Από όσο γνωρίζω θεσμικό πλαίσιο για το γιατί κάτι νομιμοποιείται μέσω συνέλευσης και όχι μέσω κανονικής ψηφοφορίας δεν υπάρχει. Όταν ένας θεσμός (βλ.ΓΣ) δεν μπορεί να απεικονίσει τη θέληση της πλειοψηφίας το πρόβλημα προφανώς δεν έγκειται στην πλειοψηφία αλλά στο θεσμό. Ο θεσμός είναι αυτός που θα πρέπει να μεταβληθεί για να μπορεί να απεικονίσει σωστά το σύνολο.
a posse ad esse έγραψε:Από όσο γνωρίζω θεσμικό πλαίσιο για το γιατί κάτι νομιμοποιείται μέσω συνέλευσης και όχι μέσω κανονικής ψηφοφορίας δεν υπάρχει. Όταν ένας θεσμός (βλ.ΓΣ) δεν μπορεί να απεικονίσει τη θέληση της πλειοψηφίας το πρόβλημα προφανώς δεν έγκειται στην πλειοψηφία αλλά στο θεσμό. Ο θεσμός είναι αυτός που θα πρέπει να μεταβληθεί για να μπορεί να απεικονίσει σωστά το σύνολο.
a posse ad esse έγραψε: Όσον αφορά το ίδιο το μέτρο, θεωρώ πως είναι ακραίο ως προς τον αντίκτυπο που έχει σε όλη την κοινότητα της σχολής. Αν πρέπει να προταθεί κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να περάσει τουλάχιστον με πλειοψηφία (προφανώς 150 άτομα από τα 1500 ΔΕΝ είναι πλειοψηφία). Θα δεχόταν κανείς να γίνει κανονική ψηφοφορία με πάσο για κάτι τόσο σημαντικό? Δεν είναι κάτι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Χώρος μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί, και ο έλεγχος και η καταμέτρηση μπορούν να γίνουν από επώνυμους εθελοντές έστω για όση ώρα μπορεί ο καθένας (αν και κάτι μου λέει πως οι παραταξιακοί θα προθυμοποιηθούν - ευκαρία να κάνουν και κάτι άλλο από το κάθονται όλη μέρα σαν τα κοράκια στο γραφείο τελετών). Αυτονόητο είναι πως θα έχει προηγηθεί συζήτηση σε ΓΣ. Η ψηφοφορία ας γίνει την επόμενη μέρα της ΓΣ. Τουλάχιστον θα δινόταν περισσότερο κύρος (είμαι ήδη σίγουρος πως κανείς παραταξιακός δεν θα το δεχτεί, μη χαλάσουμε τώρα τη συνταγή, έχουμε βρει τον τρόπο να κάνουμε κουμάντο).
Giorgitseli έγραψε:Εγώ πιστεύω πως αν γινόταν αυτό εκεί είναι που θα χαίρονταν πολύ μα πολύ οι παραταξιακοί, γιατί θα θύμιζε πολύ περισσότερο εκλογοπανηγυράκι και εκεί να δεις μπάχαλο. Εκλογοπανηγυράκι όλο το χρόνο.. Δε νομίζω ότι θέλουμε κάτι τέτοιο.
Giorgitseli έγραψε:Θα ερχόταν και η κουτσή μαρία- φάντασμα σχολής- κομματόσκυλο να ψηφίσει την παραταξούλα της χωρίς να έχει καν ιδέα για το τι παίχτηκε στη συνέλευση.
Giorgitseli έγραψε:Επίσης, ότι και αν κάνουν οι συνάδελφοι σου, έστω και αν ξύνονται όλη μέρα βρε παιδί μου, καλό είναι τα πικρόχολα σχολιάκια να μην τα πετάμε στο τόσο χαλαρό. Ούτε και γω συμφωνώ με τέτοιες λογικές , αλλά δε μου πέφτει και λόγος στο να κρίνω με αυτόν τον τρόπο συναδέλφους μου ως προς αυτές τους τις επιλογές.
Giorgitseli έγραψε: Ούτε και γω συμφωνώ με τέτοιες λογικές , αλλά δε μου πέφτει και λόγος στο να κρίνω με αυτόν τον τρόπο συναδέλφους μου ως προς αυτές τους τις επιλογές.
a posse ad esse έγραψε:Πάντως τα δικά μου πικρόχολα σχολιάκια αν πρόσεξες απευθύνονται σε όσους ψηφίζουν τις καταλήψεις χωρίς να έχουν συναίσθηση του τι είναι αυτό που στηρίζουν, που το κάνουν επειδή τέτοια γραμμή πήραν ή επειδή βαριόνται και θέλουν να πάνε εκδρομή το 4ήμερο, και σε καμία περίπτωση δεν είπα πως είναι θεμιτό να αποβληθούν από τη διαδικασία. Τώρα πως εσύ προσβλήθηκες....
'Πολλοί είναι αυτοί που λένε συνέχεια:"Συνέλευση δεν πάμε, πάμε μόνο μάθημα , όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι, κακοί φοιτητές, δεν έχουν άλλούς στόχους στη ζωή τους, εμείς οι φοιτηταράδες απαξιούμε , κάποιοι κλείνουν τiς σχολές για να βλέπουν ταινιές "κλπ κλπ
Πάντα υπάρχουν και άτομα βέβαια που απλώς θέλουν ανοιχτή σχολή, χωρίς να είναι δαπιτες τα παιδιά. Ακόμα και γω έχω ψηφίσει έτσι όταν ήμουν πιο μικρή, γιατί με είχαν τρομοκρατήσει κάποιοι (καθηγητές, δαπιτες,πασπιτες κλπ)
homer έγραψε:.
Mα τωρα, ομως, επιασες το ενα ακρο ρε συ. Αυτο το ακρο, συγκρινε το με το αλλο που λεει :''μαθημα δεν παμε, παμε μονο τραπεζακια,εμενα δεν με νοιαζει αν θα τελειωσω στα 5 ή στα 7 χρονια, γιατι στο τελος στην αγορα εργασιας θα βγω χωρις να με ενδιαφερει να κανω κατι παραπανω (μεταπττυχιακο κλπ..), θα το δωσω 5 φορες το μαθημα και στο τελος θα κλαφτω να περασω κλπ..''
...
... αυτα τα ατομα που λες παραμενουν δακτυλοδεικτουμενα ως δαπιτες γιατι εχετε μαθει να συνδεετε τα παντα με τα πολιτικα. Πολιτικοι μηχανικοι θα γινουμε, οχι πολιτικοι..Επιπλεον, δεν χρειαζεται να σε τρομοκρατησει καποιος για να μην θες καταληψη. Με αυτην την λογικη, μηπως τελικα χρειαζεται να σε ''καθοδηγησει καποιος'' ωστε να την θες? Οχι βεβαια...
Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης