Αυτή η λογική του "πότε-θα-χει-κόσμο-η-σχολή-να-τη-βάλουμε-τότε" θα πρέπει να τελειώνει. Τέλος με το καροτάκι του στυλ "μιας και ήρθες μάθημα, σου κόβουμε το μισό και σου πλασάρουμε εναλλακτικό πανηγυράκι". Η Γενική Συνέλευση είναι αμεσοδημοκρατική σημαντικότατη πολιτική διαδικασία και
έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από το σύνολο των φοιτητών, αλλά κυρίως από τους "συντονιστές" της, τις παρατάξεις και τους εκπροσώπους της. Για αυτό και πρέπει να συγκαλείται εκτός ωρών μαθημάτων, ή σε κυλιόμενες μέρες, και φυσικά
χωρίς κριτήρια του πόσοι είναι πάνω-πόσοι δεν είναι πάνω.
Αλλα βέβαια:
- Όταν παρά τις εκκλήσεις και το περσινό ψήφισμα, δεν έχει ελεγχθεί το τσιγάρο μέσα στην αίθουσα (υπόψη ότι είμαι περιστασιακός καπνιστής, και σίγουρα όχι αντικαπνιστής για όσους με ξέρουν), και καταλήγουμε να κάνουμε "πολιτικές ζυμώσεις" σε ντουμάνι.
- Όταν παρά το κράξιμο τα θέματα που συζητιούνται στις ΓΣ μόνο θέματα σχολής δεν είναι (από την ΕΕ και τη σύμπνοια με την τιμημένη αγροτιά (?) μέχρι τα κομματικά μπρα-ντε-φαιρ, θίγουμε ό,τι μπορείς να φανταστείς (χωρίς αποτέλεσμα φυσικά) αλλά όχι αρκετά τα ζητήματα που μας καίνε για τη σχολή)
- Όταν δεν έχει πέσει εδώ και χρόνια "συμμάζεμα" στις δευτερολογίες, στο χρόνο τοποθετήσεων, στις ερωτήσεις, και στο κλασικό "περιμένουμε δύο ώρες να μαζευτεί κόσμος", και συνεπώς καταλήγουμε σε πεντάωρες και εξάωρες διαδικασίες (ενώ κάποιοι μάλιστα αντιτίθενται στην οργάνωση και το σεβασμό της διαδικασίας υπέρ του λακωνικότερου ως (άκουσον άκουσον) απόπειρα αποστείρωσης της γαμάτης πολιτικής ζύμωσης που συντελείται εκεί μέσα).
- Όταν συνεχίζεται να παίζεται παιχνίδι μικροπολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων, με κύκλους/ομάδες φίλων και μελών να ψηφίζουν κάθε φορά τελευταία στιγμή, μετά από τα καφεδάκια τους, τον αγαπημένο τους φορέα ψυχαγωγίας και πάρτυ.
Τότε δεν περιμένω να σεβαστείτε τη διαδικασία.
Περιμένω η ΓΣ μας να γίνεται επίμονα κάθε Τρίτη, να διαρκεί μισή μέρα, να περιέχει ξύλινους λόγους και φτηνές ρητορείες εντυπωσιασμού, είτε υπερεπεναστατικές, είτε σοσαλιστικού ρεαλισμού, είτε πουκαμισάτες, "σύγχρονες" και ευχάριστες. Μέχρι λοιπόν να ισιώσει ο γυαλός (γιατί εμείς δεν πρόκειται να αρμενίσουμε ίσια

) αντί για πεδίο πολιτικών ζυμώσεων θα είμαστε μία άλλη διάταξη ζυμώσεων. Ένας βιοαντιδραστήρας. Και όσοι έχετε περάσει Περιβαλλοντική Τεχνολογία, ξέρετε πολύ καλά τι περιέχει ένας βιοαντιδραστήρας.
