Ώρα για διπλωματική...

Συντονιστής: University Editors

Re: Ώρα για διπλωματική...

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 20 Μάιος 2013 8:31 pm

Θα ξαναποστάρω τακτικά, μην ανησυχείς!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό zavarakatranemia » Τρί, 18 Ιουν 2013 5:07 pm

Επειδή δεν έχω προσέξει σχετική ανακοίνωση για φέτος, ξέρει κανείς αν ισχύει η χρηματοδότηση των διπλωματικών ακόμα;
zavarakatranemia

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό vassilia_gr » Δευτ, 08 Ιούλ 2013 12:31 pm

Για τον τομέα μεταφορών απαιτούνται

4 αντίτυπα διπλωματικής και στο οπισθόφυλλο θα είναι κολλημένο 1 cd με τη διπλωματική σε ψηφιακή μορφή pdf

(μου είπαν μάλιστα πως η προθεσμία είναι για 10 Ιουλίου, αν και αμφιβάλλω πως είναι δεσμευτική)

και για τη βιβλιοθήκη απαιτείται 1cd με τη διπλωματική σε ψηφιακή μορφή pdf
Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης
vassilia_gr Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό sotiro » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 8:14 pm

Μια ερώτηση..έχει βγεί ανακοίνωση που λέει πως η παράδοση των διπλωματικών είναι 15-16 ιουλίου. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες εντός του Ιουλίου? Είμαι χρεωμένος στον κ. Τζουβαδάκη και αδυνατώ να επικοινωνήσω μαζί του και είμια και εκτός Αθηνών..αν κάποιος είναι σε αυτόν ας μου πεί, αν μπορεί, αν παραδίδουμε 15-16. Ευχαριστω πολύ..
sotiro

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό civilgeo » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 9:33 pm

Δεν ξερω να σου πω για τον Τζουβαδακη παντως στις Μεταλλικες η παραδοση των διπλωματικων γινεται ολη την επομενη βδομαδα
civilgeo

Έτος εισαγωγής: 1998

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 29 Οκτ 2013 4:19 am

Λοιπόν, έχω μια απορία:

Τελειώνοντας το κείμενο της διπλωματικής θέλω να έχει άδεια creative commons αντί για το copyright που δεν είναι πολύ της φιλοσοφίας μου. Έχει κανείς (μάλλον ο MakisH) καμία ιδέα για το ποιά από όλες να επιλέξω?

Προσανατολιζόμουν σε αυτή: http://creativecommons.org/licenses/by- ... .0/deed.el

Αν υπάρχει κάποιος που έχει ασχοληθεί και μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Τρί, 29 Οκτ 2013 10:55 am

Έχει μακρά ιστορία το θέμα κυρίως μέσω του χώρου του προγραμματισμού και των αδειών BSD και GPL και της διαμάχης μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων ομάδων (κυρίως μέσω των επιχειρημάτων "Η BSD δίνει ελευθερία για τα πάντα" VS "Μα δίνει ελευθερία να μου κλείσουν τον κώδικα όταν τον αλλάξουν" και "Η GPL μου εξασφαλίζει ότι ο κώδικας θα μείνει ανοιχτός" VS "Μα δε τους δίνεις την ελευθερία να κινηθούν ελεύθερα στην αγορά").

Επειδή όμως θα ακούσεις το μακρύ και το κοντό του καθένα για κάθε άδεια, θα σου πρότεινα να διαλέξεις μόνος σου μία που σε εκφράζει.

Επειδή σε κόβω καθαρά αριστερό τύπο, μάλλον προς "GPL" πας, οπότε κάτι που υποχρεώνει το άνοιγμα μετά από αλλαγές αλλά ακόμα και μετά από αυτό οι απόψεις διίστανται, π.χ "να επιτρέπεται να το αλλάξουν, να μείνει ανοιχτό αλλά μπορούν και να το πουλήσουν" VS "να το αλλάξουν μόνο, να μείνει ανοιχτό και τα μην το πουλήσουν".
Mechalis

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Τρί, 29 Οκτ 2013 11:15 am

Α, μια τελευταία πατέντα είναι η διπλή άδεια. π.χ. το Qt είναι και εντελώς κλειστό με support αλλά και αν θες το παίρνεις με μια άδεια ανοιχτού τύπου. Αν δε κάνω λάθος αυτό γίνεται επειδή ως αρχικός δημιουργός έχεις όλα τα δικαιώματα ούτως ή άλλως. Όποτε δίνεις σε έναν αυτήν την άδεια, σε άλλον την άλλη άδεια.

edit: Τριπλή άδεια, έχουν κλειστό, GPL και LGPL (που μοιάζει με BSD).
Mechalis

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 29 Οκτ 2013 3:11 pm

Για δες και την άδεια στο λινκ που έβαλα πιο πάνω να πεις γνώμη.

Θενκς
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό ntua » Τρί, 05 Νοέμ 2013 6:47 pm

Γνωρίζει κανείς αν κάποιος καθηγητής δίνει θέμα διπλωματικής σχετικό με τον ΚΑΝΕΠΕ; Αν έχει συνεργαστεί κιόλας μαζί του θα με ενδιέφερε να μου πει 2 πράγματα για το πώς ήταν.
ntua

Έτος εισαγωγής: 1950

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 5ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες