησυχία τους. Πες αυτό που θες να πεις από την αρχή με ωραίο τρόπο και δεν σε ενοχλεί κανείς.
"Παιδιά, συμφωνώ/διαφωνώ για αυτό και για αυτό και για εκείνο..."

Αν μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που το έχουν καταφέρει θα ήθελα να ήξερα για τι ποσοστό μιλάμε γιατί πάνω απ' όλα μηχανικοί είμαστε (και αν μπορούσαμε να τους βρούμε να μας πουν με ποιο τρόπο το έχουν καταφέρει αυτό).

Το παρατιθέμενο, είναι ο λόγος για τον οποίον σε ειρωνεύτηκα. Πριν αρχίσεις τις ηθικολογίες, κάτσε διάβασέ το και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί, όταν λες τέτοια πράγματα και τα διαβάζουν συνάδελφοί σου, αηδιάζουν.
Και το θέμα είναι ότι, πέρα από την ίδια την ειρωνεία, αυτό που είπες δεν πατούσε σε καμία πραγματικότητα και δεν είχες κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις την εισήγηση, πριν αρχίσεις να κράζεις και να ειρωνεύεσαι τους συναδέλφους σου.

"Την Παρασκευή 8.1 η Σχολή με μια κατάπτυστη ανακοίνωση εξέφρασε την επιθυμία της να θέσει ένα όριο δέκα μαθημάτάτων για το προσεχές εαρινό εξάμηνο."

Έχεις δίκιο στο ότι δεν διάβασα την εισήγηση. Από το αρχικό σχόλιο θεώρησα ότι η εισήγηση αναφέρεται στην ανακοίνωση και διάβασα κατευθείαν την ανακοίνωση για την οποία θεώρησα ότι γίνεται λόγος μιας και απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για αυτό που εντέλει σχολιάζεται.

Δεν μάζεψα και δεν άπλωσα τπτ και δεν έβρισα κανέναν ούτε απευθύνθηκα σε κάποιον προσωπικά. Αυτό λοιπόν θεωρώ ότι δεν σου δίνει δικαίωμα να με βρίζεις προσωπικά και κρίνω παράλογη την αντίδρασή σου. Επίσης σου απαγορεύω να μου λες ότι σε αηδιάζω γιατί δεν με ξέρεις. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί για κάποιον να είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι με την πρώτη ευκαιρία ορισμένοι απλά να βρίζουν τους πάντες (βλέπε "κατάπτυστη ανακοίνωση") αντί να προσπαθούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα; Εγώ λοιπόν δεν κατάλαβα και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί αυτή η ανακοίνωση είναι κατάπτυστη.

Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι η συμπεριφορά σου είναι σαν να λες στους άλλους ότι δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε και να εκφράζουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύεις εσύ, γιατί απλά "αυτό είναι" και τέρμα και παραμένει η απορία μου για το αν έτσι μιλάς στου οικείους σου.
Άβαταρ μέλους
amelie_a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 16 Ιαν 2016 9:40 pm

Χρυσή μου, δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις. Ειλικρινά. Μείνε με το ότι είμαι ανάγωγος και συνέχισε τη ζωή σου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης