Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 10 Ιουν 2012 11:19 pm

Exeisanapthra? έγραψε:Φαινόταν ότι είσαι σκληρός... Αλλά ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ;;;;!!!
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 7:07 pm

agnwstos x έγραψε:Η ΝΔ θα ήθελε να ευχαριστήσει ολόψυχα το χρήστη Reporter του ιστότοπου mqn που έθιξε πρώτος την "υποψηφιότητα" Αμυρά στο συριζα.Δεν θα το ξέραμε αλλιώς :D :D

Αντί να ευχαριστείτε τα διάφορα blogs που ανέδειξαν το θέμα και τον βγάλατε την ίδια νύχτα από τα ψηφοδέλτια, κάθεστε και αναμασάτε μουχλιασμένη πασοκογενή επιχειρηματολογία...Εγώ ήθελα να μην είχε μιλήσει κανείς τότε, να είχε βγει και βουλευτής ο Αμυράς και να οργάνωνε καμμία παγανιστική τελετή για να το γιορτάσει....Τότε να σας έβλεπα....Πέρα από την πλάκα η πραγματικότητα είναι οτι οι υπεύθυνοι του συ.ριζ.α δεν το χαν ψάξει καλά το θέμα και γι αυτό αρχικά τον συμπεριέλαβαν. Απλά μέσα στον αντιμνημονιακό αχταρμά προς άγραν ψήφων όλοι χωράνε...Από την άλλη τα ψηφοδέλτια κωλόχαρτα είναι που τα αλλάξατε την ίδια νύχτα??? Άραγε μεσολάβησε καμμία αμεσοδημοκρατική κινηματική διαδικασία τα ξημερώματα για να βγει ο Αμυράς από τα ψηφοδέλτια? τύπου πλατείας???

Και ένα κείμενο για να επιστρέψουμε στην σοβαρότητα:

Η ψεύτικη διάκριση "χρηματιστικού" και "βιομηχανικού" Καπιταλισμού.

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο απόσπασμα απο το βιβλίο του C.Harman "Καπιταλισμός Ζόμπι". Επίκαιρο γιατί απο την αρχή της κρίσης κυριαρχεί, πολλές φορές με Μαρξιστικό μανδύα, η νεκρανάσταση αστικών και σοσιαλδημοκρατικών θεωριών που περιορίζουν την κρίση σε "τραπεζικό-χρηματοπιστωτικό πρόβλημα και επιχειρούν έτσι μια αναβίωση της γραμμής του Kautsky στις αρχές του προηγούμενου αιώνα που πρότεινε μια συμμαχία της εργατικής τάξης με το "υγιές" βιομηχανικό κεφάλαιο ενάντια στο "κακό' χρηματοπιστωτικό. Θεωρίες που στις διάφορες παραλλαγές τους ('χρηματιστικός" Καπιταλισμός κλπ) κυριαρχούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της αριστεράς και πρώτα απο όλα του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του οποίου ενώ καταγγέλει τις τράπεζες υποστηρίζει ταυτόχρονα την.........υγιή επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θεμελιώνεται θεωρητικά και η αυταπάτη του "καλού", "κοινωνικού" Καπιταλισμού και η υπονόμευση της ανάγκης ενός άλλου τρόπου παραγωγής υπέρ των εργαζομένων, της μόνης ελπίδας που έχουμε σήμερα. Αξίζει να διαβαστεί. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.

http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/06/b ... _7810.html
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Δευτ, 11 Ιουν 2012 8:05 pm

Reporter έγραψε:
Αντί να ευχαριστείτε τα διάφορα blogs που ανέδειξαν το θέμα και τον βγάλατε την ίδια νύχτα από τα ψηφοδέλτια, κάθεστε και αναμασάτε μουχλιασμένη πασοκογενή επιχειρηματολογία...Εγώ ήθελα να μην είχε μιλήσει κανείς τότε, να είχε βγει και βουλευτής ο Αμυράς και να οργάνωνε καμμία παγανιστική τελετή για να το γιορτάσει....Τότε να σας έβλεπα....Πέρα από την πλάκα η πραγματικότητα είναι οτι οι υπεύθυνοι του συ.ριζ.α δεν το χαν ψάξει καλά το θέμα και γι αυτό αρχικά τον συμπεριέλαβαν. Απλά μέσα στον αντιμνημονιακό αχταρμά προς άγραν ψήφων όλοι χωράνε...Από την άλλη τα ψηφοδέλτια κωλόχαρτα είναι που τα αλλάξατε την ίδια νύχτα??? Άραγε μεσολάβησε καμμία αμεσοδημοκρατική κινηματική διαδικασία τα ξημερώματα για να βγει ο Αμυράς από τα ψηφοδέλτια? τύπου πλατείας???

Καταρχήν αφού χρησιμοποιείς πληθυντικό θα σου απαντάω και γω οσάν να είσαι κνίτης(εξάλου με περισσότερη θέρμη υπερασπίζεσαι το κόμμα εσύ παρά κάποιοι άλλοι. :D :D )

Ναι τα διάφορα μπλογκς και τα δικά σου ποστ τον πετάξαν έξω. :lol: Άκουσες μήπως τη δηλωσή του στο σκαι?(αυτοπροτάθηκε(και το έκανε σα μέλος του δηκκι που συμμετέχει στο Συριζα) και απορίφθηκε η υποψηφιοτητά του).

Εγώ σχολίασα τη γραφικότητα του να βγάζεις από τη μύγα ξύγκι για να κράξεις ό,τι δεν συμφωνεί με το κκε(Εξού και το προηγούμενο κείμενο που χαρακτηρίζει και την Ανταρσυα σαν παρεμφερές εγχείρημα και βγάζει τον Ζίζεκ αρνητή του ρόλου της εργατικής τάξης.Το οποίο είναι και χοντρό ψέμμα γιατί έχω διαβάσει βιβλίο του πολύ πριν τοποθετηθεί υπέρ του Συριζα και τον μάθουν όλοι.Ωραία η σπέκουλα...)
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 8:34 pm

agnwstos x έγραψε:Καταρχήν αφού χρησιμοποιείς πληθυντικό θα σου απαντάω και γω οσάν να είσαι κνίτης(εξάλου με περισσότερη θέρμη υπερασπίζεσαι το κόμμα εσύ παρά κάποιοι άλλοι. )

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι άλλοι δεν έχουν διάθεση να υπερασπιστούν κάποια πράγματα με την ίδια θέρμη. Απλά ίσως να μην έχουν διάθεση να αφυπνίσουν τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του καθενός (που φάνηκαν πολύ καθαρά από τότε που άρχισα εγώ να γράφω), καθώς και τον απαιτούμενο χρόνο να αντιπαρατεθούν με τον εκάστοτε οχετό που θα εξαπολυθεί σε κάθε φόρουμ. Όλα αυτά βέβαια μαζί με την επισήμανση οτι έχει μεγαλύτερη σημασία να προπαγανδίζεις αυτά που πιστεύεις live και στα πλαίσια κινητοποιήσεων, παρά σε ένα φόρουμ...Παρόλο που εγώ γράφω σε φόρουμ δεν μπορώ να αρνηθώ τη σημασία της προηγούμενης διαπίστωσης....

agnwstos x έγραψε:Ναι τα διάφορα μπλογκς και τα δικά σου ποστ τον πετάξαν έξω. Άκουσες μήπως τη δηλωσή του στο σκαι?(αυτοπροτάθηκε(και το έκανε σα μέλος του δηκκι που συμμετέχει στο Συριζα) και απορίφθηκε η υποψηφιοτητά του).

Κάνεις λάθος....Είχε μπει στα ψηφοδέλτια ,που εμφανίζονταν και στην επίσημη ιστοσελίδα του συ.ριζ.α , και μετά το θόρυβο που σηκώθηκε στα διάφορα αριστερόστροφα μπλογκς αλλάξαν τα ψηφοδέλτια την ίδια νύχτα...Άλλο τι λέει τώρα αυτός για να προστατέψει (κατά παραγγελία του δηκκι) τον συ.ριζ.α.....Ψάξτο..Δεν λέω ψέμματα...Επίσης δεν είπα ποτέ οτι τα δικά μου ποστ τον πέταξαν έξω... :D Το να μου προσδίδεις τέτοιου είδους ''μεγαλομανή'' αφέλεια είναι λίγο προπαγάνδα επί προσωπικού... :D

agnwstos x έγραψε:Εγώ σχολίασα τη γραφικότητα του να βγάζεις από τη μύγα ξύγκι για να κράξεις ό,τι δεν συμφωνεί με το κκε(Εξού και το προηγούμενο κείμενο που χαρακτηρίζει και την Ανταρσυα σαν παρεμφερές εγχείρημα και βγάζει τον Ζίζεκ αρνητή του ρόλου της εργατικής τάξης.Το οποίο είναι και χοντρό ψέμμα γιατί έχω διαβάσει βιβλίο του πολύ πριν τοποθετηθεί υπέρ του Συριζα και τον μάθουν όλοι.Ωραία η σπέκουλα...)

Το τι έχουν γράψει κατά καιρούς σε κάποιο κεφάλαιο σε κάποιο βιβλίο τους δεν αναιρεί την γενική τους κατεύθυνση...Και αυτή συνίσταται στην προπαγάνδιση της ταξικής συνεργασίας, ενώ οι πολιτικοί υποκριτές που τους ακολουθούν τη μια ζητάνε συνεργασία και την άλλη χασκογελάνε με τα ευφυολογήματά τους ,που παρουσιάζουν τους κομμουνιστές ως γραφικούς τύπους που ξέχασαν να πεθάνουν...

http://www.youtube.com/watch?v=0zdSTK--y-Q
Reporter

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 11 Ιουν 2012 8:56 pm

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι άλλοι δεν έχουν διάθεση να υπερασπιστούν κάποια πράγματα με την ίδια θέρμη. Απλά ίσως να μην έχουν διάθεση να αφυπνίσουν τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του καθενός (που φάνηκαν πολύ καθαρά από τότε που άρχισα εγώ να γράφω), καθώς και τον απαιτούμενο χρόνο να αντιπαρατεθούν με τον εκάστοτε οχετό που θα εξαπολυθεί σε κάθε φόρουμ. Όλα αυτά βέβαια μαζί με την επισήμανση οτι έχει μεγαλύτερη σημασία να προπαγανδίζεις αυτά που πιστεύεις live και στα πλαίσια κινητοποιήσεων, παρά σε ένα φόρουμ...Παρόλο που εγώ γράφω σε φόρουμ δεν μπορώ να αρνηθώ τη σημασία της προηγούμενης διαπίστωσης....

Μόνο αυτό φταίει; Γιατί πέρσι άκουσα κνίτη που δεν έχει πρόσβαση στο internet να λέει σε ανεξάρτητο φοιτητή ότι το MQN είναι το site του Εγκέλαδου.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:02 pm

ingenieurin26 έγραψε:

Μόνο αυτό φταίει; Γιατί πέρσι άκουσα κνίτη που δεν έχει πρόσβαση στο internet να λέει σε ανεξάρτητο φοιτητή ότι το MQN είναι το site του Εγκέλαδου.

Ίσως ο συγκεκριμένος δεν είχε ασχοληθεί να δει τι γράφει ο κάθε συντονιστής ή διαχειριστής εδώ μέσα...Ίσως τότε να είχε περισσότερους εγκελαδίτες η συντονιστική ομάδα απ ο,τι τώρα...Εγώ απ αυτά που γράφουν συντονιστές και διαχειριστές έχω καταλάβει οτι δεν παίζει μόνο εγκελαδος , γι αυτό και γράφω...Και μπραβο που φιλοξενείτε ολες τις απόψεις!
Reporter

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:09 pm

Reporter έγραψε:Ίσως ο συγκεκριμένος δεν είχε ασχοληθεί να δει τι γράφει ο κάθε συντονιστής ή διαχειριστής εδώ μέσα...Ίσως τότε να είχε περισσότερους εγκελαδίτες η συντονιστική ομάδα απ ο,τι τώρα...Εγώ απ αυτά που γράφουν συντονιστές και διαχειριστές έχω καταλάβει οτι δεν παίζει μόνο εγκελαδος , γι αυτό και γράφω...Και μπραβο που φιλοξενείτε ολες τις απόψεις!
Δεν είναι όλα συριζα εκεί έξω...Βάλε ένα ποτάκι, άραξε, δες καμιά ταινία! Η συντονιστική ομάδα δεν είχε ποτέ παραπάνω από έναν εγκελαδίτη (εγώ ήμουν κάποτε αλλά το άφησα λόγω ασυμβίβαστου). Το φόρουμ φιλοξενεί προφανώς όλες τις απόψεις και ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές.
Άλλωστε φόρουμ δεν είναι μόνο το ''Ειδήσεις & Κείμενα'' ούτε το ''Η Τρολλιά της ημέρας'', αλλά πολλά παραπάνω...
Προσωπική γνώμη: ''μερικοί εγκελαδίτες συμμετέχουν στο φόρουμ-> φόρουμ=εγκέλαδος'' είναι συλλογιστική παλιού καλού μαρξισμού από το 1917, η επιστήμη προχωράει :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:14 pm

Αυτό που θέλει να πει ο Lybe33 είναι ότι υπάρχει μια εσκεμμένη ίσως απουσία της συγκεκριμένης ναιολαίας κόμματος από το forum και στις συζητησεις για τα μαθήματα και στα πάρτυ που κάνουμε. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι, αλλά χτυπάει πιο πολύ γιατί δεν έχουν δικό τους site σαν τους "άλλους". Σορυ, για το οφφτοπικ, εχει πιο πολύ πλάκα να λέμε και καμιά αλήθεια για τα πράγματα της σχολής που και που. :D
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Reporter » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:20 pm

lybe33 έγραψε:
Reporter έγραψε:Ίσως ο συγκεκριμένος δεν είχε ασχοληθεί να δει τι γράφει ο κάθε συντονιστής ή διαχειριστής εδώ μέσα...Ίσως τότε να είχε περισσότερους εγκελαδίτες η συντονιστική ομάδα απ ο,τι τώρα...Εγώ απ αυτά που γράφουν συντονιστές και διαχειριστές έχω καταλάβει οτι δεν παίζει μόνο εγκελαδος , γι αυτό και γράφω...Και μπραβο που φιλοξενείτε ολες τις απόψεις!
Δεν είναι όλα συριζα εκεί έξω...Βάλε ένα ποτάκι, άραξε, δες καμιά ταινία! Η συντονιστική ομάδα δεν είχε ποτέ παραπάνω από έναν εγκελαδίτη (εγώ ήμουν κάποτε αλλά το άφησα λόγω ασυμβίβαστου). Το φόρουμ φιλοξενεί προφανώς όλες τις απόψεις και ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές.
Άλλωστε φόρουμ δεν είναι μόνο το ''Ειδήσεις & Κείμενα'' ούτε το ''Η Τρολλιά της ημέρας'', αλλά πολλά παραπάνω...

Εγώ απάντησα στον agnwsto_x που αναφέρθηκε σε εμένα και ανέβασα και ένα ενδιαφέρον κατ εμέ κειμενάκι....Επίσης αν πρόσεξες είπα οτι δεν έχει και τόση σημασία που ο Ιφικράτης μπήκε έστω και για λίγο στα ψηφοδέλτια, πέρα από το κυνήγι ψήφων από παντού...Οπότε δεν καταλαβαίνω τον λόγο του εκνευρισμού σου...Τώρα αν με εγκαλείς επειδή γράφω κυρίως στο ''ειδήσεις και κείμενα'' σε πληροφορώ οτι γράφω και σε τόπικ μαθημάτων οταν έχω κάτι να πω...Επίσης δεν ήξερα οτι υπάρχει κάποιο πλαφόν στο φόρουμ, σύμφωνα με το οποίο για κάθε δημοσίευση στο ''ειδήσεις και κείμενα'' πρέπει να έχεις ανάλογο ποσοστό δημοσιεύσεων και αλλού....Αν ισχύει ας με πληροφορήσουν οι συντονιστές...Όσο για το αν είναι όλα σύ.ριζ.α εκεί έξω δεν καταλαβαίνω τι θέμα έχεις με την κριτική αντιπαράθεση....
Reporter

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 11 Ιουν 2012 9:30 pm

Δεν εκνευρίζομαι :D
Απλώς μην μονοπωλείς το τόπικ με επαναλαμβανόμενες απόψεις. Τα κείμενα που παραθέτεις έχουν λίγο πολύ ως βασικό στοιχείο τη ''διαχειριστική λογική του συριζα'' ή ''το πως ο συριζα υπηρετεί το σύστημα''...Εγώ προφανώς διαφωνώ, αλλά μια θεμελιακή διαφορά του χώρου του συριζα με αυτόν του κκε δε νομίζω ότι ενδιαφέρει πολύ κόσμο στο φόρουμ (αν τους ενδιέφερε θα έγραφαν)!
Πλαφόν δεν υπάρχει, γράψε ελέυθερα (αλλά κριτικά)!
Υ.Γ. : στα παπάρια μας για τον Ιφικράτη, ο μόνος Αμυράς που αναγνωρίζουμε είναι το αγόρι στο ποδήλατο χωρίς σέλα
amiras.jpg
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες