14/10: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ. (Σχόλια)

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Γενική Συνέλευση 14/10

Δημοσίευσηαπό fragiskos25 » Παρ, 11 Οκτ 2013 1:13 pm

apo7 έγραψε:
ze έγραψε:... και μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι αν οι υπόλοιποι σύλλογοι του πολυτεχνείου, δεν είχαν πάρει αποφάσεις πολύ πιθανόν αυτή τη στιγμή η απεργία να είχε λήξει. ...

Μακαρι να ειχε ληξει.
Ενας λογος παραπανω να μην ερθω την Δευτερα, να μη δωσω πατημα στους απεργους να συνεχισουν την καταληψη.

ελάτε...κάνετε κατάληψη..μην απεργούμε τσάμπα..να πάρουμε και κανα φράγγο στην πορεία..

μαγκιά.....
fragiskos25

Έτος εισαγωγής: 2012

Re: 14/10: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ. (Σχόλια)

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Παρ, 11 Οκτ 2013 1:46 pm

Ναι το να εναντιώνεσαι με τόσο μικρά και λίγα μέσα σε όσα θέλουν να σου επιβάλλουν, το να παλεύεις με όπλο κυρίως τις ιδέες σου και το όραμα σου ενάντια σε εκείνους που θέλουν να σου υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνεις για να εξυπηρετείς τα δικά τους συμφέροντα και να έχεις και εσύ μια ελπίδα να περιμαζέψεις κανα ψίχουλο, το να υπερασπίζεσαι τις συλλογικές αποφάσεις ως τείχος αντίστασης στη επίθεση που εκτυλίσσεται εις βάρος των δικαιωμάτων μας, ναι όλα αυτά είναι μαγκιά.
Η απεργία έχει συγκεκριμένους στόχους και αξιώνει συγκεκριμένα αιτήματα γι'αυτό όσο περισσότερο συνεχίζεται και όσο βαθαίνει και ριζοσπαστικοποιείται πολιτικά τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκεί προς τις κατευθύνσεις που είναι υπεύθυνες. Επειδή όμως οι εργαζόμενοι δεν είναι κάποιο αποκομμένο γρανάζι του κοινωνικού ιστού και αποτελούν κομμάτι μιας ολόκληρης μηχανής που εργάζεται με σκοπό την άκρατη εκμετάλλευση και την υπεραξία (που έχουμε καταντήσει γραφικοί να την επικαλούμαστε συνέχεια μα τι να κάνουμε που για αυτή γίνονται όλα), επειδή κομμάτι της μηχανής αυτής είναι και οι φοιτητές (όπως και άλλοι εργαζόμενοι άλλων κλάδων γι'αυτό μιλάμε και για συντονισμό) πρέπει και οι φοιτητές να προτείνουν ουσιαστικές, πρακτικές δομές συμμετοχής και στήριξης του αγώνα. Αλληλεγγύη γενικά και αόριστα, στήριξη στα λόγια δεν υφίσταται, είναι απλώς πολιτική δημοκοπία όσων θέλουν να καρπωθούν συγκεκριμένα πράγματα από τον αγώνα των εργαζομένων ή να θέσουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ φοιτητών και εργαζομένων για να μην τροφοδοτήσει το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνίας, οι φοιτητές, τον αγώνα αυτό.
Επομένως η κατάληψη έχει συμβολικό μα και ουσιαστικώς πρακτικό χαρακτήρα. Αφενός παρέχει οικονομικό μαξιλάρι στους εργαζομένους ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την απεργία σε χρονική κλίμακα βαθαίνοντας τα πολιτικά τους αιτήματα ώστε να πετύχουν το στόχο τους. Αφετέρου αποτελεί την πιο ριζοσπαστική δράση συλλογικής πολιτικής πάλης (μιας και οι φοιτητές δεν απεργούν), στα πλαίσια της οποίας είναι στα χέρια μας να γίνει κέντρο διαλόγου, κοινωνικοπολιτικής ζύμωσης, πόλος εκδηλώσεων κτλ κτλ. Οι αποτυχίες του παρελθόντος είναι εδώ για να διδάξουν όλους μας, και αυτούς που ήταν μια ζωή αντίθετη και καλούνται να πάρουν τεκμηριωμένη, ξεκάθαρη θέση στο σήμερα και όσους δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν ας πούμε την συλλογική απόφαση για κατάληψη προς μια μορφή πόλου εκδηλώσεων και συζητήσεων.
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 13 Οκτ 2013 4:40 pm

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΓΣ

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπαίνουν στην έκτη εβδομάδα από την έναρξή τους και έχουν φτάσει στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Το υπουργείο έχει στείλει τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, υπό την απειλή της αργίας.

Παρ΄όλα αυτά, ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ., κυρίως με ευθύνη της κυβερνητικής παράταξης, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία αποπολιτικοποιεί, απαξιεί, υπονομεύει και φιμώνει τις συλλογικές διαδικασίες, δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση υπέρ των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για τη συγκυρία ο Φοιτητικός σύλλογος να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις και να δράσει από κοινού και συντονισμένα.

Παρά τις απογοητευτικές απόπειρες για συνέλευση των προηγούμενων εβδομάδων, η πρωτοβουλία της περασμένης Τρίτης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Μας έδειξε, ότι το ευρύτερα προβληματιζόμενο και αγωνιζόμενο μπλοκ της σχολής, μπορεί να συντονιστεί και να ΔΡΑΣΕΙ, έστω και πρωτοβουλιακά, μακριά από οποιουδήποτε είδους αγκυλώσεις, στην προσπάθειά του να γίνει ηγεμονικό στο σύνολο των φοιτητών της σχολής, κάτι που, ως Εγκέλαδος, είχαμε επιδιώξει ήδη από την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε και μία όψη του πανεπιστημίου που οραματιζόμαστε. Ενός πανεπιστημίου όπου διεξάγεται γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (φοιτητές - εργαζομένους- καθηγητές), για τα προβλήματα που απασχολούν την πολυτεχνιακή κοινότητα.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να ανατροφοδοτήσουν και να αναζωογονήσουν την πολιτική ζωή του Συλλόγου. Πλέον είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να «επανεφεύρουμε» τις συλλογικές διαδικασίες του ΦΣΠΜ, να τις επανανοηματοδοτήσουμε και να τους προσδώσουμε ακόμη πιο βαθιά δημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Ο αγώνας των εργαζομένων έχει ανάγκη τους φοιτητές. Η υπεράσπιση του ΕΜΠ έχει ανάγκη τους φοιτητές.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10 ΣΤΙΣ 12:30 ΑΜΦ.1.2.

ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό bulldog85 » Κυρ, 13 Οκτ 2013 8:59 pm

teo έγραψε:
bulldog85 έγραψε:Θα ειμαι εκει...

http://www.youtube.com/watch?v=CXd8BXskqDg

Ούτε ταξί δεν γεμίζεται...καληνύχτα
bulldog85

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 13 Οκτ 2013 9:40 pm

ένα ταξί προφανώς και δε γεμίζεται. θέλει και ένα ποιητικό αίτιο
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 14 Οκτ 2013 2:41 am

Αντί σχολιασμού, ένα κείμενο προς τους αγαπητούς χρήστες που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα κατ'ευθείαν από το 1917 και τον Αντόνιο Γκράμσι:

Μισώ τους αδιάφορους.

Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν. Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους.

Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό teo » Δευτ, 14 Οκτ 2013 11:31 am

bulldog85 έγραψε:
teo έγραψε:
bulldog85 έγραψε:Θα ειμαι εκει...

http://www.youtube.com/watch?v=CXd8BXskqDg

Ούτε ταξί δεν γεμίζεται...καληνύχτα

Συνήθως τα ταξί τα γεμίζετΕ εσεις οι δαπιτες για να πηγαινοφερνετΕ τον κοσμο σε συνελευσεις, εκλογες, ολομελειες ΔΑΠ κλπ
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 14 Οκτ 2013 2:49 pm

Μην συνεχίζετε σε οπαδικό κλίμα αμφότεροι, είναι αντιαισθητικό.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες