17/10: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 17/10: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τρί, 16 Οκτ 2012 10:28 pm

Σήμερα, μπήκε στην αίθουσα μία δεσποινίς της Ανεξάρτητης Αριστερής Παρέμβασης (αυτή είναι η ΕΑΑΚ; ) και έκανε μια ανακοίνωση για τη ΓΣ.

Συγκράτησα 2 σημεία και θα ζητήσω συγνώμη αν δεν καταφέρω να τα αποδώσω ακριβώς όπως ειπώθηκαν.
1) "Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση γιατί την προηγούμενη φορά δεν πάρθηκε απόφαση που να ικανοποιεί τον φοιτητικό σύλλογο "(αυτό κάπως έτσι ειπώθηκε. Το νόημα ήταν πως όποια απόφαση πάρθηκε (αν αναγνωρίζεται σαν απόφαση από τη μεριά της δεσποινίδος ή της παράταξης που εκπροσωπεί) δεν ήταν η επιθυμητή)

2) "Πέρασε το πλαίσιο της ΔΑΠ το οποίο αυταρχικά φιμώνει τον φοιτητικό λόγο" (ή κάτι παρεμφερές. Το "αυταρχικά" ειπώθηκε πάντως)

Εγώ λοιπόν ρωτάω εσάς να μου απαντήσετε στα εξής:

Θα γίνει λοιπόν μια ΓΣ. Όμορφα. Στην επιχειρηματολογία της δεσποινίδος χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι δύο προτάσεις. Εγώ ως ακροατής τί αντιλαμβάνομαι; Μια πρώτη σκέψη είναι πως αν πάω να συμμετάσχω στη ΓΣ, ό,τι και να ψηφίσω και ό,τι τελικά αποφασιστεί μέσω των "θεσμοθετημένων" δημοκρατικών διαδικασιών του Φοιτητικού Συλλόγου, πάντα κάποιος θα έχει την αντιπρόταση πως αυτή η απόφαση, δεν πάρθηκε. Είναι άκυρη, ή αυταρχική κλπ. Αυτός ο κάποιος ας είναι από τη ΔΑΠ ή την ΕΑΑΚ ή τον οποιονδήποτε χώρο. Ας είναι και κάποιος ανένταχτος.

Συνεπώς, εσύ που με καλείς σε συμμετοχή, μου λες παράλληλα ότι το ψήφισμα της προηγούμενης εβδομάδας, δεν "πιάνεται". Εγώ λοιπόν, γιατί να χάσω σε κάθε περίπτωση το μάθημα μου για έναν ξεφτισμένο θεσμό σαν αυτόν που οτιδήποτε ψηφίσει, δε φτουράει; Αν αύριο πάω λοιπόν και δυναμικά στηρίξω το πλαίσιο της δεσποινίδος και ψηφιστεί, θα πρέπει αναλογικά να έρθει μια δεσποινίς από τη ΔΑΠ και να μου πει "θα κάνουμε ξανά ΓΣ γιατί το πλαίσιο της ΕΑΑΚ αυταρχικά φιμώνει τον φοιτητικό λόγο";

Η δημοκρατία, δε στηρίζεται στην αντίθεση, αλλά στο σεβασμό της αντίθεσης. Δείκτης για τη δημοκρατική λειτουργία ενός χώρου, δεν είναι το πόσες διαφορετικές απόψεις θα ακουστούν (αν καταφέρουν να ακουστούν. Πολύ οχλαγωγία ρε παιδί μου. Δεν την περιμένεις από ανθρώπους που είναι πλεόν πολίτες κράτους έχοντες πολιτικά δικαώματα), αλλά σε ποιό βαθμό αυτές θα γίνουν σεβαστές από τους υπόλοιπους. Ειδικά όταν αυτή η άποψη, είναι η επικρατέστερη, μέσω των όποιων διαδικασιών, της αναλογεί επιπλέον σεβασμός.

Υ.Γ. Πέρα από την οχλαγωγία, κάτι πρέπει να γίνει και για το τσιγάρο. Έλεος δηλαδή. 20 και βάλε χρονών άνθρωποι είμαστε. Πότε θα μάθουμε κάποια στοιχειώδη;
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 16 Οκτ 2012 10:31 pm

3 έγραψε:Χαχα.. με δελεαζεις αυριο στη συνελευση να κανουμε δημοψηφισμα στο "ποση αδεια απο καταληψη θελετε για να ξαναψηφισετε;". Στο ξαναλεω δεν παει ετσι, και ο συλλογισμος με τη ΔΑΠ που βαζεις ειναι ψευδοσυλλογισμος.

Ρε συ το βλέπεις οτι έχεις κολλήσει σε μια μορφή πάλης μόνο??? Όσο για αυτό με τη δαπ μπορεί να έχεις και δίκιο...Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να βγάλουν γόνιμα συμπεράσματα σε έναν πιο ζωντανό σύλλογο....Εν πάσει περιπτώσει εγώ απλά τη γνώμη μου είπα...Δεν είχα σκοπό τώρα να την βγω ''συστημικά'' και ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα....Στην τελική αν μου λεγες οτι θα έκανες μια βδομάδα κατάληψη αλλά μετά θα αλλάζατε προσέγγιση των μορφών πάλης, θα έφερνα εγώ τα λουκέτα....
Reporter

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 16 Οκτ 2012 10:33 pm

Συμφωνώ με Reporter, τα πολιτικά επίδικα είναι σημαντικότερα από το δίλημμα της κατάληψης!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 16 Οκτ 2012 10:46 pm

Ρεπορτερ δεν σε αδικω, η φαση που λες θα μπορουσε να κερδιζε εναν κοσμο λιγο πιο ευαισθητο που θα μπορουσε να σπασει τα ταμπου του και να πει "ρε δεν βαριεσαι ας παμε κι ετσι μια φορα", αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι λιγοι εχουν τα αντανακλαστικα για μια τετοια κινηση. Απο την αλλη, μην κατηγορεις εμενα για τη μορφη παλης, ξερουμε και οι δυο οτι για καποιο λογο προτεινεται, ή ειχε προταθει αλλοτε. Και οτι τελος παντων, οσο και αν καθυστερησουμε, μαλλον, ΜΑΛΛΟΝ λεω εγω, καπου εκει θα φτασουμε. Θα δουμε, ειναι μαλλον μια ενδιαφερουσα χρονια.. :P
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τρί, 16 Οκτ 2012 10:55 pm

Δεν προτείνω κάτι ευκαιριακό, αλλά δομική αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης...Είμαι καινοτόμος εγώ...πώς να το κάνουμε??? :lol: :lol: :lol: Τεσπα, όπως σου είπα δεν έχω κάποια ιδιαίτερη εμμονή να σου κάνω αντιπολίτευση στο mqn μια μέρα πριν την γενική συνέλευση...Την ίδια στιγμή που πιστεύω οτι την Πέμπτη πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα....Γι αυτό παρά τις διαφωνίες και τις χίλιεςδυο ενστάσεις μπορεί να κατέβω αύριο στη συνέλευση...Απλά βρήκα ευκαιρία να ανοίξω συζήτηση και να κουβεντιάσω κάποια πράγματα...Αν το κανα άλλη στιγμή μπορεί να μην το συζήταγε κανείς....Αυτά...Α! και χωρίς καμμία διάθεση μορφής προς εσένα και την όποια παράταξη σου λέω οτι και για την περσινή χρονιά τα ίδια ακουγόντουσαν....
Reporter

Δημοσίευσηαπό bpolonifis » Τετ, 17 Οκτ 2012 12:27 am

paktomenos έγραψε:Αντιμέτωπος με τον άθλιο χαρακτήρα, που εύκολα διαισθάνεται, αυτού του, λίγο πολύ κοντινού, μέλλοντος που θα τον "αποζημιώσει" για την επαίσχυντη αθλιότητα του παρόντος, ο φοιτητής προτιμάει να στρέφεται στο παρόν του και να το εξωραΐζει με απατηλό γόητρο. Το ίδιο το αντιστάθμισμα είναι τόσο αξιοθρήνητο ώστε δεν μπορεί να προσηλωθεί σ΄αυτό: το αύριο δεν θα είναι τόσο ρόδινο και μοιραία θα κολυμπάει μέσα στην μετριότητα. Να, γιατί ο φοιτητής αναζητάει καταφύγιο σε ένα ψεύτικα βιωμένο παρόν.
[...]

Η μηχανική και εξειδικευμένη εκπαίδευση που δέχεται είναι τόσο βαθιά υποβαθμισμένη (σε σχέση με το παλιό επίπεδο της γενικής αστικής κουλτούρας), όσο υποβαθμισμένο είναι και το ίδιο το πνευματικό του επίπεδο ήδη από την στιγμή που μπαίνει στο πανεπιστήμιο, από το γεγονός και μόνο ότι η πραγματικότητα που κυριαρχεί σ΄όλα αυτά, το οικονομικό σύστημα, απαιτεί την μαζική παραγωγή ακαλλιέργητων και ανίκανων να σκεφτούν φοιτητών. Ο φοιτητής αγνοεί ότι το πανεπιστήμιο έχει γίνει μια θεσμική οργάνωση της άγνοιας, ότι και η ίδια η "υψηλή κουλτούρα" διαλύεται στο ρυθμό της μαζικής παραγωγής καθηγητών, ότι όλοι αυτοί οι καθηγητές είναι ηλίθιοι και ότι, στην πλειονότητά τους, θα προκαλούσαν τον χλευασμό μέσα σ΄οποιοδήποτε λύκειο. Και έτσι, εξακολουθεί να ακούει ευλαβικά τους δασκάλους του, επιδιώκοντας συνειδητά της απώλεια κάθε κριτικού πνεύματος, ώστε να μπορεί να μετέχει καλύτερα στην μυστικιστική ψευδαίσθηση πως έγινε "φοιτητής", κάποιος που ασχολείται σοβαρά με την απόκτηση "σοβαρών γνώσεων", ευελπιστώντας ότι θα του εμπιστευτούν τις έσχατες αλήθειες.
[...]

Ήδη ο φοιτητής προκαλεί τον γέλοτα.

απο την Αθλιότητα των φοιτητικών κύκλων. Μουσταφά - ζεις - εσύ μας οδηγείς!!!

(σε λίγο θα μας πείσετε παιδιά ότι γίνατε πολ.μηχ για να κάνετε καλό κοινωνικό έργο προσφέροντας δημόσια έργα!!!! (ο γέλως που λέγαμε))

Πρώτον το υγιές-νόμιμο συμφέρον ενός επαγγελματία είναι μέρος του συμφέροντος της κοινωνίας.(βασική αρχή του καπιταλισμού που υπάρχει εκεί έξω)
Δεύτερον αύτη η γενική γνώση στη σχολή θα ήταν καλή αν όλοι ζούσαν σε εστιές και δεν χρειαζόταν να δουλέψουν οι ίδιοι ή άλλοι για αυτούς.
Όσο δεν συμβαίνει για όλους αυτό,απλά εμποδίζει την παραγωγική διαδικασία της κοινωνίας και του ίδιου του ιδρύματος.Τι δουλεία θα κάνεις και πόσο καλός θα είσαι,δεν θα πρεπει να έχει να κάνει με τα λέφτα των γονιώνς μας.
Τρίτον και με όλη τη γενική γνώση και κριτική σκέψη που θα έχεις υποθετικά μαζέψει μέχρις ότου βγάλεις τη σχολη,τελικά πάλι θα βρεθείς απρόετοιμαστος και θα χρειαστείς να μάθεις καινούργια πράγματα.Το σημάντικότερο πράγμα που δεν σου μαθαίνουν σε αυτή τη σχολή είναι ότι σαν μηχανικός θα συνεχίσεις να μαθαίνεις και θα πρέπει να μαθαίνεις γρήγορα για όλη σου την ζώη.
Η κρίτική σκέψη για ένα μηχανικό πριν 10 χρόνια με αυτή του σήμερα έχει αλλάξει.Και η αλλαγή έγινε εκεί έξω όχι εδώ μέσα ;)
Αν ξυπνήσεις και θες να διαβάσεις,κοιμήσου θα σου περάσει!!
bpolonifis

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τετ, 17 Οκτ 2012 1:10 am

Αυτά κατάλαβες από τα χωρία που παρέθεσα? Το "υγιές συμφέρον" (αντίφαση εν τοις όροις) δεν είναι μέρος του συμφέροντος της κοινωνίας. Είναι αρχικά συμφέρον της ατομάρας του και μετά συμφέρον της τάξης που καρπώνεται το έργο του.

Όπως και να έχει, ο σύντροφος ( :P ) Μουσταφά Καγιατι ,που έγραψε την μπροσούρα "Για την Αθλιότητα των φοιτητικών κύκλων" , δεν εννοεί την "κριτική σκέψη" με τον τρόπο που την εννοείς εσύ. Η επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος είναι ζήτημα υπολογιστικής σκέψης (δηλαδή αυτο το οποίο εσύ λες "κριτική σκέψη).

Και όσων με αφορά, είναι εντυπωσιακό πως οι αντιλήψεις που έχω ακούσει στο ΕΜΠ όλα αυτά τα χρόνια, είτε από φοιτητές είτε απο καθηγητές, είναι αντιλήψεις που διατρέχουν την κοινωνία από το τελευταίο κωλάδικο και κωλοχανείο μέχρι το...ΕΜΠ. Το να ακούς για "αξιοκρατία" στο ΕΜΠ ωστόσο μπορεί να είναι κάπως δικαιολογημένο. Αυτός που "έχει φτύσει αίμα", θέλει να το πάρει στο μέλλον πίσω, και εκεί οφείλεται και η ορθολογική εν μέρει μνησικακία του σε ότι πάει κόντρα στις φιλοδοξίες του. Το ζήτημα είναι γιατί αυτοί στο κωλάδικο και στο κωλοχανείο συμμερίζονται αυτή την άθλια ιδεολογία που τους σκλαβώνει.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό bpolonifis » Τετ, 17 Οκτ 2012 11:02 am

@paktomenos
άλλα σου είπα και άλλα σε συνέφερε να καταλάβεις :)
1)Παράδειγμα υγειούς συμφέρουν είναι το να ένας σωστός πληστιριασμός δημόσιου έργου με τήρηση της υπάρχουσας νομοθεσίας.Και το κράτος-κοινωνία πληρώνει τα λιγότερα και εγώ θα βγάλω κέρδος.(καμία ατομάρα εδώ ε?)
2)Η κριτική σκέψη που λέω εγώ είναι αυτή που λές και εσύ και πηγάζει από την ιδεοντολογία σου,σαν μηχανικός που γίνεσαι σιγά σιγά,σαν φοιτητής,σαν μέλος φοιτητικού συλλόγου κλπ.Απλά σου άπαντησα ταυτόχρονα και στο γιατί η μόρφωση στο πολυτεχνείο είναι κατώτερη.

Και η μόνη μνησικάκια που βλέπω εγώ στην συζητησή μας,είναι η δικία σου που θές να επαληθεύσεις τους σπόρους που έχεις φυτέψει το μυαλό σου.
Αν ξυπνήσεις και θες να διαβάσεις,κοιμήσου θα σου περάσει!!
bpolonifis

Δημοσίευσηαπό fake_accounter » Τετ, 17 Οκτ 2012 5:35 pm

Audrey Tautou έγραψε:Συμφωνώ..Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι πράγμα που δεν το βλέπω σε κάνενα από τα μέτωπα που τάσσεται ο καθένας,παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις που σαφώς μειοψηφούν.Η ομαδικότητα δίνει λύσεις,αλλά τι συμβαίνει όταν εκείνη παύει να εμπνέεται;Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια και από τη σχολή αλλά και από τους πολιτικούς μας.Ναί ο δεξιός έχει χρήμα και αδιαφορεί για εκείνους που δεν έχουν και ξεχνά οτι λέγεται ρευστό όχι επειδή είναι αέριο ή υγρό,αλλά επειδή εύκολα αλλάζει χέρια,και ο αριστερός θα συνεχίσει να αντιδρά σε κάθε τι καινούριο κινδυνολογώντας και λέγοντας ότι είναι για το καλό όλων μας,όμως σκέφτεται πάντα το δικό του συμφέρον.Αναλογιστείτε τι θα γίνει αν αλλάξουν οι ρόλοι(ο ένας έρθει στη θέση του άλλου).Είμαστε φύσει εγωιστες,παρτάλια πώς το λένε.Εγώ celtic απορώ στην τρίτη λυκείου δε διάβασε κανείς για την ψυχολγία της μάζας και το μεσσιανισμό και βρίσκουν καταφύγιο στα κόμματα;Πώς γίνεται ένα κόμμα,μια γραμμή να σε εκφράζει?Είμαι κουλή που δεν έχω βρει κάποιο να το κάνει για μένα;
Spoiler: show
ποστ-παραλήρημα

Tελευταία μήπως εχείς δει ταινίες ή έχεις διαβάσει πολιτικούς λόγους του κ. Guy Debord;
Άβαταρ μέλους
fake_accounter

Έτος εισαγωγής: 1968

Δημοσίευσηαπό chri » Τετ, 17 Οκτ 2012 5:50 pm

έγινε τελικά συνέλευση?αποτελέσματα?
chri

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης