Κάλεσμα σε Γ.Σ Τετάρτη 25/6 [ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ]

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Κάλεσμα σε Γ.Σ Τετάρτη 25/6

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τρί, 24 Ιουν 2014 12:35 am

koutsou-bilo έγραψε: Εάν το ψάξεις ένα κλικ παραπάνω θα δεις ότι οι απολύσεις των εργαζομένων πάνε "πακέτο" με τις ανταποδοτικές υποτροφίες που προβλέπονται στον κανονισμό (κάνεις δουλειά στη βιβλιοθήκη και σου δίνουμε χαρτζιλίκι να πληρώνεις τις σπουδές σου), και άρα με ενδεχόμενα δίδακτρα.

Λοιπον αυτη η καραμελα πρεπει να σταματησει ... Δεν προκειται να μπουν διδακτρα για τον πρωτο κυκλο σπουδων ουτε αν μεινει ως εχει ουτε αν το κανουν το πτυχιο μας 3+2 γιατι πολυ απλα το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ο νομος (εφοσον διανυεις το ν+2 , μετα ειναι θεμα του οργανισμου για προυποθεσεις συνεχισης κτλ ,ο οποιος δεν εχει εκδοθει και απο τον προτυπο οργανισμο-αυτος που ισχυει μεχρι να εκδοσει τον οργανισμο το οικειο ιδρυμα-νομιζω(δεν ειμαι σιγουρος) προβλεπει διαγραφη) ... Αρα δεν υπαρχουν διδακτρα .... Οσο για τις αποδοτικες υποτροφιες απο που και ως που ειναι κακες ? Δηλαδη καλυτερα ειναι να δουλευει ο φοιτητης σε καφετερια μαυρα απο να βγαζει τα προς το ζειν προσφεροντας στο ιδρυμα (σε συζητηση που ειχα με φιλους , πριν μαθω οτι προβλεπονται , λεγαμε γιατι να μην υπαρχουν) ?

Ο chrisss παντως εδωσε πονο και νομιζω εκφραζει πολλους εδω μεσα (πλειοψηφια ?) ....
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Τρί, 24 Ιουν 2014 12:43 am

chrisss έγραψε:Μου αρέσει που το αναλύεις, οπότε πάμε να τα εξηγήσουμε όλα ένα ένα. Επειδή εγώ ούτε έχω την δυνατότητα(λέγε με δόντι), ούτε προτίθεμαι να φιλήσω κατουρημένες ποδιές για να μπω στο δημόσιο προκειμένου να κάθομαι, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα απολυθώ από την εταιρεία που θα δουλεύω ή θα κάθομαι και θα κοιτάω τον τοίχο στο γραφείο μου επειδή δεν θα έχω δουλειά. Ξέρεις γιατί; Γιατί εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο shit happens. Οι γονείς μου έχουν απολυθεί στην ζωή τους 3-4 φορές ο καθένας και δεν σκέφτηκαν ούτε να αυτοκτονήσουν, ούτε βρέθηκε κανένα συνδικάτο να εκβιάσει για την επαναπρόσληψή τους, ούτε καν για να τους χτυπήσει την πλάτη. Επίσης θεωρώ άκυρη την σημείωσή σου για τ'οτι μου εύχεσαι να με αντιμετωπίσουν έτσι όταν απολυθώ. Πώς έτσι δηλαδή; Είπα κάτι κακό; Απλώς είπα οτι δεν ανέχομαι να με εκβιάζουν. Με το ζόρι αλληλεγγύη δεν γίνεται παιδιά.

Αρχικά, δεν πρόσεξες τι σου ευχήθηκα. Στη συνέχεια αναφέρεις ότι στο δημόσιο μπαίνουν με ρουσφέτια τύποι οι οποίοι έπειτα "κάθονται". Αυτό μόνο ως λαϊκίστικη γενικότητα μπορώ να το εκλάβω (στην καλύτερη), είτε ως στοχοποίηση της επί του παρόντος πληγείσας κοινωνικής ομάδας (στη χειρότερη). Το δημόσιο χαρακτηρίζεται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες σπανίζουν στον ιδιωτικό τομέα. Άρα στο δημόσιο έχεις τη δυνατότητα να διεκδικήσεις πολύ περισσότερα πράγματα συλλογικά. Τώρα αν εσύ σκοπεύεις να αντιμετωπίσεις μια μελλοντική απόλυσή σου με ηττοπάθεια, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Άλλοι πήραν εργοστάσια στα χέρια τους (ΒΙΟΜΕ), άλλοι κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο (καθαρίστριες) και άλλοι όντες απολυμένοι κατέλαβαν το ΕΜΠ. Η λογική "σου συνέβει εσένα, γιατί να την πληρώνουμε οι άλλοι", μακροπρόθεσμα οδηγεί σε κοινωνικό κανιβαλισμό. Προτιμώ την αλληλεγγύη.

Για μας που δεν είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι με ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας και που δεν ζούμε την αντίφαση του να προσπαθούμε να πάρουμε ένα χαρτί για να βρούμε δουλειά και ταυτόχρονα να μην θέλουμε να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά, λες και εσύ θα βρεις δουλειά σε αυτοδιαχειριζόμενη κατασκευαστική, δεν τα πακετάρουμε όλα μαζί. Κάποια είναι σωστά, κάποια λάθος, πάντως καμία σχέση δεν έχουν τα δίδακτρα και το αν θα πληρώνεις, με τις απολύσεις διοικητικών. Πάντως αν θες την συνολική μου πολιτική άποψη, γιατί είμαι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος σε αντίθεση με τα όσα μου έσουρες για αδιαφορία κλπ., θεωρώ οτι η θεωρία "ΔΗΜΟΣΙΟ=ΔΩΡΕΑΝ" είναι μια μεγάλη αρλούμπα από αυτές που επέβαλε η ιδεολογική ηγεμονία του τίποτα στην Ελλάδα και οδηγεί απλώς και μόνο σε κακές δημόσιες υπηρεσίες.

Πάλι γενικεύεις. Ιδεολογικά αντίθετοι με άνευ όρων απολύσεις, ιδιωτικοποίηση των πάντων και εντατικοποίηση των σπουδών, ναι. Η τόσο αθώα "σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά" θα γίνει με επέμβαση στο πρόγραμμα σπουδών με υπερεξειδίκευση για την κάλυψη αναγκών του εκάστοτε μεγαλοεργολάβου και μετά για ότι σου λείπει "δια βίου μάθηση" επί πληρωμής. Όσο για το δημόσιο και δωρεάν έχει βάση και συνταγματικά (προς το παρόν) και πρακτικά με παραδείγματα χωρών όπου δε δίνεις ούτε ευρώ για την ανώτατη εκπαίδευση. Αν θες δίδακτρα πες το μας.

Αφού θες και εδώ την άποψή μου, θεωρώ οτι θα έπρεπε να γίνει πρώτα μια αξιολόγηση δομών και προσώπων που θα οδηγούσε αυτονόητα κατά την άποψη μου σε απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού εάν αυτό υπήρχε. Θεωρώ άλλη μια βλακεία του μεταπολιτευτικού τίποτα αυτήν την δαιμονοποίηση των απολύσεων και απομεινάρι των μαρξιστικών αντιλήψεων που επικρατούσε και επικρατεί στην χώρα. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο εφ' όρου ζωής με το κράτος ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε. Αν δεν κάνεις καλά την δουλεία σου πρέπει να φεύγεις για να προσληφθεί κάποιος άλλος που είναι άνεργος και μπορεί να κάνει την δουλειά καλυτερα. Οι άνεργοι δηλαδή είναι παιδιά κατώτερου Θεού; Δεν έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία; Στο σημείο αυτό σε προλαβαίνω, μιλάει η εμπειρία εδώ, πριν αναμασήσεις για ακόμα μια φορά την καραμέλα περί φθηνού εργατικού δυναμικού, για συμφέροντα της εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Δεν με αγγίζουν, δεν με αφορούν και δεν συμφωνώ. Είναι θέμα αξιοκρατίας και αξιοσύνης.

Έγινε η αξιολόγηση και το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ βγήκαν με έλλειμα προσωπικού. Έχουν τεράστιο ερευνητικό έργο για την αναλογία προσωπικού/δημοσιεύσεων τους (δηλώσεις καθηγητών της σχολής μας σε σχετική εκδήλωση το φθινόπωρο). Επιπρόσθετα, η απόλυση του μισού προσωπικού σίγουρα δεν οφείλεται σε πλεόνασμα ή σε μη αποδοτική εργασία. Είναι καθαρά πολιτική πράξη, ανοίγει το δρόμο για εργολαβίες (όπως έχει ήδη γίνει με την καθαριότητα και τη σίτηση) και, ναι, απλά θα αντικαταστήσουν το υπάρχον προσωπικό με άλλο χαμηλότερα αμοιβόμενο. Προφανώς και δε σε αγγίζει. Γιατί άλλωστε?

Όπως εύκολα μπορείς να δεις δεν μπήκα φέτος στην σχολή και τα προηγούμενα χρόνια είχα ασχοληθεί ενεργά με τον σύλλογο, τότε που τα πράγματα ήταν και στις δόξες τους(συμμετοχή,συνελεύσεις,καταλήψεις κλπ). Δεν αράζω στον καναπέ αλλά δεν έχει νόημα να σηκωθώ και να έρθω να κάτσω 5 ώρες για να παρθεί μια απόφαση χωρίς αξία. Αν είναι θετική ,θα ακυρωθεί την επόμενη στιγμή είτε λόγω του οτι η σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω διοικητικών είτε λόγω του οτι θα κουρελιάσετε την βούληση του συλλόγου την επόμενη στιγμή, προκηρύσσοντας με συνοπτικές "κινηματικές" διαδικασίες νέα συνέλευση σε 2 μέρες. Αν είναι αρνητική θα έχω νομιμοποιήσει μέσω της παρουσίας μου, ένα σώμα χωρίς τέτοιες αρμοδιότητες και εξουσίες(γιατί ΟΧΙ η ΓΣ του συλλόγου δεν έχει τέτοιες εξουσίες, ούτε καν καταστατικό δεν έχει) να πάρει μια παράνομη απόφαση κατάληψης ενός δημοσίου κτηρίου που δεν του ανήκει. Αφήνω ασχολίαστο το κλίμα τρομοκρατίας που θα επικρατεί, παρουσία φυσικά διαφόρων λουλουδιών που θα σε κοιτάνε περίεργα αν πας να πεις μια κουβέντα αντίθετη απ' την "γραμμή". Άσε φίλε, το έχουμε ζήσει το έργο και εγώ προσωπικά το ξέρω απ' έξω και ανακατωτά, οπότε το να φάω τον χρόνο μου και την ενέργειά μου σε μία κατάσταση de facto lose-lose, δεν μου το επιτρέπει αυτή η ελάχιστη ευφυΐα μου.

Ο στόχος της παρουσίας μου στο ίδρυμα είναι πρώτιστα και κύρια ακαδημαϊκός και όλα τα άλλα(εμένα με απασχόλησαν, άλλους όχι) είναι προαιρετικά. Αν θες και εδώ την άποψή μου, αποδοκιμάζω και στηλιτεύω την απολίτικη στάση των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων, αλλά κατέστησα σαφές εξ' αρχής πως η στάση μου είναι βαθύτατα πολιτική με στόχο να αποδοκιμάσει και να αποδομήσει τις πρακτικές σας. Άλλωστε αν απλά ήθελα να λουφάρω δεν θα ασχολούμουν καν με το ζήτημα, ξέρω πως θα ζούσατε και χωρίς την δική μου άποψη. Τέλος να τονίσω οτι μου είναι αδιάφορος ο αγώνας των διοικητικών και η κατάληξη του τον περασμένο Οκτώβρη όπως και τώρα, αφού είχε τεθεί εξ' αρχής με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο.

Το να μαζεύεται ο σύλλογος και να συζητάει για τα ζητήματα που τον αφορούν μόνο χαμένος χρόνος δεν είναι. Αντίθετα, αν είχε συνεδριάσει ο σύλλογος 2-3 φορές μέσα στη χρονιά πιθανότατα να μην είχε σκάσει σα βόμβα η κατάληψη των διοικητικών στα κεφάλια των "ανυποψίαστων φοιτητών" που σε καιρό τέτοιας οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης το μόνο που τους καίει είναι ένας καλός βαθμός πτυχίου και να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο παρτακισμός τού μέσου φοιτητή έχει οδηγήσει στον εκφυλισμό των ΓΣ (οι οποίες παρεπιπτόντως προφανώς και μπορούν να πάρουν αποφάσεις κατάληψης και, ναι, είναι παράνομες, όπως σχεδόν κάθε είδους αγωνιστική δράση), όπως και η καταδίκη 3μηνης απεργίας επειδή "μας ξεβόλεψε και μας καθυστέρησε". Στην τελική, εσύ και αρκετοί άλλοι ζητήσατε ανοιχτές σχολές για διάλογο, και όταν επήλθε κανονικότητα τα ξεχάσατε όλα.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τρί, 24 Ιουν 2014 4:18 am

Αρχικά, δεν πρόσεξες τι σου ευχήθηκα. Στη συνέχεια αναφέρεις ότι στο δημόσιο μπαίνουν με ρουσφέτια τύποι οι οποίοι έπειτα "κάθονται". Αυτό μόνο ως λαϊκίστικη γενικότητα μπορώ να το εκλάβω (στην καλύτερη), είτε ως στοχοποίηση της επί του παρόντος πληγείσας κοινωνικής ομάδας (στη χειρότερη). Το δημόσιο χαρακτηρίζεται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες σπανίζουν στον ιδιωτικό τομέα. Άρα στο δημόσιο έχεις τη δυνατότητα να διεκδικήσεις πολύ περισσότερα πράγματα συλλογικά. Τώρα αν εσύ σκοπεύεις να αντιμετωπίσεις μια μελλοντική απόλυσή σου με ηττοπάθεια, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Άλλοι πήραν εργοστάσια στα χέρια τους (ΒΙΟΜΕ), άλλοι κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο (καθαρίστριες) και άλλοι όντες απολυμένοι κατέλαβαν το ΕΜΠ. Η λογική "σου συνέβει εσένα, γιατί να την πληρώνουμε οι άλλοι", μακροπρόθεσμα οδηγεί σε κοινωνικό κανιβαλισμό. Προτιμώ την αλληλεγγύη.

Το τι συμβαίνει στο δημόσιο δεν νομίζω οτι χρειάζεται να εξηγηθεί και να αναλυθεί περαιτέρω. Όλοι ξέρουμε, όλοι βλέπουμε και σταματάω εδώ. Αν εσύ προσωπικά και η αριστερά γενικότερα έχετε κολλήσει στην άνευ όρων υπεράσπιση των υπαλλήλων του δημοσίου προκειμένου να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη, εθελοτυφλείτε. Πάντως ανάμεσα στην πιθανή γενίκευσή μου και στην δικιά σου εθελοτυφλία, προσεγγίζω την πραγματικότητα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια απ' οτι εσύ. Όσον αφορά την εξιστόρηση των νικών του συνδικαλισμού, μην ξεχάσεις να προσθέσεις την Πιρέλι, την Πειραϊκή Πατραϊκή, την Χαλυβουργία που είναι και πρόσφατη και πολλά άλλα. Πρέπει να καταλάβεις οτι οι μέθοδοί σας και οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις σας, παραγνωρίζοντας και αδιαφορώντας για το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο τις ασκείτε, είναι το βασικό σας πρόβλημα. Πάντως άξιο σχολιασμού είναι, πως από τα παραδείγματα που ανέφερες και οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ απολύθηκαν και κάποιοι διοικητικοί θα απολυθούν στο τέλος. Το αναφέρω όχι με διάθεση εκδίκησης, αλλά δίνοντάς σου το πρακτικό παράδειγμα αναποτελεσματικότητας των μεθόδων σας.

Πάλι γενικεύεις. Ιδεολογικά αντίθετοι με άνευ όρων απολύσεις, ιδιωτικοποίηση των πάντων και εντατικοποίηση των σπουδών, ναι. Η τόσο αθώα "σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά" θα γίνει με επέμβαση στο πρόγραμμα σπουδών με υπερεξειδίκευση για την κάλυψη αναγκών του εκάστοτε μεγαλοεργολάβου και μετά για ότι σου λείπει "δια βίου μάθηση" επί πληρωμής. Όσο για το δημόσιο και δωρεάν έχει βάση και συνταγματικά (προς το παρόν) και πρακτικά με παραδείγματα χωρών όπου δε δίνεις ούτε ευρώ για την ανώτατη εκπαίδευση. Αν θες δίδακτρα πες το μας.

Η ιστορία της υπερεξειδίκευσης κλπ είναι χιλιοπαιγμένη και είναι προφανές οτι μπορεί να αποτραπεί με τον έλεγχο του προγράμματος σπουδών από σοβαρούς ανθρώπους, σαν αυτούς που είναι στα συμβούλια διοίκησης των πανεπιστημίων και όχι σαν τα κομματικά ρετάλια που ήταν τόσα χρόνια πρυτανικές αρχές. Αν πάντως δεν σε ενδιαφέρει η αγορά, μπορείς κάλλιστα να παρατήσεις τον αγώνα των εξετάσεων και να αρχίσεις να γυρίζεις τα πανεπιστήμια ή όπου αλλού θεωρείς οτι θα μορφωθείς και να μαζέψεις γνώσεις για τον εαυτό σου. Μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο, σκέψου το. Τέλος η ύπαρξη διδάκτρων είναι προφανές οτι δεν αποτελεί επιλογή στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, έτσι όπως είναι. Υπό προυποθέσεις όμως(μείωση φόρων, μέσω μείωσης κονδυλίων για την παιδεία, μείωσης άχρηστων τμημάτων κλπ.) δεν θα ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να μου συμβεί. Όχι γιατί είμαι πλούσιος, αλλά γιατί με μια συνολικά άλλη πολιτική στην παιδεία με κουπόνι εκπαίδευσης, χωρίς κεντρικά καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών ακόμα και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όλα θα ήταν καλύτερα. Υπάρχουν και τα παραδείγματα πολλών σοσιαλδημοκρτικών κρατών, όπως τα σκανδιναβικά που εφάρμοσαν αυτούσιες τέτοιες φιλελεύθερες ιδέες και θριάμβευσαν. Πάντως η δημόσια δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα είναι πανάκριβη, δεν είναι δωρεάν και είναι και απαίσια. Οτιδήποτε αλλάξει μάλλον θα την κάνει καλύτερη.

Έγινε η αξιολόγηση και το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ βγήκαν με έλλειμα προσωπικού. Έχουν τεράστιο ερευνητικό έργο για την αναλογία προσωπικού/δημοσιεύσεων τους (δηλώσεις καθηγητών της σχολής μας σε σχετική εκδήλωση το φθινόπωρο). Επιπρόσθετα, η απόλυση του μισού προσωπικού σίγουρα δεν οφείλεται σε πλεόνασμα ή σε μη αποδοτική εργασία. Είναι καθαρά πολιτική πράξη, ανοίγει το δρόμο για εργολαβίες (όπως έχει ήδη γίνει με την καθαριότητα και τη σίτηση) και, ναι, απλά θα αντικαταστήσουν το υπάρχον προσωπικό με άλλο χαμηλότερα αμοιβόμενο. Προφανώς και δε σε αγγίζει. Γιατί άλλωστε?

Οι απολύσεις προσωπικού οφείλονται και σε μη αποδοτικούς εργαζόμενους και στις υπερβολικές αμοιβές τους και σε αυτό που επιμένετε να παραγνωρίζετε, την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Αν δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να μαζέψετε λεφτά να τους πληρώσετε εσείς, πάντως άλλοι φόροι δεν αντέχονται. Η αριστερά και ειδικότερα στην Ελλάδα πρέπει να είναι ο μόνος χώρος που εξετάζει τόσο μα τόσο μικροσκοπικά το δημόσιο συμφέρον. Εννοώ πως εξετάζετε τα αιτήματα του καθένα χωριστά και θεωρείτε πως όλων τα συμφέροντα είναι κοινά. Δεν είναι όμως έτσι. Όλες οι κοινωνίες έχουν βάλει ως στόχο να χάνονται όσο το δυνατόν λιγότερα λεφτά στην γραφειοκρατία και στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του δημοσίου. Οι Δανοί για παράδειγμα δεν ανέχονται να πληρώνουν 1,5€ για υπηρεσίες που κοστίζουν 1 και εμείς που πληρώνουμε πάνω από 8€ για τις αντίστοιχες υπηρεσίες, θα πρέπει να προβληματιστούμε σαν ίδρυμα αν γίνεται η ίδια δουλειά, του καθαρισμού για παράδειγμα, με τα μισά λεφτά απ' οτι πρίν; Η λογική της διαρκούς τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης με χρήματα που δεν υπάρχουν, δοκιμάστηκε, απέτυχε και ζούμε τις συνέπειές της καθημερινά. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αριστέρα που υπερτονίζει με κάθε ευκαιρία οτι δεν κυβέρνησε και δεν έχει ευθύνες για το που φτάσαμε(στην πραγματικότητα έχει, αφού μέσω του Πασοκ επέβαλε πλήρως την ατζέντα της), κόπτεται τόσο πολύ να υπερασπιστεί όλα όσα μας κατέστρεψαν και υιοθετεί τον ρόλο του υπερασπιστή του παρελθόντος και των πρακτικών του.

Το να μαζεύεται ο σύλλογος και να συζητάει για τα ζητήματα που τον αφορούν μόνο χαμένος χρόνος δεν είναι. Αντίθετα, αν είχε συνεδριάσει ο σύλλογος 2-3 φορές μέσα στη χρονιά πιθανότατα να μην είχε σκάσει σα βόμβα η κατάληψη των διοικητικών στα κεφάλια των "ανυποψίαστων φοιτητών" που σε καιρό τέτοιας οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης το μόνο που τους καίει είναι ένας καλός βαθμός πτυχίου και να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο παρτακισμός τού μέσου φοιτητή έχει οδηγήσει στον εκφυλισμό των ΓΣ (οι οποίες παρεπιπτόντως προφανώς και μπορούν να πάρουν αποφάσεις κατάληψης και, ναι, είναι παράνομες, όπως σχεδόν κάθε είδους αγωνιστική δράση), όπως και η καταδίκη 3μηνης απεργίας επειδή "μας ξεβόλεψε και μας καθυστέρησε". Στην τελική, εσύ και αρκετοί άλλοι ζητήσατε ανοιχτές σχολές για διάλογο, και όταν επήλθε κανονικότητα τα ξεχάσατε όλα.

Εκπέμπουμε εντελώς σε άλλο μήκος κύματος οπότε και δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες, απλώς να σου πω, πως δεν δέχομαι καμία δικαιολογία για καμία παρανομία πρώτον(άλλωστε αξιωματική αντιπολίτευση είστε, δηλώστε πως όταν γίνετε κυβέρνηση, η κατάληψη δημοσίων κτηρίων θα είναι νόμιμη, που κωλύεστε; ) και δεύτερον, πως δεν νομίζω να συναλλάχθηκα εγώ με τον οποιονδήποτε για το αυτονόητο. Η ανοιχτές σχολές και η ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων στις δουλειές τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και το δικαίωμα της μάθησης και της εργασίας είναι ιερότερο από εκείνο της απεργίας. Αρνούμαι εν έτι 2014 να διαπραγματεύομαι με τον όχλο για τα αυτονόητα. Ο λαός ψήφισε στις εκλογές, έχουμε κυβέρνηση, έχουμε κράτος και απαιτώ από την εκτελεστική εξουσία να μου τα εξασφαλίσει.
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Kouf » Τρί, 24 Ιουν 2014 5:26 am

@chrisss
Ολο αυτο το επιχειρημα περι υπερογκου δημοσιου, τεμπεληδων δημοσιων υπαλληλων κ.ο.κ. που υπερασπιζεσαι, ουτε ο Πρετεντερης δεν το χρησιμοποιει πλεον, εχει καταριφθει μετα την απογραφη που εγινε. Το συνολο των υπαλληλων ειναι 768.000 απο τους μονιμους ως τα stage, απο τους ενστολους και τους κληρικους ως τους αιρετους, ποσοστο δηλαδη της ταξης του 11% επι του συνολου των εργαζομενων. Ενα απο τα 4 χαμηλοτερα σε ολη την Ευρωπη( Η Δανια που υπερασπιστηκες ειναι 2η). Οπως επισης και το επιχειρημα του σπαταλου κρατους δεν στεκει, συγκεκριμενα απο την εκθεση ανταγωνιστηκοτητας της Ευρωπαικης Επιτροπης προκυπτει οτι το συνολο του ελληνικου κρατικου τομεα ως ποσοστο του ΑΕΠ ειναι κατω του 12%, ενα απο τα χαμηλοτερα σε ολη την Ευρωπη.

Ολα αυτα τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις βασιζονται στην αφορητη προσπαθεια της κυβερνησης για μειωση του δημοσιου χρεους, στο να σωθει η χωρα, στο οτι ειμαστε σε κατασταση SOS, και δεν ξερω και γω τι αλλο. Επισης, να προσθεσω οτι ο πλουτος που εμφανιζουν οι ελληνικες τραπεζες, οι πολυεθνικες στην Ελλαδα, οι off-shore εταιριες και οι καταθεσεις στην Ελβετια(που προφανως δεν ειναι των μισθωτων) ξεπερναει τα 2 τρισ. και γω ρωταω: γιατι πρεπει να παει ο ΦΠΑ απο το 13% στο 23%, γιατι πρεπει να απολυθει τοσος κοσμος, γιατι πρεπει να φτασει η ανεργια των νεων στο 60%, γιατι πρεπει να μειωθουν οι συνταξεις, γιατι πρεπει να εχουμε τοσο αβεβαιο μελλον, γιατι να καταργουνται οι συλλογικες συμβασεις, γιατι να υπαρχει τοσο εντονη καταστολη σε οποιον αντιστεκεται, γιατι να προσπαθουν να μετατρεψουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση κ.ο.κ και να μην μπει μια εκτακτη εισφορα της ταξης του 10% σε ολους αυτους που "τα εχουν". Γιατι το κρατος που υπερασπιζεσαι chrisss ειναι αποτελεσματικο οταν πιανει τον συνταξιουχο, τον μισθωτο και τον ανεργο.

Μου υπερασπιζεσαι επισης οτι το δικαιωμα στην μαθηση και στην εργασια ειναι ιερο σε σχεση με την απεργια. Και γω να σου πω οτι το δικαιωμα σε μονιμη και σταθερη εργασια για ολους ειναι ακομα ζητουμενο (φτασαμε το 1 εκατ. σε ολη την Ελλαδα). Αυτες οι πολιτικες μας πανε στην εποχη του Σικαγου.
Λοιπον και για να μιλαμε ντομπρα ενα ειναι το ερωτημα των ημερων. Συμφωνεις με το να απολυθουν 400+ εργαζομενοι απο τα πανεπιστημια σε ολη την Ελλαδα(με βαση τα παραπανω) ή οχι; Συμφωνεις οτι πρεπει να ειμαστε εκεινη η νεολαια που θα δημιουργησουμε τις κοινωνικες αντιστασεις μεσα στα πανεπιστημια ωστε να μην περασει ο οργανισμος ή οχι; Εγω διαβαζω μεσα στον οργανισμο να σχεδιαζουν ενα πανεπιστημιο που δημιουργει ταξικους φραγμους, που εν τελει η γνωση και η μορφωση απο δικαιωμα για ολους γινεται προνομιο, που οι επιχειρησεις και οι εργολαβιες θα μεταμορφωσουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση που θα παραγει ευελικτους και φτηνους εργαζομενους. Ή θα το σταματησουμε ή θα ειμαστε κομματι που διαιωνισε αυτην την αδικια.-
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό TheMaster » Τρί, 24 Ιουν 2014 2:10 pm

Kouf έγραψε:@chrisss
Ολο αυτο το επιχειρημα περι υπερογκου δημοσιου, τεμπεληδων δημοσιων υπαλληλων κ.ο.κ. που υπερασπιζεσαι, ουτε ο Πρετεντερης δεν το χρησιμοποιει πλεον, εχει καταριφθει μετα την απογραφη που εγινε. Το συνολο των υπαλληλων ειναι 768.000 απο τους μονιμους ως τα stage, απο τους ενστολους και τους κληρικους ως τους αιρετους, ποσοστο δηλαδη της ταξης του 11% επι του συνολου των εργαζομενων. Ενα απο τα 4 χαμηλοτερα σε ολη την Ευρωπη( Η Δανια που υπερασπιστηκες ειναι 2η). Οπως επισης και το επιχειρημα του σπαταλου κρατους δεν στεκει, συγκεκριμενα απο την εκθεση ανταγωνιστηκοτητας της Ευρωπαικης Επιτροπης προκυπτει οτι το συνολο του ελληνικου κρατικου τομεα ως ποσοστο του ΑΕΠ ειναι κατω του 12%, ενα απο τα χαμηλοτερα σε ολη την Ευρωπη.

Ολα αυτα τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις βασιζονται στην αφορητη προσπαθεια της κυβερνησης για μειωση του δημοσιου χρεους, στο να σωθει η χωρα, στο οτι ειμαστε σε κατασταση SOS, και δεν ξερω και γω τι αλλο. Επισης, να προσθεσω οτι ο πλουτος που εμφανιζουν οι ελληνικες τραπεζες, οι πολυεθνικες στην Ελλαδα, οι off-shore εταιριες και οι καταθεσεις στην Ελβετια(που προφανως δεν ειναι των μισθωτων) ξεπερναει τα 2 τρισ. και γω ρωταω: γιατι πρεπει να παει ο ΦΠΑ απο το 13% στο 23%, γιατι πρεπει να απολυθει τοσος κοσμος, γιατι πρεπει να φτασει η ανεργια των νεων στο 60%, γιατι πρεπει να μειωθουν οι συνταξεις, γιατι πρεπει να εχουμε τοσο αβεβαιο μελλον, γιατι να καταργουνται οι συλλογικες συμβασεις, γιατι να υπαρχει τοσο εντονη καταστολη σε οποιον αντιστεκεται, γιατι να προσπαθουν να μετατρεψουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση κ.ο.κ και να μην μπει μια εκτακτη εισφορα της ταξης του 10% σε ολους αυτους που "τα εχουν". Γιατι το κρατος που υπερασπιζεσαι chrisss ειναι αποτελεσματικο οταν πιανει τον συνταξιουχο, τον μισθωτο και τον ανεργο.

Μου υπερασπιζεσαι επισης οτι το δικαιωμα στην μαθηση και στην εργασια ειναι ιερο σε σχεση με την απεργια. Και γω να σου πω οτι το δικαιωμα σε μονιμη και σταθερη εργασια για ολους ειναι ακομα ζητουμενο (φτασαμε το 1 εκατ. σε ολη την Ελλαδα). Αυτες οι πολιτικες μας πανε στην εποχη του Σικαγου.
Λοιπον και για να μιλαμε ντομπρα ενα ειναι το ερωτημα των ημερων. Συμφωνεις με το να απολυθουν 400+ εργαζομενοι απο τα πανεπιστημια σε ολη την Ελλαδα(με βαση τα παραπανω) ή οχι; Συμφωνεις οτι πρεπει να ειμαστε εκεινη η νεολαια που θα δημιουργησουμε τις κοινωνικες αντιστασεις μεσα στα πανεπιστημια ωστε να μην περασει ο οργανισμος ή οχι; Εγω διαβαζω μεσα στον οργανισμο να σχεδιαζουν ενα πανεπιστημιο που δημιουργει ταξικους φραγμους, που εν τελει η γνωση και η μορφωση απο δικαιωμα για ολους γινεται προνομιο, που οι επιχειρησεις και οι εργολαβιες θα μεταμορφωσουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση που θα παραγει ευελικτους και φτηνους εργαζομενους. Ή θα το σταματησουμε ή θα ειμαστε κομματι που διαιωνισε αυτην την αδικια.-

Αν και βαριεμαι μεσημεριατικα , ας αρχισουμε ....

Λοιπον εκτος του οτι δεν συμπεριλαμβανονται οι συνταξιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι(κυριως αυτοι που βγηκαν τα τελευταια χρονια στην συνταξη για να σουλουπωθει καπως ο αριθμος) , εκτος του οτι δεν αποτελουν το 11% των εργαζομενων (ως εργαζομενους θεωρω αυτους που δουλευουν και δινουν λεφτα για το μισθο τους και ειναι 19.2% αυτων) , εκτος που ενας στειρος αριθμος δεν μας δειχνει ποσο μη αποδοτικο και δυσκοιλιο δημοσιο εχουμε (βλεπε τεμπεληδες και τον κρατικο μηχανισμο που φτιαχτηκε με σκοπο να βολευτουν ατομα) , αλλα και τις οικονομικες απολαβες και προνομια , εκτος οτι η Δανια εχει ενα φορο εισοδηματος γυρω στο 45% και γενικοτερα πανακριβη ζωη λογω των φορων παντου(που ειμαι 100% υπερ εφοσον οι υπηρεσιες που λαμβανω ειναι ισαξιες των πληρωμων) , εκτος του οτι το ο κρατικος προυπολογισμος ειναι 51.9% του ΑΕΠ(πισω απο-κατα φθινουσα σειρα-Δανια , Γαλλια , Φιλανδια , Βελγιο , χωρες που ουτε καν βλεπουμε οσο αναφορα παροχες και λειτουργηκοτητα δημοσιου τομεα) , εκτος του οτι ζουμε καθημερινα την αναποτελεσματικοτητα του δημοσιου , ναι νομιζω εχεις δικαιο σε ολα και ειμαστε πιο βαλτοι απτον Πρεντετερη ...

ελληνικες τραπεζες->Ειναι ευαλωτες (εκτος και αν τους ριχναμε λεφτα τοσο καιρο επειδη ηταν ντουρες) και μια ενδεχομενη αποσταθεροποιηση μπορει(μπορει και οχι) να ειναι καταστροφικη . Για αυτο και τις διασωσαμε (τρομαρα μας) ...

οι πολυεθνικες στην Ελλαδα->Οποτε θελουν φευγουν , αρα δεν νομιζω να καθησουν και πολυ αν αρχιζεις να εξαγγελεις εκτακτες εισφορες , οποτε ελπιζω να εισαι ετοιμος να αποχωριστης το κεφαλαιο τους , τις θεσεις εργασιας , την τεχνογνωσια κτλ
Να προσθεσω εγω τωρα οτι ο πλουτος που εμφανιζουν οι δυο παραπανω κατηγοριες αναφερονται κυριως σε κινητα και ακινητα περιουσιακα στοιχεια και οχι σε ρευστο .

οι off-shore εταιριες και οι καταθεσεις στην Ελβετια->Για το πρωτο το εχει ηδη κανει η Ευρωπαικη Ενωση για μας με φορο 15% και ξερεις τί ? Πηραμε τα τρια του Καραμπελα ... Τωρα αν θες να προσθεσεις και ενα 10% ? Καλη τυχη ... Ο μονος τροπος που μπορεις να αγγιξεις τα λεφτα του αλλου στην Ελβετια ειναι αν δεν εχει πληρωσει φορο κατα την εξαγωγη του ποσου , αλλιως μονο οικιοθελως ...

το δικαιωμα σε μονιμη και σταθερη εργασια-> Καλως ή κακως οι εποχες εχουν αλλαξει και το να βρεις μονιμη και σταθερη εργασια (εκτος και αν εισαι στο δημοσιο) ειναι απο δυσκολο εως ακατορθωτο (και δεν σχετιζεται -παντα- με τον "κακο" εργοδοτη) ...

"Λοιπον και για να μιλαμε ντομπρα ενα ειναι το ερωτημα των ημερων. Συμφωνεις με το να απολυθουν 400+ εργαζομενοι απο τα πανεπιστημια σε ολη την Ελλαδα(με βαση τα παραπανω) ή οχι;"

Αν και εθεσες το ερωτημα στον συμφοιτητη , θα σου απαντησω και εγω και πολυ απλα δεν μπορω να σου δωσω απαντηση ... Πρωτον γιατι δεν ξερω τις ακριβεις αναγκες του ιδρυματος και δεν ξερω ποιοι εχουν τα προσοντα για να μεινουν ... Αν ειμαι κατα των απολυσεων για δεοντολογικους λογους , εννοειται πως δεν ειμαι ... Αν ειναι καποιος αξιος και χρειαζεται εννοειται πως θα υπερασπιστω το δικαιωμα του για εργασια ... Για καποιον που ειναι αναξιος και καταλαμβανει θεση μονο και μονο για να λεμε οτι "εργαζεται" , not so ....

"Εγω διαβαζω μεσα στον οργανισμο να σχεδιαζουν ενα πανεπιστημιο που δημιουργει ταξικους φραγμους, που εν τελει η γνωση και η μορφωση απο δικαιωμα για ολους γινεται προνομιο, που οι επιχειρησεις και οι εργολαβιες θα μεταμορφωσουν το πανεπιστημιο σε επιχειρηση που θα παραγει ευελικτους και φτηνους εργαζομενους."

Εκτος του οτι δεν εχει εκδοθει ο δικος μας οργανισμος , μπορεις να μου βρεις που τα στηριζεις αυτα , εστω , μεσα απο τον προτυπο οργανισμο ?
"The funny thing about choosing sides is that you don't have to be all the way one one side or the other . It's okay to be feeling like 'this is the one I align a little bit more , ant it's not perfect,but at least there's stuff I can appreciate a little bit more on this side.'"
Άβαταρ μέλους
TheMaster

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό chrisss » Τρί, 24 Ιουν 2014 2:21 pm

Τώρα η συζήτηση έχει αρχίσει να πλατιάζει και δεν μου αρέσει και αυτό το συνεχές πινγκ πονγκ γιατί μπορεί να κουράσει. Συνοπτικά λοιπόν @kouf, να σου πω πως η Ευρώπη γενικότερα ήταν η μόνη περιοχή του ανεπτυγμένου κόσμου που ευδοκίμησαν οι ιδέες του σοσιαλισμού, έστω και με την μορφή της σοσιαλδημοκρατίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους και του κόστους του κράτους. Σε αυτές τις χώρες η αύξηση του κράτους συνοδεύτηκε και από αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες στον πολίτη, ενώ εδώ το κράτος δεν προσφέρει επί της ουσίας τίποτα. Μειώθηκαν οι δαπάνες, κυρίως το μισθολογικό κόστος, επειδή είναι ΑΘΛΙΕΣ οι υπηρεσίες και επειδή δεν είχαμε λεφτά να τις πληρώνουμε. Αυτό έγινε για τον έλεγχο του ελλείμματος και όχι του χρέους, μην τα μπερδεύεις. Νομίζω οτι τα έχεις λίγο συγκεχυμένα στο μυαλό σου και συγχέεις λανθασμένα παθητικό τραπεζών, καταθέσεις ,κλπ κεφάλαια που δεν ξέρω πως τα έχεις μετρήσει(μάλλον έχεις σπάσει το ελβετικό απόρρητο). Σε κάθε περίπτωση μέχρι να αποδειχθούν οτι αυτά τα λεφτά έχουν προέλθει από παράνομες δραστηριότητες θεωρώ ανήθικο αλλά και ουτοπικό το να τους τα πάρουν. Όσον αφορά τις off shore εγώ λέω να περιμένουμε της ΗΠΑ να βρουν τρόπο να τις φορολογήσουν και μετά να κάνουμε και εμείς το ίδιο.Όλα αυτά όμως δεν γίνονται για να πέσει το ΦΠΑ, αλλά για να σταματήσει να παράγει νέα χρέη μία χώρα που πριν από 3 χρόνια χρεοκόπησε και βρίσκεται υπό την διεθνή εποπτεία. Αυτό αρνείστε πεισματικά να το προσθέσετε ως γεγονός στον συλλογισμό σας. Στην προ μνημονίου Ελλάδα όποιος ήθελε έκλεβε το κράτος και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Οι συνταξιούχοι έπαιρναν συντάξεις για τις οποίες δεν είχαν πληρώσει ποτέ εισφορές, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν κλαδικά αιτήματα(και πάλι έχετε ευθύνες εδώ),οι άνεργοι και οι μισθωτοί του ΙΤ προφανώς και δεν έχουν ευθύνες γιατί δεν θα μπορούσαν άλλωστε. Οι ΔΥ όμως έχουν ευθύνες, όπως άλλωστε και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πάντα δήλωναν εισοδήματα ένα ευρώ κάτω από το αφορολόγητο όριο. Τέλος ευθύνη είχαν και όλοι εκείνοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που χωρίς το κράτος πατερούλη να τους αβαντάρει, δεν θα ήταν τίποτα. Αναφέρεις πως το ζητούμενο είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία. Σου απαντάω πως προτιμώ να μείνω για κάποιο διάστημα της ζωής μου άνεργος παρά να είμαι μόνιμος κάπου και να κάνω όλη μου την ζωή την ίδια δουλειά, με τις ίδιες προκλήσεις και τις ίδιες απολαβές. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς, είμαι ιδεολογικά αντίθετος στην μονιμότητα και θεωρώ πως είναι πρόωρη γεροντοποίηση για έναν νέο άνθρωπο να το επικαλείται ως ζητούμενο, αλλά μάλλον είμαι εγώ ο αντιδραστικός. Για το θέμα των ημερών απάντησα 3-4 φορές παραπάνω. Μου είναι αδιάφορη η κατάληξη του αγώνα τους γιατί από την πρώτη στιγμή στράφηκαν εναντίον μου. Χρησιμοποιούμαι ως μέσο εκβιασμού και καμία συμπάθεια δεν έχω για τον εκβιαστή μου. Για να στο πω στεγνά, προτιμώ να απολυθούν αυτοί οι 400 και να προσληφθούν 400 άλλοι ή όσοι χρειάζονται. Θεωρώ οτι το να προσπαθεί το πανεπιστήμιο να αποκτήσει πόρους εκτός της χρηματοδότησης του κράτους είναι υγιές, αλλά και σε αυτό αναφέρθηκα πιο πάνω.
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τρί, 24 Ιουν 2014 2:29 pm

''Μου είναι αδιάφορη η κατάληξη του αγώνα τους γιατί από την πρώτη στιγμή στράφηκαν εναντίον μου. Χρησιμοποιούμαι ως μέσο εκβιασμού και καμία συμπάθεια δεν έχω για τον εκβιαστή μου.'' Μάλλον είσαι από τους λίγους σ αυτή τη σχολή που δεν πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό another brick » Τρί, 24 Ιουν 2014 3:28 pm

Τη στιγμή που παίζονται τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν στο κάλεσμα, βλέπουμε είτε να συντηρείται η πλήρη αδράνεια του συλλόγου, είτε να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και να καταλήγει σε μία αδιάφορη ιδεολογική κόντρα και δεν καταπιανόμαστε με τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας (συνέπειες οργανισμού, απολύσεων, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση). Ευτυχώς απόψεις που το μόνο που προτείνουν είναι η ανθρωποφαγία και η υποταγή σε μία κατ' αυτούς "νομοτελειακή" κατάσταση (βλ. ανεργία, θεοποίηση αγοράς, σύστημα κτλ) δεν αποτελούν πλειοψηφία στη σχολή μας. Όλοι έχουμε αντιφάσεις και προβληματισμούς αλλά το να εμμένουμε σε μια αδράνεια ή στην καλύτερη στο ποστάρισμα σε διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα είναι σίγουρα προς όφελός μας.
Αποτελεί πάγια θέση μας να συνεδριάζει ο σύλλογος για τα ζητήματα που τον αφορούν, πόσο μάλλον σε μια τόσο καυτή συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε. Ωστόσο κρίνουμε ότι το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το κάλεσμα της Γ.Σ καθώς και ότι ο σύλλογος μας δεν έχει τα αυτονόητα αντανακλαστικά και την ωριμότητα να πάρει οποιαδήποτε θέση πάνω στο ζήτημα του αγώνα των εργαζομένων σε αυτό το διάστημα, θεωρούμε ορθότερο η συνέλευση να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα. Κριτήριο για αυτό αποτελεί η καλύτερη προπαγάνδισή της και η αποτροπή εκφυλισμού της διαδικασίας.
Ευθύνες για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος πρέπει να αποδοθούν διαβαθμισμένα, τόσο στον ίδιο τον κόσμο που αδιαφορεί, όσο και στο ίδιο το Δ.Σ και τις πολιτικές δυνάμεις που το απαρτίζουν και κυρίαρχα στη ΔΑΠ που τόσο καιρό σιωπά και προτιμά να βυθίζει το σύλλογο στην αδράνεια επί της ουσίας φοβούμενη το κόστος που θα έχει με το να ανοίξει ο πολιτικός διάλογος στη σχολή και με το να εκθέσει τις θέσεις της.
Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα που διακυβεύεται το μέλλον του πανεπιστημίου και ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης δεν θα ανεχτούμε καμία πολιτική δύναμη να βάλει πλάτες στις απολύσεις, στις διαγραφές και στους οργανισμούς!
Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση-ε.α.α.κ
another brick

Έτος εισαγωγής: 2010

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες