Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Δημοσίευσηαπό stallion » Παρ, 21 Νοέμ 2008 11:02 pm

Να ρωτησω κατι που με εχει απασχολησει απο οταν πρωτομπηκα στη σχολη?? Γιατι οι γενικες συνελευσεις πρεπει να ξεκινανε καθε φορα την ωρα που πολλοι φοιτητες εχουν μαθημα? Σαν αποτελεσμα εχει ή να διακοπτονται τα μαθηματα ή οι φοιτητες να πρεπει να μπουν στο διλλημα μεταξυ μαθηματος και συνελευσης 2 πραγματων πολυ σημαντικα εξισου.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Προβληματισμοί σχετικά με τις Γ.Σ.

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Σάβ, 22 Νοέμ 2008 12:46 am

Κι εγώ ρωτούσα και ρωτάω επίμονα και απάντηση δεν παίρνω. Λογικό επιχείρημα είναι ότι ακόμη και την ώρα που εσύ δε θα έχεις μάθημα (μιλάω γενικά) θα έχει κάποιος άλλος και στην τελική δεν μπορεί να ξεκινάει 5 το μεσημέρι η συνέλευση! Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθούμε, αυτή την απάντηση θα λάβεις!
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό stallion » Σάβ, 22 Νοέμ 2008 4:15 am

Το οτι δεν ξεκινανε καν στην ωρα τους ειναι αλλο θεμα και αυτο.Οπως και κατα τη γνωμη μου η ελλειψη οργανωσης,το χαος που επικρατει,οι ατελειωτοι μονολογοι με θεματα που αφορουν απο το πολλαπλο συγγραμα μεχρι πολεμους στην αλλη ακρη της γης ,οι ''ερωτησεις'' 10 λεπτων-θεσεις και τοσα αλλα.Μια κατασταση που δεν συζητιεται,θεωρωντας πως δεν ''τρεχει'' και τιποτα να χασουμε και 2 ωρες μαθημα και να αρχισουμε μετα..

Προσωπικη αποψη πως αυτη η τακτικη μονο απωθει τους φοιτητες απο το να συμμετασχουν.Θεωρω πως θα λυνοταν μονο αν ολες οι παραταξεις συμφωνουσαν να φτιαξουν εναν κανονισμο για το πως θα διεξαγονται οι συνελευσεις.Γιατι η γενικη συνελευση ειναι δημοκρατικο δικαωμα αλλα η αναρχια και η προχειροτητα μονο δημοκρατικοι θεσμοι δεν ειναι.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Δημοσίευσηαπό brahe » Σάβ, 22 Νοέμ 2008 2:02 pm

Stallion έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν ξέρω καν από που πρέπει να ξεκινήσω…
-Από τις διδακτικές ώρες που χάνονται άδικα μέχρι να ξεκινήσει η συνέλευση (περίπου 2 κάθε φορά);
-Από το τρόπο που γίνεται η ψηφοφορία; Ωραία που είναι η εικόνα ατόμων ανεβασμένων πάνω στα θρανία και με φωνές να προσπαθούν (αφού όλοι βγάζουν άλλο αποτέλεσμα) να μας μετρήσουν λες και είμαστε ζώα…
-Από τη ανοικτή ψηφοφορία που δίνει στο καθένα τη δυνατότητα να σε πλησιάζει ή να μη σου μιλάει ανάλογα τη παράταξη που ψήφισες; Το λέω αυτό γιατί μου έχει συμβεί. Πως θα εξαφανιζόταν το πρόβλημα αυτών που έρχονται και ψηφίζουν ενώ δεν είναι στη σχολή μας εαν η ψηφοφορία γινόταν με επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας!
-Από τους ατελείωτους μονολόγους που επαναλαμβάνεται η τελειότητα της παράταξης που έχει το λόγο και η υποκρισία όλων των υπολοίπων;
-Από το γεμάτο καπνό αμφιθέατρο; Γιατί πρέπει να ανέχομαι το καπνό από τα τσιγάρα των άλλων ενώ εγώ δεν θέλω να καπνίζω;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σε σημαντικά θέματα να πρέπει να ψηφίζουμε παρατάξεις; Υπάρχει καμιά διαφορά αν ψηφίζουμε με ναι ή όχι σε κάθε πρόταση (πχ ναι ή όχι για κατάληψη); Είναι αναγκαίο ένα πλαίσιο να ψηφίζεται στο σύνολο του και όχι κάθε πρόταση ξεχωριστά; Γιατί να πρέπει να διαλέξω το λιγότερο κακό μεταξύ 2 πλαισίων .
Η μόνη απάντηση που έχω είναι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος τα μεγάλα κεφάλια των παρατάξεων να δουν ποιοι είναι οι ενεργοί υποστηρικτές και ποιοι οι αντίπαλοι και να υπάρχει ¨δίκαιη¨ μοιρασιά της εύνοιας!
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό stallion » Σάβ, 22 Νοέμ 2008 8:00 pm

Χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι φοιτητες που σκεφτονται με αυτο τον τροπο. Δεν εχω κατι αλλο να πω αφου δεν πιστευω πως αυτοι που εχουν τη δυναμη ( ορθως ή οχι) στη σχολη και ειναι οι παραταξεις θα μπορεσουν να βελτιωσουν αυτη τη κατασταση που περιεγραξες κ εσυ πολυ σωστα.
stallion

Δημοσίευσηαπό ve ra » Κυρ, 23 Νοέμ 2008 6:11 pm

Δε γίνεται να ψηφίζουμε μόνο το τι πρέπει να γίνει για κάτι, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη απάντηση με πολιτικούς στόχους. Ευτυχώς η ΓΣ δεν είναι ξεκομμένη από την πολιτική... Κι επίσης το να θέλει κανείς να ψηφίζει κρυφά σε μια αμεσο-δημοκρατική διαδικασία είναι σαν να αντιλαμβάνεται το αντιδραστικό της σχολής (και ορθά), αλλά φοβάται να πει τη γνώμη του, για να μην το πλησιάσουν κάποιοι και του μιλήσουν. Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά? Όλοι μπορούμε να μιλάμε σε όλους... Για παράδειγμα τώρα που η ΠΟΣΔΕΠ έχει απεργία 2 μέρες και που υπάρχει πρόταση για κατάληψη και κοινή πορεία με τους καθηγητές, αν κάποιος φοβάται να ψηφίσει επειδή κάνει παρέα με δαπίτες κτλ, θεωρείται ορθό πολιτικό ον, που σκέφτεται δημοκρατικά? Α, και κάτι πρέπει να κάνουμε με τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, αρκετά έχουν υποβαθμίσει τη διαδικασία της ΓΣ. Οι μεν δεν υπέγραψαν αν και μαζεύτηκαν όσες υπογραφές χρειάζονταν και οι δε προτείνουν στα πλαίσιά τους να αποφασίζει το ΔΣ και να μη γίνονται συνελεύσεις... Που χοράνε οι φοιτητές σ'αυτό το πράγμα?
ve ra

Δημοσίευσηαπό brahe » Κυρ, 23 Νοέμ 2008 6:54 pm

Σου υπενθυμίζω ότι η μυστικότητα της ψήφου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη και δεν υπάρχει απλά για πλάκα!Δεν νομίζω λοιπόν ότι αφορά τους "ευθυνόφοβους" όπως έμμεσα τους ονομάζεις. Εάν ο τρόπος λειτουργίας και δραστηριοποίησης των παρατάξεων μέσα στη σχολή ήταν διαφορετικός, έχεις δίκιο πως δεν θα χρειαζόταν.Μέχρι να γίνει αυτό (κατά την άποψή μου ποτέ) τα λεγόμενά σου είναι ουτοπικά...
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό dimos » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 11:38 am

ve ra έγραψε:Δε γίνεται να ψηφίζουμε μόνο το τι πρέπει να γίνει για κάτι, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη απάντηση με πολιτικούς στόχους. Ευτυχώς η ΓΣ δεν είναι ξεκομμένη από την πολιτική... Κι επίσης το να θέλει κανείς να ψηφίζει κρυφά σε μια αμεσο-δημοκρατική διαδικασία είναι σαν να αντιλαμβάνεται το αντιδραστικό της σχολής (και ορθά), αλλά φοβάται να πει τη γνώμη του, για να μην το πλησιάσουν κάποιοι και του μιλήσουν. Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά? Όλοι μπορούμε να μιλάμε σε όλους... Για παράδειγμα τώρα που η ΠΟΣΔΕΠ έχει απεργία 2 μέρες και που υπάρχει πρόταση για κατάληψη και κοινή πορεία με τους καθηγητές, αν κάποιος φοβάται να ψηφίσει επειδή κάνει παρέα με δαπίτες κτλ, θεωρείται ορθό πολιτικό ον, που σκέφτεται δημοκρατικά? Α, και κάτι πρέπει να κάνουμε με τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, αρκετά έχουν υποβαθμίσει τη διαδικασία της ΓΣ. Οι μεν δεν υπέγραψαν αν και μαζεύτηκαν όσες υπογραφές χρειάζονταν και οι δε προτείνουν στα πλαίσιά τους να αποφασίζει το ΔΣ και να μη γίνονται συνελεύσεις... Που χοράνε οι φοιτητές σ'αυτό το πράγμα?

Όπως είπε και ο brahe η μυστικότητα της ψήφου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και θα έπρεπε να ισχύει και στις ΓΣ. Τώρα τα περί αμεσοδημοκρατίας μου ακούγονται τουλάχιστον αστεία αν δει κανείς πως την εφαρμόζουν όσοι την επαγγέλονται. Είναι πολύ ωραία λέξη, αλλά δεν νομίζω να συνάδει με το να σπάμε πλαίσια που δε γουστάρουμε, να ρίχνουμε μερικές ψιλές σε όσους δε συμφωνούν μαζί μας και να κάνουμε ό,τι μας καπνίσει στη σχολή. Επίσης, όπως κάποιος μπορεί να φοβάται να ψηφίσει επειδή κάνει παρέα με δαπίτες, μπορεί να φοβάται να ψηφίσει επειδή θα σταματήσουν να του μιλούν συμφοιτητές του και σε άλλες παρατάξεις- μου έχει συμβεί κ εμένα.
(Μη ρωτήσεις ποια παράταξη υπονοώ, δε θα σε συμφέρει η απάντηση...)
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Michalis » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 5:25 pm

Δεν έχω καταλάβει κάτι: από τη στιγμή που έγινε η συνέλευση την προηγούμενη βδομάδα και σημαντική πλειοψηφία αν θυμάμαι καλά ψήφισε το τάδε πλαίσιο (μου είναι πραγματικά αδιάφορο ποιάς παράταξης), γιατί να γίνεται Δ.Σ και να μαζεύονται υπογραφές για νέα συνέλευση? Προσωπικά αυτή η τακτική του ''αναθεωρούμε αποτελέσματα συνελεύσεων μέχρι να ψηφιστεί άυτό που θεωρούμε εμείς σωστό'' μου κάνει λίγο αντιδημοκρατικό και λίγο εγωιστικό . Στο κάτω κάτω δεν πρέπει να σεβόμαστε τη γνώμη των πολλών για να λεγόμαστε δημοκρατικός σύλλογος?
Michalis Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό brahe » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 5:44 pm

Σωστά τα λες Michalis και μιας και μιλάμε για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, νομίζω ότι στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται και η αποχώρηση από τη συνέλευση όταν βλέπουμε ότι δεν έχουμε πλειοψηφία!
Αποτέλεσμα;.....Δεν υπάρχει απαρτία, δεν λαμβάνεται απόφαση άρα παράταση του πανηγυριού κατά μια εβδομάδα.
Απλά για μην δημιουργείται η εντύπωση πως υπερασπιζόμαστε κάποια συγκεκριμένη παράταξη...
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες