Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό dimtsap » Τρί, 04 Ιουν 2013 2:07 pm

Δεν μπορώ να πω πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα αν αλλάξουν. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως για να γίνουν καλύτερα πρέπει να αλλάξουν.
dimtsap Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό bandal » Τρί, 04 Ιουν 2013 3:24 pm

Αν και υπάρχει η εντύπωση πως οι πολίτες δεν αντιδρούν δυναμικά στη συντονισμένη επίθεση που δέχονται ενάντια στα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματά τους, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια, σε πάρα πολλές χώρες, οι πολίτες αντιδρούν, οργανώνονται, διαδηλώνουν και εξεγείρονται.

Για την ώρα, δεν υπάρχει μια ταυτόχρονη εξέγερση των πολιτών των ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών απέναντι στους αυταρχικούς μεγαλοαστούς που απαρνιούνται όλο και περισσότερο την αστική δημοκρατία ή στα σκληρά καθεστώτα που δεν επιθυμούν την δημοκρατία.

Υπάρχουν, όμως, συνεχείς διαδηλώσεις και αντιδράσεις σε πάρα πολλές χώρες που σιγοβράζουν και είναι διαδοχικές.

Όλα αυτά τα «κυματάκια» σε διαφορετικές χώρες μπορούν να γίνουν τσουνάμι, αν υπάρξει συντονισμός.

Και θα υπάρξει συντονισμός. Οι οικονομικές ελίτ έχουν στην κατοχή τους τα ΜΜΕ, αλλά οι πολίτες έχουν το Διαδίκτυο.

Όποιος παρακολουθεί το Διαδίκτυο θα έχει διαπιστώσει πως πολίτες από διαφορετικές χώρες επικοινωνούν με μεγάλη ευκολία, ταχύτητα και συχνότητα.

Αυτό συμβαίνει, κυρίως, ανάμεσα στο πιο ενεργό και ζωντανό κομμάτι αυτών των κοινωνιών: τους νέους.

Και είναι οι νέοι που πλήττονται περισσότερο από την επιθετικότητα των μεγαλοαστικών τάξεων σε πάρα πολλές χώρες.

Τα σύνορα σπάνε με το Διαδίκτυο, και αυτοί που πλήττονται από την επιθετικότητα των μεγαλοαστών αντιλαμβάνονται πως είναι πολλοί και είναι δυνατοί.

Αυτές τις ημέρες της εξέγερσης στην Τουρκία, οι Τούρκοι διαδηλωτές ξέρουν πως έχουν στο πλευρό τους εκατομμύρια πολίτες από άλλες χώρες.

Δεν περιμένουν να το μάθουν από τα δελτία ειδήσεων των καθεστωτικών ΜΜΕ. Το διαπιστώνουν μόνοι τους στα social media.

Όσο περνάει ο καιρός, εκατομμύρια πολίτες του κόσμου θα διαπιστώνουν πως η ανεργία τους δεν είναι προσωρινή αλλά μόνιμη, πως τα εισοδήματά τους θα μειώνονται διαρκώς, πως οι μεγαλοαστικές τάξεις των χωρών τους τους έχουν πια γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια, και πως η αστική δημοκρατία που γνώριζαν αποτελεί παρελθόν.

Η αλαζονεία των οικονομικών ελίτ τις κάνει να πιστεύουν πως είναι ανίκητες και πως εκατομμύρια πολίτες του κόσμου θα καθίσουν αμίλητοι στην γωνιά τους και θα περιμένουν να πεθάνουν, ενώ αυτοί θα συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο πλούτο.

Η Ιστορία τους έχει διαψεύσει.

Θα τους διαψεύσει και πάλι.

Την ώρα που οικονομικοί ολιγάρχες και καθεστώτα επιτίθενται στις ζωές των πολιτών των χωρών τους, οι πολίτες οργανώνονται και ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν. Όλοι μαζί.

Οι ζυμώσεις είναι διαρκείς.

Δεν ζούμε πια στον Μεσαίωνα.

Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων ταχυτήτων.

Το τσουνάμι έρχεται.

Το ακούω.

http://pitsirikos.net/2013/06/%CF%84%CF ... %BC%CE%B9/
bandal

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Τρί, 04 Ιουν 2013 3:38 pm

Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό cv2013 » Τρί, 04 Ιουν 2013 11:17 pm

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά ελληνικού καταμαράν

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε στα ανοικτά της Σύμης, όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά ελληνικού καταμαράν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στα ανοιχτά της Σύμης.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το rodiaki.gr, όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον πλοίαρχο του καταμαράν, το οποίο αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι μετέφερε λαθρομετανάστες, να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης.

Ο πλοίαρχος που είχε παραλάβει του λαθρομετανάστες από τη Ντάτσα της Τουρκίας, με προορισμό πιθανόν τη Σύμη ή κάποια βραχονησίδα, δεν πειθάρχησε.

Υπήρξε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης.

Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνόδευσε το καταμαράν, στο οποίο επέβαιναν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη.

Στη συνέχεια, οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς, που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν την Τετάρτη οι δύο συλληφθέντες.

http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/314107/ektakto--toyrkiki-aktaioros-anoixe-pyr-kata-ellinikoy-katamaran
cv2013

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό cv2013 » Τρί, 04 Ιουν 2013 11:37 pm

EΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
Άρρωστη ηλικιωμένη έρμαιο στις ορέξεις Πακιστανού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη φρικιαστικό επεισόδιο βίας με δράστη νεαρό Πακιστανό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου, ο οποίος εισέβαλε σε αγροτικό σπίτι 74χρονης ηλικιωμένης με κινητικά προβλήματα που ζει καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι. Η γυναίκα έχει επίσης χρόνια σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Το κτήνος από το Πακιστάν αφού διέρρηξε την πόρτα της οικίας, πήγε στο δωμάτιο της ανήμπορης γυναίκας, έσκισε τα ρούχα της και την βίασε. Στη συνέχεια ο Πακιστανός αφού ικανοποίησε τις άρρωστες ορέξεις του έσπευσε να εξαφανιστεί.

Την επόμενη μέρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους, το αποτρόπαιο συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί της περιοχής προσπάθησαν να εντοπίσουν τον Πακιστανό αλλά το γεγονός είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού στον κάμπο της Καρδίτσας ζουν και εργάζονται πολλοί αλλοδαποί στα κτήματα των ντόπιων σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Εξαιρετικά περίεργο είναι το γεγονός γιατί δεν υπήρξε τόσες μέρες ανακοίνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας ενός τόσου σοβαρού συμβάντος αλλοδαπού κατηγορούμενου για κακούργημα που εισέβαλε μέσα στο σπίτι της ανήμπορης 74χρονης γυναίκας και την κακοποίησε.

Πρέπει να σημειωθεί κατά τις ίδιες πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος Πακιστανός φέρεται να έχει χτυπήσει άγρια το θύμα πριν από τις ασελγείς πράξεις.

http://www.defencenet.gr/defence/item/% ... E%BF%CF%8D

Spoiler: show
Απαντηση προς τους υβριστες μου. Εσεις λετε οτι ειμαι φασιστας, εγω ανεβαζω καθημερινα γεγονοτα που αποδεικνυουν αυτα που υποστηριζω και με δικαιωνουν. Εσεις δεν εχετε τι να πειτε και λετε αρλουμπες οπως παντα. Γεια χαρα :wave:
cv2013

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 04 Ιουν 2013 11:56 pm

cv2013 έγραψε:Απαντηση προς τους υβριστες μου. Εσεις λετε οτι ειμαι φασιστας, εγω ανεβαζω καθημερινα γεγονοτα που αποδεικνυουν αυτα που υποστηριζω και με δικαιωνουν. Εσεις δεν εχετε τι να πειτε και λετε αρλουμπες οπως παντα. Γεια χαρα :wave:

Πάτα εδώ φασίστα

Πάντως σε κατανοώ πλήρως. Γεια χαρά και σε σένα :wave:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 05 Ιουν 2013 12:02 am

Εσεις δεν εχετε τι να πειτε και λετε αρλουμπες οπως παντα.

Αν δεν μπορείς να σεβαστείς τους συνομιλητές σου καλύτερα να φύγεις από εδώ. Εγώ βλέπω ότι κάνουν πολύ φιλότιμες προσπάθειες να σου απαντήσουν. Συγχαρητήρια παιδιά για την υπομονή σας :thumbup:
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό cv2013 » Τετ, 05 Ιουν 2013 12:15 am

OxYdO έγραψε:
cv2013 έγραψε:]Απαντηση προς τους υβριστες μου. Εσεις λετε οτι ειμαι φασιστας, εγω ανεβαζω καθημερινα γεγονοτα που αποδεικνυουν αυτα που υποστηριζω και με δικαιωνουν. Εσεις δεν εχετε τι να πειτε και λετε αρλουμπες οπως παντα. Γεια χαρα :wave:[/spoiler]

Πάτα εδώ φασίστα

Πάντως σε κατανοώ πλήρως. Γεια χαρά και σε σένα :wave:

Σε ευχαριστω που συνεχιζεις να απαντας κατα τον ιδιο τροπο και ετσι αποδεικνυεται και ο χαρακτηρισμος "λετε αρλουμπες" που ανεφερα.

ingenieurin26 έγραψε:
Εσεις δεν εχετε τι να πειτε και λετε αρλουμπες οπως παντα.

Αν δεν μπορείς να σεβαστείς τους συνομιλητές σου καλύτερα να φύγεις από εδώ. Εγώ βλέπω ότι κάνουν πολύ φιλότιμες προσπάθειες να σου απαντήσουν. Συγχαρητήρια παιδιά για την υπομονή σας :thumbup:

Νομιζω σε καλυψα για το "αρλουμπες". Οσο για το να φυγω απο δω οπως λες, κανεις λαθος. Δεν προκειται να παω πουθενα. Ανεβαζω ειδησεις και πραγματικα γεγονοτα, δεν κρινω κανενος κειμενο ειτε συμφωνο ειτε διαφωνω. Αντιθετα αυτο συμβαινει καθε φορα που ανεβαζω εγω καποια ειδηση. Επειδη καποιοι εδω μεσα δεν μπορουν να παραδεχτουν την αληθεια, δεν σημαινει οτι εγω δεν θα ανεβαζω ειδησεις και γεγονοτα που συμβαινουν καθημερινα πλεον γυρω μας για να μην ενοχλησω τα αυτια καποιων. Αυτη ειναι η δημοκρατια, σε καποιους δεν αρεσει τι να κανουμε τωρα!
Εγω την κλεινω την παρενθεση αυτη εδω, γιατι οπως εχω ξαναγραψει δεν θα καθομαι να απανταω στον καθενα για τα ιδια πραγματα καθε φορα επειδη δεν μπορει να δεχτει τα αυτονοητα!
cv2013

Δημοσίευσηαπό TrexoKaiDenFtano » Τετ, 05 Ιουν 2013 12:20 am

Ναι... Ανεβάζεις καθημερινά εμφανώς παραποιημένα και παραπλανητικά δημοσιεύματα προπαγανδίζοντας το φυλετικό μίσος και εσύ αυτό το λες ενημέρωση και επίσης καμαρώνεις.. Ακόμα και τυπικά δική σου κρίση και επιχειρηματολογία απουσιάζει.. Συγχαρητήρια και από εμένα λοιπόν το επίπεδο της συζήτησης που θες καταδεικνύεται μιας και μόνο εκεί μπορείς να αντιπαρατεθείς.. Η προσφορά σου στο topic είναι ευτελή ειδησεογραφήματα χωρις ίχνος αξιοπιστίας σε αντίθεση με άλλα που προάγουν τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο εντός του φορουμ από όποιο χώρο και αν προέρχονται και τα οποία αποκαλείς αρλούμπες.. Όπως έχεις καταλάβει δεν είναι εδώ αστυνομικό δελτίο η κάτι παρόμοιο.. Το ότι έχεις βήμα σημαίνει πολλά μα και ταυτόχρονα τίποτα.. Ο καθένας μπορεί να γράψει ότι του κατέβει επιδιώκοντας διάφορα σκοτεινά και απάνθρωπα το καλό όμως είναι πως με βάση αυτά κρίνεται από τον κόσμο της σχολής και του φόρουμ και καταδεικνύεται η αδυναμία του να ορθώσει τεκμηριωμένο λόγο με αδιάσειστα στοιχεία και ορθότητα... Σε χαιρετώ και εγώ από την μεριά μου μα σε παρακαλώ μην εφησυχάζεσαι μιας και εμείς όλοι πολλοί η λίγοι θα παραμείνουμε εδώ υποβάλλοντας σε γόνιμη κρίση (ορθή η όχι) τα όσα διαδίδεις με τόσο μίσος και πάθος.... Όσο για τα αυτονόητα μάλλον έχεις κάνει λάθος εκτίμηση τους αν με ρωτάς μα θα επανέλθω αργότερα με τεκμηριωμένο δημοσίευμα.. Salute...
TrexoKaiDenFtano Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 05 Ιουν 2013 12:25 am

Ο χρήστης cv2013 αποκλείστηκε για ένα τριήμερο για τον προπαγανδιστικό του χαρακτήρα και για την δημοσίευσή του στο τόπικ του Athens Pride 2013 που δε διάβασε καν τις προηγούμενες δημοσιεύσεις κι απλά πόσταρε αυτό που ήθελε. Σταματήστε να μιλάτε γι'αυτό και φροντίστε μην είστε οι επόμενοι. Έχουμε και διάβασμα αυτή την εποχή.

c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες