Η άποψη μου είναι πως τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα και το γέγονος ότι μια λάθος απάντηση στη θεωρία σου στοιχίζει 0,6 το βρίσκω υπερβολικό. Όσον αφορά το χρόνο, κάποιος που είχε μαζί του κομπιουτεράκι με μεγάλη μνήμη και δεν εκάνε κάποιο λάθος προλάβαινε να λύσει και τις 2 ασκήσεις, ειδάλλως είχε πρόβλημα και μετα βίας να προλάβαινε το 2ο θέμα.
gg88 έγραψε:Στην ερώτηση 4 της θεωρίας γιατί η απάντηση είναι το β?(αυτό βγαίνει από τον τύπο για τις απώλειες δεν είναι?) Αν πάρουμε τον τύπο που δίνει το f
1/f^0.5=-2*log(0,27*Ks/D+2,51/(Re*f^0,5)), αφού είναι f, Ks και D ίδια προκύπτει ότι θα είναι και ο αριθμός Reynolds ίδιος,άρα και οι παροχές είναι ίδιες (αφού Re=4*Q/(π*D*ν)) .Κάπου βέβαια κάνω λάθος, απλά δεν μπορώ να καταλάβω που!
Αν και απάντησα το β (με τη λογική που εξήγησε και ο κ. Κατσαρέλης), διαπίστωσα το εξής:
Αφού έχουμε ίδια Κs/D και f, προκύπτει ίδιο Re (είτε από τη σχέση colebrook-white, είτε από το Moody), συνεπώς θα έχουμε και την ίδια παροχή σε όλους τους σωλήνες. Από την άλλη, από τη σχέση Darcy-Weissbach έχουμε ως σωστή απάντηση το β. Δεδομένου λοιπόν ότι το f εξαρτάται από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του σωλήνα αλλά
και από τη ροή, μήπως με τις δεδομένες συνθήκες είναι αδύνατο να έχουμε το ίδιο f; (Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η άσκηση είναι λάθος. Αν βρίσκει κάποιος λάθος στο συλλογισμό μου ας μου το εξηγήσει please!)