neaoktana έγραψε:Σημασία έχει τι αναγνωρίζει η κοινωνία και η αγορά
Σε ποια κοινωνία και ποια αγορά; Στην Ελλάδα; Που σε όποιο εργοτάξιο πηγαίνεις συναντάς εργάτες, εργοδηγούς, χειριστές, μετανάστες κτλ όλους με ασφάλιση στο ΙΚΑ, οκτάωρο, πενθήμερη εργασία, άδεια και υπερωρίες για κάθε παραπάνω ώρα εργασίας και Πολιτικούς Μηχανικούς με το περίφημο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών με 12ώρο, επταήμερο και χωρίς ετήσια άδεια.
Αλλά ας γυρίσουμε στο master.
Συναντάμε καθημερινά περιπτώσεις στο δημόσιο τομέα και στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά :
1η περίπτωση: Είμαι Πολιτικός Μηχανικός έχω σπουδάσει στην Αγγλία 4 χρόνια και έχω δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού και master. (όλα μαζί 4 χρόνια).
2η περίπτωση: Είμαι Πολιτικός Μηχανικός έχω σπουδάσει στην Ελλάδα 5χρόνια και έχω δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού.
Η πρώτη περίπτωση με την δεύτερη έχει διαφορά σε μόρια, σε επίδομα 5% στο μισθό και διαφορά στον τίτλο (τίτλο μεταπτυχιακό).
Επομένως η απόφαση του ΕΜΠ και των άλλων Πολυτεχνείων είναι ορθή, δίκαιη και πρέπει να την επικροτήσουμε, να την προβάλουμε και να την αξιοποιήσουμε.