Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,Παλαιών Πατρών Γερμανού, Απομνημονεύματα, εκδόσεις Δρομεύς.
Πάμε άλλη μια.Τα έθνη είναι γέννημα θρέμμα της Γαλλικής Επανάστασης.Όταν λέμε έθνος, εννοούμε πρώτα απ΄όλα εθνική συνείδηση.Αυτό είναι ιδεολόγημα της τότε αστικής τάξης(δεν είμαι κνιτης).Πριν από αυτήν δεν υπήρχε εθνική συνείδηση, και άρα ούτε έθνη, με την έννοια που τα λέμε σήμερα.Ξεκόλλα από τις αγκυλώσεις που σου μάθανε στο σχολίο και στην πατρίδα του Μέγα Αλέξανδρου.Το ότι οι Α.Έλληνες γνώριζαν τις κοινές καταβολές τους δεν τους έκανε σε καμία περίπτωση ένα έθνος.Γιαυτό και αλληλοσφάζονταν.Αν σκεφτόμαστε με όρους του σήμερα, οι Σπαρτιάτες είναι προδότες της Ελλάδος, γιατί συνθηκολόγησαν με την Περσία (Συνθήκη του Βασιλέως ,ψάξε το μόνος σου σα καλό παιδί).Οι (βάρβαροι για τους Αθηναίους) Μακεδόνες επίσης μιας και μετά τον Πελοποννησιακό υπέταξαν την Ελλάδα.Για τους Αθηναίους πχ ιερά ήταν τα πάτρια εδάφη της Αθήνας, όχι της Θεσσαλίας ή της Πελοποννήσου.Πως να το κάνουμε, τα έθνη ως φαντασιακές οντότητες μετράνε ζωή μετά το 1789.
Ηθικη καταγωγη, εννοω οτι ο Ελληνας νοωθει οτι ειναι απογονος του αρχαιου, του μεσαιωνικου και του πιο συγρονου Ελληνα.
Συνειδησιακη καταγωγη, εννοω ο Ελληνας ξερει οτι ειναι απογονος του αρχαιου, του μεσαιωνικου και του πιο συγρονου Ελληνα.
Αυτό ακριβώς απαιτεί η εθνική συνείδηση.Μια αναγκαία ετερονομία ,ένα κοινό σημείο αναφοράς για να αποκτήσει ταυτότητα,στόχο και ιδέα.Πριν το 1789, το να γνώριζαν οτι είχαν κοινές ρίζες κάποιοι με κάποιους ,χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.Και εσύ λοιπόν νωρίτερα είπες πως οι μακεδόνες πάνε να "κλέψουνε" τον μεγα αλέξανδρο και τον Φίλιππα (λες και η ιστορία είναι ένα τσουβάλι πατάτες και σου ανήκει) χωρίς να αντιλαμβάνεσαι πως έχεις κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Τέλος δεν παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό "εθνικιστής" γιατί είσαι με βάση το παραπάνω που quote-αρα.Το ξέρω ότι δεν είναι στο Political correct λεξιλόγιο,αλλά τι να κάνουμε.Πες με ανθέλληνα να πατσίσουμε.
Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης με την πολιτική ανεξαρτησία του έθνους.(απο wikipedia)
Αν έχεις ικανότητες,δεν έχεις ανάγκη από προγόνους.Βολτέρος.
Υ.Γ-Αν αντέχεις click.Αν και νομίζω πως εδώ έχουμε να κάνουμε με επιθυμία και όχι για αναζήτηση της αλήθειας..