ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό alexmous » Παρ, 03 Απρ 2020 8:57 pm

Ψήφισμα προς το ΔΣ του ΦΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Οι φοιτητές του συλλόγου πολιτικών μηχανικών, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μαζί με μια σειρά σωματεία εργαζομένων, αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.
Εμείς βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις, έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού.
Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.
Αποφασίζουμε να συμβάλουμε οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.
Κατά την αιμοδοσία θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Επισημαίνεται ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.
Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί ……………………………………………………………….(μέρες, ώρες, μέρος)
Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες καλούνται να κλείσουν ραντεβού.
Τηλ.: 6978908047
e-mail: alexmousxourou@gmail.com

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!
Δυναμώνουμε τη φωνή μας!
Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού!
alexmous
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Παρ, 03 Απρ 2020 8:38 pm
Έτος εισαγωγής: 2016

Re: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευσηαπό alexmous » Τρί, 07 Απρ 2020 6:12 pm

Το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη μονάδα η οποία να είναι διαθέσιμη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία στο ΕΜΠ. Μόλις υπάρξει θα οργανωθεί εκ νέου η πρωτοβουλία. Μέχρι τότε καλούμε όλα τα μέλη του ΦΣ να δώσουν αίμα στις σταθερές μονάδες αιμοδοσίας ανά την χώρα καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες.
alexmous
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Παρ, 03 Απρ 2020 8:38 pm
Έτος εισαγωγής: 2016


Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες