Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 30 Μάιος 2012 8:11 am

Paktomene μην είσαι τρολ και μην διαστρεβλώνεις μέχρι αηδίας τα λόγια των άλλων :crazy2: Το ότι διαφωνώ με την κομμουνιστική αντίληψη περί μη ιδιωτικής ιδιοκτησίας, δεν σημαίνει ότι επικροτώ το Βαρδινογιάννη, έλεος! Στο τέλος θα κληθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας!
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς στο δι@ολο αναφέρθηκε το όνομά μου όταν έχω να γράψω σε αυτό το θέμα σοβαρά κάτι μήνες! (όπως και να το διαβάσω πραγματικά, that is! :lol: )
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 30 Μάιος 2012 2:28 pm

Έλα να τρολλάρουμε λίγο όλοι.

Ο πακτωμένος είναι η μετεξέλιξη των σκυλιών. Τα σκυλιά μπορεί να βλέπουν τα πάντα στην κλίμακα του γκρίζου, αλλά ο πακμαν το πάει ένα επίπεδο πιο πέρα. Βλέπει τα πάντα σε binary φάση: άσπρο, μαύρο. :raspberry: :raspberry:

@ Reporter: το ότι ο Τσίπρας αρθρώνει λόγο π.χ για την εθνική άμυνα, φοβερό θέμα-ταμπού για την μη-με-πείτε-δεξιό, μη-με-πείτε-φασίστα αριστερά είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ο χώρος του έχει αρχίσει να μετεξελίσσεται από δύναμη αριστερής αντίδρασης σε δείγμα αριστερής διακυβέρνησης. Αλήθεια, οι ΚΚΕδες τι κάνουν;
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 31 Μάιος 2012 12:30 am

agnwstos x έγραψε:Ναι το γεγονός ότι δεν βγαίνουν κνίτες είναι ενδεικτικό και ξέρω τι σου λέω(είναι συνέχεια της στάσης τους στο facebook και σε άλλα μπλογκ "εχθρικά" με αυτούς.Υπάρχει τρελό μάντρωμα και διαδικτυακά.Συν αυτό που σου λέω ότι έχουν ξενερώσει ).

Πρώτα απ όλα για το θέμα του facebook...Προσωπική μου άποψη είναι οτι το κόμμα έδωσε την οδηγία στα μέλη του προκειμένου να προστατέψει τα ίδια και την δράση τους. Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει πως οι εργοδότες πριν προσλάβουν κάποιον κοιτάνε τον λογαριασμό του στο facebook??? Για σκέψου τώρα να κάνεις αίτηση για δουλειά πχ σε ένα σουπερμαρκετ και να μπαίνει ο κάθε μανατζερ της επιχείρησης και να βλέπει οτι έχεις σχέση με το π.α.με. Το πιο πιθανό είναι να μην σε προσλάβει ώστε να ''σκοτώσει'' εν τη γενέσει της την όποια διάθεση συνδικαλιστικής διεκδίκησης δικαιωμάτων...Και μην ακούσω το ευφυολόγημα οτι δεν πρέπει κανείς να κρύβει τι είναι...Γιατί είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα οταν έχεις προσληφθεί ήδη σε μία δουλειά και κατόπιν αποφασίζεις με τους συναδέλφους σου να διεκδικήσετε από κοινού τα δικαιώματά σας, και άλλο πράγμα να μη βρεις καθόλου δουλειά οπότε και δεν διεκδικείς κάτι και απογοητεύεσαι και λιμοκτονείς....Αν θες και την προσωπική μου στάση στο θέμα είχα κι εγώ λογαριασμό στο facebook και τον διέγραψα 4 χρόνια πριν παραδειγματιζόμενος από μια εαακίτισσα που δεν είχε καν λογαριασμό για να μην στοχοποιείται και να μην φακελώνεται εύκολα... Πλάι σ ολα αυτά βάλε οτι έρχονται πολύ δύσκολες εποχές, που μπορεί κάποια κόμματα επικίνδυνα να δράσουν ακόμα και σε συνθήκες παρανομίας....Εκτός κι αν πιστεύεις το ήδη αναθεωρημένο πρόγραμμα (προ 6ης μάη) του συ.ριζ.α που μιλούσε για 1300 ευρώ βασικό μισθό και 100000 προσλήψεις...Οπότε όλα θα είναι ρόδινα και οι κομμουνιστές κάτι γραφικοί τύποι που θα κηρύχνουν την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης... :lol: :lol:
Τώρα για το αν εχει ξενερώσει ή όχι κάποιος καταλαβαίνεις οτι δεν μπορεί να γίνει γόνιμη συζήτηση με τέτοιες εικασίες που φτάνουν τα όρια του κουτσομπολιού...Κι εγώ ακούω διάφορα τα τελευταία χρόνια τα οποία δεν εχω δει να επιβεβαιώνονται....
Όσον αφορά το κείμενο που ανέβασε ο lybe ούτε πλάκα έκανα ουτε είχα διάθεση να ''την πω'' στον lybe...Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη αρχικά σαν ερώτημα προς τους οπαδούς του Πουλαντζά, αξιοποιώντας τα στοιχεία του ομολογουμένως πολύ χρήσιμου κειμένου...Κατόπιν διαφώνησα με τον επίλογο του κειμένου διότι αυτός καταφέρεται αοριστολογικά ενάντια στην κομματοκρατία και την διαπλοκή. Ουσιαστικά δηλαδή μας ωθεί να κοιτάξουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Τέλος με αφορμή τη φράση για τις προσδοκίες του Κουτσάκη από την εκλογή του πασοκ το 81, εξέφρασα πάλι την άποψή μου για την επικείμενη ''αριστερή'' διακυβέρνηση αξιοποιώντας την πείρα μου, την πολιτικοοικονομική ανάλυση που εμπιστεύομαι και τις εναέριες αναστροφές του συ.ριζ.α...Ε, έβαλα και μία ωραία παρομοιωσούλα....Έμπνευση της στιγμής... :D :D Έχω το δικαίωμα????

merde_conserve έγραψε:@ Reporter: το ότι ο Τσίπρας αρθρώνει λόγο π.χ για την εθνική άμυνα, φοβερό θέμα-ταμπού για την μη-με-πείτε-δεξιό, μη-με-πείτε-φασίστα αριστερά είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ο χώρος του έχει αρχίσει να μετεξελίσσεται από δύναμη αριστερής αντίδρασης σε δείγμα αριστερής διακυβέρνησης. Αλήθεια, οι ΚΚΕδες τι κάνουν;

:lol: :lol: Και οι ρετρο εκφράσεις για τους οπαδούς και μέλη του κκε είναι must στο τρολλάρισμα....Τώρα κατα ταλλα τι θες να κάνουν οι κουκουέδες :D ρε merde?? Να αρχίσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να του λένε πως αμα αυτοί συνυπάρξουν στην εξουσία με τους βαρδινογιάννηδες , μπόμπολες, μανέσηδες, μυτηληναίους (παρεμπιπτόντως είναι και υπέρ της δραχμής αυτός) , τότε ο λαός θα ζήσει καλύτερα??? Η πραγματικότητα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είναι αμείλικτη όπως και να χει....
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό agnwstos x » Πέμ, 31 Μάιος 2012 1:29 am

Reporter έγραψε:Αν θες και την προσωπική μου στάση στο θέμα είχα κι εγώ λογαριασμό στο facebook και τον διέγραψα 4 χρόνια πριν παραδειγματιζόμενος από μια εαακίτισσα που δεν είχε καν λογαριασμό για να μην στοχοποιείται και να μην φακελώνεται εύκολα...

Αααα δηλαδή γυναίκα είναι πίσω απ όλα πέστο :D :D

Οκ σοβαρά τώρα σου απαντάω:

Reporter έγραψε:Πρώτα απ όλα για το θέμα του facebook...Προσωπική μου άποψη είναι οτι το κόμμα έδωσε την οδηγία στα μέλη του προκειμένου να προστατέψει τα ίδια και την δράση τους. Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει πως οι εργοδότες πριν προσλάβουν κάποιον κοιτάνε τον λογαριασμό του στο facebook??? Για σκέψου τώρα να κάνεις αίτηση για δουλειά πχ σε ένα σουπερμαρκετ και να μπαίνει ο κάθε μανατζερ της επιχείρησης και να βλέπει οτι έχεις σχέση με το π.α.με. Το πιο πιθανό είναι να μην σε προσλάβει ώστε να ''σκοτώσει'' εν τη γενέσει της την όποια διάθεση συνδικαλιστικής διεκδίκησης δικαιωμάτων...Και μην ακούσω το ευφυολόγημα οτι δεν πρέπει κανείς να κρύβει τι είναι...

Οκ άλλο παραίνεση και άλλο επιβολή.Το αν κάποιο μέλος θέλει να έχει facebook σε τελευταία ανάλυση δεν αφορά το κκε γιατί ακριβώς είναι προσωπική επιλογή.όσον αφορά για το εάν είναι μέλος του παμε μπορεί απλά (και αφορά καθαρά το χρήστη του μέσου) να μην το διαφημίσει στο λογαριασμό του αν φοβάται ότι θα φακελωθεί(Αν θέλει να το ρισκάρει ας το ρισκάρει και ας έχει τις συνέπειες της απόλυσης 'οπως λες).Δεν λέω κάτι παράλογο.Απο κει και πέρα πατερναλιστικές πρακτικές τύπου απαγόρευσης του facebook είναι γελοίες και μοιάζει σαν να απευθύνονται σε μάζα και σε πρόβατα

Reporter έγραψε:Τώρα για το αν εχει ξενερώσει ή όχι κάποιος καταλαβαίνεις οτι δεν μπορεί να γίνει γόνιμη συζήτηση με τέτοιες εικασίες που φτάνουν τα όρια του κουτσομπολιού...Κι εγώ ακούω διάφορα τα τελευταία χρόνια τα οποία δεν εχω δει να επιβεβαιώνονται....

Δεν μου το σφύριξε κάποιος μια εκτίμηση κάνω.Και όποιος έχει την στοιχειώδη μυρωδιά του τι γίνεται γύρω του το καταλαβαίνει...

Reporter έγραψε:Όσον αφορά το κείμενο που ανέβασε ο lybe ούτε πλάκα έκανα ουτε είχα διάθεση να ''την πω'' στον lybe...Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη αρχικά σαν ερώτημα προς τους οπαδούς του Πουλαντζά, αξιοποιώντας τα στοιχεία του ομολογουμένως πολύ χρήσιμου κειμένου...Κατόπιν διαφώνησα με τον επίλογο του κειμένου διότι αυτός καταφέρεται αοριστολογικά ενάντια στην κομματοκρατία και την διαπλοκή. Ουσιαστικά δηλαδή μας ωθεί να κοιτάξουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Τέλος με αφορμή τη φράση για τις προσδοκίες του Κουτσάκη από την εκλογή του πασοκ το 81, εξέφρασα πάλι την άποψή μου για την επικείμενη ''αριστερή'' διακυβέρνηση αξιοποιώντας την πείρα μου, την πολιτικοοικονομική ανάλυση που εμπιστεύομαι και τις εναέριες αναστροφές του συ.ριζ.α...Ε, έβαλα και μία ωραία παρομοιωσούλα....Έμπνευση της στιγμής... Έχω το δικαίωμα????

Προφανώς και έχεις το δικαίωμα.Όπως και γω έχω το δικαίωμα να πιστεύω πως είσαι υπερβολικός και δεν αφήνεις να πέσει τίποτα κάτω(ξεκινώντας από ένα απλό κείμενο δίχως ίχνος πολεμικής και" τραβώντας το από τα μαλλιά" για να αρχίσεις πάλι την πρεμούρα με τον συριζα ).Τρανή απόδειξη σε αυτό που λέω είναι το γεγονός ότι μου πέταξες αυτό με την Κανέλλη και το αντιπαράθεσες με την εθνικιστική στροφή του συριζα!(εντάξει το ακούσαμε και αυτό) επειδή συναντήθηκε με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και πέταξε τη φράση "θεωρούμε την αμύνα της χώρας σημαντική"....
agnwstos x

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 31 Μάιος 2012 2:00 am

agnwstos x έγραψε:Οκ άλλο παραίνεση και άλλο επιβολή.Το αν κάποιο μέλος θέλει να έχει facebook σε τελευταία ανάλυση δεν αφορά το κκε γιατί ακριβώς είναι προσωπική επιλογή.όσον αφορά για το εάν είναι μέλος του παμε μπορεί απλά (και αφορά καθαρά το χρήστη του μέσου) να μην το διαφημίσει στο λογαριασμό του αν φοβάται ότι θα φακελωθεί(Αν θέλει να το ρισκάρει ας το ρισκάρει και ας έχει τις συνέπειες της απόλυσης 'οπως λες).Δεν λέω κάτι παράλογο.Απο κει και πέρα πατερναλιστικές πρακτικές τύπου απαγόρευσης του facebook είναι γελοίες και μοιάζει σαν να απευθύνονται σε μάζα και σε πρόβατα

Κάτσε ρε agnwste...Δε νομίζω να διαγράφηκε και κανας φοιτητής που διατήρησε το facebook...Νομίζω παραδίνεις σημασία σε κάτι το οποίο έγινε για την προστασία των ίδιων των μελών αλλά και του κόμματος, ίσως και λόγω των διαφόρων ψεύτικων λογαριασμών που ξεπετάγονταν σαν τα μανιτάρια και αναπαρήγαγαν ο,τι να ναι....

agnwstos x έγραψε:Προφανώς και έχεις το δικαίωμα.Όπως και γω έχω το δικαίωμα να πιστεύω πως είσαι υπερβολικός και δεν αφήνεις να πέσει τίποτα κάτω(ξεκινώντας από ένα απλό κείμενο δίχως ίχνος πολεμικής και" τραβώντας το από τα μαλλιά" για να αρχίσεις πάλι την πρεμούρα με τον συριζα ).Τρανή απόδειξη σε αυτό που λέω είναι το γεγονός ότι μου πέταξες αυτό με την Κανέλλη και το αντιπαράθεσες με την εθνικιστική στροφή του συριζα!(εντάξει το ακούσαμε και αυτό) επειδή συναντήθηκε με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και πέταξε τη φράση "θεωρούμε την αμύνα της χώρας σημαντική"....

Πίστεψέ με έχω αφήσει πολλά πράγματα να πέσουν κάτω....Και το κάνω και για να μην κουράζω τους υπόλοιπους αναγνώστες του φορουμ αλλά και επειδή πραγματικά δεν θέλω να φαίνεται (επειδή δεν ισχύει) οτι έχω κάποιου είδους εμμονή με τον συ.ριζ.α....Απλά κατάλαβε οτι το συγκεκριμένο κόμμα έχει καλλιεργήσει απίστευτες προσδοκίες σε κόσμο που υποφέρει, επειδή ακριβώς του παρουσίασε εναν εύκολο δρόμο χωρίς ρήξη...Και γι αυτό το λόγο ειναι λογικό η περισσότερη κριτική να εστιάζεται πάνω του....
Όσο για την άμυνα της χώρας, υπάρχει διαφοροποίηση από τις παλιές θέσεις του συ.ριζ.α και το τι όριζε ο τελευταίος ως εθνικισμό...Σύμφωνα λοιπόν με τη δική τους πρότερη ανάλυση είναι εθνίκια...Πως να το κάνουμε????
Επίσης για δες και την συνέντευξη του Τσίπρα σε ρωσικό δίκτυο... http://www.lifo.gr/now/politics/10778 .Μιλά για κοινό ορθόδοξο πολιτισμό και για στροφή προς τη Ρωσία...Και σκέφτομαι οτι αν είχε κάνει το ίδιο ταξίδι η Κανέλλη (που δεν είναι καν μέλος του κκε) και δήλωνε τα ίδια, θα είχαν βγει όλα τα συριζαιϊκα περιοδικά και θα είχαν βγάλει αναλύσεις επί αναλύσεων για να αποδείξουν οτι το κκε είναι το νέο λά.ο.σ....Γιαυτό σου λέω οτι λίγη σεμνότητα και να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με τον κομματικό πατριωτισμό μας δεν βλάπτει....Καληνύχτα...
Reporter

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Πέμ, 31 Μάιος 2012 5:47 pm

«Ευρώ ή δραχμή;» «Ναι». Για μια πολιτική του διχασμένου υποκειμένου
του Άκη Γαβριηλίδη

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, υπήρξε ένας θρίαμβος της απεδαφικοποίησης και της εξόδου. Σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώθηκε ένα πραγματικό μεταναστευτικό ρεύμα ψηφοφόρων από τα δύο τέως μεγάλα κόμματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αμέσως μετά το πρώτο σοκ, οι δυνάμεις της σταθερότητας και της «ευθύνης» άρχισαν χωρίς καθυστέρηση την προσπάθεια να επανεδαφικοποιήσουν αυτή τη νομαδική τάση, να απλουστεύσουν την πολυπλοκότητά της και να τη μεταφράσουν σε οικεία γι’ αυτές ιδιώματα και διλήμματα.

Κεντρικό τμήμα της προσπάθειας αυτής είναι οι πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ να «ξεκαθαρίσει επιτέλους τι σκοπεύει να κάνει» μεταξύ άλλων και στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», όπως και οι επικρίσεις προς την «πολυφωνία των συνιστωσών» εκ των οποίων άλλες είναι υπέρ της μιας και άλλες υπέρ της άλλης επιλογής. Μια άλλη πτυχή επίσης αυτής της επίθεσης είναι τα λεγόμενα «εθνικά θέματα».

Οι πιέσεις μέχρι στιγμής αποβαίνουν επιτυχείς. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εύλογα απροετοίμαστη για μια τέτοια δοκιμασία, φαίνεται νευρική ή, στην καλύτερη περίπτωση, αμήχανη· προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που της θέτουν οι αντίπαλοί της και να περάσει τις εξετάσεις, «μαζεύοντας» οποιαδήποτε άποψη η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί «ακραία» και να «φοβίσει τους απλούς ψηφοφόρους».

Η άποψή μου είναι ότι, ως προς ορισμένα τουλάχιστον ζητήματα, υπάρχει και άλλος δρόμος, και ο δρόμος αυτός πιθανόν να είναι πιο αποδοτικός ακόμη και με στενά εκλογικά κριτήρια.

Όταν οι ΠΑΣΟΚοι και οι Νεοδημοκράτες με ύφος ανακριτή ρωτάνε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αν ισχύουν παλαιότερες δηλώσεις τους ότι π.χ. «το ευρώ δεν είναι ταμπού για μας», αντί να το διαψεύσουν και να λένε ότι ποτέ δεν το είπαν, νομίζω ότι είναι από κάθε άποψη προτιμότερο να απαντούν: «ναι, το είπαμε και συνεχίζουμε να το λέμε».

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες μία queer στάση, μία στάση που αναλαμβάνει την ευθύνη του αναποφάσιστου και της αμφιταλάντευσής της, είναι πιο πειστική, πιο οικεία και πιο ελκυστική για τους πολίτες από μία ανδροπρεπή υπόδυση η οποία επιθυμεί να εμπνεύσει τη «σιγουριά» και τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, εκεί όπου τα στοιχεία αυτά δεν είναι δυνατό να υπάρξουν, και είναι ορατό σε όλους ότι δεν υπάρχουν.

Η αμφιταλάντευση γύρω από το θέμα αυτό είναι υπαρκτή ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπερ και το κυριότερο, είναι υπαρκτή μέσα στην ελληνική κοινωνία και συχνά μέσα στον καθένα από μας. Αυτό το δείχνουν ακόμα και οι δημοσκοπήσεις: ένα μειοψηφικό, αλλά υπαρκτό ποσοστό του κόσμου είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ, ενώ ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό είναι υπέρ της παραμονής σε αυτό αλλά όχι με κάθε θυσία. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δεν νομίζω ότι παθαίνει κάποια τρομερή ζημιά όποιος παραδεχτεί ότι δεν έχει τελειωτικά λυμένο αυτό το ζήτημα, το οποίο από τη φύση του δεν μπορεί να είναι λυμένο και δεν υπάρχει κανείς άλλος στην υφήλιο που να το έχει λυμένο.

Πέραν τούτου, το να αφήνει κάποιος ασάφεια σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει και με το αν «εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ», είναι πολύ προτιμότερο και πολύ αποδοτικότερο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, από την σαφήνεια του «ναι στο ευρώ με κάθε θυσία». Εσωτερικά, διότι τη βεβαιότητα αυτή την προσέφεραν και την προσφέρουν τα δύο τέως μεγάλα κόμματα, με αποτέλεσμα να καταποντιστούν και να είναι, ακριβώς, τέως μεγάλα. Εξωτερικά, διότι αυτή ακριβώς η ασάφεια είναι που έχει προκαλέσει πανικό και αλλεπάλληλα σενάρια και συσκέψεις μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων των «αγορών» και της νεοφιλελεύθερης κυβερνοοτροπίας. Όταν οι απέναντι ξέρουν ότι πάνω απ’ όλα δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε τη θέση στην ευρωζώνη, τότε τους είναι πιο εύκολο να μας εκβιάσουν και να μας εκφοβίσουν· όταν βρίσκεσαι σε μια διαδικασία παζαρέματος, (και είναι δεδομένο ότι εκεί βρισκόμαστε σε αυτή τη συγκυρία), ο έμπορας δεν έχει κανένα λόγο να ρίξει την τιμή όταν έχει καταλάβει ότι έχεις απόλυτη ανάγκη το κιλίμι του ή το υποβρύχιό του. Αντίθετα, όσο μεγαλύτερο «επιθετικό πλουραλισμό» έχει μία ομάδα, τόσο δυσκολότερο γίνεται το καθήκον για την άμυνα του αντιπάλου. Είναι δε ενδεικτικό ότι αυτή η άμυνα του αντιπάλου «ανοίγει» επίσης, στον ακριβώς αντίστοιχο βαθμό, και αρχίζει να χαρακτηρίζεται από την ίδια αμφιταλάντευση και αντιφατικότητα: τη μια μέρα η Λαγκάρντ γαυγίζει «μην περιμένετε οίκτο», και την επομένη –ή/ και την προηγουμένη- ο Μπαρόζο διαβεβαιώνει ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ». Χωρίς βεβαίως να βγει κανείς Χρυσοχοΐδης και κανείς Χατζηδάκης να τους εγκαλέσει με αυστηρό ύφος να «ξεκαθαρίσουν επιτέλους τι σκοπεύουν να κάνουν άμα πάρουν την εξουσία» –αφού ήδη την έχουν εξάλλου.

Νομίζω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λίγα ακόμα περιθώρια για «ανευθυνότητα» και για «έλλειψη σχεδίου για το μέλλον», και μάλιστα κάτι τέτοιο μπορεί να (τον) ωφελήσει. Ιδίως όταν πρόκειται για ζητήματα στα οποία η όποια μελλοντική δράση θα είναι δράση επί δράσεων και όχι επί πραγμάτων· επί δράσεων οι οποίες δεν είναι ακόμη γνωστές, διότι και αυτές καθορίζονται σχεσιακά και απρόβλεπτα. Οπότε, ακόμη και αν πει κάποιος «στο μέλλον θα κάνω οπωσδήποτε το Α», μέχρι να έρθει αυτό το μέλλον μπορεί να έχουν μεσολαβήσει τόσα και τέτοια πράγματα που αυτό το Α να λειτουργεί ως πλην Α.

Ούτως ή άλλως, καλό είναι να θυμόμαστε, μεταξύ άλλων, ότι το σημείο μετά το οποίο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πήραν την ανιούσα, ήταν η δήλωση του Τσίπρα ότι θα δεχτεί τις τυχόν ψήφους του Καμένου σε περίπτωση που πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Πράγμα που δείχνει ότι αυτό που του έδωσε ώθηση ήταν το άνοιγμα και όχι το κλείσιμο, η ανάμιξη και όχι η καθαρότητα.

Πηγή: Nomadic universality
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Πέμ, 31 Μάιος 2012 8:20 pm

Καλά τα λέει ο κ. Θάνος Τζήμερος. Δεν μπορεί ο μετανάστης, που είναι και μαυριδερός, να μιλάει για κατώτερα ημερομίσθια. Θα κάτσει να δουλέψει με φραγκοδίφραγκα: «Οταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του». Κακώς δεν πρόσθεσε και την υιοθέτηση ποινών της ισλαμικής δημοκρατίας. Όταν κάποιος είναι μουσουλμάνος και κλέψει, να του κόψουν το χέρι. Κι επίσης αν έχει κατέβει από τα Χίντου Κους, να μην ζητά καμπινέ στον καταυλισμό φιλοξενίας. Στο χώμα να πάει.

Ο κ. Θάνος Τζήμερος διατείνεται ότι το κόμμα του, Δημιουργία ξανά!, εκφράζει την κοινή λογική. Παρουσιάστηκε ως κόμμα που δεν έχει σχέση με τίποτε και κανέναν από το παρελθόν, εκφράζοντας απόψεις που φάνηκαν ως φιλελεύθερες. Οσο ξύνουμε την επιφάνεια, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα κόμμα συντηρητικό, πατριωτικό, ξενοφοβικό, ομοφοβικό. Εντάξει, οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν πετυχημένοι επαγγελματίες, άμωμοι της πολιτικής. Τούτο ασφαλώς δεν τους καθιστά φιλελεύθερους. Μέσα σε λίγες ημέρες, μετά τις εκλογές, οι απόψεις διίστανται: πρόκειται για σχήμα λαϊκής Δεξιάς, άκρας Δεξιάς, κεντροδεξιάς, σκέτης Δεξιάς; Δεν θα κολλήσουμε στον προσδιορισμό. Το βέβαιον είναι ότι είναι ένα κόμμα ασυνεπές.

Ακριβώς μετά τις εκλογές αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος η εξής διαβεβαίωση: «Η ψήφος εμπιστοσύνης στη Δημιουργία, ξανά! δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση. Είναι η ξεκάθαρη και συνειδητή επιλογή των πολιτών για τη στήριξη ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού σ’ αυτή τη χώρα. Θα την τιμήσουμε». Τίμησαν τη συνειδητή επιλογή συνεργαζόμενοι με τον κ. Στέφανο Μάνο, ο οποίος τους καταδέχτηκε όταν απερρίφθη η πρότασή του προς το ΠαΣοΚ για κοινή εκλογική κάθοδο. Τούτων δοθέντων θα έπρεπε να επιμηκυνθεί το μότο του κόμματος και από «Πολιτική χωρίς πολιτικούς» να γίνει «Πολιτική χωρίς πολιτικούς αλλά με επικοινωνιολόγους». Φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο το αμπαλάζ από το περιεχόμενο.

Ένα παράδειγμα για το ποιος είναι ο κ. Τζήμερος και πώς θέλει να φαίνεται ότι είναι. Υπόθεση Αδελφάτο. Ντρεπόταν να συνεργαστεί με τον κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτο, φοβούμενος πιθανώς ότι ο ομοφυλοφιλία είναι μεταδοτική. Είπε ότι διαφωνεί μαζί του οριζοντίως, διαγωνίως, καθέτως (κάτι που έγινε αντιληπτό ως διαφωνία μπρούμυτα, ανάσκελα). Ενώ λοιπόν ο κ. Τζήμερος έβλεπε Βαλλιανάτο και φυλαγότανε, έφτασε στο σημείο, λίγες ημέρες αργότερα, να εκπλήξει με τις προχωρημένες δηλώσεις του: «Ολα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα από τον ερωτικό τους προσανατολισμό, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επισημοποιήσουν τη σχέση τους». Και το προχώρησε: «Οσον αφορά στην υιοθεσία, το ιδανικό θα ήταν ένα παιδί να μεγαλώνει με μητέρα και πατέρα. Όμως, προκειμένου να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, προτιμώ τη θαλπωρή ενός σπιτιού – κι ας μην πρόκειται για μια τυπική οικογένεια».

Το πρόβλημα με τον κ. Θάνο Τζήμερο δεν είναι ότι αλλάζει άποψη, ότι προσαρμόζεται σε όσα θέλουν να ακούσουν οι πιθανοί ψηφοφόροι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει προσδιορίσει καν τις πρώτες ύλες του για να ξέρουμε επακριβώς πότε και πόσο ανακατεύει τα ιδεολογικά υλικά του.

Από το Βήμα
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 02 Ιουν 2012 11:14 pm

Ένα κείμενο για τους (αριστε)ρούλιδες του φόρουμ μας που νομίζουν ότι οι βουλευτές της ΧΑ είναι απλά κάτι γελοίοι που αν προσέξει ο ελληνικός λαός τι λένε, θα τους ρίξει Χ.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
paktomenos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 03 Ιουν 2012 12:52 am

Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλούς τέτοιους...Εκτός αν ξέρεις κάτι άλλο :finger:
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Κυρ, 03 Ιουν 2012 1:11 am

Α μόνο εσύ είσαι δηλαδή ? :)
paktomenos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες