Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Δημοσίευσηαπό kbill4 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 3:01 am

Ανοιχτοχέρηδες-ρουφιάνοι,θέλετε πολλά ευρώπουλα ακόμα...Η συσκευή των 100Ε έχει εμβέλεια μόλις 20 μέτρα!Χρειάζεται μεγάλο πορτοφόλι για να βάλουμε σε τάξη τους 'συναδέλφους' με τα i-phones...Αντί να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι μόλις τελειώσουν δε θα μπορούν να βγάλουν ούτε 10Ε από το τρομερό πτυχίο του μηχανικού (το μόνο που θα έχουν να περηφανεύονται είναι ότι τελείωσαν το ΕΜΠ (ε και;)),κάθονται και ασχολούνται με το πώς δε θα αντιγράψει ο διπλανός! Επιπλεόν πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση: να κουρέψουμε γουλί όλες τις κοπέλες πριν από κάθε εξέταση, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να τους υπαγορεύουν τις λύσεις από bluetooth...
kbill4

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 3:38 am

Έχει αρχίσει να ξεφεύγει το topic από τη σελίδα 7. Χαμηλώστε τους τόνους και περιορίστε το trolling.

ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 4:47 am

Εγω αν και τοποθετηθηκα πριν, ετσι και για να ηρεμησουν και τα πνευματα, και επειδη το θεμα εχει καποιο ενδιαφερον, προτεινω να το παμε (ποτε; ) σε καποιου τυπου συνελευση φοιτητων (κλασικα πραγματα), χωρις απευθειας τοποθετηση συσκευων, και χωρις να το προλαβει το θεμα η σχολη, γιατι δεν εμπιστευομαι τις λυσεις των καθηγητων, να πεσουν ονοματα στο τραπεζι να τελειωνουμε. Αμα θεωρειτε οτι το θεμα γινεται επισταμενα, απο οσο καταλαβαινω, οι υποψιες συγκεντρωνονται σε συγκεκριμενα ατομα-κυκλωματα.. Να ανοιξουν τα χαρτια για τους Τσοχατζοπουλους, να τους γινουν συστασεις πως την επομενη φορα δεν θα το ανεχτει κανεις και θα τους δωσουμε αβερτα. Απλα θελω να δω το βαθος του βουρκου και ποιος θα κανει τον νεο Τριανταφυλλοπουλο, τον νεο Βασιλη Λεβεντη στην "αντιδιαπλοκη" :lol: :lol:. Γιατι αμα δεν εχετε το θαρρος του κατηγορου και τρεχετε πισω απο τα φουστανια των καθηγητων, απλα χανουμε χρονο. Κουκουλες τωρα!
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό sofibo » Τρί, 03 Ιούλ 2012 9:02 am

Όπως και να 'χει απ'ότι κατάλαβα ποινικοποιούνται εδώ μόνο τα i-phones.Με τα προσωπικά σκονάκια τί θα κάνουμε όμως???Το έχετε σκεφτεί αυτό?? Εγω προτείνω σωματικό έλεγχο και ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού χαρτιών μεγέθους μικρότερου του A4.
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό chris_z » Τρί, 03 Ιούλ 2012 11:27 am

Για να καταλάβω τελικά τι θέλετε θα σας κάνω μια δυο ερωτήσεις:
Θέλετε να γίνεται επιτήρηση; Θέλετε να γίνεται για τα μάτια του κόσμου; Ή να μη γίνεται και καθόλου να ξεμπερδεύουμε;
Εάν θέλετε να γίνετε επιτήρηση και όχι για τα μάτια του κόσμου σας ικανοποιεί η επιτήρηση εώς τώρα;
Εάν δεν σας ικανοποιεί θέλετε να γίνει κάτι;
Εάν θέλετε να γίνει κάτι απλώς θεωρείτε πως ότι πρότεινα είναι υπερβολικό; (σε ότι πρότεινα κανείς δεν πιάνεται να αντιγράφει πόσο μάλλον κανείς δεν τιμωρείται...)
Εάν το βρίσκετε υπερβολικό αλλά θέλετε κάτι να γίνει με την επιτήρηση γιατί τέτοια επίθεση και δεν προτείνετε κάτι καλύτερο;
Σας πειράζει ότι το πρότεινε ένας φοιτητής και όχι πχ καθηγητής; Θα σας πείραζε λιγότερο αν το πρότεινε κάποιος άλλος δηλαδή;

Η συνέλευση θα ήταν κάτι ενδιαφέρον, και δεν χρειάζονται τριανταφυλλόπουλοι και λεβέντες, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα μπορούν όλοι να σταθούν μαζί να το λύσουν. Δεν είπα 3 να δώσουμε κανέναν. Είναι δουλειά των επιτηρητών να πιάνουν όποιον αντιγράφει. Μάλιστα με ένα άτομο από αριστερή παράταξη που μίλησα τις προάλλες μου είχε προτείνει όσοι πιάνονται με κινητό να τιμωρούνται με το να μη γράφουν σε κανά δυο εξεταστικές, μου χε πει πως θα κοίταζε μήπως κατέβει σε δσ από σεπτέμβρη. Εγώ δεν είχα πει τίποτα τότε για παρεμβολείς, όπου τονίζω μέσω παρεμβολέα δεν τιμωρείται κανένας. Όταν σκέφτηκα και του είπα για τον παρεμβολέα, δεν του πολυάρεσε. Αναρωτιέμαι βέβαια αν μετά όλα αυτά εκείνος θα προτείνει το δσ με θέμα την τιμωρία. Εδώ κάτι που δεν είναι τιμωρητικό δεν θέλετε.
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό stallion » Τρί, 03 Ιούλ 2012 11:40 am

Η προταση του chris_z δεν ειναι κακη. Καθε αλλο. Απλα καποια πραγματα ειναι υποχρεωση της διοικησης να τα κανει. Ποια διοικηση θα μου πειτε...

Οταν καποιοι συμφοιτητες μας δεν μπορουν να καταλαβουν ουτε τη φραση '' Πηγαινετε στην αιθουσα που ειναι το ονομα σας να γραψετε αλλιως δε θα βαθμολογηθειτε '' και πανε πακετο με τους φιλους τους, τοτε ειτε νομιζουν οτι η ζωη ειναι παιδικη χαρα που μπορει να κανουν ο,τι θελουν χωρις συνεπειες ή απλα δε φορανε παντελονια.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Δημοσίευσηαπό blink » Τρί, 03 Ιούλ 2012 11:58 am

Ο μονος λογος που πρεπει να εφαρμοστει αυτο το μετρο ειναι επειδη ειναι αδικο για εμας τους φτωχους που δεν εχουμε iphone και περιοριζομαστε στο παλιο καλο χαρτι... Για να ειναι πιο δικαιη η εξεταση!!! :thumbup:
blink

Δημοσίευσηαπό mpourda » Τρί, 03 Ιούλ 2012 12:06 pm

Χαχαχα πολύ αστείο μου φαίνεται αυτό το τοπικ.Είναι σοβαρή πρόταση οι παρεμβολείς?Πόσο χρονών είμαστε πέντε?Επειδή βρίσκω ανούσιο να αναλύσω τις απόψεις μου για την αποτελεσματικότητα των παρεμβολέων πόσο μάλλον για το πόσο προσβλητικό είναι να προτείνεις κάτι τέτοιο σε 20 και παραπάνω χρονών ανθρώπους θα ηθελά να σε ρωτήσω chris_z νομίζεις ότι πρώτα βγήκαν τα κινητά και μετά έμαθε ο κόσμος να αντιγράφει?Η πολλή τεχνολογία σας έκαψε τον εγκέφαλο μου φαίνεται.Θες να σταματήσεις την αντιγραφή ή απλά για ένα δυο μαθήματα να κόψεις όσους σκόπευαν να περάσουν με αντιγραφή από κινητά? :!: :!: :angel:
mpourda

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 03 Ιούλ 2012 12:41 pm

Άντε, επειδή τρόλαρα μέχρι στιγμής και ήμουν λίγο άδικος με την πρόταση του chris_z...

Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι υπαρκτό, αλλά προϋποθέτει δύο-τρία πράγματα:
  • Από τη μία αναγνώριση του προβλήματος και καταγγελία μιας κατάστασης που είναι γνωστή και από τους καθηγητές. Άλλωστε τα κυκλώματα αντιγραφής οργανώνονται από συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων μέσα στη σχολή, οι οποίες δε στέκονται μόνο στη διαπλοκή τη σχετική με τις εξετάσεις. Νομίζω ενδείξεις και αποδείξεις για όσα λέω υπάρχουν, θα το θέσουμε ως ζήτημα και στο τμήμα καθηγητών από Σεπτέμβρη (φυσικά να γίνει και συνέλευση που θα το συζητήσουμε).
  • Για το ζήτημα έχουν ευθύνη και οι φοιτητές, αλλά το πρόβλημα δε λύνεται με την επιβολή (γιατί είναι θέμα κουλτούρας). Και επειδή η αντιγραφή δεν ήρθε με το i-phone που λέει κι η mpourda, πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε ως φοιτητές της σχολής πολ.μηχ. να δούμε τι πρόγραμμα σπουδών θέλουμε. Μια καλή βάση θα ήταν αυτή που βάζει ο int3h, με ενδιάμεσες προόδους (απαλλακτικές για ένα κομμάτι της ύλης) και καθορισμένο συντελεστή στις -ανανεωμένες κάθε χρόνο- σειρές ασκήσεων. Έτσι δεν λειτουργείς τιμωρητικά, ενώ παράλληλα διαμορφώνεις μια αντίληψη ενασχόλησης με τη σχολή σε πιο καθημερινή και υλική βάση (αφού δεν κρέμεσαι από μια εξέταση). Το παράδειγμα και η τεχνογνωσία υπάρχει σε αρκετά μαθήματα (Ειδικά Θέματα Θεμελιώσεων, Υγειονομική, κτλ.).
  • Να γίνει προσπάθεια από μας τους ίδιους να ξαναδούμε τη σχολή ως κοινωνικό χώρο και όχι ως διεκπεραίωση. Από τα πιο απλά (σημειώσεις Δικαίου, πρόγραμμα εξεταστικής, αναβολές μαθημάτων) μέχρι και τα πιο "μεγάλα" (πρόγραμμα σπουδών, διοικητική λειτουργία σχολής, εξασφάλιση αδιαβλητότητας εξετάσεων). Όσο διαιωνίζεται ένα σκηνικό που βλέπουμε τη σχολή καθαρά επαγγελματικά, πάντα ζητήματα όπως οι εξετάσεις θα αντιμετωπίζονται σαν κάτι "εξωτερικό", "αυτόνομο" & "επιβαλλόμενο"...Όχι, η σχολή και το πανεπιστήμιο δεν είναι για την τεχνική μας κατάρτιση, είναι χώρος παιδείας και παιδεία είναι να διεκδικείς αλλαγές σε πράγματα που σε αφορούν.

Υ.Γ. Όσο κι αν διαφωνείτε με τον chris_z (κι εγώ διαφωνώ στην διατύπωση, όχι στη διαπίστωση), ας προσπαθούμε να κοιτάμε την ουσία και όχι να ξεκατινιαζόμαστε :thumbup:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό sirma » Τρί, 03 Ιούλ 2012 12:51 pm

Επίσης να καθιερωθεί καινούργια στολή για τις εξετάσεις.οι κοπέλες να φοράνε μαγιώ και τα αγόρια speedo. Και πάντα σαγιονάρες. Το χειμώνα η ίδια στολή απλά με καπαρτίνα η οποία θα βγαίνει κατα την είσοδο των φοιτητών στις αιθουσες.
sirma

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες