15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό GinTonic » Σάβ, 12 Οκτ 2013 3:23 pm

Όταν η μανούλα μας έχει ήδη απολυθεί απο τον ιδιωτικό τομέα , και όχι ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ όπου βλέπει πολλούς να εργάζονται ακόμα χωρις να έχουν παρει χαμπάρι τι γίνετε εκει έξω και να τρώνε σουβλάκια στις πλάτες τους , τοτε ολα καλα ?
GinTonic

Έτος εισαγωγής: 0

Re: 15/10: Ψήσιμο - γλέντι για την οικονομική ενίσχυση των απεργών εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό ninja » Σάβ, 12 Οκτ 2013 3:30 pm

Δεν έχει διαφορά από που θα απολυθείς. Τα παράπονά σου στο Σαμαρά και στους δαπίτες που απολύθηκε η μάνα σου.
Θα σαι συ για πάντα το μωράκι μου
τα παγακια μες το φραπεδακι μου
κι ας μην εχεις ταξικη συνείδηση, και ας εχεις λουμπεν παρελθον
θέλω να σε κάνω μια πριγκίπισσα
και ας είσαι μια τζιβάτη χίπισα
θελω ριζικα μαζί να αλλάξουμε, θελω να ψηφισεις ΚΚΕ
ninja

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ice92 » Σάβ, 12 Οκτ 2013 4:19 pm

Ήμουν εκεί στο "καλοσώρισμα" των πρωτοετών. Άν και δεν συζήτησα με κάποιον υπάλληλο σε πεοσωπικό επίπεδο, έχω σχηματίσει μια άποψη για το τι γίνεται..
Και πιστεύω οτι γλέντι και ψήσιμο είναι λίγο άκυρα για κινητοποίηση.
Δηλαδή για να ενισχύσει κανείς τους απεργούς οικονομικά πρέπει να πάει σε γλέντι;..
Να γλεντήσει τι ακριβώς;..
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Σάβ, 12 Οκτ 2013 5:04 pm

ninja έγραψε:Δεν έχει διαφορά από που θα απολυθείς. Τα παράπονά σου στο Σαμαρά και στους δαπίτες που απολύθηκε η μάνα σου.

με ακριβως το ιδιο σκεπτικο,χωρις να το υποστηριζω,αλλα για να προσεχουμε τι λεμε,τα παραπονα των εργαζομενων του ΕΜΠ στον Σαμαρα και στους δαπιτες που τους απολυουν.οταν ενδιαφερεσαι για την κοινωνια πρεπει να ενδιαφερεσαι συνολικα και για τον δημοσιο και τον ιδιωτικο τομεα.ή καποιοι ενδιαφερονται μονο για τα 400 ατομα του ΕΜΠ τελικα και καπηλευονται τα συνθηματα για την κοινωνια προς οφελος μιας μεριδας μονο;θα ναι ωραιο να ερθει αυριο ενα παιδι εργαζομενου ΕΜΠ (ασχετα αν συμφωνω με τις απεργιες) και να μου πει ξερεις στηριξε μας,απολυουν τη μανα μου και να του πω:τα παραπονα σου στον Σαμαρα.
επειτα,οι ωρες αυτες ειναι για περισυλλογη και σκεψη και συγκεντρωση απο μερους της κοινοτητας του ΕΜΠ και οχι για γλεντια και διασκεδαση (ετυμηγ=διασκορπισμος απο το διασκεδαννυμι).οικονομικη ενισχυση να γινει,χωρις να συμφωνω με απεργια,γιατι τα παιδια τους δε φταινε σε κατι,αλλα σοβαρα και με τον αρμοζοντα τροπο.μου θυμιζει την παροιμια:εδω ο κοσμος χανεται και η γρια χτενιζεται.
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό epicas » Σάβ, 12 Οκτ 2013 6:02 pm

Ρε παιδια ειστε η το παιζετε? Ειναι δυνατον ?.. Μια πρωτοβουλια του κυλικείου ειναι , με λιγα λογια συμφοιτητων μας που με καποιο τροπο προσπαθουν να κανουν το οτιδηποτε .Την μια μαζευονται και μιλανε την αλλη βλεπουν ταινια την αλλη διοργανονουν αυτο..Τι κομπλεξ εχετε? ενας μικρος χωρος ειναι που με καποιον τροπο προσπαθει να βοηθήσει. Δεν ειναι οι απεργοι που λενε ελατε κανουμε ψηστιρι να το γιορτασουμε.. σοβαρευτειτε λιγο. βγειτε εξω στον δρομο ,βρειτε να κανετε κατι στην ζωη σας, μην καθεστε μονο πανω απο ενα pc και κρυβεστε πισω απο αυτο.
Και στο κατω κατω τι στο διαολο? η σχολη μονο για να πηγαινεις να κανεις το μαθημα σου ειναι ? Να συζητησεις δεν μπορεις? να ανταλλαξεις αποψεις δεν μπορεις? να διοργανώνεις το οτιδηποτε δεν μπορεις? μονο μαθημα και αντε γεια?
απλα νιωστε λιγο
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό shoukar » Σάβ, 12 Οκτ 2013 6:07 pm

alienson έγραψε:
shoukar έγραψε:Μόνο εγώ βρίσκω γελοία την όλη κατάσταση? Για εξετάσεις, μαθήματα, έρευνα έχουμε κατάληψη. Για γλέντια έχουμε ανοικτή πρόσκληση.

ice92 έγραψε:Κι εμένα παράξενο μου ακούγεται. Γλέντι, προβολές ταινιών..
Δεν ταιριάζει καθόλου με κινητοποίηση κατά των μέτρων.. Υποτίθεται ότι οι εργαζόμενοι απεργούν για να πάρει πίσω τα μέτρα η κυβέρνηση (η οποία δεν έχω καταλάβει αν έχει κάτι να χάσει από τις απεργίες ούτως η άλλως, σε σχετική μου ερώτηση δε μου απάντησε κάποιος).
Όταν βλέπουν να οργανώνονται γλέντια και ψησίματα πως θα πάρουν στα σοβαρά την κινητοποίηση; Συγγνώμη κιόλας.. :?
Κοντεύω να πιστέψω πως άδικα χάνω το χρόνο απ' τα μαθήματα που δε γίνονται..
Υ.Γ. Μη με κράξετε.. :(

pakis έγραψε:Το ακούσαμε κι αυτό.. πότε θα ανοιξετε τα μάτια σας.. σας λένε απεργία και ξερογλύφεστε λες και βλέπετε μπωλ με προφιτερολ.
Το ότι συγγενικά πρόσωπα καθηγητών και αναπληρωτων έχου εισέλθει στο ΕΜΠ σαν διοικητικό προσωπικό δεν το έχει αναφέρει κανείς. Το ότι στην γραματεία βρίσκονται 10 άτομα καθημερινα και ξίνουν την παπάρα τους δεν ενοχλούσε κανένα. ΚΑΙ το ΕΜΠ είναι μια μικρογραφία του κρατους..
Καλά κοψίδια.

Επειδη δεν εχετε πατησει το κωλοποδο σας ουτε μιση φορα στην περιφρουρηση της απεργιας, δεν εχετε κατεβει( εδω και ενα μηνα καθε πεμπτη στο κεντρο) σε μια πορεια μαζι με τους ανθρωπους που απολυονται, δεν εχετε εστω κουβεντιασει με εναν απολυμενο του ΕΜΠ να δειτε γιατι σκατα κανουν απεργια, καλυτερα να τα σχολια για ανθρωπους που τουλαχιστον προσπαθουν και δεν καθονται στον καναπε τους πισω απο ενα πληκτρολογιο να ειναι πιο μαζεμενα....

Ξεκομπλεξαριστειτε, οι ανθρωποι δεν πληρωνονται εδω και ενα μηνα....αρα θελουν οικονιμικη ενισχυση(με οποιον τροπο μπορουμε)!
Αν ειστε απο αυτους που λενε οτι οι απεργοι του ΕΜΠ δεν εχουν δικιο, οταν θα απολυθει η μανουλα σας(εκτος και αν μιλαμε για αξιο διορισμο- η αλλιως "ειμαι στη ΝΔ") πρωτοι θα τρεχετε να αγοραζετε σουβλακια και μπυρες!

Ραντεβου απο βδομαδα στη σχολη!

Μάλλον αγνοείς ότι 1.500.000 έλληνες είναι άνεργοι και όχι μόνο 1400 του ΕΜΠ. Πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι/χωρίς εισόδημα για χρόνια και όχι για ένα μήνα επειδή απεργούν. Επίσης όταν απολύθηκαν (τουλάχιστον πολλοί από αυτούς) δεν προσπάθησαν να ενοχλήσουν τις ζωές των γύρω τους απλά για να ικανοποιήσουν το θυμό τους, ίσως επειδή κατανόησαν σε τη σκατά οικονομική κατάσταση βρίσκεται βυθισμένη η Ελλάδα και πως δεν χωράνε εγωιστικές/εκδικητικές πράξεις, ακόμα και όταν οι απολύσεις ήταν άδικες. Έχουν μια περιφάνεια βρε παιδί μου.
Τώρα όμως όχι. Πρέπει να κάνουμε όσο μεγαλύτερο σαματά μπορούμε και να πάρουμε μαζί μας (για θυσία) όσους μπορούμε. Ποιος έκανε πέρσι 'γλέντι υποστήριξης' για κάποιους άλλους 1500 εργαζομένους που απολύονταν? Μήπως οι 1500 του ΕΜΠ? Όχι, κανείς. Και δεν τους κατηγορώ, ούτε εγώ έκανα κάτι. Η λύση δεν είναι μαγική, από τη μια μέρα στη άλλη να μην απολύεται κανένας. Ούτε θα σου αναλύσω ποια είναι η λύση. Πάντως δεν είναι οι επαναστασούλες απ' εδώ και απ' εκεί.
Τέλος μην ξεγελιέσε πως επειδή κάνεις περιφρουρίσεις και συμμετέχεις σε πορείες, καθίστασαι ταυτόχρονα και πιο ευεργετικός στη κοινωνία. Ίσως να γίνεσαι πιο επιζήμιος. Ίσως πολλοί άλλοι που δεν ακολουθούν το πρόγραμμά σου να έχουν πραγματικά βοηθήσει συνανθρώπους μας. Και μην σχολιάζεις την οικογένειά μου. Ποιος σου είπε ότι η μανούλα μου έχει δουλειά για να τη χάσει?
shoukar

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Σάβ, 12 Οκτ 2013 6:16 pm

Μάγκες, κάτι αντίστοιχο έγινε και στην αρχιτεκτονική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έλεγαν μετά ότι κάτι τέτοιο εκτός από το οικονομικό σκέλος (που είναι και αμελητέο μπροστά στα χρήματα που χάνουν λόγω της απεργίας), ήταν πολύ σημαντική ηθική στήριξη για τη συνέχιση του αγώνα τους.
Μην ξεχνάτε ότι και αυτοί είναι άνθρωποι σαν κι εμάς και έχουν και το φόβο της απόλυσης... Σταματήστε τη γκρίνια επιτέλους ορισμένοι!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ice92 » Σάβ, 12 Οκτ 2013 9:42 pm

OxYdO έγραψε:Σταματήστε τη γκρίνια επιτέλους ορισμένοι!

:roll:
Το σκεπτικό είναι ότι θα λυπηθεί τους φοιτητές η κυβέρνηση και θα πάρει πίσω τα μέτρα;..
Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν τα ποσοστά επιτυχίας της κινητοποίησης (πως η αδράνεια του ΕΜΠ επηρεάζει τις αποφάσεις των κυβερνώντων).
Θα μου το εξηγήσει κάποιος;
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Σάβ, 12 Οκτ 2013 9:56 pm

epicas έγραψε:Ρε παιδια ειστε η το παιζετε? Ειναι δυνατον ?.. Μια πρωτοβουλια του κυλικείου ειναι , με λιγα λογια συμφοιτητων μας που με καποιο τροπο προσπαθουν να κανουν το οτιδηποτε .Την μια μαζευονται και μιλανε την αλλη βλεπουν ταινια την αλλη διοργανονουν αυτο..Τι κομπλεξ εχετε? ενας μικρος χωρος ειναι που με καποιον τροπο προσπαθει να βοηθήσει. Δεν ειναι οι απεργοι που λενε ελατε κανουμε ψηστιρι να το γιορτασουμε.. σοβαρευτειτε λιγο. βγειτε εξω στον δρομο ,βρειτε να κανετε κατι στην ζωη σας, μην καθεστε μονο πανω απο ενα pc και κρυβεστε πισω απο αυτο.
Και στο κατω κατω τι στο διαολο? η σχολη μονο για να πηγαινεις να κανεις το μαθημα σου ειναι ? Να συζητησεις δεν μπορεις? να ανταλλαξεις αποψεις δεν μπορεις? να διοργανώνεις το οτιδηποτε δεν μπορεις? μονο μαθημα και αντε γεια?
απλα νιωστε λιγο

συγγνωμη,αλλα νομιζα οτι η σχολη ειναι πρωτα για μαθημα και μετα για κοινωνικοποιηση.συγγνωμη που καποιοι μ'εχουν κολλησει και δεν μπορω να προχωρησω στις σπουδες μου κατα τις οποιες εχω παλεψει παρα πολυ απο τοτε που μπηκα και μαλιστα με επιβαρυμενη υγεια.συγγνωμη που οι γονεις μου εχουν πληρωσει εκατομμυρια για να με σπουδασουν και τωρα εινα στα προθυρα να αρχισει να δανειζεται.συγγνωμη που ο πατερας μου δεν επινε εναν ελληνικο στο καφενειο για να παω φροντιστριο σαν μαθητης και να μπορεσω να σπουδασω.συγγνωμη που διαφωνω με οσους θελουν γλεντι και οχι μονο μαθημα,ενω εγω αγωνιω καθημερινα για το τι θα γινει.συγγνωμη,αλλα νιωστε με!
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό Date007 » Σάβ, 12 Οκτ 2013 10:35 pm

epicas έγραψε:Και στο κατω κατω τι στο διαολο? η σχολη μονο για να πηγαινεις να κανεις το μαθημα σου ειναι ? Να συζητησεις δεν μπορεις? να ανταλλαξεις αποψεις δεν μπορεις? να διοργανώνεις το οτιδηποτε δεν μπορεις? μονο μαθημα και αντε γεια?
απλα νιωστε λιγο

Τι να σου πω ρε φίλε...εγώ νόμιζα πως η σχολή είναι κυρίως για μάθημα,να σου μάθει τίποτα,εξ ου και σχολή..αν ήταν κυρίως για συζήτηση θα το βαφτίζαμε καφενείο..Και ούτε υποχρεωμένος είμαι να κάνω κάτι άλλο πέρα από μάθημα,δεν θυμάμαι πουθενά τέτοιο όρο/υποχρέωση όταν μπήκα...και στο κάτω κάτω εσύ περίμενες να μπεις στη σχολή για να συζητήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις..?ξέρεις,μπορείς και αλλού..
Αγωνιστικό Κούτελο:Η Μαρμελοκοτα.
Date007

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες