Τι λέει η εκφώνηση πάνω; Πέρσι ήταν όλα τα σχέδια σε ριζόχαρτο Α2 στο τμήμα του Γιαννόπουλου με πινακίδα και διπλωμένο κατά DIN. Επειδή τα μουτζουρωνουν στη πρωτη διορθωση ηθελαν μάλιστα να τα πάμε σε φωτοτυπίες, κάτι που μάθαμε οι περισσότεροι μετά τη διόρθωση. Μιλιμετρέ χρησιμοποιησαμε μόνο για την περιβάλλουσα.
Ναι, έχεις δίκιο η εκφώνηση λέει για ριζόχαρτο. Δε λέει κάτι για το μέγεθος όμως, Α3 θα το κάνω μάλλον. Ευχαριστώ για την απάντηση και για το tip για τις φωτοτυπίες!
φιλε cv εγω ψαχνω στο site του απο χθες γιατι ειχε πει πως θα τα ανεβασει απο την Πεμπτη αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κατι! Ελπιζω να τα ανεβασει γρηγορα γτ αλλιως δεν θα μπορουμε να αναλυσουμε ως τριεριστες τς πλακες του κατω οροφου
Έχει ανεβάσει ο Τρέζος έμα αρχείο που δίνει τύπους για μαξ ροπή ανοίγματος. Το παράδειγμά του έχει άνοιγμα ΑΒ. Ισχύει στους τύπους η επαλληλία για το άνοιγμα ΒC ; Bγάζω αρνητική τιμή στο ΒC για αυτό ρωτάω.. Κάποια βοήθεια ;
Νομίζω πως αυτοί οι τύποι είναι γενικοί (ισχυουν για κάθε άνοιγμα ). Το ότι βρήκες αρνητική ροπή σημαίνει μάλλον ότι δεν μηδενίζονται οι ροπές σου σ αυτό το άνοιγμα
με τις μοναδιαίες φορτίσεις κατά Γιαννόπουλο μου βγαίνει η μέγιστη ροπή ανοίγματος όχι στο μέσον του ανοίγματος αλλά πολύ κοντά στην μεσαία στήριξη και για τα δυο ανοίγματα.είναι λάθος? πρέπει η καμπύλη στην περιβάλλουσα να είναι συμμετρική?και επισης αν κάνω *l^2 μου βγαίνουν τεράστιες ροπές.
ειπώθηκε πως θα βρούμε την μέγιστη τέμνουσα ή θα χρησιμοποιήσουμε την μέγιστη που προκύπτει από τις μοναδιαίες φορτίσεις? γιατι αν ισχυει το δευτερο,τοτε βγαινει πολυ μικρη και μου φαινεται οτι δεν εχει νοημα ο ελεγχος...
@athidro η μεγιστη ροπή στα ανοιγματα θα σου βγει στις θέσεις για x=Vα στην φόρτιση της Π2 και για χ=Vβδεξ στην φορτιση της Π3...κι αν δεν κανω λαθος η περιβαλλουσα βγαινει σχετικα συμμετρικα