Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό nqm » Σάβ, 08 Δεκ 2012 10:11 pm

Στις περισσοτερες κατηγοριες δημοσιων υπαλληλων πρεπει να ειμαστε πρωτοι. και οι περισσοτεροι απο αυτους ειτε δουλευουν τριωρα-τετραωρα ειτε καθονται σε μια καρεκλα ολη μερα και αν πας να εξυπηρετηθεις σε κοιτανε σα να σαι κουραδα..
nqm

Έτος εισαγωγής: 1950

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Κυρ, 09 Δεκ 2012 2:44 pm

@nqm

Στις περισσοτερες κατηγοριες δημοσιων υπαλληλων πρεπει να ειμαστε πρωτοι. και οι περισσοτεροι απο αυτους ειτε δουλευουν τριωρα-τετραωρα ειτε καθονται σε μια καρεκλα ολη μερα και αν πας να εξυπηρετηθεις σε κοιτανε σα να σαι κουραδα..

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Πηγή OECD via redflyplanet

Συμπέρασμα: ΣΤΑ ΤΡΈΝΑ!
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό nqm » Κυρ, 09 Δεκ 2012 4:03 pm

Βαλε με το νου σου ότι η ελλαδα θα επρεπε και θα μπορουσε να ειναι πιο πολυ στραμμενη προς την αγροτικη ζωη λογω κλιματος, εδαφων κτλ. Δεν μπορει να συγκριθει με αυστριες, ελβετιες και δε ξερω γω τι αλλο, που ζουνε κυριως μεσω τραπεζων, εταιριων κτλ και "επιβαλλεται" να απασχολουν πιο πολυ κοσμο σε δουλειες γραφιου. Επειτα συνυπολογισε και την αποτελεσματικοτητα των αντιστοιχων δημοσιων υπαλληλων σε καθε χωρα καθως και το ποσες απο τις εργατοωρες που σημειωνεις παραπανω οντως ειναι εργασια και βλεπεις πως ειναι η κατασταση..
nqm

Δημοσίευσηαπό nqm » Κυρ, 09 Δεκ 2012 4:24 pm

και δεν εννοω οτι πρεπει να απολυθουν ή να τους κοψουν το κωλο, αλλωστε οι περισσοτεροι ελληνες αυτο μονο ξερουμε και θελουμε να κανουμε (τους δημοσιους υπαλληλους) και αυτο μας μαθαινουν κιολας εδω που τα λεμε, πως να κανουμε δουλειες γραφειου. Αυτο που λεω ειναι οτι το συστημα ειναι ετσι που εχει κανει την ελλαδα απο αυτο που θα επρεπε να ειναι μια χωρα γραφειου, ωστε να μην εκμεταλλευομαστε τιποτα και να μην εξαγουμε τιποτα.

Υ.Γ. Ξερω οτι και οι γιατροι και οι καθηγητες κτλ ως δημοσιοι υπαλληλοι λογιζονται και προφανως ξερω (απο πρωτο χερι) ότι και τα νοσοκομεια και οι σχολες εχουν ελλειψεις. Οτι απαιτει πραγματικη εργασια το αμελουν.. Εγω ως δημοσιους υπαλληλους εννοουσα αυτους που καθονται και ξυνονται ολημερις στις απειρες γραμματειες και υπουργεια οπου εχουν θεσπιστει απλα και μονο για να βολευομαστε ολοι με τα ξενα κονδυλια. Τα οποια κονδυλια για το σκοπο αυτο μας τα δινουν αβερτα, για να γινει καμμια καλλιεργεια ή να εξοπλιστει καμμια σχολη 'η κανα νοσοκομειο δεν μας δινουν φραγκο.
nqm

Δημοσίευσηαπό gousia » Κυρ, 09 Δεκ 2012 4:27 pm

nqm έγραψε:Βαλε με το νου σου ότι η ελλαδα θα επρεπε και θα μπορουσε να ειναι πιο πολυ στραμμενη προς την αγροτικη ζωη λογω κλιματος, εδαφων κτλ. Δεν μπορει να συγκριθει με αυστριες, ελβετιες και δε ξερω γω τι αλλο, που ζουνε κυριως μεσω τραπεζων, εταιριων κτλ και "επιβαλλεται" να απασχολουν πιο πολυ κοσμο σε δουλειες γραφιου. Επειτα συνυπολογισε και την αποτελεσματικοτητα των αντιστοιχων δημοσιων υπαλληλων σε καθε χωρα καθως και το ποσες απο τις εργατοωρες που σημειωνεις παραπανω οντως ειναι εργασια και βλεπεις πως ειναι η κατασταση..

1)στη λιστα ειναι και Γαλλια,Ισπανια,Ιταλια με πολλαπλασιες καλλιεργησιμες εκτασεις απο εμας(αναλογικα παντα)
2)οσον αφορα την αποτελεσματικοτητα τα ιδια λενε και στις υπολοιπες μεσογειακες χωρες(τουλαχιστον)
3)γιατι τοση εμμονη με τους δημοσιους υπαλληλους; :roll:
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό nqm » Κυρ, 09 Δεκ 2012 4:36 pm

δυο γονεις δημοσιους υπαλληλους εχω, ειναι δυνατον να εχω εμμονη? Η μονη εμμονη μου ειναι με τη βλακεια ή την ανικανοτητα ή την αδιαφορια ή ολα αυτα μαζι αρκετων που καθονται πισω απο ενα γραφειο και σε κοιταν αφ υψηλου. Εκτος ρε παιδια αν μονο στο μυαλο το δικο μου ειναι ολα αυτα και εσας σας εχουν στα πουπουλα μολις μπαινετε σε καποια δημοσια υπηρεσια
nqm

Δημοσίευσηαπό gousia » Κυρ, 09 Δεκ 2012 4:43 pm

nqm έγραψε:δυο γονεις δημοσιους υπαλληλους εχω, ειναι δυνατον να εχω εμμονη? Η μονη εμμονη μου ειναι με τη βλακεια ή την ανικανοτητα ή την αδιαφορια ή ολα αυτα μαζι αρκετων που καθονται πισω απο ενα γραφειο και σε κοιταν αφ υψηλου. Εκτος ρε παιδια αν μονο στο μυαλο το δικο μου ειναι ολα αυτα και εσας σας εχουν στα πουπουλα μολις μπαινετε σε καποια δημοσια υπηρεσια

δεν μας εχουν στα πουπουλα
αλλα οπως εγραψα παραπανω(εσυ στα πουπουλα κατευθειαν,ζεστο αγορι/κοριτσι εισαι,καλο αυτο)και σε αλλες χωρες τους εχουν τους αργοσχολους και δεν τους πηγαινουν στα χωραφια(που επισης εχουν)
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό nqm » Κυρ, 09 Δεκ 2012 4:55 pm

Ουτε αγορι ουτε κοριτσι..ΕΙΜΑΙ ΙΔΕΑ (οπως η ΑΕΚ και το ΠΑΣΟΚ)! Και στις αλλες χωρες πιθανως και να ναι ετσι, γιατι οχι (αν και διαισθητικα εντελως νομιζω πως τετοιο χαλι ειναι απο τα λιγα)? Παντως το προβλημα υπαρχει.. Και δεν λυνεται αν δεν ξεμπερδευουμε με τους εξω μια και καλη, γιατι τους συμφερει να μας εχουν στα γραφεια και να μην παραγουμε τιποτα εκτος απο εκτυπωμενα Α4.
nqm

Δημοσίευσηαπό Reporter » Κυρ, 09 Δεκ 2012 5:47 pm

nqm έγραψε:Και δεν λυνεται αν δεν ξεμπερδευουμε με τους εξω μια και καλη, γιατι τους συμφερει να μας εχουν στα γραφεια και να μην παραγουμε τιποτα εκτος απο εκτυπωμενα Α4.

Συμφωνώ σε πολύ γενικές γραμμές με το ζήτημα που θίγεις χωρίς αυτό να σημαίνει οτι η Ελλάδα είναι έρημος, αλλά μία χώρα σαφώς εξαρτημένη με μέσο επίπεδο ανάπτυξης.
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Κυρ, 09 Δεκ 2012 5:56 pm

Αυτό δεν μαζεύει ψήφους στην πόλωση αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία αν έχεις κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές οργανώσεις στην εργασία, σημασία έχει να λειτουργούν σωστά. Δηλαδή, μπορεί να είσαι Σουηδία με 30% δημόσιο ή να είσαι Ελβετός και να ζεις με τραπεζικές συμφωνίες, αλλά και στις δύο περιπτώσεις να λειτουργείς σωστά και οι πολίτες σου να είναι πλούσιοι.

Παρενθετικά, ο τομέας των υπηρεσιών είναι σταθερά μεγαλύτερος από τον τομέα τον αγροτικό στις πλουσιότερες χώρες κάθε πολιτικής κατεύθυνσης. Δεν είναι λοιπόν καλό σημάδι να μεγαλώνεις τον αγροτικό τομέα. Υπάρχουν κάποιες φαινομενικές εξαιρέσεις όπως τα Αμερικάνικα πορτοκάλια και σόγια αλλά αυτά έχουν τεράστια αυτοματοποίηση (σπάνια μπαίνει ανθρώπινο χέρι εκτός και αν είναι πρώιμοι μετανάστες) και σε μεγάλες πεδιάδες συνήθως.
Mechalis

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες