MSDN στη σχολή μας;

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

Re: MSDN στη σχολή μας;

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Τετ, 23 Ιουν 2010 4:36 pm

ναι.
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τετ, 23 Ιουν 2010 4:45 pm

Πραγματικά αν μείνεις σε 32-bit χίλιες φορές XP. Πραγματικά αθάνατα. Αν δεν είχαν τόσες ασυμβατότητες και τα 64-bit XP, αυτά θα συνιστούσα.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 23 Ιουν 2010 4:46 pm

Συμφωνώ ότι στο τρίπτυχο Vista, 7, XP, νικάνε με διαφορά τα XP, αλλά κάποιους δεν μπορείς να τους εμποδίσεις από το να θέλουν μία μούρικη κακή αντιγραφή των MacOS. Για αυτό προτείνω τα 7. Τα Vista σε καμία περίπτωση.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Καμένος » Τετ, 23 Ιουν 2010 4:51 pm

Πάντως τα 7 δεν έχουν καμία σχέση με τα vista. Πολύ πιο γρήγορα και ελαφριά, δεν κολλάνε σαν τα vista.

Έχω 2-3 φίλους που έχουν 64bit 7 και δεν έχουν προβλήματα. Τα περισσότερα προγράμματα πλέον βγάζουν και 64bit έκδοση.

+ ότι κάνοντας φορμάτ για να βάλεις 7, βρίσκει αυτόματα το 90% των drivers και μένουν πολύ λίγοι, άρα λίγο ψάξιμο.

Πάντως εγώ με xp τρέχω και δεν τα αλλάζω παρά μόνο για ubuntu!
42
Άβαταρ μέλους
Καμένος
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 23 Ιουν 2010 5:10 pm

Χμ και εγώ στο λαπτοπ τώρα έχω Vista, και αμφιταλαντεύομαι αν θα βάλω 7 απλά για να δω πως είναι ή αν θα πάω στα αξιόπιστα και τσαχπίνικα XP.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό akrovolistos » Τετ, 23 Ιουν 2010 5:11 pm

Όσον αφορά στο MSDN ίσως χρήσιμο φανεί σε κάποιους το Visio για σχήματα κτλ.

Χρησιμοποιώ τα 7 σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές (2 64bitous και 1 laptop 32bitο) και μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα. Ούτε οι drivers έχουν θέμα (εξαίρεση το scanner μου, που είναι βέβαια παλιό και η Canon δήλωσε πως δε θα παρέχει υποστήριξη - ευτυχώς παίζει ένα ακόμη μηχάνημα στα XP).

Και μόνο που έφτιαξαν αυτό το copy των αρχείων να μην παίρνει 234125 ώρες όπως στα vista είναι πρόοδος. Κατά τα άλλα ήταν δεδομένο πως επρόκειτο για marketing trick για να σβήσουν από τη ζωή μας τα vista (προσωπικά πέρασα κατευθείαν από XP -> 7).

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν υπάρχουν προγράμματα για 64bito μηχάνημα. π.χ. ο μοναδικός browser 64bit είναι ο ΙΕ :silent:
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την επαναφορά του shoutbox στο mqn.gr
Ζήτω οι ρετσέτες!
akrovolistos Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 23 Ιουν 2010 5:24 pm

Χρησιμοποιώ τα 7 σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές (2 64bitous και 1 laptop 32bitο) και μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα. Ούτε οι drivers έχουν θέμα (εξαίρεση το scanner μου, που είναι βέβαια παλιό και η Canon δήλωσε πως δε θα παρέχει υποστήριξη - ευτυχώς παίζει ένα ακόμη μηχάνημα στα XP).

Έχεις τέσσερα πισιά, πρέπει να σε κάνουμε τουλάχιστον admin. :lol:

Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 23 Ιουν 2010 5:29 pm

Γνωρίζει κανείς ποιες σχολές του ΕΜΠ έχουν πρόσβαση στο MSDN και αν πρόκειται άλλες να ενταχτούν στο πρόγραμμα; Ενδιαφέρομαι κυρίως για τη σχολή Χημικών Μηχανικών στην οποία είμαι φοιτητής. Ξέρω απλώς οτι από το Κέντρο Δικτύων έχουμε πρόσβαση στο dreamspark που είναι κάτι σαν πολύ πετσοκομμένη έκδοση του MSDN (αλλά εξακολουθεί να έχει κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια, όπως το Visual Studio).

Σχετικά με τα Win7, παρόλο που η συζήτηση έχει βγει πολύ off topic προς τα εκεί, να πω κι εγώ οτι τα χρησιμοποιώ από την RC έκδοση (σε 32bit) και από το Μάρτη σε 64bit και μου έχουν κάνει πολύ καλή εντύπωση. Σαφώς καλύτερα από τα XP, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες. Επίσης καμία απολύτως σχέση με τα Vista. Τα Vista μου θύμισαν λίγο τα Windows Millenium (Me) (όσοι τα είχατε δοκιμάσει θα καταλάβατε) ή κάτι σαν πρώιμη beta των Seven. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα εξής:
  • Πολύ καλύτερη συμβατότητα με παλιές εφαρμογές σε σχέση με τα XP! Πχ κάποια παλιά παιχνίδια που ήταν για Win95, παίζαν στα Seven και όχι στα XP! Και δεν εννοώ μέσω XP-mode προφανώς... (btw, χίλιες φορές VMware, άψογο και πλέον free).
  • Άμα γίνει κάποια στραβή και δεν μπορεί να μπουτάρει κτλ, βάζεις το dvd τους και όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Καμία σχέση με την command line παλιότερων εκδόσεων...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τετ, 23 Ιουν 2010 5:41 pm

Άμα η στραβή παραγίνει θες Linux Live CD. Τα Millenium ήταν 98 βελτιωμένα, καμία σχέση με τα XP που βασίζονται στα 2000, πρώην NT (Neaterdal Technology). Ασυμβατότητες παντού και πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να εκμεταλλεύεσαι το 100% του υπολογιστή σου κι όχι αυτός εσένα (και την τσέπη σου κατ' επέκταση με αγορά καλύτερου hardware).

Windows 7 according to Sheldon Cooper
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τετ, 23 Ιουν 2010 7:51 pm

Κατά πρώτον, τα Millenium (από τη μικρή δική μου εμπειρία, όπως τα έβαλα τα έβγαλα) ήταν μια "απελπισμένη" προσπάθεια δημιουργίας νέας έκδοσης στη σειρά 9χ που, χωρίς να έχει κάτι αισθητά καλύτερο (οκ, είχε πιο φουτουριστικά εικονίδια και wallpapers :P) είχε πάρα πολλά bugs. Θυμάμαι που και όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει τα XP τα βρίζαμε και λέγαμε "αθάνατα Win98 SE". Δυστυχώς η MS βγάζει στην αγορά λειτουργικά προχειροφτιαγμένα και περνάει καιρός μέχρι να έρθουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο μετά από 1-2 service packs (με τα Seven δεν είδα να συνέβη αυτό και ίσως να είναι ακριβώς αυτό το Vista=7 beta που έλεγα). Προφανώς τα Open Source έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία καθώς βελτιώνονται από τον ίδιο το χρήστη.

Κατά δεύτερον νομίζω οτι σε ένα αξιοπρεπές σύγχρονο μηχάνημα τρέχουν ανετότατα και σίγουρα είναι πιο ελαφριά από τα Vista. Πέρα από το "αντικειμενικό" κομμάτι (που ίσως και να μην ισχύει, δεν έχω τρέξει κανένα bench), υπάρχει και το πρακτικό, λειτουργικό κομμάτι όπου νομίζω οτι δίνει άλλη αίσθηση από τα Vista και τα XP. Πολλές καθημερινές μικροδουλειές γίνονται πολύ λιγότερο εκνευριστικά. Ειδικά η νέα taskbar βολεύει τρελά... Πάντως η αλήθεια είναι οτι στο netbook δεν θα τα έβαζα... Εκεί ακόμα και τα XP που έχω είναι θεόβαρα! Αν είχα ένα "κανονικό" laptop πιθανότατα ναι. (πάντως οτι τρώνε κάπου στο 1GB στην καθισιά τους ισχύει...)

[ Συγγνώμη που συνέχισα το off topic... ]
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης