Εγώ προσωπικά αύριο θα είμαι παρών σε οποιαδήποτε προσπάθεια (μαζικής όμως) αποχής γίνει στη σχολή.
Προσωπικά δεν έχω κανένα κίνητρο να κάνω κάτι τέτοιο - μπαίνω 7ο έτος, είμαι από επαρχία και είναι ένα από τα δύο τελευταία μου εαρινά, και είναι αρκετά διαβασμένο - αλλά αυτό που γίνεται αντιβαίνει σε όλους τους κανόνες της λογικής. Τη στιγμή που όλοι ξέρουμε πόσο έχουμε μαμηθεί οικονομικά, έχουν σφίξει οι κώλοι και πρέπει να βγει η σχολή, η σχολή μας στερεί κάθε ευκαιρία ανθρώπινης εξεταστικής, παρεμβάλλοντας τα μαθήματα όχι μόνο με μεγάλη πυκνότητα αλλά και σε μέρες στις οποίες
κάποιος χωρίς αμάξι δεν μπορεί να ανέβει στο ΕΜΠ. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με φοιτητές. Οκ , η σχολή μας είναι δεξιά και πλούσια και σκάνε 1-2 πασπιτοδαπίτες με την Porsche τους, αλλά ένα μεγάλο τμήμα της σχολής χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα μέσα, και ζει με 500 ευρώ το μήνα. Όχι ταξί, ούτε φαϊ δε χωράει στο budget πια.
Από τη στοιχειώδη, για μία φορά, αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους μας, θα πρέπει ΟΣΟΙ έχουμε τη δυνατότητα και πάμε να γράψουμε , να συζητήσουμε μαζικά, συλλογικά, και σοβαρά, χωρίς πολιτικές φανφάρες και κομματικές μαλακίες, το ενδεχόμενο μαζικής συνειδητής αποχής.
Τώρα, αν η αποχή δεν είναι 90-10 αλλά 50-50, ε τότε τι να πω. Ένα μεγάλο μόνο ντροπή μας, αλλά θα γράψω, γιατί πολύ απλά δε με παίρνει προσωπικά άλλο. Μόνο μαζικά μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αν οι μισοί θέλουν να είναι λακέδες δεν μπορώ να κάνω κάτι. Είναι αριθμητικό το θέμα.

Και κάτι άλλο for the record:
Εκτός των άλλων αυτό που γίνεται είναι αντιδεοντολογικό ως προς τους καθηγητές. Σχολή η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της μη δίνοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα πρόσβασης στους φοιτητές της (από ράμπες για ΑμΕΑ μέχρι...αυτονόητες αναβολές σε ημέρες καθολικής απεργίας των μέσων), τους στερεί το θεμελιώδες δικαίωμα στη γνώση.