31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Συντονιστής: University Editors

31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό dimos » Δευτ, 12 Απρ 2010 12:11 pm

Το παρόν θέμα ανοίγεται για ενημέρωση/σχολιασμό σχετικά με τις πρυτανικές εκλογές.


Σύμφωνα λοιπόν και με email που στάλθηκε προς την Πολυτεχνειακή κοινότητα υπάρχει η πρώτη επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας από τον συνδυασμό: Μαρία Μιμίκου, Ανδρέας Μπουντουβής, Γεράσιμος Αθανασούλης

Η ανακοίνωση τους:
Αγαπητά μέλη της κοινότητας του ΕΜΠ,

Aνακοινώνουμε την υποψηφιότητά μας για τις Πρυτανικές Εκλογές του 2010 στο ΕΜΠ. Οι σκέψεις και προτάσεις μας για το Ίδρυμα διατυπώνονται στα επισυναπτόμενα κείμενα. Το ένα αφορά στο πλαίσιο αρχών, στόχων και δράσεων και στο άλλο εξειδικεύονται θέματα και δράσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του συνδυασμού μας,
http://mba.ntua.gr/


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Μαρία Μιμίκου, Ανδρέας Μπουντουβής, Γεράσιμος Αθανασούλης

PLAISIO.pdf
(151.65 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 144 φορές

PARARTHMA.pdf
(260.21 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 126 φορές
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:53 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό Elendil » Δευτ, 12 Απρ 2010 11:06 pm

Δυό υποψηφιότητες για την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου της Αθήνας και μία για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώθηκαν χθες από ισάριθμους συνδυασμούς, ενόψει των πρυτανικών εκλογών που θα γίνουν σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα τον ερχόμενο Μάιο.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δυό πολυσυλλεκτικά σχήματα ανακοίνωσαν την κάθοδό τους στις εκλογές προκειμένου να διαδεχθούν τον σημερινό πρύτανη κ.Κ. Μουτζούρη και τους αντιπρυτάνεις κ.κ. Γερ. Σπαθή και Ι. Πολύζο των οποίων η θητεία λήγει -και δεν μπορεί να ανανεωθεί σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις εκλογές των πανεπιστημιακών, τον οποίον ωστόσο πολλοί πανεπιστημιακοί αμφισβητούν.

Στο πρώτο σχήμα, ως υποψήφια πρύτανης κατεβαίνει η καθηγήτρια των Πολιτικών Μηχανικών κ. Μαρία Μιμίκου με υποψηφίους αντιπρυτάνεις τους καθηγητές κ.κ. Ανδρέα Μπουντουβή της σχολής Χημικών Μηχανικών και Γεράσιμο Αθανασούλη, της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Στο δεύτερο σχήμα, ως υποψήφιος πρύτανης κατέρχεται ο καθηγητής επίσης στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών κ. Δημ. Τσαμπούλας με υποψηφίους αντιπρυτάνεις τους καθηγητές κ.κ. Μάριο Τσέζο της σχολής Μηχανολόγων Μεταλλείων Μεταλλουργών και Μαρία Κούη, της σχολής Χημικών Μηχανικών. (...)

Πηγή

Mιμικου VS Tσαμπούλας... :think:
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: Τρί, 16 Σεπ 2008 10:22 pm
Τοποθεσία: Ζωγράφου
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 12 Απρ 2010 11:21 pm

Μία ερώτηση. Πότε γίνονται,πού και ψηφίζουν οι φοιτητές?
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos
 
Δημοσιεύσεις: 2083
Εγγραφή: Σάβ, 11 Απρ 2009 9:33 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 15 Απρ 2010 2:55 pm

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί Φοιτητές μας,
Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας,

Στην προσπάθειά μας να λάβουμε υπόψη τις προτάσεις σας στην τελική διαμόρφωση του πλαισίου αρχών και δράσεων που θα ακολουθήσουμε, δημιουργήσαμε ένα βήμα διαλόγου, όπου μπορείτε να διατυπώνετε τις απόψεις σας για τα θέματα που απασχολούν όλη την πολυτεχνειακή κοινότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από αυτά: αυτοδιοίκηση ΕΜΠ, διασφάλιση ακαδημαϊκής αριστείας, έρευνα, οικονομική διαχείριση, φύλαξη των χώρων και εγκαταστάσεων, ποιότητα περιβάλλοντος χώρου, θέματα καθημερινότητας, νέα κτήρια και συντήρηση υπαρχόντων και εξοπλισμού εργαστηρίων, εξωστρέφεια του ΕΜΠ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του βήματος διαλόγου είναι: http://ttk.ntua.gr. Σκοπός μας είναι, εφόσον εκλεγούμε, να διατηρήσουμε την ιστοσελίδα ώστε να υπάρχει μια συνεχής επικοινωνία. Μπορείτε, επίσης, να αποστέλλετε τις απόψεις σας και με e-mail (e-mail του Δ. Τσαμπούλα: dtsamb@central.ntua.gr), όπως ήδη έχουν πράξει κάποιοι συνάδελφοι μας.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται παράλληλα με τις επαφές που έχουμε αρχίσει μαζί σας είτε τηλεφωνικά είτε με επισκέψεις σε γραφεία προκειμένου να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Οικοδομώντας στο σημαντικό έργο και στις ενέργειες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής, που με συστηματικότητα έδωσε στο ΕΜΠ τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου (εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, εργαστηριακός εξοπλισμός, περιβάλλων χώρος και υπηρεσίες για διευκόλυνση των εργαζομένων, κτηριακές υποδομές) αλλά και ενός Πανεπιστημίου με κοινωνικές ευαισθησίες, και λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σας σκέψεις, απόψεις και οράματα, στοχεύουμε να διαμορφώσουμε το πλαίσιο αρχών και δράσεων για ένα εξωστρεφές Πολυτεχνείο Αριστείας του 21ου αιώνα.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΕΜΠ να γίνουν βοηθοί στην προσπάθεια μας.

Αθήνα, 15 Απριλίου 2010



Δημήτριος Τσαμπούλας Μάριος Τσέζος Μαρία Κουή

Καθηγητής Σχολής ΠΜ Καθηγητής Σχολής ΜΜΜ Καθηγήτρια Σχολής ΧΜ

Υποψήφιος Πρύτανης Υποψήφιος Αντιπρύτανης Υποψήφια Αντιπρύτανης
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6363
Εγγραφή: Τρί, 03 Ιουν 2008 6:56 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό Energy Engineer » Παρ, 16 Απρ 2010 4:51 am

airetikos έγραψε:Μία ερώτηση. Πότε γίνονται,πού και ψηφίζουν οι φοιτητές?

Μάλλον στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και μάλλον τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου.
Energy Engineer
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Κυρ, 11 Απρ 2010 3:24 am
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό dimos » Δευτ, 19 Απρ 2010 7:54 pm

Άλλη μια ανακοίνωση υποψηφιότητας:
Αγαπητές και Αγαπητοί Φίλοι – Συνάδελφοι, Συνεργάτες, Φοιτητές, Εργαζόμενοι στο Ε.Μ.Π.,

Υποβάλουμε την Υποψηφιότητά μας στις Εκλογές για την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών του Ε.Μ.Π., ζητώντας τη συμβολή σας στη διαμόρφωση της στρατηγικής μας πρότασης. Θα είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά για προσωπική επικοινωνία μαζί σας :

Σίμος Σιμόπουλος : 210 772 2910, 693 222 9428, ses@nuclear.ntua.gr

Γιάννης Αβαριτσιώτης : 210 772 2547, 694 543 5370, abari@central.ntua.gr

Τώνια Μοροπούλου : 210 772 3276, 693 230 3337, amoropul@central.ntua.gr

Από τη Δευτέρα 26/4/10 θα έχουμε και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας http://enotita.ntua.gr.
Ανακοίνωση_Υποψηφιότητας.pdf
(943.61 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 137 φορές
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:53 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 20 Απρ 2010 6:49 pm

Πρυτανικές Εκλογές - Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Συνδυασμού Κ. Ρακόπουλου, Δ. Τσαμάκη, Ε. Κοντού-Δρούγκα

Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας,

Οι εκλογές του προσεχούς Μαΐου για την ανάδειξη νέων Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος, διεξάγονται σε μία περίοδο σοβαρής και παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι περικοπές των δημοσίων δαπανών που έχουν εξαγγελθεί και ήδη εφαρμόζονται από την Πολιτεία, θα έχουν οδυνηρές συνέπειες μεταξύ άλλων και στη Δημόσια Παιδεία. Η μείωση της οικονομικής στήριξης των Δημοσίων ΑΕΙ αναμένεται ότι θα ενταθεί με κίνδυνο τη σταδιακή μετατροπή της παρεχόμενης παιδείας από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν χαμηλού κόστους, με υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και των διπλωμάτων. Με αυτά τα δεδομένα, οι νέες Πρυτανικές αρχές οφείλουν να αγωνισθούν για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και της ακαδημαϊκής αυτονομίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, αναλαμβάνουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους αξιοποιώντας το θετικό έργο των προηγούμενων και της τρέχουσας Διοίκησης, και προωθώντας ένα νέο όραμα για το ΕΜΠ του αύριο. Η επίτευξη μέγιστης συναίνεσης εντός της Πολυτεχνειακής κοινότητας θεωρείται βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των ανωτέρω στόχων.

Έχοντας πίστη και αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες του Δημοσίου Πανεπιστημίου το οποίο έχουμε υπηρετήσει με συνέπεια και συνέχεια, και σε όργανα Διοίκησης των Σχολών μας και του Ιδρύματος, καταθέτουμε σήμερα την υποψηφιότητά μας στην κρίση σας κατά τις επερχόμενες Πρυτανικές εκλογές.

Κώδικας: Επιλογή όλων
Κώστας Ρακόπουλος             Δημήτρης Τσαμάκης             Εύη Κοντού-Δρούγκα
Καθηγητής ΣΜΜ                 Καθηγητής ΣΗΜΜΥ               Καθηγήτρια ΣΕΜΦΕ
Υποψήφιος Αντιπρύτανης        Υποψήφιος Πρύτανης            Υποψήφια Αντιπρύτανης


http://www.ntua.gr/announcements/genera ... _8414.html
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6363
Εγγραφή: Τρί, 03 Ιουν 2008 6:56 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: 31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 03 Μάιος 2010 10:26 pm

Οι εκλογές θα γίνουν στις 31 Μαίου. Περισσότερες λεπτομέρειες στο συνημμένο:
001_2010-05-03_634956_Apofasi_P.S. gia_tis _Prytanikes_Ekloges.pdf
Απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για τις Πρυτανικές Εκλογές
(120.27 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 157 φορές
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6363
Εγγραφή: Τρί, 03 Ιουν 2008 6:56 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: 31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 05 Μάιος 2010 8:17 pm

Το πρόγραμμα του Πρυτανικού Σχήματος του καθηγητή Δ. Τσαμάκη:

Πρόγραμμα_Δ_Τσαμάκης.pdf
(270.65 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 134 φορές
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2227
Εγγραφή: Κυρ, 07 Δεκ 2008 6:03 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: 31/05: Πρυτανικές εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τρί, 18 Μάιος 2010 9:26 pm

Πλαίσιο Αρχών και Δράσεων συνδυασμού Δ. Τσαμπούλα, Μ. Τσέζου, Μ. Κουή:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΣΕΖΟΣ ΚΟΥΗ .pdf
(254.15 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 117 φορές
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2227
Εγγραφή: Κυρ, 07 Δεκ 2008 6:03 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Επόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 0 επισκέπτες