Φιλτάτη ΓΛΑΥΚΗ, περιμένω από εσάς απαντήσεις και συ θέτεις ερωτήματα

1 Για την ιστορία:
1.1 Κατά πρώτον έγραψα "Σημειώσεις" για την Εφ. Υδρ. προ 20ετίας περίπου (ολιγοσέλιδο - χειρόγραφο - συλλεκτικό τεύχος. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου δε, υπήρχε και <κάτι σαν έκπληξη>
*)
1.2 Κύριος σκοπός ήταν να μη κρατάνε οι Σπουδαστές/ριες σημειώσεις στο μάθημα. Επρόκειτο δηλαδή για ένα είδος "διευρυμένου τυπολόγιου".
1.3 Αργότερον το επανέλαβα και για τη Μ.τ.Ρ. με τον ίδιο σκοπό: Ουδέποτε μέχρι σήμερα είναι <κάτι> το οποίο υποκαθιστά τα διανεμόμενα συγγράμματα ή αντικαθιστά την παρακολούθηση.
2 Σύγχρονοι καιροί:
2.1 Και στα δύο μαθήματα οι Σημειώσεις έχουν εμπλουτισθεί και είναι αγνώριστες σε σχέση με τις πρώτες (ακόμη και ύστερες ηλεκτρονικές versions). Που να δείτε και τη νέα έκδοση NV για την Εφ. Υδρ. (καθώς και την πρώτη για τα Ποταμάκια του 7ου).
2.2 Όμως δεν τις έχω γράψει εγώ!
Τις έχουν γράψει γενεές Σπουδαστών /ριών, είτε κάνοντας επαναλαμβανόμενα λάθη (και δίνοντάς μου το σήμα να επιμείνω με περισσότερες επεξηγήσεις - παραδείγματα σε κάποια εδάφια), είτε από τους παρακολουθούντες "γκρινιάζοντας" ότι "έτσι που μας τα λέτε και τα γράφετε δεν τα καταλαβαίνουμε" ( πολυτιμότερο σήμα αυτό!)
3 Τώρα τι γίνεται;
3.1 Φίλτατε Gerber και πάλι όσα γράφεις έγιναν στατιστικώς (με εξαίρεση τη μικρή μείωση του ποσοστού παρακολουθούντων).
3.2 Φαίνεται ότι ακόμη και όσοι "κατεβάζουν" τις Σημειώσεις δεν είναι δυνατό να τις κατανοήσουν. Σε ένα βαθμό αναμενόμενο (βλ. 1.3). Ή τις "κατεβάζουν" αλλά δεν τις διαβάζουν καν. Ή ;;;;
3.3 Κυρίαρχο κατά τη γνώμη μου - αναμένω απαντήσεις - αποτελεί η <
διασπορά ψευδών ειδήσεων> για το μάθημα και τη δυσκολία στην εξέταση. Το γράφω ευθέως: Ο-Υ-Δ-Ε-Π-Ο-Τ-Ε είχαμε ως ομάδα διαδασκόντων την πρόθεση να "δυσκολέψουμε" το μάθημα! Ουδέποτε έχουν μπει θέματα τα οποία δεν έχουν διδαχθεί, δεν έχουν δοθεί σε Σειρές - Τεστ, δεν υπάρχουν στα βιβλία και λοιπά βοηθήματα. Ουδέποτε (όπως πχ. εφέτος) έχουν μπει θέματα από κεφάλαια τα οποία στο τέλος του εξαμήνου και όχι σε ικανοποιητικό βάθος χρόνου διδάχθηκαν!
Μία από τις δικές μου ερμηνείες: Το "
σύνδρομο της αλεπούς" = <αφού εγώ δεν παρακολούθησα - όπως μου είπαν οι προηγούμενοι - και κατέβηκα αδιάβαστος/η 5~6 φορές και κόπηκα, δεν φταίω εγώ, αλλά το μάθημα> και το διαδίδω και εις τους επόμενους...
3.4 Όσο για την αντιστροφή της αλυσίδας και "πέρασμα" πρώτα των Εφ. Υδρ. , Αστικά θα επανέλθω διότι
σινδονίασα χειρότερον από το φίλτατατο m_c
* Ίσως και στην έκδοση NV αν και η μέχρι τώρα έρευνα αγοράς σε επιλεγμένο δείγμα είναι αρνητική...