Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-11 / Προσχέδιο Προγράμματος

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-11 / Προσχέδιο Προγράμματος

Δημοσίευσηαπό bell » Δευτ, 27 Ιουν 2011 1:39 pm

Τα Ειδικα Γεωτεχνικα Εργα θα μπορουσαν να πανε από 15/09 είτε στις 23/09 ή στις 06/09,που είναι μέρες κενές σύμφωνα με το προγραμμα για το τελευταιο έτος (9ο εξάμηνο) και θα διευκολύνουν όσους δίνουν και Μπετο 2
bell

Έτος εισαγωγής: 2003

Re: Σύνθεση Προγράμματος Επαναληπτικής Εξεταστικής 2010-11 / Προσχέδιο Προγράμματος

Δημοσίευσηαπό pinkrose » Δευτ, 27 Ιουν 2011 7:58 pm

Παιδιά το πρόγραμμα του 2ου έτους γιατί ειναι έτσι???Διαφορικές με Γεωδαισία έπρεπε να είναι ανάποδα!Έχουμε μια μέρα για ένα εύκολο μάθημα(ειδικα αν έχει παρακολουθήσει κανείς και γεωδαιτικές!)και καμία μερα για διαφορικές!Ακόμα για πειραματική αντοχή μια μέρα και η αρχιτεκτονική ειναι μετά από Σαβ/κο..Και τέλος στατικη 1 με αριθμητική ανάλυση που δεν πιστεύω ότι συγκρίνονται σε δυσκολία!!Κοιτάξτε το λίγο μήπως γίνει καμία βελτίωση!
pinkrose

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό mertaghon » Τρί, 28 Ιουν 2011 12:06 pm

εγω βλεπω πως τα 2 μπετα και οι 2 στατικες..2 κ 3 δηλαδη,
ειναι σε σωστες αποστασεις,οποτε το προγραμμα ειναι γενικα ,αντικειμενικα σωστο.

κι εγω κ ολοι θελουμε αλλαγες που να μας βολευουν,αλλα τα 2 μπετα κ οι 2 στατικες δεν πρεπει να πειραχτουν. :!:

στατικη 1 διπλα απο μπετο 2 δεν το αναφερω καν,οποιος εχει σ1...δεν κοιτα μπετο2 :(

αυτα αν και θα μου αρεσε να μετακινουνταν τα μπετα ΔΕΝ θα προτεινω κατι που μονο εμενα βοηθα...
να το κοιτατε κ αυτο παιδια,να αυτοελεγχομαστε ;)
mertaghon

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Denis » Τρί, 28 Ιουν 2011 1:40 pm

Mertaghon υποθέτω οτι σε εμένα αναφέρεσαι δεδομένου οτι εγώ πρότεινα να μετακινηθεί το Μπετό 2 κατα 1 μέρα ή και 2 αν συμφέρει περισσότερο κάποιους.Το έκανα αυτό γιατί πιστεύω οτι δεν μπορούν οι δομοστατικοί και γεωτεχνικοί του 4ου έτους να δίνουν 2συνεχόμενες μέρες τις 2 πιο δύσκολες επιλογές δηλ. Ανάλυση Φορ.με Πεπερασμένα και Ειδικά Θέματα Θεμελιώσεων και την 3μέρα Μπετό 2 (έχοντας δηλ.μόνο μισή μέρα για προετοιμασία Μπετό 2).Επιπλέον μετακινώντας το Μπετό 2 κατα 1 ημέρα θεώρησα οτι δεν επηρεάζει πολύ αυτούς που δίνουν Στατική 2 αφού απο εκεί που είχαν 8,5 μέρες στην διάθεσή τους τώρα θα γίνονταν 7,5. Άρα απο ότι βλέπεις έλαβα υπόψη και τα 2 κριτήρια που έθεσε ο merde_conserve δηλ. προτεραιότητα στα μαθήματα ίδιου έτους και ταυτόχρονα στα "βαρβάτα" μαθήματα μεταξύ των ετών.Απο ότι βλέπεις σου επιχειρηματολόγησα πλήρως την πρότασή μου η οποία πιστεύω ότι συμφέρει σίγουρα το 40% του 4ου έτος (τόσο εκτιμώ οτι είναι οι δομοστατικοί και γεωτεχνικοί που πήραν τα 2 αυτά μαθήματα) και δεν επηρεάζει(κατα την γνώμη μου) αρνητικά όλους τους υπόλοιπους.Εσύ απο την άλλη λές ότι θεωρείς σωστές τις αποστάσεις μεταξύ Μπετού 2 και Στατικής 2 ώς έχουν.Ωραία να το δεχτώ αυτό.Με ποιό κριτήριο όμως το λές αυτό;; Τι καθιστά δηλαδή σωστές τις 8,5 μέρες διαφορά μεραξύ των 2 μαθημάτων και όχι τις 7,5 μέρες;; Επιπλέον εγώ δεν είπα οτι η πρότασή μου είναι σίγουρα σωστή.Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει λογική (από οτι βλέπεις απο τα επιχειρήματά μου) και δεν συμφέρει μόνο εμένα!! Μου κάνει εντύπωση μόνο που δεν έχουν διαμαρτυρηθεί περισσότεροι συμφοιτητές μου μέχρι στιγμής για τα Ειδικά Θέματα Θεμελιώσεων δίπλα στο Μπετό 2 αλλά φαντάζομαι οτι όλοι προετοιμάζονται για την εξέταση που είναι την Παρασκευή. Και για να μην νομίζεις οτι είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω ας πούμε ότι έχεις δίκαιο για το Μπετό 2 και να μεινει σταθερό εκεί που είναι. Τότε ομως θεωρώ ότι θα πρέπει να μετακινηθούν τα Ειδικά Θέματα Θεμελιώσεων ώστε να υπάρξει διαθέσιμη 1μέρα για να φρεσκάρουν τις γνώσεις στο Μπετό 2 οι φοιτητές του 4ου που δίνουν "Αναλυση Κατ.με Πεπερασμένα".Μια πρόταση θα ήταν να αλλάξουν θέση τα "Ειδικά Θέμ.Θεμελιώσεων " με κάτι λιγότερο απαιτητικό όπως π.χ.το "Περιβάλλον και Ανάπτυξη" στις 15/9 δηλαδή να μετακινηθούν κατά 2μέρες οπότε να πέσουν ακριβώς μετά το Μπετό 2 ή με οποιαδήποτε άλλο μάθημα επιλογής που συμφέρει τους περισσότερους. Το μόνο βέβαιο είναι οτι αυτά τα 3 μαθήματα (Ανάλυση με Πεπερ+Ειδικά Θέματ Θεμελ.+Μπετό 2) δεν μπορούν να είναι σε 3 συνεχόμενες μέρες και οτι η αλλαγή του μαθήματος "Ειδικά Θέματα Θεμελ." με το "Περιβ.και Ανάπτυξη" είναι μια λύση η οποία δεν βλέπω να επηρεάζει αρνητικά!Αν βρείς και σε αυτήν την πρόταση κάτι αρνητικό τότε περιμένω να προτείνεις κάτι άλλο ώστε να σπάσουν αυτά τα 3 συνεχόμενα μαθήματα!;)
Denis

Δημοσίευσηαπό Denis » Τρί, 28 Ιουν 2011 2:33 pm

Όσον αφορά τον αυτοέλεγχο έχεις απόλυτο δίκιο.Ελέγχοντας λοιπόν τις προτάσεις που έθεσα στην 1η δημοσίευση που έκανα(σελ.3) οφείλω να ξεκαθαρίσω οτι ήταν απλώς κάποιες εύλογες κατ'εμέ λύσεις στα προβλήματα που ανέφερε πρώτη η vaggelio.Η αποψή μου είναι οτι όντως πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτά για να διεκολυνθούν οι φοιτητές του 4ου έτους χωρίς βέβαια να επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι.Γι' αυτό πρότεινα και 2λύση για το πρόβλημα σχετικά με Αναλ. Φορ.με Πεπερασμένα+Ειδικά Θέματα Θεμελ.+Μπετό 2. Αν έχετε άλλες προτάσεις ανυπομονώ να τις ακούσω.Στο ίδιο κλίμα (ελέγχου και όσο τον δυνατόν μεγαλύτερης αντικειμενικότητας) οφείλω να προσθέσω και μια 2η πρόταση πανώ στην ήδη υπάρχουσα σχετικά με το πρόβλημα Σιδηρών 1,Στοιχείων Δικαίου και Θαλλάσιας Υδραυλικής&Λιμενικά Έργα.Στην 1η δημοσίευση είχα προτείνει να αλλάξει θέση το Δίκαιο με κάποιο μάθημα επιλογής της 4-5ης εβδομάδας (Ειδικά Θέματα Οικοδομικής,Κτιριολογία κ.λ.π) προκειμένου να μην έχουμε αυτά τα 3 συνεχόμενα μαθήματα κορμού.Είδα οτι δεν σχολίασε κανείς πάνω σε αυτήν την πρόταση. Παρ'όλα αυτά μια 2η λύση θα ήταν να αλλάξουν θέση οι Σιδηρές 1 με κάποιο επιλογής της 4ης εβδομάδας αντί του Δικαίου.Μια επιλογή θα ήταν να πάνε οι Σιδηρές 1 την Δευτέρα 19/9 (δηλ.να αλλάξουν θέση με τις Ξύλινες Κατασκευές) οπότε να πέσουν την ίδια εβδομάδα με τις Σιδηρές 2.Αυτή η λύση ίσως να είναι και καλύτερη απο την 1η που είχα προτείνει δεδομένου οτι όποιος δώσει Σιδηρές 1 θα τα έχει φρέσκα και για τις Σιδηρές 2. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν λάβουμε υπόψη ότι το 30% ίσως και παραπάνω των Σιδηρών 2 (δηλ. τρόπος σκέψης για την εύρεση της εντατικής κατάστασης των φορέων,ελαστικός/πλαστικός έλεγχος διατομών,αντοχές διατομής+μέλους,λυγισμός,αποκαταστάσεις,έλεγχοι κοχλιών&ελασμάτων κ.λ.π.)είναι κοινά με Σιδηρές 1. Αυτά πρός το παρόν.Ελπίζω να υπάρξουν και άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις για την εύρεση της καλύτερης λύσης!Το μόνο βέβαιο είναι πάλι ότι κάποιο απο τα δύο μαθήματα κορμού (Δίκαιο και Σιδηρές 1) πρέπει να μετακινηθεί για το συμφέρον όλου του 4ου έτους! ;)
Denis

Δημοσίευσηαπό Dust » Τρί, 28 Ιουν 2011 4:09 pm

Πρώτα ένα μπράβο στον 3 που άρχισε αυτό το διάλογο, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δυνατότητα από νωρίς να κάνουμε αλλαγές στο πρόγραμμά μας ! Μπράβο λοιπόν Mr 3! :) :) :thumbup: :thumbup:

Μία ερώτηση: Μέρες στις οποίες δεν υπάρχουν μαθήματα μπορούν να μπουν? Δλδ αν δευτέρα για το 3ο/4ο εξάμηνο δεν υπάρχει κάτι αλλά υπάρχει την τρίτη, μπορεί το μάθημα της τρίτης να πάει δευτέρα? Αν ναι θα επανέλθω!

Περι 2ου έτους για το οποίο μπορώ να μιλήσω πιο άνετα:
Στη βάση ότι Γεωδαισία, Γεωδαιτικές Εφαρμογές, Στοιχεία Αρχιτεκτονικής θεωρούνται εύκολα μαθήματα συγκριτικά με άλλα του έτους προτείνω τις εξής αλλαγές που επηρεάζουν αποκλειστικά και μόνο το 2ο έτος χωρίς να αγγίζουν Στατική Ι, Μερικές Διαφορικές που αρκετοί τις έχουν άχτι.

Προτείνω ως σημαντικότατη και πρώτη αλλαγή ανεξάρτητα απ' τις προτάσεις που κάνω παρακάτω:
Εναλλαγή Γεωδαισίας (Πέμπτη 1/9) <-----> Διαφορικές Εξισώσεις (Τρίτη 30/8) (έτσι οι Διαφορικές παίρνουν απόσταση απ' τη Φυσική καθώς κανένα απ' τα 2 δεν είναι εύκολο μάθημα)

Στα υπόλοιπα γράφω ημέρες και μαθήματα μετά τις αλλαγές:
Ανάμεσα στις τρεις προτάσεις προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερη είναι η 1η.

Πρόταση 1:
Τετάρτη 7/9 ----> Τεχνική Μηχανική ΙΙΙ
Τρίτη 13/9 ------> Γεωδαιτικές Εφαρμογές
Τρίτη 20/9 ------> Στοιχεία Αρχιτεκτονικής
Παρασκευή 23/9 ---> Αντοχή Υλικών

Πρόταση 2
Τετάρτη 7/9 ----> Στοιχεία Αρχιτεκτονικής
Τρίτη 13/9 ------> Τεχνική Μηχανική ΙΙΙ
Τρίτη 20/9 ------> Γεωδαιτικές Εφαρμογές

Πρόταση 3:
Τρίτη 13/9 ------> Τεχνική Μηχανική ΙΙΙ
Τρίτη 20/9 ------> Στοιχεία Αρχιτεκτονικής
What if I fall?
But imagine, what if you fly?
Άβαταρ μέλους
Dust

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 28 Ιουν 2011 4:13 pm

Μέρες στις οποίες δεν υπάρχουν μαθήματα μπορούν να μπουν? Δλδ αν δευτέρα για το 3ο/4ο εξάμηνο δεν υπάρχει κάτι αλλά υπάρχει την τρίτη, μπορεί το μάθημα της τρίτης να πάει δευτέρα? Αν ναι θα επανέλθω!

Για τα κενά πρέπει να προσέξεις πόσα μαθήματα υπάρχουν την ίδια μέρα. Οι ώρες είναι 8.30, 12.00, 15.00, 18.00 άρα 4 μαθήματα.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό mertaghon » Τρί, 28 Ιουν 2011 4:15 pm

οχι dennis για ολους μας μιλησα.
ναι 1 μερα δεν φερνει την καταστροφη,αλλα
σε παρακαλω γραφε
π.χ.προταση μπετο 2 στις ταδε ημερομηνια και το αλλο στις ταδε..συμφωνειτε?
και οχι κειμενο μεγαλο γιατι δεν μπαινουμε οι περισσοτεροι στον κοπο να σε διαβασουμε..

ή εστω κανε υπογραμμιση τις προτασεις σου μεσα στο κειμενο.. :)
mertaghon

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό silot » Τρί, 28 Ιουν 2011 4:40 pm

επειδη με τις απεργιες των μμε την περιοδο της χειμερινης εξεταστικης τα θεμελια με τη διαχειρηση επεσαν πολυ κοντα θεωρω πιθανο οτι πολλοι εκαψαν ενα απο τα δυο,αλλα και τα δυο να εδωσαν ειχαν λιγες μερες να διαβασουν 2,5 και 1,5 αντιστοιχα αν θυμαμαι καλα.θα ηθελα να ρωτησω πως θα σας φαινοταν αν εμπαινε το μπετο 1 τη δευετρα 29/8 ετσι ωστε να εχει οσο χρονο θελει ο καθενας να το διαβασει μεσα στο καλοκαιρι χωρις να εχει αλλο μαθημα πιο πριν να τον αγχωνει και να γινει τραμπα με τα θεμελια γα παραδειγμα και να πανε την πεμπτη 1/9
silot

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό pinkrose » Τρί, 28 Ιουν 2011 5:22 pm

Συμφωνώ με τη 2η πρόταση του Dust αλλά με μία επιπλέον αλλαγή!
Αριθμητική Ανάλυση 15/9 και Στατική 1 19/9...Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με μεγαλύτερα εξάμηνα και αν βολεύει(ας κρίνουν οι μεγαλύτεροι)!Αλλά εκεί που έχει χωθεί η στατική 1 δεν λέει και πολύ! :idea:
pinkrose

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες