Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Συντονιστής: University Editors

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό structural » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 11:05 am

Πάλι καλά που βρέθηκε και ο καλός Σαμαρείτης pappos να μας ανοίξει τα ματιά. Φαντάζομαι για τη ψυχή της μάνας του αποφάσισε να μπει στο forum της σχολής της οποίας ούτε απ΄έξω δε έχει περάσει να μας βοηθήσει ανιδιοτελώς.

Η πρώτη ερώτηση είναι γιατί; γιατί το κάνει αυτό;

Επανέρχομαι. Το είπα και το ξαναλέω το χαρτί μας είναι άχρηστο και όπως είπε ο neoktana μας υποτιμά να το συζητάμε.
Ακόμα και τα πιο μεγάλα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν εκφράσει την άποψη τους να επανέλθουν σε 4ετής σπουδές και να καταργήσουν τα B.Sc

Τέλος είναι υπέρ της κοινωνίας να κυκλοφορούν μηχανικοί διπλωματούχοι και όχι 3ετούς μπάτσελορ κομάντο. Είμαστε τυχεροί για αυτό και πρέπει να το διαφυλάξουμε.


ΥΓ1. δε είναι καλό σημάδι να επικαλείσαι τη ηλικία σου για να αποκτήσεις σεβασμό.
ΥΓ2. εχθές ήμουν στη Τρούμπα.
structural
 
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: Παρ, 02 Σεπ 2011 5:45 pm
Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 1:32 pm

pappo, με το χέρι στην καρδιά, τζήμερο ψήφισες?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό pappos » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 3:31 pm

:D :D :D

Γεια σου αθάνατε paktomenos !!!!

:ellinofreneia:

Φαντάζομαι για τη ψυχή της μάνας του αποφάσισε να μπει στο forum της σχολής της οποίας ούτε απ΄έξω δε έχει περάσει να μας βοηθήσει ανιδιοτελώς.


Μήπως έχετε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα ???
Τι σχέση έχει το παραπάνω με το χαρτάκι που μοιράζει το ΕΜΠ και το κάθε ΕΜΠ ???
Είπαμε το χαρτάκι αυτό δεν...πως το λένε...δεν ρε παιδί μου !!!
Για το χαρτάκι έχετε τίποτα να πείτε η θα μπαίνετε εδώ να κάνετε post τα ψυχολογικά σας.
Αναφέρω το γεγονός με το χαρτάκι γιατί για το κύρος υποτίθεται που έχει το EMΠ η κίνηση που έκανε με το χαρτάκι είναι άκυρη.
Το ΕΜΠ δίνει δίπλωμα και καλά κάνει !!!
Το ξαναλέω για μια ακόμη φορά.
Άλλο τo πρόγραμμα του 5ούς και άλλο το πρόγραμμα σπουδών B.Sc + M.Sc. (3+2).

Tώρα από εκεί και πέρα οι αλεξιπτωτιστές είναι ευπρόσδεκτοι...αλλά τουλάχιστον να τοποθετηθούν επί του θέματος.
pappos
 
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Κυρ, 07 Ιουν 2009 8:56 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό lawine » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 4:19 pm

Το δίπλωμα του ΕΜΠ όντως αναγνωρίζεται και χωρίς το χαρτάκι. Όχι γιατι υποτίθεται ότι το ΕΜΠ έχει κύρος, άλλα από όσα συνεπάγεται το πρόγραμμα σπουδών του. Το χαρτάκι είναι μία στήριξη προς τους αποφοίτους, την οποία βλέπω θετικά. Το Πολυτεχνείο δεν έχει καθιερώσει πιστωτικές μονάδες (και αρνείται να το κάνει) και το χαρτάκι πιστοποιεί ότι στο συνολικό ύψος των πιστωτικών μονάδων δεν υπολειπόμαστε των προγραμμάτων σπουδών Μπάτσελορ + Μάστερ (3+2).

Προσωπικά χαίρομαι για αυτή την ευελιξία του ΕΜΠ κόντρα σε γραφειοκρατίες. Επίσης νομίζω είναι σαφές στους φοιτητές, ότι το Πολυτεχνείο αρνείται να εφαρμόσει το νόμο του κράτους. Άρα μου είναι μάλλον αυτονόητο, ότι το χαρτάκι θεωρείται άκυρο από το ελληνικό κράτος.
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
 
Δημοσιεύσεις: 505
Εγγραφή: Τετ, 03 Σεπ 2008 1:31 am
Τοποθεσία: Γκουτζαλάκα
Έτος εισαγωγής: 2004

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 13 Ιούλ 2013 4:21 pm

Μέσα έπεσα!

Επι του θέματος: το δίπλωμα των ελληνικών πολ/νείων αντιστοιχεί "γνωσιακά" στο 3+2 των πολ/νείων του εξωτερικού, με μικρές αποκλίσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε απόφοιτος έχει και το επίπεδο του προγράμματος σπουδών του (αυτό ισχύει για κάθε χώρα). Αυτό είναι το σημαντικό και όχι ένα χαρτί επιπλέον για τους μετανάστες πολυτελείας που έχουν το άγχος μπας και δεν μπουν σε θεσάρα σε κατασκευαστική του εξωτερικού.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos
 
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό Jason_ab » Κυρ, 14 Ιούλ 2013 12:18 pm

Sorry μάγκες που σας χαλάει την ρομαντζάδα...
...αλλά ο φίλος pappos έχει μόνο δίκιο.
Απο εξυπνάδες αναμφίβολα έχουμε πολλές όλοι μας να πούμε, απο εκεί και πέρα η ουσία είναι οτι αυτό το χαρτί της ισοτιμίας είναι ουσιαστικά άχρηστο.
Και εντός και εκτός των συνόρων.
If forcing empathy is as clever as you can be
we'll gladly watch while you go down in flames.
Jason_ab
 
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: Τετ, 17 Αύγ 2011 12:12 am
Έτος εισαγωγής: 2004

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό pappos » Κυρ, 14 Ιούλ 2013 12:52 pm

Προσωπικά πρέπει να μου πούνε ευχαριστώ που τους ενημερώνω...δεν είπα κάτι παράλογο απλά...

Να ενημερώσω τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές στο εξωτερικό, το χαρτί αυτό δεν έχει καμία ισχύ.
Το νόμιμο χαρτί είναι το δίπλωμα το οποίο αναγνωρίζεται κανονικά έξω χωρίς πρόβλημα.
Για να υπάρχει ισοτιμία με M.Sc. πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών.
Χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών (δηλαδή με το παλίο πρόγραμμα του διπλώματος) δεν υπάρχει M.Sc. ούτε φυσικά "ισοτιμία".
Επίσης για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει Π.Δ. που να πιστοποιεί επίσημα την αλλαγή από το δίπλωμα στο M.Sc.
Απαραίτητη προϋπόθεση το πρόγραμμα σπουδών του M.Sc.

Δηλαδή με άλλα λόγια, το χαρτί "έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας" δεν έχει απολύτως καμία ισχύ. Όχι μόνο στην Ελλάδα (δεν γίνεται δεκτό ούτε αναγνωρίζεται απο το Δημόσιο) αλλά και έξω.
Τα παραπάνω καλοπροαίρετα για ενημέρωση.


Τώρα αν εδώ μέσα υπάρχουν ρομαντικοί...αυτό είναι άλλο θέμα.
pappos
 
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Κυρ, 07 Ιουν 2009 8:56 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας διπλώματος ΕΜΠ με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 15 Ιούλ 2013 7:29 pm

Το topic κλειδώνεται προσωρινά γιατί η συζήτηση δεν συνεισφέρει στο σκοπό του, δηλαδή την ενημέρωση σχετικά με το Πιστοποιητικό Ισοτιμίας.



Spoiler: show
Ο pappos είναι γνωστό ότι έχει χούι με το πόσο κακό και σκατά είναι το ΕΜΠ (πιθανότατα γιατί δεν πέρασε) και πόσο γαμάτο είναι το εξωτερικό και τα ΤΕΙ της Γερμανίας. Από εκεί με πέρα, μην τρέφετε το τρολλ, είναι προφανές ότι ζει για αυτό.

Το αν μετράει ή όχι το δίπλωμα ως πρώτο δίπλωμα, ρωτήστε όσα παιδιά είναι ήδη έξω, αρκετά από αυτά απ'ευθείας για διδακτορικό. Το αν τύποις μετράει σαν MSc ή σαν MEng ή τα @@ μου κουνιούνται, ποσώς ενδιαφέρει όσους ξέρουν πως κινούνται τα πράγματα. Ούτως ή άλλως και τα τρία-τέσσερα γράμματα είναι τυπολογίες, πολλές από αυτές ανούσιες και εμπορικού χαρακτήρα όπως των Άγγλων. Σε αυτό ο pappos έχει δίκιο: μην περιμένετε από ένα χαρτί με τη τζίφρα του (κάθε) Μουτζούρη να σας πει πόσο μετράει το δίπλωμά σας.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
Έτος εισαγωγής: 2005

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες