από amfisvitias » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:48 am
Καταρχήν venus να πω πως και εγώ είχα ξενιστεί αρχικά από τις μακροσκελείς ερωτήσεις αλλά είναι όπως είπα, άμα έχεις ισχυρό κίνητρο πως να μην μπεις στον κόπο να διαβάσεις μερικές σειρές παραπάνω; Και δεν νομίζεις ότι από τις απαντήσεις που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής εγώ και η soundofsilence σε γενικές γραμμές καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο άλλος; Μήπως τελικά ισχύει ακόμα και για τα posts στο internet η παροιμία ότι τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου;
Πάντως τα οικονομικοπολιτικά ζητήματα πως υπάρχουνε πίσω από κάθε πόλεμο, μπορεί κανείς να σκεφτεί κάποιον πόλεμο που δεν είναι απόρροια της επιθυμίας ενός ή μικρής μερίδας ατόμων που κατευθύνουν τελικά τις μάζες στο κυνήγι τους για πλούτο και εξουσία;
Η ποίηση και η λογοτεχνία που μας μαθαίνουν από μικροί τις αρετές τους, μήπως τελικά δεν είναι το υπέρτατο αγαθό αλλά υποκατάστατο πραγματικού διαλόγου; Ο λόγος που το λέω αυτό είναι πως δεδομένου τα βιβλία έχουν γραφεί από άτομα σαν όλους μας και δεν είναι καθόλου διαδραστικά και δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω επεξηγήσεις από αυτές που ήδη έχουν, μήπως είναι προτιμότερος ο διάλογος με άτομα που μπορούν και να εξηγήσουν τα μέρη που σε προβληματίζουν τον καθένα και να προσαρμόσουν την γνώμη τους (το πόσο ικανοί είναι οι περισσότεροι άνθρωποι να αλλάξουν τη γνώμη τους είναι άλλη κουβέντα βέβαια);
Πως μπορώ να διαφωνήσω για τον Lennon όταν έβαλα το συγκεκριμμένο τραγούδι του στα αγαπημένα μου τραγούδια ακριβώς γι αυτούς τους στίχους; Και ο οραματιστής ουσιαστικά δεν οφείλει να είναι ουτοπικος; Θα άξιζε να λεγόταν η επιθυμία του όραμα αλλιώς; Και όλη η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν οφείλεται ουσιαστικά σε ουτοπιστές; Σε άτομα δηλαδή που κυνήγησαν κάτι που φαινόταν αδύνατο και ακόμα και αν δεν το κατάφεραν πλησίασαν ένα βήμα ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το όραμα οι επόμενοι;
Υ.Γ. Νομίζω πως τα μπαρμπούνια μπορούν να είναι μέχρι με τριπλό διαφορικό θεωρητικά, αλλά δεν πρέπει να απευθύνεις τέτοιες ερωτήσεις στο κατάλληλο ερευνητικό κέντρο για να σου πουν αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στην πράξη και να σου δώσουν την κατάλληλη κατανομή;
Perception dictates reality.