Kouf έγραψε:@chrisss
Ολο αυτο το επιχειρημα περι υπερογκου δημοσιου, τεμπεληδων δημοσιων υπαλληλων κ.ο.κ. που υπερασπιζεσαι, ουτε ο Πρετεντερης δεν το χρησιμοποιει πλεον, εχει καταριφθει μετα την απογραφη που εγινε. Το συνολο των υπαλληλων ειναι 768.000 απο τους μονιμους ως τα stage, απο τους ενστολους και τους κληρικους ως τους αιρετους, ποσοστο δηλαδη της ταξης του 11% επι του συνολου των εργαζομενων. Ενα απο τα 4 χαμηλοτερα σε ολη την Ευρωπη( Η Δανια που υπερασπιστηκες ειναι 2η). Οπως επισης και το επιχειρημα του σπαταλου κρατους δεν στεκει, συγκεκριμενα απο την εκθεση ανταγωνιστηκοτητας της Ευρωπαικης Επιτροπης προκυπτει οτι το συνολο του ελληνικου κρατικου τομεα ως ποσοστο του ΑΕΠ ειναι κατω του 12%, ενα απο τα χαμηλοτερα σε ολη την Ευρωπη.
Ολα αυτα τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις βασιζονται στην αφορητη προσπαθεια της κυβερνησης για μειωση του δημοσιου χρεους, στο να σωθει η χωρα, στο οτι ειμαστε σε κατασταση SOS, και δεν ξερω και γω τι αλλο. Επισης, να προσθεσω οτι ο πλουτος που εμφανιζουν οι ελληνικες τραπεζες, οι πολυεθνικες στην Ελλαδα, οι off-shore εταιριες και οι καταθεσεις στην Ελβετια(που προφανως δεν ειναι των μισθωτων) ξεπερναει τα 2 τρισ. και γω ρωταω: γιατι πρεπει να παει ο ΦΠΑ απο το 13% στο 23%, γιατι πρεπει να απολυθει τοσος κοσμος, γιατι πρεπει να φτασει η ανεργια των νεων στο 60%, γιατι πρεπει να μειωθουν οι συνταξεις, γιατι πρεπει να εχουμε τοσο αβεβαιο μελλον, γιατι να καταργουνται οι συλλογικες συμβασεις, γιατι να υπαρχει τοσο εντονη καταστολη σε οποιον αντιστεκεται, γιατι να προσπαθουν να μετατρεψουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση κ.ο.κ και να μην μπει μια εκτακτη εισφορα της ταξης του 10% σε ολους αυτους που "τα εχουν". Γιατι το κρατος που υπερασπιζεσαι chrisss ειναι αποτελεσματικο οταν πιανει τον συνταξιουχο, τον μισθωτο και τον ανεργο.
Μου υπερασπιζεσαι επισης οτι το δικαιωμα στην μαθηση και στην εργασια ειναι ιερο σε σχεση με την απεργια. Και γω να σου πω οτι το δικαιωμα σε μονιμη και σταθερη εργασια για ολους ειναι ακομα ζητουμενο (φτασαμε το 1 εκατ. σε ολη την Ελλαδα). Αυτες οι πολιτικες μας πανε στην εποχη του Σικαγου.
Λοιπον και για να μιλαμε ντομπρα ενα ειναι το ερωτημα των ημερων. Συμφωνεις με το να απολυθουν 400+ εργαζομενοι απο τα πανεπιστημια σε ολη την Ελλαδα(με βαση τα παραπανω) ή οχι; Συμφωνεις οτι πρεπει να ειμαστε εκεινη η νεολαια που θα δημιουργησουμε τις κοινωνικες αντιστασεις μεσα στα πανεπιστημια ωστε να μην περασει ο οργανισμος ή οχι; Εγω διαβαζω μεσα στον οργανισμο να σχεδιαζουν ενα πανεπιστημιο που δημιουργει ταξικους φραγμους, που εν τελει η γνωση και η μορφωση απο δικαιωμα για ολους γινεται προνομιο, που οι επιχειρησεις και οι εργολαβιες θα μεταμορφωσουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση που θα παραγει ευελικτους και φτηνους εργαζομενους. Ή θα το σταματησουμε ή θα ειμαστε κομματι που διαιωνισε αυτην την αδικια.-
Αν και βαριεμαι μεσημεριατικα , ας αρχισουμε ....
Λοιπον εκτος του οτι δεν συμπεριλαμβανονται οι συνταξιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι(κυριως αυτοι που βγηκαν τα τελευταια χρονια στην συνταξη για να σουλουπωθει καπως ο αριθμος) , εκτος του οτι δεν αποτελουν το 11% των εργαζομενων (ως εργαζομενους θεωρω αυτους που δουλευουν και δινουν λεφτα για το μισθο τους και ειναι 19.2% αυτων) , εκτος που ενας στειρος αριθμος δεν μας δειχνει ποσο μη αποδοτικο και δυσκοιλιο δημοσιο εχουμε (βλεπε τεμπεληδες και τον κρατικο μηχανισμο που φτιαχτηκε με σκοπο να βολευτουν ατομα) , αλλα και τις οικονομικες απολαβες και προνομια , εκτος οτι η Δανια εχει ενα φορο εισοδηματος γυρω στο 45% και γενικοτερα πανακριβη ζωη λογω των φορων παντου(που ειμαι 100% υπερ εφοσον οι υπηρεσιες που λαμβανω ειναι ισαξιες των πληρωμων) , εκτος του οτι το ο κρατικος προυπολογισμος ειναι 51.9% του ΑΕΠ(πισω απο-κατα φθινουσα σειρα-Δανια , Γαλλια , Φιλανδια , Βελγιο , χωρες που ουτε καν βλεπουμε οσο αναφορα παροχες και λειτουργηκοτητα δημοσιου τομεα) , εκτος του οτι ζουμε καθημερινα την αναποτελεσματικοτητα του δημοσιου , ναι νομιζω εχεις δικαιο σε ολα και ειμαστε πιο βαλτοι απτον Πρεντετερη ...
ελληνικες τραπεζες->Ειναι ευαλωτες (εκτος και αν τους ριχναμε λεφτα τοσο καιρο επειδη ηταν ντουρες) και μια ενδεχομενη αποσταθεροποιηση μπορει(μπορει και οχι) να ειναι καταστροφικη . Για αυτο και τις διασωσαμε (τρομαρα μας) ...
οι πολυεθνικες στην Ελλαδα->Οποτε θελουν φευγουν , αρα δεν νομιζω να καθησουν και πολυ αν αρχιζεις να εξαγγελεις εκτακτες εισφορες , οποτε ελπιζω να εισαι ετοιμος να αποχωριστης το κεφαλαιο τους , τις θεσεις εργασιας , την τεχνογνωσια κτλ
Να προσθεσω εγω τωρα οτι ο πλουτος που εμφανιζουν οι δυο παραπανω κατηγοριες αναφερονται κυριως σε κινητα και ακινητα περιουσιακα στοιχεια και οχι σε ρευστο .
οι off-shore εταιριες και οι καταθεσεις στην Ελβετια->Για το πρωτο το εχει ηδη κανει η Ευρωπαικη Ενωση για μας με φορο 15% και ξερεις τί ? Πηραμε τα τρια του Καραμπελα ... Τωρα αν θες να προσθεσεις και ενα 10% ? Καλη τυχη ... Ο μονος τροπος που μπορεις να αγγιξεις τα λεφτα του αλλου στην Ελβετια ειναι αν δεν εχει πληρωσει φορο κατα την εξαγωγη του ποσου , αλλιως μονο οικιοθελως ...
το δικαιωμα σε μονιμη και σταθερη εργασια-> Καλως ή κακως οι εποχες εχουν αλλαξει και το να βρεις μονιμη και σταθερη εργασια (εκτος και αν εισαι στο δημοσιο) ειναι απο δυσκολο εως ακατορθωτο (και δεν σχετιζεται -παντα- με τον "κακο" εργοδοτη) ...
"Λοιπον και για να μιλαμε ντομπρα ενα ειναι το ερωτημα των ημερων. Συμφωνεις με το να απολυθουν 400+ εργαζομενοι απο τα πανεπιστημια σε ολη την Ελλαδα(με βαση τα παραπανω) ή οχι;"
Αν και εθεσες το ερωτημα στον συμφοιτητη , θα σου απαντησω και εγω και πολυ απλα δεν μπορω να σου δωσω απαντηση ... Πρωτον γιατι δεν ξερω τις ακριβεις αναγκες του ιδρυματος και δεν ξερω ποιοι εχουν τα προσοντα για να μεινουν ... Αν ειμαι κατα των απολυσεων για δεοντολογικους λογους , εννοειται πως δεν ειμαι ... Αν ειναι καποιος αξιος και χρειαζεται εννοειται πως θα υπερασπιστω το δικαιωμα του για εργασια ... Για καποιον που ειναι αναξιος και καταλαμβανει θεση μονο και μονο για να λεμε οτι "εργαζεται" , not so ....
"Εγω διαβαζω μεσα στον οργανισμο να σχεδιαζουν ενα πανεπιστημιο που δημιουργει ταξικους φραγμους, που εν τελει η γνωση και η μορφωση απο δικαιωμα για ολους γινεται προνομιο, που οι επιχειρησεις και οι εργολαβιες θα μεταμορφωσουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση που θα παραγει ευελικτους και φτηνους εργαζομενους."
Εκτος του οτι δεν εχει εκδοθει ο δικος μας οργανισμος , μπορεις να μου βρεις που τα στηριζεις αυτα , εστω , μεσα απο τον προτυπο οργανισμο ?
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"