omerta έγραψε:Κοκός έγραψε:Τελικά παραδίδουμε την Πέμπτη;...
είναι επιβεβαιωμένο αυτό; Ο δάσκαλος είχε πει μέχρι να αναρτησει τις λυσεις την τριτη το πρωι
Το είπε στο προηγούμενο μάθημα απ όσο ξέρω

Συντονιστής: University Editors
omerta έγραψε:Κοκός έγραψε:Τελικά παραδίδουμε την Πέμπτη;...
είναι επιβεβαιωμένο αυτό; Ο δάσκαλος είχε πει μέχρι να αναρτησει τις λυσεις την τριτη το πρωι
neaoktana έγραψε:Ένας όγκος αναφοράς με δύο διατομές ροής με ελεύθερη επιφάνεια και μία υπό πίεση (με έξοδο στην ατμόσφαιρα).
Black έγραψε:Κοκός έγραψε:Γιατί στην 3.4 μου βγαίνει αρνητικό...
Και μένα μου βγήκε αρνητικό(και ίσο με -0.18m για την ακρίβεια) στο 3ο ερώτημα.
Μια ερώτηση όσο αφορά την 3.6:
1ο ερώτημα βρίσκουμε την Ημ από εξίσωση ενέργειας στο σημείο 2 αριστερά και δεξιά
2ο από εξίσωση ενέργειας βρίσκουμε υ και μετά Q
3ο Εξίσωση ποσ.κιν. κατά τον "χ". Όταν βρίσκουμε την Fpx είναι -(p1E1)x+(p2E2)x-Nx.
To (p2E2)x είναι p2E2cosφ. Άρα πρέπει να βρούμε τις ακριβείς τιμές των πιέσεων για το τέμαχος αυτό καθώς δεν μπορούμε να αρκεστούμε στη διαφορά τους(που την έχουμε). Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τό έχω παλέψει με άπειρους τρόπους και δεν βγάζω συμπέρασμα... Μήπως λείπουν δεδομένα;
Eleni-- έγραψε:Black έγραψε:Κοκός έγραψε:Γιατί στην 3.4 μου βγαίνει αρνητικό...
Και μένα μου βγήκε αρνητικό(και ίσο με -0.18m για την ακρίβεια) στο 3ο ερώτημα.
Μια ερώτηση όσο αφορά την 3.6:
1ο ερώτημα βρίσκουμε την Ημ από εξίσωση ενέργειας στο σημείο 2 αριστερά και δεξιά
2ο από εξίσωση ενέργειας βρίσκουμε υ και μετά Q
3ο Εξίσωση ποσ.κιν. κατά τον "χ". Όταν βρίσκουμε την Fpx είναι -(p1E1)x+(p2E2)x-Nx.
To (p2E2)x είναι p2E2cosφ. Άρα πρέπει να βρούμε τις ακριβείς τιμές των πιέσεων για το τέμαχος αυτό καθώς δεν μπορούμε να αρκεστούμε στη διαφορά τους(που την έχουμε). Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τό έχω παλέψει με άπειρους τρόπους και δεν βγάζω συμπέρασμα... Μήπως λείπουν δεδομένα;
Για την 3.6 στο 3ο ερωτημα νομιζω οτι αν γραψεις την εξισωση ποσοτητα κινησης ως προς τον αξονα χ και ψ και αντικαταστησεις την pa με pb συμφωνα με τη σχεση διαφορας τους τοτε θα εχεις 2 εξισωσεις με 2 αγνωστους την pb και τη Ν (Ncos30 ,Nsin30 )...
Κοκός έγραψε:Έχει βρει κανένας τελικό αποτέλεσμα στην 3.3;...
Γιατί μου βγαίνουν τα αποτελέσματα συναρτήσει του Υ1 (ή του Υ2)
Και έχω πάρει όλες τις εξισώσεις
neaoktana έγραψε:lacenor έγραψε:Για την ασκ. 3.3, από την εκφώνηση καταλαβαίνω ότι είναι διαφορετικά τα Υ1 κ Υ2 και μάλιστα απ το σχήμα φαίνεται οτι Υ1=Υ2+h. Μήπως κοιτάω σε λάθος άσκηση??
όχι και εγώ το ίδιο βλέπω ότι τα y1,y2 διαφορετικά
Εγώ κοίταγα λάθος άσκηση![]()
Εννοούσα: Υ1=Υ2+h (η ελεύθερη επιφάνεια πριν και μετά τον αναβαθμό θεωρείται οριζόντια).
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες