Σελίδα 1 από 1

Επιστημονικά Άρθρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 04 Ιουν 2008 1:28 pm
από gandalf
Επειδή έχω στο pc μου ενα μεγάλο αριθμό άρθρων σε pdf , επιστημονικού χαρακτήρα, ανοίγω αυτό το τόπικ για να ανεβάσω σιγά σιγά κάποια, αρχικά τα πιο ενδιαφέρονται κατ' εμε, και βεβαίως όποιος άλλος θέλει και έχει κάποιο άρθρο να ανεβάσει είναι ευπρόσδεκτο ;)

Re: Επιστημονικά Άρθρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ, 04 Ιουν 2008 1:36 pm
από gandalf
Άρθρο απο τα Τεχνικά Χρονικά, περιοδική έκδοση του ΤΕΕ σχετικά με την Μελέτη Επισκευής και Ενίσχυσης του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

spyrakos.pdf
Επισκευή - Ενίσχυση Ιερού Ναού / Κ. Σπυράκος Καθηγητής ΕΜΠ
(628.05 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 179 φορές

Re: Επιστημονικά Άρθρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ, 15 Ιουν 2008 10:36 am
από gandalf
Ένα άρθρο της καθηγήτριας του ΔΠΘ Δ. Τζουρμακλιώτου απο τα Τεχνικά Χρονικά, σχετικά με τις Χωροκατασκευές (Δικτυώματα κτλ)

xwrokataskeves.pdf
(1009.21 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 162 φορές

Re: Επιστημονικά Άρθρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ, 09 Σεπ 2010 4:46 pm
από ingenieurin26
Αγαπητοί Φοιτητές,

Σας επισυνάπτω μια πρώτη ενημέρωση για τον σεισμό της Νέας Ζηλανδίας, πολύ σημαντικό δεδομένου και του υψηλού επιπέδου των κατασκευών στην (πρωτοποριακή στην αντισεισμική μηχανική) χώρα αυτή.

Το ενδιαφέρον από την σκοπιά της ΕΔΑΦΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ είναι ιδιαιτέρως μεγάλο λόγω:

-- της επιφανειακής "ανάδυσης" της τεκτονικής διάρρηξης στην επιφάνεια του εδάφους, και της αλληλεπίδρασής της με πάσης φύσεως κατασκευές

-- της εκτεταμένης ρευστοποίησης που έλαβε χώραν, επηρεάζοντας όχι μόνον κήπους και αγρούς, αλλά και αναχώματα, οδοστρώματα, γέφυρες, κατοικίες, δένδρα... (Θυμηθέιτε την "τάση" για μείωση του όγκου, και άρα την ανάπτυξη υδατικών υπερπιέσεων κορεσμένων χαλαρών αμμωδών εδαφών όταν υποβληθούν σε απλή [ανακυκλική] διάτμηση...)

-- των ήδη γνωστών επιταχυνσιογραφημάτων (όλα σε αυλές σχολείων !), σε ένα εκ των οποίων έχει αποτυπωθεί η "υπογραφή" της ρευστοποίησης στο υποκείμενο έδαφος.

Ελπίζω οτι , άν και τα θέματα αυτά δέν σας είναι πολύ γνωστά ακόμη , θα μπορέσετε σιγά-σιγά να καταλάβετετην σημασία τους.

Καλή νέα σχολική χρονιά

Γιώργος Γκαζέτας


New Zealand EQ.pdf
O ΣΕΙΣΜΟΣ Μ = 7 της 4ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(8.69 MiB) Έχει μεταφορτωθεί 189 φορές