Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 20 Ιουν 2012 3:44 pm

Πάντως αλήθεια ρε, έχει καταντήσει λίγο κουραστικό...Εγώ δηλαδή έχω βαρεθεί αρκετά, μιας και οι θέσεις και των δύο (4 αν βάλεις και τον paktomeno και μένα) έχουν ειπωθεί πολλές φορές.
Χαλάει και την αισθητική του φόρουμ θεωρώ μια τέτοια συζήτηση (πόσο μάλλον και τη δική μας).
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 20 Ιουν 2012 3:50 pm

:lol: :lol: :lol:

Έλεγα να μην παρέμβω για να μην θεωρηθώ πάλι εμμονοληπτικός αντισυριζαίος (κάτι που δεν ισχύει). Αλλά αφού αναγορεύτηκα σε θύμα δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...
Καλά, και να μην υπήρχε αυτή η φράση όλα τα υπόλοιπα συμφραζόμενα αυτό που αφήνουν να εννοηθεί είναι οτι ο συ.ριζ.α θα κάνει απλά διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, θα μοιράσει δηλαδή λιγότερα και από ψίχουλα και το δηλώνει ο Αλέξης από νωρίς...Επίσης, οταν λέει οτι μόνο αυτοί οι αδιάφθοροι μπορούν να περάσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, τι αλλο μπορεί να εννοεί εκτός από το πλέγμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων????
Τέλος, για την επίμαχη φράση , επειδή πράγματι και από μόνη της χτυπάει άσχημα, εγώ δεν περιμένω απο το left.gr να αντιδράσει και να μιλήσει για διαστρέβλωση...Η φράση αυτή αποδίδεται από το reuters στον ίδιο τον Τσίπρα και μεταφέρεται υπό μορφή πλαγίου λόγου στο κείμενο....Οπότε περιμένω από τον ίδιο τον Τσίπρα να κάνει δημόσια δήλωση ενάντια στον δημοσιογράφο του reuters ως διαστρεβλωτή και να το αποκλείσει από μελλοντικές συνεντεύξεις , όπως έκανε με την Τρέμη και το ''πρώτο θέμα''. Τότε θα έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση...Ξαναλέω όμως οτι δεν χαλάει το προφίλ μόνο αυτή η φράση. Όλη η συνέντευξη μυρίζει διάθεση υποστολής της σημαίας των όποιων διεκδικήσεων και αντικατάστασής της από την φιλανθρωπία , η οποία αποδίδεται εντέχνως με τον όρο ''solidarity'' (αλληλεγγύη)...
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Τετ, 20 Ιουν 2012 9:41 pm

lybe33 έγραψε:Πάντως αλήθεια ρε, έχει καταντήσει λίγο κουραστικό...Εγώ δηλαδή έχω βαρεθεί αρκετά, μιας και οι θέσεις και των δύο (4 αν βάλεις και τον paktomeno και μένα) έχουν ειπωθεί πολλές φορές.
Χαλάει και την αισθητική του φόρουμ θεωρώ μια τέτοια συζήτηση (πόσο μάλλον και τη δική μας).

Έχεις δίκιο το κόβω από την πλευρά μου γιατί δεν ενδιαφέρουν και κανέναν άλλον οι συνεχείς αντεγκλήσεις ...
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Reporter » Τετ, 20 Ιουν 2012 10:08 pm

Το κλάμα του Τζήμερου δεν σκέφτηκε κανείς να το ανεβάσει?? Απ ο,τι φαίνεται ο νεοφιλελεύθερος αυτός δικτατορίσκος είχε θεματάκια, που βγήκαν στην επιφάνεια από την αδυναμία διαχείρισης της ήττας....

«Είμαι προδότης, γερμανοτσολιάς, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα»

Διαβάστε την τοποθέτηση του Θάνου Τζήμερου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Με μια επιστολή που δημοσιεύει στο προφίλ του στο Facebook ο Θάνος Τζήμερος κάνει κριτική στο πολιτικό σύστημα και σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος του.

Με βαριές εκφράσεις, ο πολιτικός αρχηγός που φιλοδοξούσε να φέρει την αλλαγή και το νέο στην πολιτική σκηνή τα βάζει κατά πάντων.

Διαβάστε το ακριβές κείμενό του...

«ΗΤΤΑ, ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Απέτυχα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Διαλέξτε: την κεφαλή επί πίνακι, απαγχονισμό στην κεντρική πλατεία, ανασκολοπισμό ή κάτι άλλο πιο πρωτότυπο; Τι διάολο δημιουργικοί είμαστε; Δεν θα βρούμε έναν βασανιστικό (και φαντασμαγορικό – προς παραδειγματισμό) τρόπο;

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η πόλωση. Τι κι αν άνθρωποι που ήταν από την πρώτη μέρα στη «Δημιουργία» έκαναν έκκληση να ψηφίσουμε Ν. Δημοκρατία; Τι κι αν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς ξεκαθάριζαν: εσάς πιστεύουμε, τον Σαμαρά δεν θέλουμε ούτε ζωγραφιστό να τον δούμε, αλλά θα τον ψηφίσουμε για να κόψουμε τον δρόμο στους παρανοϊκούς...

Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Έπρεπε να βρω τον τρόπο – εγώ προσωπικά – να τους πείσω και να πείσω επίσης κι όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει Τσίπρα ώστε να υπάρχει απειλή. Δεν το έκανα. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε το εσωτερικό «ξεκατίνιασμα». Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό, πως όποιος διαφωνεί κάνει πραξικόπημα στο Facebook, στέλνει επιστολές σε όλα τα ΜΜΕ, κατηγορεί χυδαία τους πάντες, αφήνει υπονοούμενα ότι θα δεχτεί «μαφιόζικα» αντίποινα (!) η οικογένειά του, και οργανώνεται με τους υπόλοιπους για να παραιτούνται ένας κάθε μέρα, ώστε να υπάρχει τροφή για τους αδηφάγους Bloggers.

Έτσι έπρεπε, ώστε οι σοβαροί άνθρωποι να μπαίνουν στο group και να θαυμάζουν το επίπεδο εσωτερικής μας δημοκρατίας. Δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η λάσπη. Έπρεπε να έχω εξασφαλίσει γραπτές βεβαιώσεις από όλα θρησκεύματα και τις αιρέσεις απανταχού της γης ότι δεν είμαι μέλος τους, να τα αναρτήσω σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό μου και να τα στείλω σε κάθε δαιμόνιο ρεπόρτερ – με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Έπρεπε επίσης να ξέρω ότι στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, το να υποστηρίζεις ότι η απάντηση που δίνει ή δεν δίνει κάθε άνθρωπος στα μεγάλα ερωτήματα της Ύπαρξης είναι προσωπικό του θέμα και ναι, αφού επιμένετε, εγώ τυπικά είμαι βαφτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά στην προσέγγιση του Επέκεινα, προτιμώ τον δρόμο της φιλοσοφίας, ωστόσο αναγνωρίζω τη σημασία της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής μας φυσιογνωμίας, αλλά παράλληλα υποστηρίξω την ανεξαρτησία της εκκλησίας από το Κράτος – πού πάω και τα λέω όλα αυτά;

Αφού θα κάνω εχθρούς και τους μεν και τους δε! Δεν θα μπορούσα να ανάψω ένα κεράκι (ας ήταν και με το ποτηράκι όπως ο ΓΑΠ...) και να φωνάξω και τα κανάλια, να τελειώσει η ιστορία; Τι τις ήθελα αυτές τις σύνθετες έννοιες; Έπρεπε επίσης να μην έχω πει μόνο σε 7 προεκλογικές (πριν τις εκλογές του Μαΐου) ομιλίες και συνεντεύξεις πως δεν έχω πτυχίο της ΑΣΟΕΕ. Έπρεπε να το λέω κάθε φορά που συστήνομαι: «Γεια σας, Θάνος Τζήμερος, δεν έχω πάρει το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ.» Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν τα οργανωμένα συμφέροντα των ΜΜΕ, που με παρουσίασαν τουλάχιστον ως τέρας – δημόσιο κίνδυνο ή που μου την είχαν «στημένη». Έπρεπε να ξέρω πώς παίζεται το παιχνίδι. Ή να έχω περισσότερα να «προσφέρω» από τον «ανταγωνισμό» ή να αποσυρθώ. Έπρεπε να μην έχω στο παρελθόν καμία επαγγελματική δραστηριότητα.

Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχω προβλέψει πριν από 10 χρόνια όταν τύπωνα ένα επιστημονικό έντυπο μιας εταιρείας που ανήκε σε έναν Όμιλο, ότι 10 χρόνια μετά ο επί κεφαλής του Ομίλου, τον οποίο ουδέποτε συνάντησα, θα ήταν φυγόδικος και θα βρίσκονταν «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι που θα με παρουσίαζαν ως τον «φίλο του λαμόγιου». Ήδη στις νέες επαγγελματικές συνεργασίες ζητάω τη γνώμη μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα με 10ετή πρόβλεψη. Θα έπρεπε να το είχα κάνει προ 20ετίας τουλάχιστον. Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλε η πίεση του χρόνου. Έπρεπε να βρω τον τρόπο μέσα σε 100 μέρες να οργανώσω ένα κόμμα με χιλιάδες μέλη και φίλους ώστε να πάρει μέρος σε 2 εκλογές, να αξιολογήσω τους πάντες, να δώσω ρόλο σε όλους, να έχω ψάξει το παρελθόν τους (το πολιτικό, το ιδεολογικό, το επαγγελματικό...) να βρω τρόπο να τοποθετήσω 20 τουλάχιστον υποψήφιους σε 4 εκλόγιμες θέσεις, να απαντάω σε 500 περίπου e-mail τη μέρα και σε 200 μηνύματα στο FB, να δίνω συνεντεύξεις σε 20 περίπου ΜΜΕ τη μέρα να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα για να είμαι σε επαφή με τη βάση, με τους τοπικούς φορείς (δήμους επιμελητήρια, συλλόγους, σωματεία) να είμαι ταυτόχρονα στην Αθήνα, να διευθύνω τα εσωκομματικά, να καταπραΰνω τους δυσαρεστημένους, να εμψυχώνω τους «πεσμένους» να ποστάρω στο FB, να κάνω συναντήσεις με όλους τους «επώνυμους» που ήθελαν να προσφέρουν αλλά ζητούσαν να δουν εμένα αποκλειστικά διότι δεν ήθελαν να «εκτεθούν», να ταξιδεύω στο εξωτερικό, να συναντιέμαι με παράγοντες της ΕΕ, με τον Πατριάρχη, να γράφω συνεντεύξεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, να εκπαιδεύω τα στελέχη της ΔΞ , να παίρνω στρατηγικές αποφάσεις που να είναι όλες αλάνθαστες και με μηδενικό περιθώριο λάθους. Τι κι αν μείωσα το χρόνο του ύπνου σε 2-3 ώρες το 24ωρο για 3 ολόκληρους μήνες, τι κι αν κατάργησα την έννοια της ξεκούρασης, τι κι αν είχε να με δει το σπίτι μου βδομάδες ολόκληρες, τι κι αν έβαλα την (υγιέστατη) εταιρεία μου στον αυτόματο πιλότο χάνοντας και δουλειές και πελάτες... Θα έπρεπε να βρω τον τρόπο να κάνω το 24ωρο 124ωρο ή να εργάζομαι ταυτοχρόνως και σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν τον βρήκα. Δικό μου λάθος.

Για όλα αυτά αναγνωρίζω πως είμαι προδότης, προδότης, προδότης (μπορείτε να το συνεχίσετε εσαεί), δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα, ότι θα πρέπει να επισκέπτομαι γναθοχειρουργό κάθε φορά που θα με πετυχαίνουν διάφοροι Χρυσαυγιτικής «διαλεκτικής», όλα αυτά σταχυολογώντας τα... ηπιότερα από τα μηνύματα που δέχομαι. Εν τω μεταξύ, όλοι εσείς που πέσατε να κατασπαράξετε με λύσσα το πρώτο κόμμα που έγινε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επειδή δεν τα έκανε όλα ακριβώς όπως τα είχατε στο μυαλό σας, να χαίρεστε την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που προέκυψε με την ψήφο σας ή με την αποχή σας.

Θα επανέλθω, με επόμενο σχόλιο, γιατί η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! τώρα ξεκινάει!!!»

πηγή: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... koblexara/
Reporter

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τετ, 20 Ιουν 2012 10:36 pm

Χωρίς κανένα σχόλιο. Μιλάει και ζωγραφίζει ο τύπος.
Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,

Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν. Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας!

Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.

Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας. Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως “πρόβλημα συμπεριφοράς” θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως “απλές πολιτιστικές διαφορές”.

Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι. Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν Εβραίους φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε. Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.

Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα “συστήσει” ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.

Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα. Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.

Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.

Καλή τύχη και ο Θεός να σας ευλογεί.
Φιλικά,
Gordon O’Connor,
Υπουργός Εθνικής Άμυνας Καναδά
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 21 Ιουν 2012 1:31 pm

>Η εφορία κυνηγάει τον Νικόλα Άσιμο

http://topontiki.gr/article/37197
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό chris_z » Πέμ, 21 Ιουν 2012 3:10 pm

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=461484

Νέο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου από φοιτητές του ΕΜΠ
Εκκολαπτόμενοι επιστήμονες αναδεικνύουν τους νέους ορίζοντες που ανοίγει η Ηλεκτροκίνηση
chris_z

Δημοσίευσηαπό int3h » Πέμ, 21 Ιουν 2012 3:19 pm

Δυνατος ο πυρφορος αλλα χρειαζεται δουλεια κυριως στο μηχανολογικο κομματι. Για να δουμε πως θα τα παει του χρονου.
Άβαταρ μέλους
int3h
Site Admin

Δημοσίευσηαπό Reporter » Παρ, 22 Ιουν 2012 2:11 am

Απάτες και Αυταπάτες - Κρίση και καπιταλισμός!

του Προκόπη Κωφού - τμήμα χημείας Α.Π.Θ

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι! Σ’ όλο τον κόσμο ξέρουν πως διανύουμε τη χειρότερη καπιταλιστική κρίση από τότε που υπάρχει καπιταλισμός, γιατί είναι για πρώτη φορά παγκόσμια, ήδη βαδίζουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, πτωχεύσεις, εξαθλίωση και πολέμους, κανείς δεν μπορεί να πει τι άλλο θα δουν τα μάτια των ανθρώπων, και εδώ ερμηνεύουν την .... κρίση μιλώντας για διαφθορά και σπατάλη, για ανικανότητα, ανεπάρκεια ή λάθη των πολιτικών και των κομμάτων και άντε και για κρίση χρέους, γιατί λέει ζούσαμε από τα δανεικά, και άλλοι πάλι λένε πως για όλα φταίνε τα μνημόνια!

Γι αυτό και κανείς δεν μιλάει για τα κέρδη που είχε η καπιταλιστική οικονομία και το ελληνικό κεφάλαιο από τα δάνεια που πήρε το κράτος και από την εκμετάλλευση της εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε δημιουργήθηκε αυτό το χρέος, ούτε πως το ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο κατέχει και έχει στις τράπεζες της Ελβετίας πολλαπλάσιες καταθέσεις από το χρέος του κράτους!

Και μόνο αυτός ο πλούτος που υπάρχει γύρω μας και αυτές οι καταθέσεις στην Ελβετία, που υπερκαλύπτουν το χρέος του κράτους, αρκούν για να αποδείξουν πως όλες αυτές οι ερμηνείες που μας σερβίρουν για την κρίση είναι σκέτη απάτη, γιατί ο πλούτος που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι έφτανε όχι μόνο για τις σπατάλες και τις μίζες, όχι μόνο για να απορροφηθούν τα λάθη και οι ανικανότητες, όχι μόνο για να μην χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, αλλά και για να ζήσουμε καλύτερα από όσο ζούσαμε. Το πρόβλημα είναι πως και οι «αριστεροί» μας δεν μιλούν για καπιταλιστική κρίση, δέχονται μάλλον, γιατί δεν μπορείς να βρεις άκρη μαζί τους, πως έχουμε κρίση χρέους ή πως φταίει ο νεοφιλελευθερισμός. Όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να δεις τι συμβαίνει πέρα από τη μύτη σου, όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κατανοήσεις τι ακριβώς συμβαίνει γύρω σου, είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα; Μάλλον σε περιπέτειες θα οδηγήσεις τη χώρα! Είναι φανερό πως οι «αριστεροί» μπορεί να φέρουν αυτάρεσκα το όνομα, αλλά δεν έχουν τη χάρη, γιατί αφού δεν αναγνωρίζουν ουσιαστικά την κρίση ως καπιταλιστική, το «αριστερά» επί της ουσίας δεν λέει τίποτα απολύτως!

Η καπιταλιστική κρίση οφείλεται στη συσσώρευση κεφαλαίου που δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Η συσσώρευση κεφαλαίου προέρχεται φυσικά από τα κέρδη. Επομένως όσο έχουμε καπιταλισμό, όπου όλα αποσκοπούν στο κέρδος θα έρχονται και κρίσεις. Όσο πιο μεγάλα τα κέρδη τόσο πιο γρήγορα έρχεται η κρίση και τόσο πιο μεγάλη είναι. Αυτό ακριβώς συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, συσσωρεύτηκαν αμύθητα κεφάλαια που δεν μπορούν πια να αναπαραχθούν. Για να συλλάβει κανείς το μέγεθος του αμύθητου πλούτου που συσσωρεύτηκε αρκεί να σκεφτεί τα σαράντα τρις που χρωστούν τα κράτη όλου του κόσμου και επίσης όλα τα χρέη που έχουν οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις επίσης σε όλο τον κόσμο. Ως κεφάλαιο στον καπιταλισμό εκτός από τα χρήματα που έχουν συσσωρεύσει και έχουν δανείσει νοούνται επίσης φυσικά οι επιχειρήσεις, τα αγαθά και τα εμπορεύματα που παράγονται και η εργατική δύναμη, δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις. Η κρίση εκδηλώνεται όταν όλα αυτά που έχουν οι καπιταλιστές, το κεφάλαιό τους δηλαδή, δεν μπορεί να αναπαραχθεί, γιατί δεν τους συμφέρει πια ούτε να κάνουν επενδύσεις επειδή δεν μπορούν να προσβλέπουν σε κέρδη, ούτε να δανείσουν γιατί δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω, ούτε να πουλήσουν με κέρδος τα αγαθά που έχουν παραχθεί, οπότε δημιουργείται ένα αδιέξοδο που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστεί. Το αδιέξοδο αυτό, δηλαδή η κρίση, με έναν τρόπο μπορεί να ξεπεραστεί, με την καταστροφή των συσσωρευμένων κεφαλαίων, γιατί αυτά δημιουργούν την κρίση, γιατί αυτά δεν μπορούν να αναπαραχθούν και είναι ουσιαστικά άχρηστα για τους κεφαλαιοκράτες και είναι αυτά ακριβώς που πρέπει να εκλείψουν, να καταστραφούν. Και αυτή η καταστροφή γίνεται στις συνθήκες του ανελέητου ανταγωνισμού μεταξύ των καπιταλιστών και των μονοπωλίων τους που από ανταγωνισμός για το ποιος θα επικρατήσει μετατρέπεται σε ανταγωνισμός για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη! Το κεφάλαιο καταστρέφεται όταν δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα δανεικά και έχουμε χρεοκοπίες, όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις, όταν μένουν απούλητα τα εμπορεύματα ή πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους χωρίς κέρδος, όταν απολύονται εργαζόμενοι και… με πόλεμο! Μόνο τον γενικευμένο πόλεμο δεν είδαμε ακόμα, αλλά είναι από αυτά που έχουν ακόμα να δουν τα μάτια μας! Αλίμονο! Όλα αυτά που συμβαίνουν λοιπόν σε όλο τον κόσμο δεν είναι παρά μια μεγάλη κρίση του καπιταλισμού, η μεγαλύτερη. Όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό, υπάρχουν και αυτοί που φροντίζουν να μην το αναγνωρίσουμε, είναι όλοι αυτοί που μας εξαπατούν με τις ψεύτικες ερμηνείες, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του και στην καλύτερη περίπτωση θα του φταίει ο γάιδαρος και θα χτυπάει το σαμάρι και φυσικά θα υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας περιμένει!

Η φτώχεια και η εξαθλίωση των εργαζομένων που αντικειμενικά έχει δρομολογηθεί λόγω του μεγέθους και του βάθους της κρίσης που είναι σε εξέλιξη και που λόγω του για πρώτη φορά παγκόσμιου χαρακτήρα της κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και σε ποιο βαθμό μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς να γίνει ένα νέο μεγάλο μακελειό σε όλη την ανθρωπότητα, μόνο με ένα τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί, με την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με τα μέσα παραγωγής κοινωνικοποιημένα, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και με εργατικό λαϊκό έλεγχο! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Ή εξαθλίωση και πόλεμος ή αγώνας για αντίσταση και ανατροπή! Γι αυτό, αυτό που έχει σημασία στην εποχή μας είναι η ενίσχυση της προοπτικής να πάρουν οι εργαζόμενοι την τύχη τους στα χέρια τους, να ανήκει στους ίδιους ο πλούτος που θα παράγουν και να οικοδομήσουν μια κοινωνία σοσιαλιστική, μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο την ανθρωπότητα!
Reporter

Δημοσίευσηαπό redy » Παρ, 22 Ιουν 2012 2:38 am

Πρέπει να έχει διαβάσει το πρώτα σαν τραγωδία και μετά σαν φάρσα της κουφαλίτσας ο κύριος...
redy Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες