Τεχνική βοήθεια για επισκευή στύλου

Θέματα που αφορούν στην επιστήμη και στο επάγγελμά μας. Ανακοινώσεις συνεδρίων, σχετικά άρθρα εφημερίδων, επαγγελματικά θέματα μπορούν να γραφτούν εδώ.

Τεχνική βοήθεια για επισκευή στύλου

Δημοσίευσηαπό kalamata » Πέμ, 16 Ιουν 2011 5:54 pm

Παιδιά θα σας τα πω εν συντομία γιατί εδώ που είμαι το internet είναι πολυτέλεια..!
Τελείωσα τη σχολή το Σεπτέμβρη και υπηρετώ την θητεία μου...Ο διοικητής μου ανέθεσε την επισκευή ενός υποστυλώματος 35*35cm, το οποίο στον πόδα του έχει υποστεί έντονη διάβρωση..Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι στον διαμήκη οπλισμό, όπου τα 4 σίδερα έχουν εμφανή πρόβλημα και από Φ12 έχουν γίνει Φ8... :)
Σκέφτηκα την ηλεκτροσυγκόλληση με 4 ράβδους οπλισμού, 30 πόντους πάνω και κάτω από το σημείο όπου θεωρώ ότι εμφανίζεται το πρόβλημα, αλλά ο δίκας την απέρριψε σαν ακριβή λύση...
Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε??
kalamata

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Τεχνική βοήθεια για επισκευή στύλου

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 16 Ιουν 2011 10:30 pm

Εγώ αυτό που σκέφτομαι ίσως είναι ακόμα πιο ακριβό. Βάλε 4 πλάκες πολύ λεπτες 10-50 χιλ πάχους με διατομή 300χιλ*50χιλ στις 4 πλευρές της κολώνας με ηλεκτροσυγκόλληση. Πρότεινε το και άμα σου κάνει......
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Παρ, 17 Ιουν 2011 2:23 am

θα μπορούσες αρχικά να κοιτάξεις τη μελέτη, μπορεί να έχει βάλει περισσότερα σίδερα ο εργολάβος ή να έχει υπερδιαστασιολογήσει ο μελετητής, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα!
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό efp@linos » Παρ, 17 Ιουν 2011 10:24 am

Φίλε λάθος μέρος να ρωτήσεις εδώ ... Καλύτερα ρώτα στο michanikos.gr η στείλε pm σε συγκεκριμένα μέλη που έχουν και τις γνώσεις ( προφανώς όχι εγώ )
efp@linos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 17 Ιουν 2011 2:31 pm

Και εγώ συμφωνώ με efp@lino, δεν νομίζω ότι ερωτήσεις για επεμβάσεις κτιρίων μπορούν να απαντηθούν από τους περισσότερους φοιτητές, τουλάχιστον όχι με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτή είναι ερώτηση τύπου michanikos.gr ;)
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό fermat » Παρ, 17 Ιουν 2011 4:23 pm

Kατά τη γνώμη μου για την περίπτωσή σου θα πρότεινα κάτι σε μανδύα από ωπλισμένο σκυρόδεμα.
Αν δεν έχεις ιδέα (και λογικό είναι αν έχεις κάνει μόνο προπτυχιακό κύκλο στο ΕΜΠ) αυτό που σου λέω είναι να ενισχύσεις εξωτερικά την υπάρχουσα διατομή με συνδετήρες, διαμήκη και σκυρόδεμα και να δημιουργήσεις μια φαρδύτερη διατομή όπου στον πυρήνα θα παραμείνει η παλιά 35χ35.
Δε νομίζω ότι είσαι σε θέση να το διαστασιολογήσεις, αλλά χονδροειδώς με τις γνώσεις σου μπορείς να το βγάλεις.
Οικονομικά πιστεύω είναι η πιο συμφέρουσα λύση γιατί εμπεριέχει δουλειές χαμαλιτζίδικες αρκεί να επιβλέπονται από μηχανικό που να κατέχει τις λεπτομέρειες του θέματος της ενίσχυσης.
Ίσως αν είχα περισότερες λεπτομέρειες να βοηθούσα κι άλλο.

Όσο για συγκολλήσεις ράβδων (παρ'οτι αυτές προτείνει στην περίπτωσή σου το ΤΕΕ) προσωπικά τις θεωρώ μεγάλο ρίσκο κυρίως γιατί δεν θα βρεις κάποιον έμπειρο να τις κανει αλλά και για άλλους λόγους (αδυναμία αποτίμησης της υπάρχουσας κατάστασης του στύλου).

Αν δεν ήσουν σε στρατόπεδο και δεν υπήρχαν οικονομικά θέματα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και την περίσγιγξη συνήθως μανδύες από ινοπλισμένα τα οποία όμως κοστίζουν ή κολάρα μεταλικά ίσως τα οποία θα έχουν άλλα προβλήματα (κατασκευαστικά,αισθητικά και αμφίβολη καμπτική λειτουργία του υποστυλώματος)
fermat

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 17 Ιουν 2011 4:58 pm

Η προτεινόμενη από τον Fermat λύση είναι η προτιμότερη γενικώς και ο γράφων την έχει εφαρμόσει σε ολόκληρη σειρά από υποστυλώματα περιστυλίου (Νοσοκομείο κατασκευής της δεκαετίας του 20) μετά το σεισμό του 81, όπου οι διαμήκεις δεν είχαν απλώς μείωση διαμέτρου, αλλά πλήρη μηδενισμό. Όμως...
1. Πριν από οιαδήποτε επέμβαση είναι απαραίτητος ο εντοπισμός της αιτίας του προβλήματος.
2. Η επέμβαση χρειάζεται να επεκταθεί καθ' ύψος, του θεμελίου συμπεριλαμβανομένου.
3. Η επέμβαση δεν πρέπει να επηρρεάσει τις <κατανομές ακαμψίας> του συνολικού φορέα, άρα και εδώ ισχύει η ολιστική προσέγγιση του 1.
4. Γενικώς δεν λύνεται με <το μάτι>, εξήγησε τα και τεκμηρίωσε ότι, δεν είναι δυνατό να αναλάβεις την ευθύνη.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Theodore » Παρ, 17 Ιουν 2011 5:08 pm

+1 κι από μένα στα λεγόμενα του κ. neaoktana! :D Μπορείς επίσης να πεις του Διοικητή σου να περιμένει μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή που θα είμαι κι εγώ φαντάρος :wtf: , για να εκπονήσω την μελέτη επισκευής/ενίσχυσης σύμφωνα με όσα μας δίδαξε ο Ομ. Καθ. κ. Θ.Π.Τάσιος στο μεταπτυχιακό μάθημα "Θεωρία Σχεδιασμού Επισκευών & Ενισχύσεων"...! :lol:
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Theodore Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Σάβ, 18 Ιουν 2011 3:29 am

βασικά δεν μας είπε ο νέος (λολ) αν είναι στο μηχανικό ή κάπου αλλού. γιατί άμα είναι στο μηχανικό, τότε σίγουρα κάποιος άλλος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη, ενώ άμα είναι κάπου αλλού, ο διοικητής καλό είναι να βγάλει τον σκασμό και να το κάνει γαργάρα, αφού δεν θα έχει ιδέα από τεχνικά θέματα, οπότε από που και ως πού κρίνει το κόστος;;;

πάντως το θέμα της συγκόλλησης εξωραφή θα είναι οπότε μικρό το κακό.ούτως ή άλλως όμως θα θέλει καθαρισμό, νέους συνδετήρες και νεά επικάλυψη.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Επιστροφή στο Επιστημονικά-Επαγγελματικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης