18/11: Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 18/11: Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Πολ.Μηχ.

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Τετ, 20 Νοέμ 2013 11:13 pm

Πλακα κανεις τωρα....Ο,τι συμβαινει αυτη τη στιγμη στην ελλαδα σου λεει : οργανωσου και δρασε ! Πιο απτο παραδειγμα απ αυτο που συμβαινει τωρα στα πανεπιστημια και μας αφορα αμεσα δεν θα μπορεσω να βρω. Το λαθος για μενα ειναι οτι αυτος ο φοιτητης που περιγραφεις εχει εξ αρχης τη λογικη της απαθειας και του ωχαδελφισμου και απεχει απ τις συλλογικες διαδικασιες , λες και το πανεπιστημιο ειναι ενα κεντρο διαχυσης γνωσης και μονο. Συμμετοχη στη συνελευση δεν σημαινει κομματικοποιηση αλλα αναγνωριση κοινων συμφεροντων και διεκδικηση αυτων. Ο φοιτητης που περιγραφεις βγαινει απ τη σχολη μορφωμενος (ισως) πανω στο αντικειμενο του αλλα ταυτοχρονα ατομιστης , κλειστος και απολιτικ ,δηλαδη επικινδυνος για την κοινωνια.
Άβαταρ μέλους
buzz7

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 20 Νοέμ 2013 11:25 pm

buzz7 έγραψε:Πλακα κανεις τωρα....Ο,τι συμβαινει αυτη τη στιγμη στην ελλαδα σου λεει : οργανωσου και δρασε ! Πιο απτο παραδειγμα απ αυτο που συμβαινει τωρα στα πανεπιστημια και μας αφορα αμεσα δεν θα μπορεσω να βρω. Το λαθος για μενα ειναι οτι αυτος ο φοιτητης που περιγραφεις εχει εξ αρχης τη λογικη της απαθειας και του ωχαδελφισμου και απεχει απ τις συλλογικες διαδικασιες , λες και το πανεπιστημιο ειναι ενα κεντρο διαχυσης γνωσης και μονο. Συμμετοχη στη συνελευση δεν σημαινει κομματικοποιηση αλλα αναγνωριση κοινων συμφεροντων και διεκδικηση αυτων. Ο φοιτητης που περιγραφεις βγαινει απ τη σχολη μορφωμενος (ισως) πανω στο αντικειμενο του αλλα ταυτοχρονα ατομιστης , κλειστος και απολιτικ ,δηλαδη επικινδυνος για την κοινωνια.

Χρησιμοποιείς πάρα πολύ την ερμηνεία που δίνεις, εσύ σαν επιχείρημα καθολικής ισχύος. Αν γνωρίζεις τον φοιτητή που λέω, πόσο επικίνδυνο τον κόβεις; Και πως θα ορίσεις εσύ ή εγώ τί είναι το πανεπιστήμιο; Άλλος έρχεται για το διάβασμα, άλλος για τα πιπίνια, άλλος για την έννοια που περιφγράφεις κι άλλος για όλα αυτά μαζί.
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Τετ, 20 Νοέμ 2013 11:32 pm

άρα όσοι έχουν έρθει για την πάρτη τους έχουν άλλοθι? αυτό λες? ότι είναι άμοιροι ευθυνών?
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Δημοσίευσηαπό elcv » Τετ, 20 Νοέμ 2013 11:38 pm

buzz7 έγραψε:Ο φοιτητης που περιγραφεις βγαινει απ τη σχολη μορφωμενος (ισως) πανω στο αντικειμενο του αλλα ταυτοχρονα ατομιστης , κλειστος και απολιτικ ,δηλαδη επικινδυνος για την κοινωνια.

Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις κ δυστυχώς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μου φαίνονται αρκετά οικεία.Ωστόσο,το πανεπιστήμιο είναι ένας ανοιχτός χώρος που φιλοξενεί όλες τις παρτίδες ανθρώπων και γι'αυτό θεωρώ μεν ηθική υποχρέωση το να ασχολείται κανείς με θέματα του συλλόγου,απ'την άλλη όμως η κατάσταση ασυννενοησίας που επικρατεί αποθαρρύνει πολλούς.Για να μην πολυλογώ,το γεγονός ότι κάποιος είναι ατομιστής,κλειστός και απολιτίκ δεν καθιστά αυτό τον άνθρωπο επικίνδυνο,μιας κ κατα τη γνώμη μου,αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και ηθικής.Πόσους γνωρίζουμε όλοι μας που ασχολούνται με συλλογικά θέματα,υψώνουν τη φωνή τους και κατέληξαν να είναι αυτοί που τελικά μας έφεραν σ'αυτή την κατάσταση? Παρ'όλα αυτά δεν παύει η ανοχή να είναι κοινωνική συνενοχή,αν σ αυτό ήθελες να καταλήξεις
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.
Άβαταρ μέλους
elcv
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 20 Νοέμ 2013 11:47 pm

koutsou-bilo έγραψε:άρα όσοι έχουν έρθει για την πάρτη τους έχουν άλλοθι? αυτό λες? ότι είναι άμοιροι ευθυνών?

Γνωρίζεις πότε επικαλούμαστε "άλλοθι";
ksiv

Δημοσίευσηαπό buzz7 » Πέμ, 21 Νοέμ 2013 12:00 am

elcv έγραψε:Παρ'όλα αυτά δεν παύει η ανοχή να είναι κοινωνική συνενοχή,αν σ αυτό ήθελες να καταλήξεις

Αναφερομουν τοσο στην ανοχη που οπως λες αποτελει συνενοχη αλλα κυριως στο γεγονος οτι καποιος που, ας πουμε τη δεδομενη χρονικη στιγμη με ολα αυτα που συμβαινουν, κοιταει τον εαυτο του θα κανει το ιδιο πραγμα και οταν ο μισθος του κατεβει απ τα 800 στα 500(τυχαια νουμερα). Σκεψου μια εταιρεια ή ενα εργοστασιο στο οποιο συμβαινει κατι τετοιο και οι περισσοτεροι τηρουν αυτην την παθητικη-ατομικιστικη σταση για να μην χασουν τη δουλεια τους. Δεν ειναι καταδικασμενοι...?
Άβαταρ μέλους
buzz7

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Πέμ, 21 Νοέμ 2013 2:35 am

A-nik-i έγραψε:
koutsou-bilo έγραψε:άρα όσοι έχουν έρθει για την πάρτη τους έχουν άλλοθι? αυτό λες? ότι είναι άμοιροι ευθυνών?

Πολύ καλά. Όταν η παρουσία μας κάπου μας αθωώνει διότι δεν μπορούμε να είμαστε σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Όμως δεν θεωρώ άλλοθι το να έχεις μπει στο πανεπιστήμιο για ακαδημαϊκές γνώσεις ή για το lifestyle όταν είσαι κοινωνικά ανενεργός. Μπορείς να τα κάνεις όλα. Άλλωστε, ένας καλός μηχανικός πρέπει να ξέρει πώς να σταθεί σε ομάδα ή έστω να αντιμετωπίζει τα πράγματα σφαιρικά. Το "διαβάζω γιατι αυτή είναι η δουλειά μου και όλα τ' άλλα με αποσπούν" δε μου λέει τίποτα.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Πέμ, 21 Νοέμ 2013 9:12 am

Μα κύριοι ακριβώς εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δημοκρατίας. Στην απάθεια.
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ περιγράφετε την κατάσταση στο ΕΜΠ με αυτούς που "η δουλειά τους είναι να διαβάζουν και δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο", έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει στην χώρα. Κοιτάζουν το σπιτάκι τους και να πάει να μαμηθεί ο υπόλοιπος κόσμος. Εκεί είναι η ουσία του προβλήματος.
Έχουμε ελευθερία, αλλά η ελευθερία έχει δουλειά. Κάποιοι βαριούνται να κινητοποιηθούν, δίνουν την ελευθερία τους σε άλλους (ψηφίζοντας ό,τι νάναι μόνο και μόνο επειδή τους υποχρεώνει ο νόμος στις βουλευτικές και μην ψηφίζοντας καν στις φοιτητικές) και μετά γκρινιάζουν όταν όλα πάνε κατά διαόλου. Δεν ασχολούνται με την πολιτική και μετά κλαίνε όταν το τσουνάμι τους χτυπάει την πόρτα.
Αυτή η πολιτική ανωριμότητα είναι που έχει φέρει την χώρα εδώ κύριοι. Εσείς απλά βλέπετε στο ΕΜΠ μία μικρογραφία της χώρας.

ΥΓ Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει μία απέχθεια που έχω προς την αριστερή ιδεολογία. Ε ρε φίλε μακάρι όλη η χώρα να ήταν πολιτικά ενεργή και ας ήταν και όλοι αριστεροί. Ακόμα και παιδιά που γράφουν εδώ μέσα που συχνά με αφήνουν άφωνο με τις απόψεις τους, τα προτιμώ 10000000 φορές περισσότερο απο την "σιωπηλή πλειοψηφία". Γιατί είναι εδώ. Μιλάνε και ασχολούνται.
Βέβαια εάν γινόταν να ασχολούνται περισσότεροι οι οποίοι δεν έχουν μπετό ανάμεσα στ'αυτιά τους θα ήταν απείρως καλύτερα, αλλά πιστεύω καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό ksiv » Πέμ, 21 Νοέμ 2013 12:13 pm

koutsou-bilo έγραψε:
A-nik-i έγραψε:

Πολύ καλά. Όταν η παρουσία μας κάπου μας αθωώνει διότι δεν μπορούμε να είμαστε σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Όμως δεν θεωρώ άλλοθι το να έχεις μπει στο πανεπιστήμιο για ακαδημαϊκές γνώσεις ή για το lifestyle όταν είσαι κοινωνικά ανενεργός. Μπορείς να τα κάνεις όλα. Άλλωστε, ένας καλός μηχανικός πρέπει να ξέρει πώς να σταθεί σε ομάδα ή έστω να αντιμετωπίζει τα πράγματα σφαιρικά. Το "διαβάζω γιατι αυτή είναι η δουλειά μου και όλα τ' άλλα με αποσπούν" δε μου λέει τίποτα.

Πολύ σωστά χρησιμοποίησες τη λέξη "αθωώνει", με βοηθάς να αναπτύξω τον προβληματισμό μου. Νομίζω οτι έχουμε χάσει από το πλάνο μια μερίδα συμφοιτητών μας που είτε δεν αναπτύσσουν πολιτική δραστηριότητα είτε το κάνουν εκτός των φοιτητικών διαδικασιών. Στο σπίτι, στην καφετέρια ή οπουδήποτε. Που ενδιαφέρονται να πάρουν το πτυχίο τους, που γι'αυτό μπήκαν στο Πανεπιστήμιο. Θα τους κατηγορήσεις όλους αυτούς; Με ποιά κατηγορία; Για ποιά "ενοχή" μιλάς, ώστε να επικαλεστεί άλλοθι;

Η πολιτική έκφραση έχει 2 στάδια. Της απλής συμμετοχής στα δρώμενα και της ενεργοποίησης. Και τα 2 είναι δικαιώματα για τους φοιτητές, αλλά η άσκηση του δικαιώματος είναι στην κρίση του καθενός. Με τη λογική σου, πρέπει να "υποχρεώσουμε" όσους δεν ψηφίζουν ή δεν έρχονται στις συνελεύσεις, να συμμετέχουν κι εγώ σου λέω γιατί να μην "υποχρεώσουμε" και όσους ως τώρα απλώς ψήφιζαν, να κατεβάσουν προτάσεις ή να κατέβουν στις εκλογές. Να ανέβουν δηλαδή όλοι ένα επίπεδο συμμετοχής.

Πολύς κόσμος είναι ξενερωμένος γιατί από την μία έχει παρατάξεις του lifestyle και από την άλλη παρατάξεις που στο διάλογο χάνουν τον φοιτητή ως φοιτητή και τον αντιμετωπίζουν άλλοι ως εργάτη, άλλοι ως ανατροπέα του καπιταλισμού άλλοι σαν εν δυνάμει κομματικό ψηφοφόρο.

Καταλαβαίνω τι θές να πεις, αλλά σε "προκαλώ" να βγεις σε μια συνέλευση και να πεις στους φοιτητές που ανέφερα "εσείς φταίτε. Είστε ένοχοι". Δε λέω, όποιος θέλει να αλλάξει τον κόσμο, μαζί του. Η συμμετοχή είναι η λύση, για εμένα. Η συμμετοχή στην κοινωνία με την οποία αλληλεπιδράς, ή η σπαρτοκαλύβα στο χωριό, αν δε γουστάρεις να αλληλεπιδράς. Αλλά δεν μπορείς να υποχρεώσεις ποτέ κανέναν να εκφέρει άποψη. Δες το κοινωνικοπολιτικό ανάλογο στην Ελλάδα. Είμαστε 10 εκατομμύρια. Πόσοι κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές και πόσοι τελικά ψηφίζουν; Με την ειδοποιό διαφορά ε, το Πανεπιστήμιο το ζεις στην καλύτερη για 5 χρόνια και ο στόχος του είναι λίγο πολύ συγκεκριμένος.
ksiv

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες