Κατασκευές από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Κατασκευές από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (2009-10)

Δημοσίευσηαπό maria b » Δευτ, 17 Μάιος 2010 8:35 pm

Καλησπέρα!!!Θέλω να ρωτήσω αν τα σίδερα του στύλου του πλαισίου μπαίνουν στην μικρότερη διεύθυνση? Πόση είναι η ελάχιστη απόσταση των μεταξύ των οπλισμών με βάση την οποία καθορίζεται αν χωράνε τα σίδερα? Αν δεν χωράνε πόσο πρέπει να αυξήσω την διατομή? Εγώ είχα αρχικά διατομή 40/75 και δεν χωράνε γιατί μου χρειάζονται 14Φ25 ανά παρειά. Είναι λογικό? Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει!!!!!!!!!!
maria b

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό dimos » Δευτ, 17 Μάιος 2010 8:44 pm

Τα σίδερα μπαίνουν στην πλευρά που κάμπτεται. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ 2 σιδέρων είναι 3εκ. Περισσότερα μπορείς να δεις στον πίνακα της τελευταίας σελίδας του βιβλίου που μας έδωσαν στο 7ο εξάμηνο. Μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να τοποθετήσεις τους οπλισμούς σε 2 στρώσεις, αν δεν χωράνε σε 1.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό maria b » Δευτ, 17 Μάιος 2010 8:56 pm

Μπορώ να βάλω τους οππλισμούς σε ολες τις παρειές συμμετρικά?Δηλαδή να διαιρέσω τον συνολικό οπλισμό που απαιτείται από την ανάλυση διά 4?
maria b

Δημοσίευσηαπό homer » Δευτ, 17 Μάιος 2010 9:00 pm

Τοτε πρεπει να διαβασεις τις τιμες απο τον σωστο πινακα αλληλεπιδρασης που να προβλεπει την διαταξη που λες..Πρεπει παντα να συμβαδιζεις με την διαταξη οπλισμου που υποδεικνυει ο καθε πινακας.
homer

Δημοσίευσηαπό maria b » Δευτ, 17 Μάιος 2010 9:06 pm

Δηλαδή δεν είναι λάθος? Γιατί όλες οι λυμένες ασκήσεις που έχω βάζουν τον οπλισμό στις 2 παρειές και στις άλλες 2 βάζουν έναν μικρότερο πρόσθετο?Η
maria b

Δημοσίευσηαπό smelly cat » Τρί, 18 Μάιος 2010 12:39 am

Kοίτα, αν ρωτάς σε ποια πλευρά να βάλεις τον οπλισμό, άσε το θέμα του 8ου και πιάσε καλύτερα καμιά μηχανική 2 ή 3... Γενικώς να σκεφτόμαστε τι ρωτάμε, όχι να μπαίνουμε στο forum και να πετάει ο καθένας ό,τι του κατέβει..Λίγη σοβαρότητα χρειάζεται.
smelly cat

Δημοσίευσηαπό sk23 » Τρί, 18 Μάιος 2010 12:52 am

Δεν θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου αλλα η μηχανικη 3 που αναφερεις ειναι θεωρητικη κινηματικη μηχανικη και καμια σχεση δεν εχει με οπλισμους...Οποτε κι εσυ οτι να ναι λες!Το forum σαφως ειναι ελευθερο για καθε απορια και αν καποιος γουσταρει και εχει ορεξη απλα απαντα...Εκτος αν καπου υπαρχει καποιος περιορισμος που εσυ ειδες!Αντιθετα το να προσβαλεις δεν ειναι θεμιτο...και σαφως δεν χρηζει σοβαροτητας...
Γίνε ό,τι θέλεις.
Ένας ονειροπόλος, ένας ανένταχτος, ένας αραχτός, ένας ερευνητής, ένας ακτιβιστής, ένας ανύπαρκτος, ένας θεατής, ένας δάσκαλος...
Γίνε ό,τι γουστάρεις ρε παιδάκι μου. Εγώ μαζί σου.
Μόνο αυτό, που προσπαθούν με τόσο πείσμα να σε κάμουν, πρόσεξε να μη γίνεις.
Ένας χρήσιμος ηλίθιος!
Αλκυόνη Παπαδάκη
sk23

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τρί, 18 Μάιος 2010 1:00 am

Η smelly cat αναφέρεται στην παλιά 3 κι εσύ στην παλιά 4. Δεν έχει και τόσο άδικο. maria_b ξεσκόνισε καλύτερα Στατική 2.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό smelly cat » Τρί, 18 Μάιος 2010 1:02 am

το θέμα προφανώς δεν είναι στην ύλη της μηχανικής 3... εκεί κάπου σε κάποια μηχανική, αγαπητέ, μαθαίνεις την τεχνική θεωρία κάμψης, που σε προφυλάσσει από το νας ρωτάς κοτσάνες...για να καταλάβεις που μπαίνει ο οπλισμός δεν χρειάζεται να δεις τελίτσες ζωγραφισμένες, το αντιλαμβάνεσαι από το ίδιο το φαινόμενο της κάμψης. προφανώς δεν παω να θέσω κανέναν περιορισμό στον οποιονδήποτε μπαίνει εδώ μέσα, απλώς μου φαίνεται τόσο άκομψο να βλέπω ότι ο άλλος χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια, πάει να αλιεύσει καμιά πληροφορία, μπας και κοροιδέψει κανέναν και περάσει κανένα μάθημα...αυτό ακριβώς θεωρώ έλλειψη σοβαρότητας.
smelly cat

Δημοσίευσηαπό brahe » Τρί, 18 Μάιος 2010 1:17 pm

maria b έγραψε: Γιατί όλες οι λυμένες ασκήσεις που έχω βάζουν τον οπλισμό στις 2 παρειές και στις άλλες 2 βάζουν έναν μικρότερο πρόσθετο?Η

Αυτό γίνεται γιατί ο κανονισμός επιβάλει μια μέγιστη απόσταση μεταξύ των διαμήκων οπλισμών.Αυτοί οι πρόσθετοι δεν έχουν σχέση με το Αs που υπολόγισες ότι απαιτείται.Αν είχες διαξονική κάμψη,θα έπρεπε να υπολογίσεις οπλισμό και για την άλλη διεύθυνση άρα θα καλυπτόσουν (κατά πάσα πιθανότητα) ως προς τις max αποστάσεις.
"Ο τέλειος ο άνδρας,
ο άνδρας ο σωστός,
είναι μονάχα ο έξυπνος...
ο όμορφος...
...ο δομοστατικός"
brahe
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 4ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες