Όλα αυτά περί ιεραρχίας κλπ για την διακριτοποίηση ρόλων ΑΕΙ-ΤΕΙ,είναι βλακείες και λέγονται με συντεχνειακή λογική.Να μην πάρει ο ένας τα επαγγελματικά δικαιώματα του άλλου,αυτη είναι η ουσία στο βάθος.
Δεν μπορείς να ισοπεδώνεις το διακριτό ρόλο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που βγάζει τεχνολόγους μηχανικούς από ένα που βγάζει Πολιτικούς Μηχανικούς. Και που υπάρχει κάποια αλήθεια για τα επαγγελματικά δικαιώματα που λες (που ισχύει, διότι έχουν "στρογγυλοκαθήσει" οι ΠολΜηχ πάνω από το τσιφλίκι τους και δεν αφήνουν κανένα να μπει), χάνεις αρκετό από το δίκιο σου όταν δεν συνυπολογίζεις τη διακριτότητα των ρόλων, τη διαφορά της ποιότητας της εκπαίδευσης, τη διαφορά της δομής και του μορφωτικού "κέντρου βάρους" κάθε σχολής, τις ανάγκες των "ρόλων" στην αγορά εργασίας. Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό, και η λύση της "ισοτιμίας" απλά δρα καταλυτικά ως προς την περαιτέρω υποβάθμιση της κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασίας.
Σε κάποια χρόνια όλοι θα ήμαστε ισότιμοι όλοι είτε μας αρέσει είτε όχι.
Εγώ προσωπικά (και πιστεύω οι περισσότεροι συνάδελφοι που φτύνουμε αίμα σε αυτή τη σχολή για να βγούμε στην αγορά εργασίας) θεωρώ ότι δεν έχουμε να "φοβηθούμε" ή να "μη μας αρέσει κάτι" από το σκηνικό. Διότι το Ε.Μ.Π έχει ονόμα και "κρατάει" όνομα, τόσο στα ελληνικά δρώμενα όσο και διεθνώς. Συνεπώς στην ιδιωτική αγορά εργασίας ο απόφοιτος του ΕΜΠ σε σχέση με τον απόφοιτο του College of North Nothingness θα έχει σαφές προβάδισμα. Αλλά εκεί που θα υπάρξουν πολλές "πληγές" θα είναι εκεί όπου δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια: στο κομματικοποιημένο και πληγωμένο από τον κρατισμό δημόσιο, και στις "καρέκλες" που ορίζονται με κριτήρια "γνωριμιών" και οικογενειοκρατικά κριτήρια.
Εμένα προσωπικά, όσο και αν με ενοχλεί η πλήρης και άκριτη ισοτιμία για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω (αλλά γενικώς είμαι υπέρ της αναγνώρισης πολλών περισσότερων επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πολλές σχολές οι οποίες είναι ακόμα ξεκρέμαστες), δεν με εκπλήσσει ούτε με τρομοκρατεί η αναγνώριση και η ισοτιμία όλων των σχολών πάσης φύσεως (από το Πανεπιστήμιο μέχρι το ΤΕΙ μέχρι το Πανεπιστήμιο Σλοβακίας μέχρι το College of South Koloxwri). Είναι εξάλλου, ένα προβλεπόμενο σκηνικό από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ισοπέδωσης, της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, της αναλωσιμότητας πτυχίων, γνώσεων, υπαλλήλων.