Μηχανική των Ρευστών (2011-12)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μηχανική των Ρευστών (2011-12)

Δημοσίευσηαπό lucrezia » Τετ, 30 Μάιος 2012 10:11 pm

ΑΑ καταλαβα... ε λογικα ισχυει ο ιδιος τυπος για y= -Υ
"I only know two very real evils in life: remorse and illness. The only good is the absence of those evils."
"We must live, we must love, and we must believe that we live not only today on this scrap of earth, but have lived and shall live forever, there, in the Whole"

War and peace-Leo Tolstoy
Άβαταρ μέλους
lucrezia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ADG » Τετ, 30 Μάιος 2012 10:20 pm

lucrezia έγραψε:Σε ποια ασκηση λες;

Το βρήκα τελικά, αλλά ευχαριστώ.. επίσης στην 5.3 και εγώ τον τύπο στην σελ 200 πήρα (αφού εκτοξεύεται υπό γωνία) και απλά πήρα y=-Y.. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, καλοδεχούμενη μιας κ δεν είμαι σίγουρη
ADG

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό thev » Τετ, 30 Μάιος 2012 10:29 pm

οκ ευχαριστω!!
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

Δημοσίευσηαπό lucrezia » Τετ, 30 Μάιος 2012 10:34 pm

ADG έγραψε:

Το βρήκα τελικά, αλλά ευχαριστώ.. επίσης στην 5.3 και εγώ τον τύπο στην σελ 200 πήρα (αφού εκτοξεύεται υπό γωνία) και απλά πήρα y=-Y.. Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, καλοδεχούμενη μιας κ δεν είμαι σίγουρη

Τελικα εβγαλες ακρη με τις διαμετρους που δε δινονται; Η αφησες τον τυπο σκετο;
"I only know two very real evils in life: remorse and illness. The only good is the absence of those evils."
"We must live, we must love, and we must believe that we live not only today on this scrap of earth, but have lived and shall live forever, there, in the Whole"

Άβαταρ μέλους
lucrezia

Δημοσίευσηαπό tranikos » Τετ, 30 Μάιος 2012 11:04 pm

Επειδη δουλευω ήδη σαν Μηχανικος (σ.σ. Ηλεκτρολόγος) εδω και 6 χρόνια και σπουδάζω παραλληλα σε αυτη την σχολη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σου λεω οτι το μαθημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

TRUE STORY

AYTA, απλα θα το καταλάβεις μετα απο 3 χρονια αυτο που εγω ισχυρίζομαι...

Becoming_I έγραψε:
tranikos έγραψε:Μιας και μιλάμε για το τι δεν θα κάνει ένας μηχανικος αυριο οταν θα βγει στην πιάτσα...

ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ καθόλου με τα ρευστα, ένα μάθημα που βάζουν θέματα για καθηγητες και περιμένουν να τα λυσουν φοιτητες 2ου έτους.
ΜΠΟΥΡΔΕΣ 2ου έτους δλδ που δεν θα ξαναδουμε ΠΟΤΕ στην ζωη μας. Τοσο απλά είναι τα πράγματα...

Δεν άντεξα να μην δεν απαντήσω. Όποιος μηχανικός βγεί άυριο στην πιάτσα δεν σημαίνει ότι θα κάνει τα τρελά φράγκα χτίζοντας μεζονέτες σε νεόπλουτούς και σε καμία περίπτωση αυτό που ενδεχομένως να καταλήξει να κάνει, να έχει σχέση με οτιδήποτε διδάχθηκε στο Πολυτεχνείο. Τα "ρευστά" όπως τα ξέρουμε όλοι μας είναι μάθημα βάσης που βοηθά στην κατανόηση των εφαρμοσμένων γνώσεων σε μαθήματα όπως η υδραυλική, αστικά υδραυλικά ,υδρολογία και σε τεχνικά έργα όπως φράγματα, αγωγοί κλτ. Είναι πιστέυω τουλάχιστον άδικο να κατηγορείται ένα μάθημα για "μπούρδα" επειδή είναι δύσκολο και οι ασκήσεις του να μην έχουν "φαινομενικά" πρακτική εφαρμογή. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει περι χρησιμότητας ας μιλήσει για κάτι φιλοσοφίες , κάτι οικονομικές και ας κάνει την κριτική του όταν έρθει σε επαφή με την πιάτσα όπως λέμε και τις πραγματικές της απαιτήσεις.

Αυτά.-
tranikos

Δημοσίευσηαπό tranikos » Τετ, 30 Μάιος 2012 11:10 pm

Οταν θα σου γίνει ο πωπος 50ευρω σε κερμα απο τη δουλεια ελα ξαναδιαβασε το μηνυμα και πεσ τα μου αυτα. Να δουμε ποιος ειναι Ν0 1 τρομπονι μετα...

merde_conserve έγραψε:
Μιας και μιλάμε για το τι δεν θα κάνει ένας μηχανικος αυριο οταν θα βγει στην πιάτσα...

ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ καθόλου με τα ρευστα, ένα μάθημα που βάζουν θέματα για καθηγητες και περιμένουν να τα λυσουν φοιτητες 2ου έτους.
ΜΠΟΥΡΔΕΣ 2ου έτους δλδ που δεν θα ξαναδουμε ΠΟΤΕ στην ζωη μας. Τοσο απλά είναι τα πράγματα...

Και για πες μας ρε τρομπόνι,

όταν θα κατασκευάζεις (όχι εσύ ευτυχώς αλλά κάποιος άλλος συνάδελφος) ένα υδραγωγείο σαν του Μόρνου και θα θες να κάνεις κάποια συναρμογή ή κάποιο αναβαθμό, πως θα υπολογίζεις την ασκούμενη από το ρευστό στο μπετό δύναμη για να οπλίσεις; με γνώσεις μπετό2; για κάτσετε να σκεφτείτε ορισμένοι κάποια πράγματα λίγο πιο σφαιρικά. Αν ήθελες να κτίζεις τριώροφα μια ζωή υπήρχαν και τα ΤΕΙ. Το ότι είσαι απογοητευμένος επειδή δεν έγραψες στην πρόοδο σε μία άσκηση που ήταν όντως κάφρικη (αλλά όχι εκτός ύλης) δε σε δικαιολογεί σε ό,τι λες κιόλας.
tranikos

Δημοσίευσηαπό ADG » Πέμ, 31 Μάιος 2012 12:29 am

lucrezia έγραψε:
ADG έγραψε:

Τελικα εβγαλες ακρη με τις διαμετρους που δε δινονται; Η αφησες τον τυπο σκετο;

Όχι.. Δυστυχώς.. :( το έλυσα, απλά χωρίς να αντικαταστήσω τις διαμέτρους.. τώρα αν σκεφτεί κανείς άλλος κάτι..
ADG

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό lucrezia » Πέμ, 31 Μάιος 2012 12:42 am

Eυχαριστώ!! ;) Κι εγω ετσι το αφησα τελικα...

Άβαταρ μέλους
lucrezia

Δημοσίευσηαπό eki13 » Πέμ, 31 Μάιος 2012 5:39 pm

1 ερώτηση παιδιά,άκουσα ότι το δεύτερο τμήμα μπορεί να παραδώσει την 5η σειρά μέχρι Τρίτη,αυτή η διευκόλυνση ισχύει και για εμάς στο πρώτο τμήμα?Ευχαριστώ.
eki13

Δημοσίευσηαπό omerta » Πέμ, 31 Μάιος 2012 5:48 pm

eki13 έγραψε:1 ερώτηση παιδιά,άκουσα ότι το δεύτερο τμήμα μπορεί να παραδώσει την 5η σειρά μέχρι Τρίτη,αυτή η διευκόλυνση ισχύει και για εμάς στο πρώτο τμήμα?Ευχαριστώ.

Δεν ισχύει για το πρώτο τμήμα. Ισχύει όμως η διευκόλυνση της "σιωπηλής" παραδοσης αυριο το πρωί. (αλήθεια ξέρει κανείς το ανεκτό χρονικό όριο για αύριο; :) )
omerta

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες