Απαντάτε με ερώτηση....plz

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Re: Απαντάτε με ερώτηση....plz

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:41 am

μήπως δεν φταίει ο κόσμος που μας μεγάλωσε έτσι αλλά ο κόσμος που διαρκώς μεγαλώνει(διαστελλόμενο σύμπαν)???τι είναι αλήθεια???μήπως αυτό που μας έχουν επιβάλλει ώς μόνο σωστό???μήπως ζούμε μια πλάνη απ' την οποία δεν θέλουμε να ξεφύγουμε??και τελικά,να γυρίσω στο φλέγον θέμα...έχει δεί κανείς μπαρμπούνι με διπλό διαφορικό??? :think:
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:45 am

μήπως είμαστε αδύνατοι να ξεφύγουμε απο κάθε καλα ορισμένη πλάνη, γιατί εκει παραμονευει το άγνωστο και ο φόβος;
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:48 am

Καταρχήν venus να πω πως και εγώ είχα ξενιστεί αρχικά από τις μακροσκελείς ερωτήσεις αλλά είναι όπως είπα, άμα έχεις ισχυρό κίνητρο πως να μην μπεις στον κόπο να διαβάσεις μερικές σειρές παραπάνω; Και δεν νομίζεις ότι από τις απαντήσεις που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής εγώ και η soundofsilence σε γενικές γραμμές καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο άλλος; Μήπως τελικά ισχύει ακόμα και για τα posts στο internet η παροιμία ότι τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου;

Πάντως τα οικονομικοπολιτικά ζητήματα πως υπάρχουνε πίσω από κάθε πόλεμο, μπορεί κανείς να σκεφτεί κάποιον πόλεμο που δεν είναι απόρροια της επιθυμίας ενός ή μικρής μερίδας ατόμων που κατευθύνουν τελικά τις μάζες στο κυνήγι τους για πλούτο και εξουσία;

Η ποίηση και η λογοτεχνία που μας μαθαίνουν από μικροί τις αρετές τους, μήπως τελικά δεν είναι το υπέρτατο αγαθό αλλά υποκατάστατο πραγματικού διαλόγου; Ο λόγος που το λέω αυτό είναι πως δεδομένου τα βιβλία έχουν γραφεί από άτομα σαν όλους μας και δεν είναι καθόλου διαδραστικά και δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω επεξηγήσεις από αυτές που ήδη έχουν, μήπως είναι προτιμότερος ο διάλογος με άτομα που μπορούν και να εξηγήσουν τα μέρη που σε προβληματίζουν τον καθένα και να προσαρμόσουν την γνώμη τους (το πόσο ικανοί είναι οι περισσότεροι άνθρωποι να αλλάξουν τη γνώμη τους είναι άλλη κουβέντα βέβαια);

Πως μπορώ να διαφωνήσω για τον Lennon όταν έβαλα το συγκεκριμμένο τραγούδι του στα αγαπημένα μου τραγούδια ακριβώς γι αυτούς τους στίχους; Και ο οραματιστής ουσιαστικά δεν οφείλει να είναι ουτοπικος; Θα άξιζε να λεγόταν η επιθυμία του όραμα αλλιώς; Και όλη η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν οφείλεται ουσιαστικά σε ουτοπιστές; Σε άτομα δηλαδή που κυνήγησαν κάτι που φαινόταν αδύνατο και ακόμα και αν δεν το κατάφεραν πλησίασαν ένα βήμα ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το όραμα οι επόμενοι;

Υ.Γ. Νομίζω πως τα μπαρμπούνια μπορούν να είναι μέχρι με τριπλό διαφορικό θεωρητικά, αλλά δεν πρέπει να απευθύνεις τέτοιες ερωτήσεις στο κατάλληλο ερευνητικό κέντρο για να σου πουν αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στην πράξη και να σου δώσουν την κατάλληλη κατανομή;
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:54 am

Χμμμ, με έβαλες σε σκέψη με αυτό με την πλάνη, θα έλεγα πως ο κύριος κίνδυνος είναι πως την καλά ορισμένη πλάνη δεν την αντιλαμβανόμαστε ως πλάνη αλλά αντιθέτως είμαστε πεπεισμένοι (ίσως και φανατισμένοι) ότι τα πράγματα είναι όπως μας τα λένε, αλλά αναρωτιέμαι μήπως έχεις τίποτα πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου και γι αυτό προβάλλεις το άγνωστο και το φόβο ως τα κύρια προβλήματα;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό morisson » Πέμ, 02 Απρ 2009 3:09 am

amfisvitias έγραψε:Υ.Γ. Νομίζω πως τα μπαρμπούνια μπορούν να είναι μέχρι με τριπλό διαφορικό θεωρητικά, αλλά δεν πρέπει να απευθύνεις τέτοιες ερωτήσεις στο κατάλληλο ερευνητικό κέντρο για να σου πουν αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στην πράξη και να σου δώσουν την κατάλληλη κατανομή;

μήπως θα μου δώσουν τα πρότυπα του κατασκευαστή μονο???μήπως υπάρχει έξω ολόκληρη βιομηχανία που κωλοφτιάχνει μπαρμπούνια???
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό venus » Πέμ, 02 Απρ 2009 3:29 am

παρακολουθούμε το τόπικ μελωδία?????αν δεν απαντήσουμε στο συνάθρωπο δεν θα ησυχάσουμε ε???

ΑΥΠΝΙΕΣ? :o
venus

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Πέμ, 02 Απρ 2009 3:51 am

δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, αλλά υπάρχει τιποτα πιο τρομακτικό από το να χάσεις την βάση σου, κάτι που θεωρείς δεδομένο;μήπως έτσι σκέφτονταν όσοι οδήγησαν στη φωτία τον Γαλιλαιο γιατι απέδειξε οτι η γη ειναι σφαίρα; δεν έχασαν το εδαφος κάτο από τα πόδια τους;
θα μου πείς ήταν μονο μια καλοστημενη πλανη αυτό;δεν ήταν και άγνοια; αλλά έχει διαφορά;
πόσο ευκολο ειναι να το δεχτείς το έδαφος να ρέει κάτω από τα πόδια σου χωρίς να μπορεις να το προβλέψεις; Μήπως μοιάζει κυριολεκτικο το παραδειγμα του σεισμού του Κομπε που η ρευστοποίηση οδήγησε σε πολλές αστοχίες και μάλιστα αποδείκτηκε τόσο καταστροφικός, γιατί ο κανονισμος για εκείνη την περιοχή δεν προέβλεπε τόσο μεγάλο σεισμό και άρα δεν υπήρχε καταλληλος σχεδιασμος; Μηπως κύρια αιτία της λάθος πρόβλεψης ήταν η καλο στημένη πλάνη οτι το γεγονός οτι εκεινη η περιοχή δεν είχε εμφανίσει μεγάλους σεισμούς στα ιστορικά καταγεγραμμενα χρόνια δεν θα εμφάνιζε;

μήπως τα μάτια μου κλεινουν εδώ και ώρες; αλλά μήπως δεν έχεις καταλάβει την αδυναμια μου για το τοπικ που δημιούργησες;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Πέμ, 02 Απρ 2009 10:02 am

Πρέπει να παραδεχτώ πως έχει κάποια λογική το παράδειγμά σου και μάλλον τείνουμε να απορρίπτουμε τις νέες ιδέες, αλλά ακόμα και οι ιδέες δεν "παλαιώνουνε" κάποτε, δίνοντας χρόνο στα άτομα να τις σκεφτούν να εξετάσουν σιγά σιγά κατά πόσο μπορεί να ισχύουν και στο τέλος να τις αποδεχτούν; Μπορεί ο Γαλιλαίος να κάηκε στην πυρά επειδή είπε κάτι τόσο ανατρεπτικό, αλλά δεν προετοίμασε το έδαφος ώστε να μπορέσει μετά και ο υπόλοιπος κόσμος να αντιληφθεί την αλήθεια; Δεν ηταν αυτή η βίαιη αντίδραση απλά το κύκνειο άσμα αυτής της πλάνης, μίας πλάνης που ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματική όταν όλος ο κόσμος ήταν πεπεισμένος (και φανατισμένος όπως αποδείχτηκε) για την αλήθεια της και αγνοούσε πως υπήρχε καν άλλη εναλλακτική;

Μπορεί να με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί ουσιαστικά να χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου και να ανατραπούν πράγματα στα οποία πιστεύω όπως άλλωστε όλοι μας, είμαι ο μόνος όμως που τρομάζει από τη σκέψη ότι μπορεί το μυαλό μου να είναι τόσο κλειστό που να μην μπορεί καν να διανοηθεί πως μερικές λανθασμένες μου πεποιθήσεις μπορεί να μην είναι σωστές και αναρωτιέται σε πόσες άραγε πλάνες έχει πέσει θύμα;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:53 pm

μήπως δεν πρέπει να νιωθεις μοναξια για αυτό; μήπως όλοι συνεχως αναρωτιόμαστε αν πεφτουμε θύματα πλάνης; δεν είναι η αισθηση αυτή που μας κάνει καχύποπτους;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Πέμ, 02 Απρ 2009 2:58 pm

Στην πραγματική καχυποψία όμως δεν είμαστε καχύποπτοι επειδή υποψιαζόμαστε ότι ίσως δεν είναι έτσι όπως μας τα λένε αλλά έχουμε μια άλλη θεωρία που δεν μας πείθουν τα λόγια του άλλου να εγκαταλείψουμε; Είναι σωστό συνεπώς να το εξισώσεις με αυτό που αναφέρω μιας και στην παραπάνω περίπτωση ότι σου πουν τελικά θα το δεχτείς επειδή δεν μπορείς να σκεφτείς καμία άλλη εναλλακτική ως ακόμα και ελάχιστα πιθανή;
amfisvitias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες