Κάλεσμα σε Γ.Σ Τετάρτη 25/6 [ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ]

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Κάλεσμα σε Γ.Σ Τετάρτη 25/6 [ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό another brick » Δευτ, 23 Ιουν 2014 12:29 pm

Ένα από τα συνθήματα της απεργίας των διοικητικών είναι το «Η κυβέρνηση κλείνει το πολυτεχνείο». Ένα σύνθημα που επί της ουσίας μεταφέρει το ερώτημα στη σωστή του διάσταση. Κόντρα λοιπόν στη προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης για βολεμένους, κρατικοδίαιτους, μη-παραγωγικούς απεργούς που κλείνουν το πολυτεχνείο και θέτουν σε ομηρεία τους φοιτητές, πρέπει να καταφέρουμε επιτέλους να κάνουμε μια βαθύτερη ανάλυση για το τι σημαίνουν αυτές οι απολύσεις, πως έρχονται να αλλάξουν το πολυτεχνείο και τελικά πως συνδέονται με τους οργανισμούς αλλά και με τη συνολικότερη ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Γιατί όμως το πολυτεχνείο έρχεται πάλι σε μια κατάσταση παρόμοια με του περασμένου διαστήματος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου;
Ο αγώνας διαρκείας που είχαν πραγματοποιήσει οι διοικητικοί, ανάγκασε για πρώτη φορά μνημονιακή κυβέρνηση να «τραινάρει» τα σχέδια της για απολύσεις στο δημόσιο και την υποχρέωσε σε αναδίπλωση. Οι υποσχέσεις όμως που έδωσε το υπουργείο, ότι κανείς εργαζόμενος δε θα απολυθεί ,αποδεικνύεται ότι ήταν απλά ντρίπλα της κυβέρνησης, τα ιδεολογήματα περί αξιολόγησης καταρρίφθηκαν από το νέο υπουργό παιδείας (!) ,δηλώνοντας ότι υπάρχει καμία υπουργική αξιολόγηση, οπότε οι διοικητικοί 2 μέρες πριν απολυθούν αποφάσισαν να ξαναμπούν σε τροχιά κινητοποιήσεων με κατειλημμένο ΕΜΠ. Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο συνεχίζει να είναι ανεκπλήρωτος και οι φοιτητές οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα μαζί τους στις πύλες του αγωνιζόμενου πολυτεχνείου.

Η στήριξη του αγώνα των διοικητικών, όπως έχει ξαναειπωθεί δεν εντάσσεται μόνο στο πλαίσιο αλληλεγγύης για ένα αγωνιζόμενο κλάδο που έρχεται να δεχθεί της συνέπειες της κρίσης και του μνημονίου. Οι απολύσεις αυτές είναι ο προπομπός ενός νέου πανεπιστημίου με λιγότερες παροχές προς τους φοιτητές (βλ. ωράριο βιβλιοθήκης), ενός πανεπιστημίου που θα λειτουργεί με λογικές εργολαβίας και ανταποδοτικών κριτηρίων, είναι ο προπομπός για διοικητικές συγχωνεύσεις σχολών (π.χ συγχωνεύσεις γραμματειών) και θα αποτελέσουν και μοχλό για διαγραφές φοιτητών με βάση τα κριτήρια για αναλογία φοιτητών-εργαζομένων. Θα ήταν παράλειψη και λάθος όμως να μη συνδέσουμε τις απολύσεις με τους νέους οργανισμούς που έρχονται, κάτι το οποίο έσπευσε να κάνει ο νέος υπουργός, λέγοντας στους εργαζόμενους περάστε τους οργανισμούς για να επαναπροσληφθείτε.

Τι είναι όμως αυτοί οι οργανισμοί;
Ο οργανισμός αποτελεί ουσιαστικά το καταστατικό λειτουργίας και δομής του ιδρύματος. Με βάση αυτό διαμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών, ο τρόπος λήψης αποφάσεων, οι αρμοδιότητες, τα όρια και τα δικαιώματα των μελών του, οι παροχές και οτιδήποτε άλλο αφορά το πανεπιστήμιο. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα βασικά σημεία του πρότυπου οργανισμού: διαγραφές φοιτητων σε ν+2 χρόνια, δημιουργία πιστωτικών μονάδων, διάσπαση πτυχίου σε 3+2, δυνατότητα κάθε σχολής να δίνει περισσότερα από ένα πτυχία με διαφορετικά προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα αφήνονται στην ευχέρεια του συμβουλίου ιδρύματος, περικοπή δωρεάν συγγραμμάτων.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι αυτή η μάχη έχει χαρακτηριστικά προάσπισης των τελευταίων πτυχών του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου και αυτό όπως μας δείχνει το παράδειγμα του περασμένου Δεκέμβρη γίνεται μόνο με ανυποχώρητο αγώνα που δεν συνδιαλέγεται με το υπουργείο και τη κυβέρνηση και προυποθέτει κοινό μέτωπο εργαζομένων-φοιτητών. Όλο το παραπάνω σκεπτικό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο σύλλογος πρέπει να συζητήσει πάνω σε αυτά τα επίδικα και να πάρει θέση.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, τη Τετάρτη 25/6 στο αμφ1,2 12,30
another brick

Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Κάλεσμα σε Γ.Σ Τετάρτη 25/6

Δημοσίευσηαπό chrisss » Δευτ, 23 Ιουν 2014 3:07 pm

Εύχομαι και παρακαλώ να μην πατήσει άνθρωπος σε αυτήν και σε καμία συνέλευση που τίθεται με αυτούς τους όρους και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι διαρκείς προσκλήσεις για συνελεύσεις, φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια νομιμοποίησης των καταλήψεων των διοικητικών στα μάτια της κοινωνίας μέσω της υποστήριξης των αιτημάτων τους από τους άμεσα θιγόμενους από την απεργία. Γι αυτό το λόγο στα αιτήματά τους βάζουν και μια γαρνιτούρα από δίδακτρα, ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου κλπ., που ποσώς τους ενδιαφέρουν, προκειμένου να ταυτίσουν τον αγώνα τους ,που αφορά το να μην χάσουν την δουλειά τους, με την γενικότερη κατάσταση στο πανεπιστήμιο. Με δικιά τους υπαιτιότητα έχουν φέρει μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στις ζωές των φοιτητών και να ξέρουν πως εμείς σε αυτούς το καταλογίζουμε. Σωστά ή λάθος τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης, το να έχουμε καταντήσει το χωνευτήρι των οποιοδήποτε κοινωνικών ή πολιτικών εξελίξεων και με όρους ακροαριστεράς μάλιστα, δεν αντέχεται. Αυτό που κάνετε είναι παράνομο και καμία υποστήριξη δεν θα βρείτε από τον μέσο φοιτητή. Μας ταλαιπωρείτε αφάνταστα αδιαφορώντας αν εμείς αντέχουμε τις κλειστές σχολές με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα σπίτια μας. Αδιαφορείτε και κάνετε ό,τι γουστάρετε απλώς και μόνο επειδή μπορείτε. Μας χρησιμοποιείτε ως μέσο εκβιασμού και θέλετε και την υποστήριξή μας. Γελιέστε. Η αποχή από τις συνελεύσεις σύσσωμου του φοιτητικού συλλόγου, είναι μια βαθιά πολιτική κίνηση, απαξίωσης των αιτημάτων σας και κυρίως των πρακτικών σας. Παρακαλώ όλους τους φοιτητές να μην συναινέσουν για άλλη μία φορά στην συνέχιση του ίδιου έργου. Είναι χιλιοπαιγμένο, κακόγουστο και ολέθριο για το μέλλον μας. Αν θέλετε διάλογο και συνελεύσεις, ανοίξτε τις σχολές που παράνομα, επαναλαμβάνω, έχετε κλείσει , προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στον στόχο της παρουσίας μας στο ίδρυμα.
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Δευτ, 23 Ιουν 2014 4:10 pm

Κορυφαία τοποθέτηση chrisss. Νομίζω εκφράζει πολλούς φοιτητές που κάθε άλλο παρά χαίρονται για την ομηρεία τους από τους διοικητικούς.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό ntua » Δευτ, 23 Ιουν 2014 4:28 pm

chrisss έγραψε:Εύχομαι και παρακαλώ να μην πατήσει άνθρωπος σε αυτήν και σε καμία συνέλευση που τίθεται με αυτούς τους όρους και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι διαρκείς προσκλήσεις για συνελεύσεις, φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια νομιμοποίησης των καταλήψεων των διοικητικών στα μάτια της κοινωνίας μέσω της υποστήριξης των αιτημάτων τους από τους άμεσα θιγόμενους από την απεργία. Γι αυτό το λόγο στα αιτήματά τους βάζουν και μια γαρνιτούρα από δίδακτρα, ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου κλπ., που ποσώς τους ενδιαφέρουν, προκειμένου να ταυτίσουν τον αγώνα τους ,που αφορά το να μην χάσουν την δουλειά τους, με την γενικότερη κατάσταση στο πανεπιστήμιο. Με δικιά τους υπαιτιότητα έχουν φέρει μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στις ζωές των φοιτητών και να ξέρουν πως εμείς σε αυτούς το καταλογίζουμε. Σωστά ή λάθος τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης, το να έχουμε καταντήσει το χωνευτήρι των οποιοδήποτε κοινωνικών ή πολιτικών εξελίξεων και με όρους ακροαριστεράς μάλιστα, δεν αντέχεται. Αυτό που κάνετε είναι παράνομο και καμία υποστήριξη δεν θα βρείτε από τον μέσο φοιτητή. Μας ταλαιπωρείτε αφάνταστα αδιαφορώντας αν εμείς αντέχουμε τις κλειστές σχολές με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα σπίτια μας. Αδιαφορείτε και κάνετε ό,τι γουστάρετε απλώς και μόνο επειδή μπορείτε. Μας χρησιμοποιείτε ως μέσο εκβιασμού και θέλετε και την υποστήριξή μας. Γελιέστε. Η αποχή από τις συνελεύσεις σύσσωμου του φοιτητικού συλλόγου, είναι μια βαθιά πολιτική κίνηση, απαξίωσης των αιτημάτων σας και κυρίως των πρακτικών σας. Παρακαλώ όλους τους φοιτητές να μην συναινέσουν για άλλη μία φορά στην συνέχιση του ίδιου έργου. Είναι χιλιοπαιγμένο, κακόγουστο και ολέθριο για το μέλλον μας. Αν θέλετε διάλογο και συνελεύσεις, ανοίξτε τις σχολές που παράνομα, επαναλαμβάνω, έχετε κλείσει , προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στον στόχο της παρουσίας μας στο ίδρυμα.

Παρ'όλα αυτά όμως η γενική συνέλευση είναι το όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητών και με τη μη-συμμετοχή σου(το "σου" αναφέρεται στον καθένα μας) ουσιαστικά αφήνεις τους υποστηριχτές της απεργίας να αποφασίζουν μόνοι τους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι το παραπάνω κείμενό σου να το εκφωνήσεις στην συνέλευση ή τουλάχιστον να συμμετάσχεις σ'αυτήν με την ψήφο σου.
ntua

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Δευτ, 23 Ιουν 2014 4:42 pm

chrisss έγραψε:Εύχομαι και παρακαλώ να μην πατήσει άνθρωπος σε αυτήν και σε καμία συνέλευση που τίθεται με αυτούς τους όρους και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Σου εύχομαι να μην έχεις την ίδια αντιμετώπιση όταν θα βρεθείς απολυμένος, αν και θα σου άξιζε.

Γι αυτό το λόγο στα αιτήματά τους βάζουν και μια γαρνιτούρα από δίδακτρα, ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου κλπ.

Εάν το ψάξεις ένα κλικ παραπάνω θα δεις ότι οι απολύσεις των εργαζομένων πάνε "πακέτο" με τις ανταποδοτικές υποτροφίες που προβλέπονται στον κανονισμό (κάνεις δουλειά στη βιβλιοθήκη και σου δίνουμε χαρτζιλίκι να πληρώνεις τις σπουδές σου), και άρα με ενδεχόμενα δίδακτρα. Άρα, όχι, δεν το κάνουν για νομιμοποίηση.

Σωστά ή λάθος τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης

Ψηλέ μου ακόμα δεν κατέληξες για το αν είναι σωστά ή λάθος τα μέτρα? Όντως?

Η αποχή από τις συνελεύσεις σύσσωμου του φοιτητικού συλλόγου, είναι μια βαθιά πολιτική κίνηση

Το ότι αράζεις καναπέ και βλέπεις μουντιάλ μόνο βαθιά πολιτική κίνηση δεν είναι. Ακόμα και διαφωνώντας με την κατάληψη, θα έπρεπε να δίνεις το παρόν και να εκφράζεις ανοιχτά, πρόσωπο με πρόσωπο τις αντιδραστικές σου απόψεις, και όχι πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου.

Αν θέλετε διάλογο και συνελεύσεις, ανοίξτε τις σχολές [..] προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στον στόχο της παρουσίας μας στο ίδρυμα.

Ένα εξάμηνο τώρα, κατά το οποίο οι απολυμένοι δούλευαν εθελοντικά για να σου παρέχουν εσένα την κανονικότητα που τόσο εκτιμάς, σήκωσες κεφάλι από τα βιβλία για διάλογο? Επιδίωξες συνέλευση? Αναρωτήθηκες τι κατάληξη είχε, τελικά, αυτή η 3μηνη απεργία το φθινόπωρο που τόσο μας ταλαιπώρησε? Όσο για το στόχο της παρουσίας μας στο ίδρυμα, είναι σαφώς η ακαδημαϊκή μόρφωση, αλλά είναι και η κοινωνική ωρίμανση, η εμπλοκή με τα κοινά, η απόκτηση πολιτικής (ή στην περίπτωσή σου απολιτίκ) συνείδησης, κλπ.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό christos » Δευτ, 23 Ιουν 2014 5:00 pm

@ntua
Με όλο το σεβασμό φίλε αλλά αφού οι Γ.Σ είναι υπεύθυνες για τη λήψη αποφάσεων για τους φοιτητές, τότε γιατί άλλοι παίρνουν τις τύχες μας στα χέρια τους και εμείς το επιτρέπουμε? και αν η απόφαση της συνέλευσης είναι να ανοίξουν οι σχολές θα εισακουστεί ή αυτό θα γίνει μόνο όταν οι φοιτητές θα συμπαρασταθούν στους διοικητικούς?
christos

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό starklenx » Δευτ, 23 Ιουν 2014 5:30 pm

Την προηγούμενη φορά οταν είχαμε τα ίδια,(απεργία/κατάληψη/αγώνα όπως προτιμά ο καθένας) οταν η συνέλευση ψήφισε ανοιχτή σχολή οι πύλες παρέμειναν κλειστες λογω της απεργίας των διοικητικών.

Συνεπώς Γ.Σ μέχρι να έρθει το βολικό αποτέλεσμα της νομιμοποίησης?
starklenx

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό chrisss » Δευτ, 23 Ιουν 2014 6:12 pm

Σου εύχομαι να μην έχεις την ίδια αντιμετώπιση όταν θα βρεθείς απολυμένος, αν και θα σου άξιζε.

Μου αρέσει που το αναλύεις, οπότε πάμε να τα εξηγήσουμε όλα ένα ένα. Επειδή εγώ ούτε έχω την δυνατότητα(λέγε με δόντι), ούτε προτίθεμαι να φιλήσω κατουρημένες ποδιές για να μπω στο δημόσιο προκειμένου να κάθομαι, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα απολυθώ από την εταιρεία που θα δουλεύω ή θα κάθομαι και θα κοιτάω τον τοίχο στο γραφείο μου επειδή δεν θα έχω δουλειά. Ξέρεις γιατί; Γιατί εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο shit happens. Οι γονείς μου έχουν απολυθεί στην ζωή τους 3-4 φορές ο καθένας και δεν σκέφτηκαν ούτε να αυτοκτονήσουν, ούτε βρέθηκε κανένα συνδικάτο να εκβιάσει για την επαναπρόσληψή τους, ούτε καν για να τους χτυπήσει την πλάτη. Επίσης θεωρώ άκυρη την σημείωσή σου για τ'οτι μου εύχεσαι να με αντιμετωπίσουν έτσι όταν απολυθώ. Πώς έτσι δηλαδή; Είπα κάτι κακό; Απλώς είπα οτι δεν ανέχομαι να με εκβιάζουν. Με το ζόρι αλληλεγγύη δεν γίνεται παιδιά.

Εάν το ψάξεις ένα κλικ παραπάνω θα δεις ότι οι απολύσεις των εργαζομένων πάνε "πακέτο" με τις ανταποδοτικές υποτροφίες που προβλέπονται στον κανονισμό (κάνεις δουλειά στη βιβλιοθήκη και σου δίνουμε χαρτζιλίκι να πληρώνεις τις σπουδές σου), και άρα με ενδεχόμενα δίδακτρα. Άρα, όχι, δεν το κάνουν για νομιμοποίηση.

Για μας που δεν είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι με ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας και που δεν ζούμε την αντίφαση του να προσπαθούμε να πάρουμε ένα χαρτί για να βρούμε δουλειά και ταυτόχρονα να μην θέλουμε να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά, λες και εσύ θα βρεις δουλειά σε αυτοδιαχειριζόμενη κατασκευαστική, δεν τα πακετάρουμε όλα μαζί. Κάποια είναι σωστά, κάποια λάθος, πάντως καμία σχέση δεν έχουν τα δίδακτρα και το αν θα πληρώνεις, με τις απολύσεις διοικητικών. Πάντως αν θες την συνολική μου πολιτική άποψη, γιατί είμαι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος σε αντίθεση με τα όσα μου έσουρες για αδιαφορία κλπ., θεωρώ οτι η θεωρία "ΔΗΜΟΣΙΟ=ΔΩΡΕΑΝ" είναι μια μεγάλη αρλούμπα από αυτές που επέβαλε η ιδεολογική ηγεμονία του τίποτα στην Ελλάδα και οδηγεί απλώς και μόνο σε κακές δημόσιες υπηρεσίες.

Αφού θες και εδώ την άποψή μου, θεωρώ οτι θα έπρεπε να γίνει πρώτα μια αξιολόγηση δομών και προσώπων που θα οδηγούσε αυτονόητα κατά την άποψη μου σε απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού εάν αυτό υπήρχε. Θεωρώ άλλη μια βλακεία του μεταπολιτευτικού τίποτα αυτήν την δαιμονοποίηση των απολύσεων και απομεινάρι των μαρξιστικών αντιλήψεων που επικρατούσε και επικρατεί στην χώρα. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο εφ' όρου ζωής με το κράτος ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε. Αν δεν κάνεις καλά την δουλεία σου πρέπει να φεύγεις για να προσληφθεί κάποιος άλλος που είναι άνεργος και μπορεί να κάνει την δουλειά καλυτερα. Οι άνεργοι δηλαδή είναι παιδιά κατώτερου Θεού; Δεν έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία; Στο σημείο αυτό σε προλαβαίνω, μιλάει η εμπειρία εδώ, πριν αναμασήσεις για ακόμα μια φορά την καραμέλα περί φθηνού εργατικού δυναμικού, για συμφέροντα της εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Δεν με αγγίζουν, δεν με αφορούν και δεν συμφωνώ. Είναι θέμα αξιοκρατίας και αξιοσύνης.

Το ότι αράζεις καναπέ και βλέπεις μουντιάλ μόνο βαθιά πολιτική κίνηση δεν είναι. Ακόμα και διαφωνώντας με την κατάληψη, θα έπρεπε να δίνεις το παρόν και να εκφράζεις ανοιχτά, πρόσωπο με πρόσωπο τις αντιδραστικές σου απόψεις, και όχι πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου.

Όπως εύκολα μπορείς να δεις δεν μπήκα φέτος στην σχολή και τα προηγούμενα χρόνια είχα ασχοληθεί ενεργά με τον σύλλογο, τότε που τα πράγματα ήταν και στις δόξες τους(συμμετοχή,συνελεύσεις,καταλήψεις κλπ). Δεν αράζω στον καναπέ αλλά δεν έχει νόημα να σηκωθώ και να έρθω να κάτσω 5 ώρες για να παρθεί μια απόφαση χωρίς αξία. Αν είναι θετική ,θα ακυρωθεί την επόμενη στιγμή είτε λόγω του οτι η σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω διοικητικών είτε λόγω του οτι θα κουρελιάσετε την βούληση του συλλόγου την επόμενη στιγμή, προκηρύσσοντας με συνοπτικές "κινηματικές" διαδικασίες νέα συνέλευση σε 2 μέρες. Αν είναι αρνητική θα έχω νομιμοποιήσει μέσω της παρουσίας μου, ένα σώμα χωρίς τέτοιες αρμοδιότητες και εξουσίες(γιατί ΟΧΙ η ΓΣ του συλλόγου δεν έχει τέτοιες εξουσίες, ούτε καν καταστατικό δεν έχει) να πάρει μια παράνομη απόφαση κατάληψης ενός δημοσίου κτηρίου που δεν του ανήκει. Αφήνω ασχολίαστο το κλίμα τρομοκρατίας που θα επικρατεί, παρουσία φυσικά διαφόρων λουλουδιών που θα σε κοιτάνε περίεργα αν πας να πεις μια κουβέντα αντίθετη απ' την "γραμμή". Άσε φίλε, το έχουμε ζήσει το έργο και εγώ προσωπικά το ξέρω απ' έξω και ανακατωτά, οπότε το να φάω τον χρόνο μου και την ενέργειά μου σε μία κατάσταση de facto lose-lose, δεν μου το επιτρέπει αυτή η ελάχιστη ευφυΐα μου.

Ένα εξάμηνο τώρα, κατά το οποίο οι απολυμένοι δούλευαν εθελοντικά για να σου παρέχουν εσένα την κανονικότητα που τόσο εκτιμάς, σήκωσες κεφάλι από τα βιβλία για διάλογο? Επιδίωξες συνέλευση? Αναρωτήθηκες τι κατάληξη είχε, τελικά, αυτή η 3μηνη απεργία το φθινόπωρο που τόσο μας ταλαιπώρησε? Όσο για το στόχο της παρουσίας μας στο ίδρυμα, είναι σαφώς η ακαδημαϊκή μόρφωση, αλλά είναι και η κοινωνική ωρίμανση, η εμπλοκή με τα κοινά, η απόκτηση πολιτικής (ή στην περίπτωσή σου απολιτίκ) συνείδησης, κλπ.

Ο στόχος της παρουσίας μου στο ίδρυμα είναι πρώτιστα και κύρια ακαδημαϊκός και όλα τα άλλα(εμένα με απασχόλησαν, άλλους όχι) είναι προαιρετικά. Αν θες και εδώ την άποψή μου, αποδοκιμάζω και στηλιτεύω την απολίτικη στάση των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων, αλλά κατέστησα σαφές εξ' αρχής πως η στάση μου είναι βαθύτατα πολιτική με στόχο να αποδοκιμάσει και να αποδομήσει τις πρακτικές σας. Άλλωστε αν απλά ήθελα να λουφάρω δεν θα ασχολούμουν καν με το ζήτημα, ξέρω πως θα ζούσατε και χωρίς την δική μου άποψη. Τέλος να τονίσω οτι μου είναι αδιάφορος ο αγώνας των διοικητικών και η κατάληξη του τον περασμένο Οκτώβρη όπως και τώρα, αφού είχε τεθεί εξ' αρχής με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο.
chrisss

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 23 Ιουν 2014 7:13 pm

chrisss έγραψε:
Spoiler: show

Μου αρέσει που το αναλύεις, οπότε πάμε να τα εξηγήσουμε όλα ένα ένα. Επειδή εγώ ούτε έχω την δυνατότητα(λέγε με δόντι), ούτε προτίθεμαι να φιλήσω κατουρημένες ποδιές για να μπω στο δημόσιο προκειμένου να κάθομαι, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα απολυθώ από την εταιρεία που θα δουλεύω ή θα κάθομαι και θα κοιτάω τον τοίχο στο γραφείο μου επειδή δεν θα έχω δουλειά. Ξέρεις γιατί; Γιατί εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο shit happens. Οι γονείς μου έχουν απολυθεί στην ζωή τους 3-4 φορές ο καθένας και δεν σκέφτηκαν ούτε να αυτοκτονήσουν, ούτε βρέθηκε κανένα συνδικάτο να εκβιάσει για την επαναπρόσληψή τους, ούτε καν για να τους χτυπήσει την πλάτη. Επίσης θεωρώ άκυρη την σημείωσή σου για τ'οτι μου εύχεσαι να με αντιμετωπίσουν έτσι όταν απολυθώ. Πώς έτσι δηλαδή; Είπα κάτι κακό; Απλώς είπα οτι δεν ανέχομαι να με εκβιάζουν. Με το ζόρι αλληλεγγύη δεν γίνεται παιδιά.

Για μας που δεν είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι με ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας και που δεν ζούμε την αντίφαση του να προσπαθούμε να πάρουμε ένα χαρτί για να βρούμε δουλειά και ταυτόχρονα να μην θέλουμε να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά, λες και εσύ θα βρεις δουλειά σε αυτοδιαχειριζόμενη κατασκευαστική, δεν τα πακετάρουμε όλα μαζί. Κάποια είναι σωστά, κάποια λάθος, πάντως καμία σχέση δεν έχουν τα δίδακτρα και το αν θα πληρώνεις, με τις απολύσεις διοικητικών. Πάντως αν θες την συνολική μου πολιτική άποψη, γιατί είμαι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος σε αντίθεση με τα όσα μου έσουρες για αδιαφορία κλπ., θεωρώ οτι η θεωρία "ΔΗΜΟΣΙΟ=ΔΩΡΕΑΝ" είναι μια μεγάλη αρλούμπα από αυτές που επέβαλε η ιδεολογική ηγεμονία του τίποτα στην Ελλάδα και οδηγεί απλώς και μόνο σε κακές δημόσιες υπηρεσίες.

Αφού θες και εδώ την άποψή μου, θεωρώ οτι θα έπρεπε να γίνει πρώτα μια αξιολόγηση δομών και προσώπων που θα οδηγούσε αυτονόητα κατά την άποψη μου σε απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού εάν αυτό υπήρχε. Θεωρώ άλλη μια βλακεία του μεταπολιτευτικού τίποτα αυτήν την δαιμονοποίηση των απολύσεων και απομεινάρι των μαρξιστικών αντιλήψεων που επικρατούσε και επικρατεί στην χώρα. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο εφ' όρου ζωής με το κράτος ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε. Αν δεν κάνεις καλά την δουλεία σου πρέπει να φεύγεις για να προσληφθεί κάποιος άλλος που είναι άνεργος και μπορεί να κάνει την δουλειά καλυτερα. Οι άνεργοι δηλαδή είναι παιδιά κατώτερου Θεού; Δεν έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία; Στο σημείο αυτό σε προλαβαίνω, μιλάει η εμπειρία εδώ, πριν αναμασήσεις για ακόμα μια φορά την καραμέλα περί φθηνού εργατικού δυναμικού, για συμφέροντα της εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Δεν με αγγίζουν, δεν με αφορούν και δεν συμφωνώ. Είναι θέμα αξιοκρατίας και αξιοσύνης.

Όπως εύκολα μπορείς να δεις δεν μπήκα φέτος στην σχολή και τα προηγούμενα χρόνια είχα ασχοληθεί ενεργά με τον σύλλογο, τότε που τα πράγματα ήταν και στις δόξες τους(συμμετοχή,συνελεύσεις,καταλήψεις κλπ). Δεν αράζω στον καναπέ αλλά δεν έχει νόημα να σηκωθώ και να έρθω να κάτσω 5 ώρες για να παρθεί μια απόφαση χωρίς αξία. Αν είναι θετική ,θα ακυρωθεί την επόμενη στιγμή είτε λόγω του οτι η σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω διοικητικών είτε λόγω του οτι θα κουρελιάσετε την βούληση του συλλόγου την επόμενη στιγμή, προκηρύσσοντας με συνοπτικές "κινηματικές" διαδικασίες νέα συνέλευση σε 2 μέρες. Αν είναι αρνητική θα έχω νομιμοποιήσει μέσω της παρουσίας μου, ένα σώμα χωρίς τέτοιες αρμοδιότητες και εξουσίες(γιατί ΟΧΙ η ΓΣ του συλλόγου δεν έχει τέτοιες εξουσίες, ούτε καν καταστατικό δεν έχει) να πάρει μια παράνομη απόφαση κατάληψης ενός δημοσίου κτηρίου που δεν του ανήκει. Αφήνω ασχολίαστο το κλίμα τρομοκρατίας που θα επικρατεί, παρουσία φυσικά διαφόρων λουλουδιών που θα σε κοιτάνε περίεργα αν πας να πεις μια κουβέντα αντίθετη απ' την "γραμμή". Άσε φίλε, το έχουμε ζήσει το έργο και εγώ προσωπικά το ξέρω απ' έξω και ανακατωτά, οπότε το να φάω τον χρόνο μου και την ενέργειά μου σε μία κατάσταση de facto lose-lose, δεν μου το επιτρέπει αυτή η ελάχιστη ευφυΐα μου.

Ο στόχος της παρουσίας μου στο ίδρυμα είναι πρώτιστα και κύρια ακαδημαϊκός και όλα τα άλλα(εμένα με απασχόλησαν, άλλους όχι) είναι προαιρετικά. Αν θες και εδώ την άποψή μου, αποδοκιμάζω και στηλιτεύω την απολίτικη στάση των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων, αλλά κατέστησα σαφές εξ' αρχής πως η στάση μου είναι βαθύτατα πολιτική με στόχο να αποδοκιμάσει και να αποδομήσει τις πρακτικές σας. Άλλωστε αν απλά ήθελα να λουφάρω δεν θα ασχολούμουν καν με το ζήτημα, ξέρω πως θα ζούσατε και χωρίς την δική μου άποψη. Τέλος να τονίσω οτι μου είναι αδιάφορος ο αγώνας των διοικητικών και η κατάληξη του τον περασμένο Οκτώβρη όπως και τώρα, αφού είχε τεθεί εξ' αρχής με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο.

Μπράβο ρε μαγκα τα ειπες πολυ ωραια! Ο ορισμός της "προοδευτικής άποψης με σωστή πολιτική αντίληψη και απαγκιστρωμένη κρίση!" Μακαρι ολοι οι φοιτητες της χωρας να σκεφτονταν ετσι.
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ice92 » Δευτ, 23 Ιουν 2014 10:13 pm

Η άποψη που έχω σχηματίσει είναι ότι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ έχουν συνειδητοποιήσει πως μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν. Και είναι αλήθεια, αφού δεν έχω δει να αντιδρά κανένας φορέας, ούτε τώρα ούτε στην αρχή της χρονιάς, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να συνεχίσει να λειτουργεί το ίδρυμα.. Αν κατηγορώ για κάτι την κυβέρνηση, είναι ότι ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Γι αυτό δεν πρόκειται και ποτέ να γίνει εξυγίανση αυτού του κράτους. Άλλο πράγμα είναι η απεργία, άλλο η κατάληψη του ιδρύματος και η αναστολή κάθε λειτουργίας επ' αόριστον, με την ανοχή του κράτους. Αλήθεια, αυτά γίνονται και στη Γερμανία ή την Αγγλία; Μήπως τέτοιες πράξεις και ιδεολογίες είναι η αιτία που εμείς έχουμε μείνει τόσο στο περιθώριο;
Ένα κάλεσμα για συνέλευση όπως περιγράφεται στο αρχικό post προσωπικά μου προκαλεί άμεση αποστροφή.

amazing_happens έγραψε:Μπράβο ρε μαγκα τα ειπες πολυ ωραια!

και όντως, τα είπε πολύ ωραία.
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Επόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες