Ποιότητα σπουδών και συνεχιζόμενη κατάρτιση

Θέματα που αφορούν στην επιστήμη και στο επάγγελμά μας. Ανακοινώσεις συνεδρίων, σχετικά άρθρα εφημερίδων, επαγγελματικά θέματα μπορούν να γραφτούν εδώ.

Re: 19/05: Φοιτητικές Εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό ΓΛΑΥΚΗ » Κυρ, 23 Μάιος 2010 10:50 pm

Συμπληρώνω ότι και στα παιδιά που μπαίνουν στην Ιχθυοκομία- Αλιεία Μεσολογγίου την πρώτη μέρα που κάνουν μάθημα τους λένε συγχαρητήρια που "επιτύχατε" σε αυτή τη φοβερή σχολή, που ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική πραγματικότητα αφού όλα τα ψάρια είναι εισαγωγής αλλά στην τοπική κοινωνία συρρέουν χρήματα που εν τέλει λείπουν από άλλα αστικά κέντρα και επουδενί δεν παράγονται εκεί. Τελικά οι Ελληναράδες δεν αλλάζουμε... ευλογούμε τα γένια μας και προσπαθούμε να πλασαριστούμε στην κοινωνία ως οι μηχανικοί που τα κάνουν όλα και συμφέρουν.... Τι ξέρουν οι Αρχιτέκτονες από Στατική; Ενώ εμείς κάνουμε τοπογραφικά...
ΓΛΑΥΚΗ

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό +blueoystercult+ » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:00 pm

Μα ειναι παραδειγμα αυτο λες? Τι σχεση εχουν τα ψαρια , με τους αρχιτεκτονες και με μας? Δεν ευλογουμε τα γενια μας, οντως σπουδαζουμε σε καλες σχολες , και ναι,και οι αρχιτεκτονες ΕΧΟΥΝ ιδεα απο στατικη. Με οσους επαγγελματιες αρχιτεκτονες εχω μιλησει,μια χαρα ειναι.Δεν λεω οτι μπορουν να στηριξουν τους διδυμους πυργους,αλλα μην λεμε βλακειες και κυριως το topic αυτο ειναι για τις φοιτητικες εκλογες.
+blueoystercult+

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:02 pm

+blueoystercult+ έγραψε:κυριως το topic αυτο ειναι για τις φοιτητικες εκλογες.

Ο admin με τους συντονιστές πίνουν μπίρες στο ''τηνιακό'' οπότε το τόπικ είναι για όλα :lol:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό ΓΛΑΥΚΗ » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:04 pm

Έχεις δίκιο , κινούμαστε off topic , θέλω να πω και το κλείνω εδώ, ότι πράγματι και οι αρχιτέκτονες κάνουν και γνωρίζουν Στατική αλλά εμείς για να πλασαριστούμε τους απαξιώνουμε. Όσο για τα ψάρια το έφερα ως παράδειγμα ευλογίας της γενειάδας.
ΓΛΑΥΚΗ

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:11 pm

ΓΛΑΥΚΗ έγραψε:Τι ξέρουν οι Αρχιτέκτονες από Στατική; Ενώ εμείς κάνουμε τοπογραφικά...

1. Οι Αρχιτέκτονες (του ΕΜΠ, αλλού είναι αλλοιώς...) δεν <γνωρίζουν την τύφλα τους> από Στατική. Κάκιστα διότι πρέπει να έχουν <Στατική αντίληψη>, ελάχιστοι από αυτούς με τους οποίους έχω συνεργασθεί την έχουν...
2. Κατα τον ελληνικό Νόμο, οι Αρχιτέκτονες στα ιδιωτικά έργα είναι (υπογράφουν...) και ως Project Managers (!) (εις το ΕΜΠ ΔΕΝ διδάσκονται τίποτα, ούτε καν ως επιλογή!..)
3. Τα (περίφημα) "επαγγελματικά δικαιώματα" του Πολιτικού μηχανικού καλύπτουν το σύνολο του Τοπογράφου!.. Εις τα χρόνια μου τουλάχιστον είχαμε συνδιδασκαλία με τους Τοπογράφους σε 4+1 εξάμηνα ( το +1 αφορά στις "Μεγάλες Γεωδαιτικές", οι οποίες γινόντουσαν στην πραγματική ύπαιθρο), τώρα ;;; Μας έμεινε το δικαίωμα... Ούτε η ικανότητα, ούτε καν η στοιχειώδης γνώση...

OFF TOPIC :sick:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:26 pm

<Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω>:
1. Πτυχίο Μελετητή Δημοσίων Έργων στην κατηγορία <Αρχιτεκτονικών Μελετών> δικαιούνται όλοι οι Πολιτικοί Μηχανικοί. Ευτυχώς θεσμοθετήθηκε η κατηγορία <Ειδικών Αρχιτεκτονικών Μελετών> μόνο για Αρχιτέκτονες... οπότε δικαιούμαστε να μελετάμε (αρχιτεκτονικώς) Σχολεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, κ.λπ. αλλά όχι "διατηρητέα" ή το Μουσείο της Ακρόπολης...
2. Πτυχίο Μελετητή Δημοσίων Έργων στην κατηγορία <Τοπογραφικών Μελετών> δικαιούνται όλοι οι Πολιτικοί Μηχανικοί...

OFF TOPIC :sick:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό mits17 » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:54 pm

Και οι αρχιτεκτονες της Πατρας ακριβως το ιδιο..Προσφατα τελειοφητη φιλη μου ελεγε πως δεν εχουν ιδεα απο στατικη γιατι πολυ απλα δεν εχουν κανει..Οπως επισης και απο μπετο και μεταλλικες κατασκευες ,εκ των οποιων στο 1ο δεν ξερουν πως ,που και γιατι μπαινουν σιδερα και στο 2ο το μονο που εχουν κανει ειναι να θεωρησουν εξαρχης διατομες κλπ και απλα στην συνεχεια να δουν το αισθητικο κομματι της κατασκευης.
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 23 Μάιος 2010 11:56 pm

Και εγώ θα πώ κάτι και ας βγώ off topic
Ο σκοπός του ΕΜΠ δεν είναι να σε τελειοποιήσει σε κανένα από τα γνωστικά αντικείμενα. Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να σου μάθει τις βασικές γνώσεις και τρόπους αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων. Αν εσύ προσληφθείς σε εταιρεία για υδραυλικά έργα και δεν κάτσεις στην ελεύθερη ώρα σου να ξαναθυμηθείς κάποια πράγματα και να ενημερωθείς στην πρόοδο των υδραυλικών έργων τότε και λάθος σκέφτεσαι και είσαι και χαμένος και πιστεύω ότι με την καθημερινή τριβή με τη δουλεία τα μαθαίνεις τα κοστολόγια και τα άλλα δυναμικά ποσά του επαγγέματος (κόστη μηχανημάτων μεροκάματα κλπ) και κάτι τελευταίο. Ακόμα και να ξέρεις πχ τρελή στατική και μπετό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν έχεις σοβαρότητα και υπευθυνότητα και υπομονή. Δηλαδή με απλά λόγια εδώ στο ΕΜΠ μαθαίνουμε να σκοπεύουμε με όπλο. Έξω στον πόλεμο της ζωής πρέπει να βρούμε τα όπλα και να πολεμήσουμε. (το παράδειγμα είναι λίγο ακράιο αλλά κρατήστε την ουσία)
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Δευτ, 24 Μάιος 2010 12:05 am

Δε θεωρώ ότι με το που θα πάρω το πτυχίο μου θα μπορώ να υπογράψω και για τον ουρανοξίστη και ότι πρέπει να έχω το δικαίωμα να χτίσω αμέσως ουρανοξίστη.Φυσικά και δε θα νιώθω έτοιμη! Αυτό που οφείλει να κάνει η σχολή είναι το να μας δώσει τα εφόδια να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ αυτά που θα μας ζητηθούν, να μάθουμε να σκεφτόμαστε σαν μηχανικοί και φυσικά και πρέπει να μάθουμε να αποκτάμε νέα γνώση όσο δουλεύουμε! Γι αυτό και δε θέλουμε εξειδικευμένο πτυχίο!Θέλουμε τις βάσεις!
Δε θεωρώ όμως απαραίτητο το να πρέπει να περνάω μια ζωή από εξετάσεις για να αποδείξω το αυταπόδεικτο , να ανέβω κανένα level μπας και πάρω κάτι παραπάνω ,να φάω το συνάδελφο μου που δεν τα κατάφερε και τόσο καλά δυστυχώς στους βαθμούς ή να με φάει ο συνάδελφος από τα κεσ ο οποίος ζητά λιγότερα από μένα άρα έχει και περισσότερες ελπίδες να προσληφθεί κλπ κλπ
Από τα 5 μου χρόνια διαβάζω ασταμάτητα, έκανα θυσίες για να περάσω σ αυτή τη σχολή , επίσης έκανα θυσίες για να φτάσω να τελειώνω τη σχολή στα 5 χρόνια (προσωπικό μου θέμα βέβαια αλλά και γενικά για να τελειώσεις αυτή τη σχολή χρειάζονται θυσίες), αλλά όταν πάρω το πτυχίο δε θα λέγομαι μηχανικός γιατί πολύ απλά δε θα χω δικαιώματα. Γιατί τότε περνάμε από τόσες εξετάσεις στη σχολή ? Δεν είναι αυτές αρκετές για να λεγόμαστε πολιτικοί μηχανικοί?

Γι αυτό θεωρώ ότι δε χωράμε σε κανένα εθνικό πλαίσιο προσόντων, δε χωράμε σε κανένα master (πώς γίνεται και όλα αυτά τελικά τελικά συνδέονται μεταξύ τους άραγε??.. :o πολύ περίεργο..)
Συγγνώμη για τα offtopic.
Όλα αυτά όμως πρέπει επιτέλους να τα δούμε πιο σοβαρά!!

Και επειδή κάπου ελέχθη κάτι για τις λαοθάλασσες του 2006-07 , έχω να πω το εξής: πολύ έξυπνο! δηλαδή τι εννοείς ΓΛΑΥΚΗ?ότι ανταλλάσανε άτομα οι σχολές για να ψηφίζουν κατάληψη στις γσ και γι αυτό έγιναν οι καταλήψεις με νοθευμένα αποτελέσματα?! Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει αυτό που έγινε τότε και τη μαζικότητα που είχε ! Αυτά τα ψέματα μόνο η δαπ και το site δαπ τα διέδιδε (που τότε,ναι, μετρούσε στη σχολή γιατί ήταν το μόνο μέρος ηλεκτρονικής πληροφόρησης) .Αυτό που έγινε τότε δεν είχε χρώμα ' ναι κάποιοι είχαν ηγεμονικό ρόλο φυσικά αλλά τα πλαίσια τα ενωτικά δεν τα ψήφιζαν μόνο εαακιτες-κνιτες και εγκελαδίτες! Τα πλαίσια τα ψήφιζαν οι φοιτητές της σχολής είτε το θέλετε είτε όχι! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και εγώ σε αυτόν τον κόσμο απευθύνομαι και θα απευθύνομαι!
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 24 Μάιος 2010 12:29 am

Giorgitseli έγραψε:Δε θεωρώ ότι με το που θα πάρω το πτυχίο μου θα μπορώ να υπογράψω και για τον ουρανοξίστη και ότι πρέπει να έχω το δικαίωμα. Αυτό που οφείλει να κάνει η σχολή είναι το να μας δώσει τα εφόδια να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ αυτά που θα μας ζητηθούν, να μάθουμε να σκεφτόμαστε σαν μηχανικοί και φυσικά και πρέπει να αποκτάμε νέα γνώση όσο δουλεύουμε!
Δε θεωρώ όμως απαραίτητο το να πρέπει να περνάω μια ζωή από εξετάσεις για να αποδείξω το αυταπόδεικτο , να ανέβω κανένα level μπας και πάρω κάτι παραπάνω ,να φάω το συνάδελφο μου που δεν τα κατάφερε και τόσο καλά δυστυχώς στους βαθμούς ή να με φάει ο συνάδελφος από τα κεσ ο οποίος ζητά λιγότερα από μένα άρα έχει και περισσότερες ελπίδες να προσληφθεί κλπ κλπ

1. Και όμως στα "Ιδιωτικά Έργα" έχεις δήθεν το "δικαίωμα" = ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ (και κάποιοι/ες το χάφτουν...)
2. Συμφωνώ απολύτως: Η Σχολή έχει υποχρέωση:
α) Να σου δώσει τις "state of the art" γνώσεις (ταχέως απαξιούμενες υπενθυμίζω!)
β) Κυρίως: <να σε μάθει να μαθαίνεις>! (ώστε να παραμένεις ζωντανός)
γ) Δουλεύοντας αποκτάς ικανότητες (όχι γνώση και δεξιότητες, αυτές απλώς τις αναπληρώνεις - αναβαθμίζεις).
3. Ε, ναι ! μιά ζωή πρέπει να περνάμε εξετάσεις!.. Οφείλουμε να κρινόμαστε και να αξιολογούμαστε από την Κοινωνία... Αυτό δεν σημαίνει (κατ' ανάγκην γραπτές)... Ούτε συνδέεται με αρχικούς βαθμούς... Ούτε με το ποιος θα προσληφθεί και που...
neaoktana
Επίτιμο μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Επιστημονικά-Επαγγελματικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες