Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Δημοσίευσηαπό Sentient 6 » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 8:59 pm

Γράφω τα παρακάτω όντας αφάνταστα εκνευρισμένος με αυτό που συμβαίνει.Ξεκαθαρίζω εξ'αρχής ότι δεν είμαι και ο πιο συνεπής όσον αφορά τις Γ.Σ.(οπότε μπορεί να κάνω και λάθος),αλλά προφανώς παρακολουθώ τις εξελίξεις.
Με λίγα λόγια ήθελα να αναφερθώ σε αυτά που πολύ σωστά αναφέρουν παραπάνω οι φίλοι Michalis και Brahe, αλλά επειδή με κάλυψαν πλήρως θα προχωρήσω κατ' ευθείαν στο ερώτημα μου:
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ??????Δεν γίνεται ρε γαμώτο να χάνονται άλλες διδακτικές ώρες για να κάνουν οι παρατάξεις τα κολπάκια τους η μία στην άλλη.Ειδικά σε μια περίοδο που ήδη τρέχουμε σαν τρελοί να αναπληρώσουμε χαμένες ώρες.Το 5ο εξάμηνο το καταλαβαίνει πολύ καλά αυτό!Κάθε βδομάδα συνέλευση είναι πραγματικά ανούσιο κατά την αποψή μου.Προφανώς και οι Γ.Σ. χρειάζονται αλλά ας σεβαστούν οι παρατάξεις τους φοιτητές και καθηγητές που πρώτο τους μέλημα είναι να γίνεται μάθημα.Άλλωστε το ΕΜΠ είναι πρώτα από όλα εκπαιδευτικό ίδρυμα!ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
Life's too short to cry,long enough to try...
Sentient 6

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 10:28 pm

μιας και μιλάμε για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές

Γενικώς οι παρατάξεις, η κάθε μια με τον τρόπο και τη δυναμική της, προσπαθούν να πατρονάρουν τη Γενική Συνέλευση και να την οδηγήσουν να εκδώσει τα αποτελέσματα της αρεσκείας τους, προφανώς μη σεβόμενοι τη δημοκρατικότητα του θεσμού (ασχέτως της ρητορείας που ακολουθούν για να μας πείσουν ότι είναι υπερασπιστές της).
Και δεν δαιμονοποιούμε μια παράταξη, γιατί έχουμε από ένα στοιχείο για την κάθε μία:
  • Για τις μεγάλες παρατάξεις (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ας μη γελιόμαστε,μη ντρέπεστε ρε πείτε το :lol: ), έχουμε τις αποχωρήσεις από τη συνέλευση ή τις μαζικές...αφίξεις των ατόμων του κύκλου επιρροής τους λίγο πριν την ψηφοφορία.
  • Για τις παρατάξεις μικρότερου βεληνεκούς, και δη τις αριστερές, έχουμε από τους τραμπουκισμούς και τις 'δυναμικές παρεμβάσεις' μέχρι τις ατέλειωτες συζητήσεις για τις μικροδιαφορές τους. Επίσης στις τελευταίες συνελεύσεις έχουμε έξαρση στο να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Ναι, ξέρω ότι τα πάντα σε γενικότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο είναι συγκοινωνούντα δοχεία (όπως υποστηρίζεται), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γενική Συνέλευση είναι Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και όχι Επιτροπή Καταναλωτών για την Πρόσφατη Οικονομική Κρίση.

Να πω και επίσης ότι, προσωπικά, έχω βαρεθεί να 'βλέπω' αυτούσιες τις γραμμές από το κάθε κόμμα να συγκρούονται μέσα στη Γενική μας Συνέλευση. Έχω βαρεθεί να ακούω επαναλαμβανόμενους διαλόγους με κλισέ λεξιλόγια, να ακούω τις ίδιες διαμάχες, τις ίδιες συζητήσεις, τις ίδιες ατυχείς προσπάθειες εντυπωσιασμού. Έχω βαρεθεί να ξοδεύω ένα απόγευμα για να μπορέσει να αποφασίσει το ανοργάνωτο και δυσκίνητο αμεσοδημοκρατικό μας όργανο να βγάλει τα αυτονόητα. Και έχω βαρεθεί να υποχρεώνομαι να καπνίζω παθητικά 2-3 πακέτα για να παρακολουθήσω τη Συνέλευση. Ας κάτσουν όλοι οι πολιτικοί μας φορείς να σκεφτούν τι δεν πάει καλά με τη ΓΣ και έχει καταντήσει έτσι. Και ας μην απορούν που έχει χάσει τη σπουδαιότητα και τη σημασία της στα μάτια των (ούτως ή άλλως όχι εξαιρετικά πολιτικοποιημένων) συναδέλφων τους.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Michalis » Τρί, 25 Νοέμ 2008 2:29 am

No offence: μήπως πρέπει να αρχίσουμε να απέχουμε μαζικά από τη συνέλευση ή να προτείνουμε και εμείς οι ανεξάρτητοι σιγά σιγά κάποια πραματάκια? ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...
Michalis Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ve ra » Τρί, 25 Νοέμ 2008 2:57 am

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ" ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...
ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ 212 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ??????????
ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??????????
ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΟΙ...........
ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΞΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ....
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ...
ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ?????????????? ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.........
ve ra

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τρί, 25 Νοέμ 2008 5:27 am

@ve ra παρακαλώ να μη γράφεις με κεφαλαία γιατί κουράζουν πολύ στην ανάγνωση και είναι σαν να φωνάζεις.

Τα πτυχία μας δεν απαξιώνονται τώρα, λόγω των ΚΕΣ ή της όποιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης έρχεται να προτείνει η κάθε κυβέρνηση. Τα πτυχία μας απαξιώνονται με τόσο αργό ρυθμό που είναι αδύνατον να τον διακρίνει μια γενική συνέλευση που συγκαλείται για να συζητηθούν τα τρέχοντα. Από το να ξεκινήσει η υποβάθμιση των σπουδών μας μέχρι το να επιτευχθεί περνάνε χρόνια. Δεν είναι επομένως ζήτημα της μίας ή της άλλης κυβέρνησης αλλά αποτέλεσμα χρόνων και ίσως δεκαετιών τόσο κρατικής ανευθυνότητας/επιδίωξης όσο και δικής μας αδιαφορίας. Το θέμα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν εντάσσεται στα βραχυχρόνια ζητήματα που εξετάζει μία γενική συνέλευση.

Spoiler: show
Πραγματικά χάρηκα την πιτσιρίκα που βγήκε και είπε ότι ντρέπεται για εμάς.
:ellinofreneia:
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό ve ra » Τρί, 25 Νοέμ 2008 4:50 pm

intelx86 έχεις δίκιο ότι όλες οι κυβερνήσεις που έχουν προηγηθεί είχαν τον ίδιο στόχο και όσες θα έρθουν θα έχουν και πάλι τον ίδιο... Οι φοιτητές όταν θα βγουν στην παραγωγή να είναι εύκολα αναλώσιμοι και ευέλικτοι(αφού το πτυχίο τους δε θα είναι ενιαίο και στην ουσία θα αποτελείται από πιστωτικές μονάδες), αλλά και πειθήνιοι αφού θα φοβούνται να παλέψουν ατομικά για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται..
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας χτυπάνε σε όλο το φάσμα της κοινωνικής μας ζωής... Και πρέπει να αντισταθούμε σε όλες τις βαθμίδες...

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ...
ve ra

Δημοσίευσηαπό Michalis » Τρί, 25 Νοέμ 2008 6:19 pm

@ ve ra: Tο θέμα είναι ότι δεν εκφράζει πολλούς από τους φοιτητές η διαδικασία της Γ.Σ όπως είναι τώρα ΚΑΙ ακόμη χειρότερα νομίζω πως τίθεται γενικά το δίλημμα: Να ψηφίσω ΔΑΠ με τη λογική ότι είναι ανοικτή η σχολή και ''ό,τι θέλει ας γίνει με τα υπόλοιπα?'' ή να ψηφίσω τις αγωνιστικές παρατάξεις που υποστηρίζουν καταλήψεις και γενικότερα κλειστή σχολή με κάθε αφορμή?
Συγνώμη αλλά η κατάληψη είναι το ύστατο μέτρο πάλης. Το να καπηλευόμαστε ένα τόσο ακραίο μέσο πάλης και αντίστασης για ψύλλου πήδημα είναι ανώφελο γιατί τότε χάνει τη σημασία του. Και μετά δεν θα μας μείνει κανένα όπλο για να αντισταθούμε. Προσωπικά δεν άκουσα ή δεν είδα καμιά παράταξη να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους διαμαρτυρίας, ίσως πιο ήπιους αλλά και αποτελεσματικούς όταν πρέπει. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος...
Και επίσης, το να χάνουμε μάθημα είναι πάαρα πολύ σημαντική απώλεια, δεδομένου του ότι είμαστε φοιτητές (άρα μας απασχολεί η ακαδημαική μας πορεία) αλλά και πολίτες που αύριο θα αντιμετωπίσουν αυτά που μας ετοιμάζουν οι από πάνω. Οπότε ΝΑΙ πρέπει να διεκδικούμε το μέλλον μας αλλά ΠΡΕΠΕΙ να μην υποβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών μας (εμείς από μέσα), ιδίως αν όντως πολεμάμε πραγματικά γι'αυτό.
Michalis Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό fc2c » Τετ, 26 Νοέμ 2008 2:34 am

Κάτσε τώρα γιατί δε ξέρεις τι λες.Δηλαδή εσύ θεωρείς τον ευατό σου ικανό να τα κάνει όλα?(λιμενικά, στατικά,γεωτεχνικά κλπ).Το κράτος πάει να θεσπίσει τα μητρώα κατασκευαστών και για τα ιδιωτικά έργα γεγονός που θα αποτρέψει τον κάθε χασάπη από το να κάνει πολυκατοικίες και τον κάθε ανίδεο μηχανικο να υπογράφει ότι τον πληρώνουν να υπογράψει.Βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης και το να θεωρείς τον ευατό σου a priori μη αναλώσιμο είναι μεγάλο λάθος.Αν δεν ιδρώσεις και δε προσπαθήσεις δε γίνεται τπτ πια.Όπως μπήκαμε στο πολυτεχνείο ξενυχτώντας και παλεύοντας(εσύ μπορεί να μπήκες αλλιώς..)έτσι θα πρέπει να δουλέψουμε.Όποιος είναι καλός στα στατικά θα συνασπιστεί με άλλους 2 -3 καλούς και θα κάνουν ένα γραφείο μαζί.Πάει η εποχή που άνοιγες ένα γραφειάκι και κονόμαγες..Κάθεσαι τόση ώρα και μιλάς για πράγματα ουτοπικά..( σε 2 χρόνια αν αυτή η χώρα υπάρχει θα χεις ξεχάσει τι είναι η συλλογική σύμβαση)Ναι και γω θέλω παγκόσμια ειρήνη κάτσε να πάρω τον Μπούς ένα τηλέφωνάκι να μου το κανονίσει.Σοβαρέψου verra γιατι με τέτοια λογική δε πάμε πουθενά.
Και επειδή λες για καταλήψεις εσύ αν θες κάτσε σπίτι σου και μοιρολατρικά περίμενε ότι κάτι θα αλλάξει.Οι αγώνες γίνονται μέσα στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες από ανθρώπους που σέβονται αυτά που το κράτος μπορεί να τους προσφέρει και πιέζουν για περισσότερα με συνεχή παρακολούθηση και ενθαρύνοντας και παρακινόντας τον διδάσκοντα να κάνει κάθε μέρα και περισσότερα και παρατηρώντας του και τυχόν κακώς κείμενα.Γιατί ο τρόπος να κερδίσεις τον αντίστοιχο απόφοιτο του εξωτερικού και πολύ σύντομα και του εσωτερικού είναι να ξέρεις περισσότερα από αυτόν.Κάθεσαι και ασχολείσαι με το αν αυτός θα πρέπει να θεωρείται μισός ή πλήρης μηχανικός.Το θέμα είναι ξέρει να σκέφτεται?(Πόσοι και πόσοι απόφοιτοι ΤΕΙ σκίζουν στα εργοτάξια και ξεφτιλίζουν συναδέλφους μας.Το πτυχίο δεν έχει σημασία χώνεψε το ο τρόπος να σκέφτεσαι παίζει ρόλο.Και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής έχει φτιαχτεί με σκοπό να μας διδάξει να σκεφτόμαστε.)Και κάθε μέρα που μου στερείς το μάθημα αυτός κάνει ένα βήμα πλησιάζοντας με γιατί σίγουρα ξεκινώ σε πλεονεκτηκότερη θέση (τα παιδιά αυτά δεν έχουν κάνα μεγάλο IQ για να μη βρίσκονται ανάμεσα μας).Παρόλ'αυτά το ότι αποδείξαμε πριν από κάποια χρόνια ότι είμαστε καλοί δε διασφαλίζει τπτ όπως και το ΕΜΠ στο τέλος του τίτλου μας.Η ζωή απαιτεί καθημερινή προσπάθεια.
Η περίοδος που διανύουμε είναι πραγματικά δύσκολή και τα επόμενα χρόνια θέλει κάτω το κεφάλι και δουλειά.Όταν θα σταματήσεις (γενικά μιλάω μην παρεξηγηθούμε κιόλας) να κάνεις το πολυτεχνείο χώρο εξετάσεων και καταλάβεις ότι όπλο σου είναι το μυαλό σου θα έχουμε πάει ένα βήμα πιο μπροστά.
I don't need to fight to prove i'm right
Baba o'Riley-The Who
fc2c

Δημοσίευσηαπό ve ra » Τετ, 26 Νοέμ 2008 6:01 am

Michali γενικά οι καταλήψεις δεν είναι κλείσιμο της σχολής, αλλά άνοιγμα της σχολής στην κοινωνία... Μάλλον δεν ήσουν όταν οι φοιτητές μοίραζαν τις αποφάσεις τους σε όλη την Αθήνα, όταν γίνονταν αντι-μαθήματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όταν ολόκληρη η κοινωνία τάχθηκε υπέρ του φοιτητικού κινήματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ακριβώς γιατί οι ίδιοι οι φοιτητές τους ενημέρωναν στο δρόμο και τους έπεισαν. Όσον αφορά τη στιγμή αυτή δεν νομίζω ότι κλείνεις κανείς τις σχολές όποτε θέλει και με το έτσι θέλω, γι'αυτό αποφασίζουν πάντα οι συνελεύσεις. Αυτή τη στιγμή ο νόμος πλαίσιο μας πλήττει άμεσα (βλ.λίστα συγγρμμάτων, απειλές για πειθαρχικά συμβούλια σε συναδέλφους μας κλπ.). Εγώ λοιπόν, βλέπω ότι μπορούμε να νικήσουμε, αν παλέψουμε. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ? ΠΟΤΕ? ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ? ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ?
fc2c το να βλέπεις τους άλλους ως χαζούς μόνο και μόνο επειδή εσύ είσαι στο πολυτεχνείο κι αυτοί δεν έγραψαν καλά στις πανελλήνιες σε κάνει εσένα χαζό. Το να τους βλέπεις εχθρικά είναι τεράστιο λάθος γιατί αυτοί αντιμετωπίζουν κάτι πολύ πιο δύσκολο απ'ότι εσυ. Τους πουλάνε ελπίδες και τις αγοράζουν λίγο πολύ με το κιλό (ανάλογα με το πόσα μπορούν να διαθέσουν) και να είσαι σίγουρος ότι διάβασα πάρα πολύ για να μπω στη σχολή, όπως κι εσύ φαντάζομαι. Η μόνη λύση είναι να παλέψουμε μαζί τους για ένα καλύτερο μέλλον. Αν εσύ κάθεσαι και τρως ότι σου σερβίρουν είναι δικό σου πρόβλημα, αλλά το να μας προτρέπεις όλους να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με το κεφάλι κάτω, αφήνοντας τον καθένα να εκμεταλλεύεται την εργασιακή μας δύναμη είναι τουλάχιστον κουτό. Εγώ λέω ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.
ve ra

Δημοσίευσηαπό fc2c » Τετ, 26 Νοέμ 2008 1:31 pm

Εγώ τους βλέπω εχθρικά?Εγώ τα θέλω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Εσύ(δε μιλάω προσωπικά δεν έχω κάτι με εσένα το ξαναλέω) λες όχι στα ιδιωτικά και βγαίνεις στο δρόμο για αυτό.Εγώ τον ανταγωνισμό τον θέλω γιατί άλλες φορές που είχα ανταγωνισμό έγινα καλύτερος.Όσον δε αφορά το νοητικό τους επίπεδο δες το πόσοι και πόσοι μετά δε μπορούν να περάσουν τις εξετάσεις του ΤΕΕ(τους ζητάνε να χαράξουν ροπή κάμψης σε πρόβολο και αυτοί τους κοιτάνε ..)Παρόλ αυτά το ξαναλέω ότι το πτυχιο τα επόμενα χρόνια δε θα έχει κάποια σημασία ούτως ή άλλως.Εσύ όμως που τόσο ενδιαφέρεσαι για αυτά τα παιδιά πας να εγκαθιδρύσεις γραφειοκρατικά μια δικιά σου(δικιά μας) ανωτερότητα απέναντί τους.Θα επαναλάβω ότι και το ΜΙΤ να έχεις τελειώσει μπορεί να αντέγραψες..Το θέμα είναι αν σου έμεινε κάτι και αν έγινες καλύτερος.
Για μένα αυτά τα παιδιά είναι ανταγωνιστές όχι με την κακή έννοια του όρου αλλά πιθανώς να χτυπηθούμε για κάποια θέση εργασίας.Προτιμώ να υπερισχύσω χάρις στις γνώσεις μου και της εντύπωσης που θα αφήσω στη συνέντευξη παρά επειδή το κράτος φρόντισε για αυτό.Επειδή στο θέμα της αγοράς εργασίας γνωρίζω πολλά τα οποία τα έχω δει και δε μ τα έχουν πει, σου λέω ότι ο καλύτερος θα πάρει τη δουλειά.Ξέρεις που δε συμβαίνει αυτό?Στο δημόσιο.Αλλά αν όλοι εσεις που βγαίνετε στο δρόμο βγαίνετε γιατί δε θα μπορέσετε να μπείτε στο Δημόσιο είστε βολεμένοι(τυχαίο είναι ότι όλο απεργία και κινητοποιήσεις έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι???) και άξιοι της μοίρας σας.
I don't need to fight to prove i'm right
Baba o'Riley-The Who
fc2c

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης