μιας και μιλάμε για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές
Γενικώς οι παρατάξεις, η κάθε μια με τον τρόπο και τη δυναμική της, προσπαθούν να πατρονάρουν τη Γενική Συνέλευση και να την οδηγήσουν να εκδώσει τα αποτελέσματα της αρεσκείας τους,
προφανώς μη σεβόμενοι τη δημοκρατικότητα του θεσμού (ασχέτως της ρητορείας που ακολουθούν για να μας πείσουν ότι είναι υπερασπιστές της).
Και δεν δαιμονοποιούμε μια παράταξη, γιατί έχουμε από ένα στοιχείο για την κάθε μία:
- Για τις μεγάλες παρατάξεις (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ας μη γελιόμαστε,μη ντρέπεστε ρε πείτε το
), έχουμε τις αποχωρήσεις από τη συνέλευση ή τις μαζικές...αφίξεις των ατόμων του κύκλου επιρροής τους λίγο πριν την ψηφοφορία. - Για τις παρατάξεις μικρότερου βεληνεκούς, και δη τις αριστερές, έχουμε από τους τραμπουκισμούς και τις 'δυναμικές παρεμβάσεις' μέχρι τις ατέλειωτες συζητήσεις για τις μικροδιαφορές τους. Επίσης στις τελευταίες συνελεύσεις έχουμε έξαρση στο να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Ναι, ξέρω ότι τα πάντα σε γενικότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο είναι συγκοινωνούντα δοχεία (όπως υποστηρίζεται), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γενική Συνέλευση είναι Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και όχι Επιτροπή Καταναλωτών για την Πρόσφατη Οικονομική Κρίση.
Να πω και επίσης ότι, προσωπικά, έχω βαρεθεί να 'βλέπω' αυτούσιες τις γραμμές από το κάθε κόμμα να συγκρούονται μέσα στη Γενική μας Συνέλευση. Έχω βαρεθεί να ακούω επαναλαμβανόμενους διαλόγους με κλισέ λεξιλόγια, να ακούω τις ίδιες διαμάχες, τις ίδιες συζητήσεις, τις ίδιες ατυχείς προσπάθειες εντυπωσιασμού. Έχω βαρεθεί να ξοδεύω ένα απόγευμα για να μπορέσει να αποφασίσει το ανοργάνωτο και δυσκίνητο αμεσοδημοκρατικό μας όργανο να βγάλει τα αυτονόητα. Και έχω βαρεθεί να υποχρεώνομαι να καπνίζω παθητικά 2-3 πακέτα για να παρακολουθήσω τη Συνέλευση. Ας κάτσουν όλοι οι πολιτικοί μας φορείς να σκεφτούν τι δεν πάει καλά με τη ΓΣ και έχει καταντήσει έτσι. Και ας μην απορούν που έχει χάσει τη σπουδαιότητα και τη σημασία της στα μάτια των (ούτως ή άλλως όχι εξαιρετικά πολιτικοποιημένων) συναδέλφων τους.