Ορίστε τι θα πάθει η Ελλάδα!

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Τα ξεπουλημενα τομαρια των κυβερνησεων.....

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 03 Μάιος 2010 5:16 pm

Θα μπορούσε ο moderator να το συγχωνεύσει στο είδη υπάρχον thread σχετικό με τα τωρινά.Να συνεχιστεί εκεί κάθε θέμα της σχετικής επικαιρότητας.

Το πρώτο video που έχει το blog που βάζω σε λινκ, έχει να κάνει με την ορκωμοσία του παπούλια το 2005.Δείτε σε τι ορκίζεται για να καταλάβουν μερικοί ότι τα πράγματα ήταν σχεδιασμένα.

http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/

Edit_by_merde-conserve: Done, το θέμα του PSW συγχωνεύθηκε σε εκτενή συζήτηση με ίδια θεματολογία, για λόγους πληρότητας.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Ορίστε τι θα πάθει η Ελλάδα!

Δημοσίευσηαπό PSW » Τρί, 04 Μάιος 2010 3:45 pm

Ολοι αυριο στην απεργια και ελπιζω οι φοιτητες της σχολης μας να βαλουν πλεον μυαλο. ΔΕν ειναι δυνατον να συμβαινουν αυτα τα πραγματα και στη συνελευση να βγαζουμε δαπ, μη τυχον χασουμε κανενα μαθηματακι, ουτε στις εκλογες να ψηφισουμε δαπ και πασπ παλι....ελεος!!!ποσο αφελης μπορει να ειμαστε????????
PSW

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό korfolatis » Τρί, 04 Μάιος 2010 4:09 pm

Ελπίζω κι εγώ η Αριστερά να βάλει λίγο μυαλό και αντί να ζητάει συνεχώς επαναστάσεις και λεφτά, να αγωνιστεί ουσιαστικά και με υπευθυνότητα για αλλαγές στη νοοτροπία μας και για ένα υγιές αναπτυξιακό μοντέλο.
Δεν βάζω όλη την Αριστερά στο ίδιο τσουβάλι, γιατί κάποιοι πιστευώ ότι προσπαθούν πραγματικά.
Όμως δεν με ικανοποιεί ένας λαϊκίστικος "αριστερός" λόγος του τύπου: "τι είναι αυτά τα μέτρα, ξεσηκωθείτε για την ανατροπή", χωρίς να ξέρουμε που πάμε, με ποιο σκοπό και εναντίον ποιου ξεσηκωνόμαστε.
Ένα παιχνίδι 'ν' η ζωή κι εκείνος που κερδίζει
είναι εκείνος π' αγαπά κι αυτός απού γλεντίζει.
korfolatis Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τρί, 04 Μάιος 2010 4:27 pm

PSW έγραψε:Ολοι αυριο στην απεργια και ελπιζω οι φοιτητες της σχολης μας να βαλουν πλεον μυαλο. Δεν ειναι δυνατον να συμβαινουν αυτα τα πραγματα και στη συνελευση να βγαζουμε δαπ, μη τυχον χασουμε κανενα μαθηματακι, ουτε στις εκλογες να ψηφισουμε δαπ και πασπ παλι....ελεος!!!ποσο αφελης μπορει να ειμαστε????????

Προφανώς με το να πιστεύεις ότι έχεις δίκιο δεν εξασφαλίζεις και την ομοφωνία με αυτόν που έχεις απέναντί σου...Δεν αρθρώνεις πολιτικό λόγο με φράσεις του τύπου ''πόσο αφελείς μπορεί να είμαστε?'',''δεν μπορούμε να ψηφίσουμε πάλι δαπ-πασπ,έλεος''.Θα συμφωνήσω με τον korfolatis.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό sirma » Τρί, 04 Μάιος 2010 5:31 pm

Αγαπητέ PSW, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (πορείες, συγκεντρώσεις) είναι απόλυτα θεμιτή και στους χαλεπους καιρούς που ζει η χώρα, είναι και επιβεβλημένη και αναγκαία για την αναγέννηση ενός αποσαρθρωμένου συστήματος. Όμως η συνεχόμενη μη εκτέλεση μαθημάτων, όπως συνέβαινε πριν το 2007 όταν μπήκα στη σχολή, καθυστερεί την αποφοίτηση των άμεσα ενδιαφερόμενων (εμείς δλδ), μείωση της φήμης της σχολής μας και των ελληνικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό και εγχώρια.
Ως εκ τούτου το κράτος συνεχίζει και αδιαφορεί για τους φοιτητές και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της διότι το μόνο που κάνουν είναι να αργοσχολούν οι πλήστοι, κάτω από την ''προστασία'' της κατάληψης και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας να αδυνατεί να συναγωνιστεί την διεθνή (σε ύφεση) αγορά.
Κανείς δεν θέλει μείωση μισθών και συντάξεων, κανείς δεν θέλει αύξηση φόρων, κανείς δεν θέλει όμως και την ημιμάθεια στη ζωή του. Όλοι στις πλατείες και στον αγώνα. Όλοι στις πορείες για διαμαρτυρία. Όλοι για ένα μη δοτό μέλλον. Όχι όμως μέσα από την στέρηση της γνώσης και της νουθεσίας που προσφέρει το πανεπιστήμιο.
Εν κατακλείδι, αγαπητέ PSW, αν ΔΑΠ=''ανοικτή σχολή'' (ακόμα και αν δεν είμαι Δαπίτης ή Ονεδίτης ή κατι παρεμφερές) τότε θα συνεχίσω να μην έχω μυαλό και να είμαι αφελής.
sirma

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 04 Μάιος 2010 8:52 pm

Ελπίζω κι εγώ η Αριστερά να βάλει λίγο μυαλό και αντί να ζητάει συνεχώς επαναστάσεις και λεφτά, να αγωνιστεί ουσιαστικά και με υπευθυνότητα για αλλαγές στη νοοτροπία μας και για ένα υγιές αναπτυξιακό μοντέλο.
Δεν βάζω όλη την Αριστερά στο ίδιο τσουβάλι, γιατί κάποιοι πιστευώ ότι προσπαθούν πραγματικά.
Όμως δεν με ικανοποιεί ένας λαϊκίστικος "αριστερός" λόγος του τύπου: "τι είναι αυτά τα μέτρα, ξεσηκωθείτε για την ανατροπή", χωρίς να ξέρουμε που πάμε, με ποιο σκοπό και εναντίον ποιου ξεσηκωνόμαστε.

Αγαπητέ korfolatis πολλά μπράβο. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Πες επιτέλους τα αυτονόητα γιατί κάποιοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν. Η "αφέλεια" του κόσμου να ψηφίσει κατάληψη οφείλεται κυρίως στην εμμονή ορισμένων να ταυτιζουν όλους τους αγώνες με καταλήψεις (λες και οι καταλήψεις είναι το μόνο αγωνιστικό μέσο ή ο αυτοσκοπός για την επίτευξη του στόχου), και στην αδυναμία τους να "δουν" ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ψηφιστούν αγωνιστικά πλαίσια (μετά την πολυδιάσπαση της αριστεράς) είναι ο φόβος για την υποβάθμιση της σχολής από τις καταλήψεις και τις χαμένες ώρες μαθημάτων. Αυτό ΔΕΝ είναι ωχαδερφισμός και αντεπαναστατικότητα όπως ορισμένοι κρίνουν μέσα από το αριστερίστικο καλούπι τους, είναι ο κύριος λόγος που είστε πίσω από τα λιγδιάρικα δαπίτικα πλαίσια. Οπότε πριν πέσουν χαρακτηρισμοί και αφορισμοί για τη φοιτητική πλειοψηφία, ας κάνουν κάποιοι την αυτοκριτική τους.

Εν τέλει, πέρα από το νεοφιλελεύθερο συρφετό των νέων μέτρων και το ξεπούλημα στην ομάδα του ΔΝΤ, είναι ακόμα πιο ανησυχητική η προοπτική του ότι ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση. Όλοι γκρινιάζουν, αλλά κανείς δεν έχει τη δύναμη να αρθρώσει άλλη πρόταση. Απεναντίας, ο ένας τρώγεται με τον άλλο, ο ένας πασχίζει να αποδείξει την αριστεροσύνη του απέναντι στον άλλο, ακόμα και όταν είμαστε με τα σ*ατά ως το λαιμό. Η ελληνική αριστερά αποδεικνύει στο σύνολό της περίτρανα την αδυναμία και τον κατακερματισμό της. Τα καλέσματα στο δρόμο είναι φυσικά θεμιτά, αλλά είναι απλά φωνές διαμαρτυρίες, χωρίς περαιτέρω στόχο, χωρίς ορατή ελπίδα. Για αυτό και ο κόσμος, παρά το αδιέξοδο, δεν κατεβαίνει τόσο μαζικά όσο θα περιμένατε.

Όλες οι προτάσεις που έχω ακούσει όλη αυτή την περίοδο είναι από αφελείς μέχρι επικίνδυνες. Για αυτό και παρά το κοινωνικό αδιέξοδο καμία δύναμη δεν μπορεί να σηκώσει την κοινωνική δυναμική και να μετατρέψει τον αγώνα σε γόνιμη πρόταση, στην πολυπόθητη "ανατροπή" που όλοι λένε μα κανείς δεν ξέρει. Και αυτό εμένα με φοβίζει προσωπικά πιο πολύ από όλα, διότι όταν θα δουλεύω για 500 ευρώ (όπως ανακοινώθηκε), με τα ελαστικά μου ωράρια και την προοπτική της δουλειάς μέχρι θανάτου (πού λεφτά για σύνταξη), όταν θα μας ζώνουν οι "συνάδελφοι" από το College of Nothingham και θα τους ανταγωνιζόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί, όταν θα δεσμεύω τη ζωή μου για να σώσω το έθνοουζ και τους εθνοπατέρες που μας έκλεβαν τόσα χρόνια, το μόνο που θα ακούω ως αντιπρόταση θα είναι το σουρρεαλιστικά αόριστο "Ελάτε να φέρουμε το σοσιαλισμό" και το "Αγώνας ρήξη ανατροπή".
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τρί, 04 Μάιος 2010 10:30 pm

Εγώ μια μικρή επισημανσούλα. Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνει αύριο με τέτοια μέτρα της κινητοποιήσεις αν και γενικά δεν είμαι αυτής της απόψεως αλλά εδώ δικαιολγούνται τα πάντα. Να καταθέσω μόνο κάτι. 2 παραδείγματα. Το 1ο είναι της Τουρκίας που "έδιωξε" το ΔΝΤ με μέτρα ενίσχυσης της βιομηχανίας αλλά και άλλων παραγωγικών δυνατοτήτων. Το 2ο είναι των αδελφών Κυπρίων. Οι οποίοι κατόρθωσαν να κάνουν ολόκληρη Βρετανική αυτοκρατορία να υποχωρήσει με βασικό όπλο (μετά τον ένοπλο αγώνα) την παθητική αντίσταση και το σαμποτάζ των Βρετανικών προιόντων και την τεράστια οικονομική ζημιά που καθιστούσε ασύμφορη την παραμονή τους εκεί. Και αυτό είδικά προτείνω να κάνουμε ως πολίτες. Να σαμποτάρουμε όλα τα εισαγόμενα όσο μπορούμε, όσο μας επιτρέπει το φτωχότερο πορτοφόλι μας. Αυτό θα τους πονέσει και θα το νιώσουν. Δεν ξέρω αν θα κάνει κάτι ή τη διαφορά όμως η οικονομία μας θα ανασάνει και τα λεφτά θα μείνουν στον τόπο μας που τόσο τα χει ανάγκη.

Αυτά τα ολίγα και ως τροφή προς σκέψη.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Τρί, 04 Μάιος 2010 10:37 pm

Είδη άρχισαν οι διαφημίσεις να πληθαίνουν για τα ΚΕΣ και τα κωλ-έγια.Πριν λίγο είδα ένα που προσφέρει σπουδές σε φαρμακευτική,νομική,ιατρική και πολυτεχνείο(δεν είναι και τυχαίο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που ευχαρίστως το ανοίγουμε).

Αύριο τουλάχιστον να πάμε όλοι στην πορεία και να μην κάτσουμε από το βολικό καναπέ μας να το παίζουμε αδικημένοι και επαναστάτες.

Τις καλησπέρες μου.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 06 Μάιος 2010 12:45 am

Χτεσινός Krugman λέει πάνω κάτω αυτό που έχω κι εγώ στο μυαλό μου (με αντιγράφει;): Greek End Game
Bonus: Default, Devaluation, Or What?
A bailout for Greece is just the beginning
...
Yet it is hard to believe that Greece can avoid debt restructuring.
...
it is overtly a rescue of Greece, but covertly a bail-out of banks
...
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό Alexander » Πέμ, 06 Μάιος 2010 10:16 pm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8648456.stm
κάποια πιθανά εναλλακτικά σενάρια απ'το BBC
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο