
***ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ***
Κατά την χθεσινή συνέλευση τμήματος κατατέθηκε από τον Φ.Σ Πολιτικών Μηχανικών το αίτημα για την αποδοχή των 20 μεταγγραφέντων φοιτητών, οι οποίοι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι ΝΟΜΙΜΑ φοιτητές της σχολής πολιτικών μηχανικών. Με πραξικοπηματικό τρόπο ο Κοσμήρορας της σχολής και οι καθηγητές, εκμεταλλευόμενοι το παραθυράκι που τους δίνει ο εσωτερικός κανονισμός της σχολής, αποφάσισαν να παίξουν με τις ζωές 20 συναδέλφων και να απορρίψουν το αίτημα τους. Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν σε αυτό και επδώθηκαν σε σχόλια τύπου <<άμα θελουν να σπουδάσουν να πάνε στους Τοπογράφους>>.
Πρόκειται για μία βαθιά πολιτική επιλογή, η οποία προφασιζόμενη την υποχρηματοδότηση ακυρώνει το δικαίωμα 20 συναδέλφων να σπουδάσουν. Είναι η συνέχεια της πολιτικής των τρύπιων ταβανιών των αμφιθεάτρων, της πολιτικής που δίνει βιβλία και σημειώσεις με το σταγονόμετρο, της πολιτικής που θέλει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά επειδή "δεν βγαίνουμε" ,ενώ, την ίδια στιγμή δίνει 1,1 δις για την αναβάθμιση των πολεμικών εξοπλισμών και 5 δις για F16.
Το φοιτητικό κίνημα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα παλεύει για δημόσια,ποιοτική και δωρεάν Παιδεία για ΟΛΟΥΣ με ισότιμη πρόσβαση για τον καθένα
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 20 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (ΑΥΡΙΟ),12:00.
*Είναι αναγκαία η παρουσία όλων για γίνει δεκτό το αίτημα.
**Το ζήτημα θα συζητηθεί και στην συνέλευση της Δευτέρας.