Απαντάτε με ερώτηση....plz

5 μέρες στη δουλειά για 1 νύχτα γκλαμουριά. Ας ξέρουμε τουλάχιστον ποια γκλαμουριά είναι καλύτερη.

Re: Απαντάτε με ερώτηση....plz

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Κυρ, 11 Οκτ 2009 11:28 pm

Το ξέρεις ότι έγραψες πάνω κάτω ότι σκεφτόμουν να γράψω αλλά ανέβαλα; :D

Να επισημάνω πάντως πως ενώ η αυτονομία είναι πολύ επιθυμητή, μερικές φορές η ελευθερία της επιλογής μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη ευτυχία; (περισσότερα σχετικά με αυτό αργότερα)
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Δευτ, 12 Οκτ 2009 11:31 pm

Το να λες όμως ότι η ελευθερία της επιλογής μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα δεν αποτελεί μόνο εικασία, αφού έτσι και αλλιώς όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα δίλλημα ή μια σπουδαία απόφαση δεν μπορείς να γνωρίζεις απο πρίν τι θα ακολουθήσει;Δεν κρίνουμε αν ήταν σωστή ή όχι μία επιλογή μας μόνο, αφότου την ακολουθήσουμε; Μήπως ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε πως θα ήταν η κατάσταση αν είχαμε πράξει αλλιώς; Επομένως, το ρίσκο που παίρνεις δεν είναι αυτό που σου δίνει την ικανοποίηση ότι κάνεις τη σωστή επιλογή;Και βέβαια το οποιοδήποτε ρίσκο δεν πρέπει να έχεις το κατάλληλο ψυχικό σθένος (συνειδητή αντίληψη του κινδύνου και ελεύθερη βούληση)για να το ακολουθήσεις;
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Τρί, 13 Οκτ 2009 11:24 pm

Θα αποκαλύψω τι με κάνει να έχω τέτοιες πεποιθήσεις αργότερα μέσα στην εβδομάδα μιας και το θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά να θέσω μερικά ερωτήματα για να προετοιμάσω το έδαφος νωρίτερα;

Γιατί βλέπεις την ελευθερία της επιλογής να ισχύει μόνο σε σπουδαίες αποφάσεις; Μήπως ακόμα και με τις αποφάσεις που θεωρούμε σημαντικές δεν ήμαστε πάντα εμείς που παίρνουμε την απόφαση είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι; Και δεδομένου πως δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα είχαν οι άλλες επιλογές μας, δεν είναι δυνατό να τις ωραιοποιούμε μειώνοντας την ικανοποίηση που αντλούμε από αυτές που πήραμε, παρόλο που στην πραγματικότητα μπορεί να μην μας οδηγούσαν σε καλύτερα αποτελέσματα;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τετ, 14 Οκτ 2009 12:33 am

Γιατι μας κινείς την περιέργεια χωρίς να αποκαλύπτεις τιποτα;

Η τάση μας να ωραιοποιούμε καταστάσεις δεν είναι μία τάση που γίνεται (άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα) λόγω της αισιοδοξία μας και είναι θέμα χαρακτηρα; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που συνεχώς εικάζουν τι θα ήταν σημερα αν χτες έπρατταν αλλιώς και συνεχώς κατηγορούν τον εαυτό τους;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Τετ, 14 Οκτ 2009 12:24 pm

Σαν food for thought να ρωτήσω αν οι δύο διαφορετικές συμπεριφορές που περιγράφεις είναι αποκλειστικά θέμα χαρακτήρα ή εξαρτώνται βαθιά και από τις περιστάσεις;

Όσο γιατί σας κινώ την περιέργεια χωρίς να αποκαλύπτω τίποτα, δεν είναι προφανές; Δεν είπα ήδη πως αυτό που σκοπεύω να αποκαλύψω το θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον; Πως θα έδειχνα ότι το θεωρώ σημαντικό αν το φανέρωνα αμέσως; Στα πράγματα που αποκτάμε αμέσως χωρίς κόπο δεν δίνουμε λιγότερη αξία; Οπότε αφού δεν μπορώ να βάλω προϋποθέσεις, τότε δεν οφείλω τουλάχιστον να κινήσω λίγο την περιέργια πρώτα;

Για να μην είμαι και απόλυτα μυστικοπαθής όμως, μήπως πρέπει να μη σας αφήσω εντελώς στο σκοτάδι; Σε αυτή την περίπτωση να γνωστοποιήσω απλώς πως η δημοσίευση που θα εξηγεί τις πεποιθήσεις μου δεν θα είναι σε αυτό το τόπικ, αλλά σε ένα εντελώς καινούριο;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Πέμ, 15 Οκτ 2009 2:25 am

Μήπως δεν σκέφτηκες όμως το ότι ένα νέο τοπικ μπορεί να καταστρέψει τη δημοτικότητα τούτου(χαχαχα, λέμε τώρα);Μήπως όμως θα είναι κάτι ακόμα βαθύτερα φιλοσοφικό;Τώρα κι αν άναψες φωτιές...οπότε δεν νομίζεις ότι πρέπει να το αποκαλύψεις τουλάχιστον τούτη τη βδομάδα, όπως υποσχέθηκες;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Πέμ, 15 Οκτ 2009 10:52 pm

Το ξέρεις ότι με τόση δημοτικότητα που έχει το τόπικ, όταν στην τελευταία μου δημοσίευση χρησιμοποιούσα πληθυντικό, αναρωτιόμουν αν στην πραγματικότητα είναι πληθυντικός ευγενείας; :lol:

Πέρα από τα αστεία όμως να καθυσυχάσω τους φόβους σου για τυχόν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία αυτού του τόπικ λέγοντας πως το καινούριο δεν θα είναι σε γενικές γραμμές εξίσου φιλοσοφικό, συνεπώς δεν θα μπορεί να αναπληρώσει το συγκεκριμένο, και πως παρά το ενδιαφέρον του θα με εξέπλητε πολύ περισσότερο να φτάσει τριψήφιο αριθμό δημοσιεύσεων παρά να μην φτάσει διψήφιο;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Πέμ, 15 Οκτ 2009 11:09 pm

Μπράβο μπραβο Amfisbhtia, φτιαχνεις ενα τοπικ που θα έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα απο τούτο και θες να σε συγχαρώ; Μόνη θα μιλκώ μετά; Θα απαντάς με ερώτηση όταν είσαι ο δημιουργος ενός τόσο διάσημου τοπικ; Πώς να δηλώσω την απογοητευση μου;

Γιατί όταν είσαι στο μαύρο τα πάντα γύρω δείχνουν γκρί και μάλιστα σκούρο; Είναι η οπτική γωνία που φταίει;

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Παρ, 16 Οκτ 2009 1:03 am

Μήπως με παρεξήγησες; Αυτό που είπα δεν ήταν ότι το καινούργιο τόπικ δεν περιμένω να έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη παρά το ενδιαφέρον του;

Και μήπως ακόμα και αν παρά κάθε λογική αποκτήσει διασημότητα το τόπικ μήπως οι φόβοι σου είναι μεγαλύτεροι από ότι πραγματικά αναλογούν στις περιστάσεις; Είναι δυνατόν να διακόψω ξαφνικά να απαντάω με ερώτηση; Ακόμα και αν εκλείψουν τα αλτρουιστικά μου κίνητρα, και δεν συγκινούμαι από το γεγονός ότι θα μιλάς μόνη σου, δεν θα με παρακινούν τα εγωιστικά κίνητρα που με ωθούν και τώρα; Επειδή να απαντάω με ερώτηση δεν είναι και δική μου ανάγκη; Μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω ένα απόσπασμα που πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση παρόλο που είναι από παιχνίδι; Δεν ξέρουμε τους εαυτούς μας από τις ερωτήσεις που κάνουμε και από αυτές που παραλείπουμε; Και αν σταματήσουμε να ρωτάμε ερωτήσεις και δεχόμαστε μόνο αυτό που μπορούμε να αντιληφθούμε, τότε δεν θα πάψουμε να ξέρουμε τον εαυτό μας;
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Παρ, 16 Οκτ 2009 2:00 am

Χαχαχ, τι μου λες; Δηλαδή τα μωρά που ρωτάνε συνέχεια γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους σε σχεση με εμάς που έχουμε ξεχάσει αν ρωτάμε; Είναι η ερώτηση αυτή καθ εαυτή που έχει σημασία ή είναι η ικανότητα να απορείς; Η ίσως θέληση σου να δικαιολογήσεις πράγματα και καταστάσεις; Η θέληση για αποδείξεις, για βαθύτερη αναζήτηση του εαυτού μας δεν είναι αυτή που μας οδηγεί στο να ξέρουμε καλύτερα τα θέλω μας;

Τι παιχνίδι είναι αυτό;
Όσο για το λάθος στην κατανόηση μου στα λόγια σου, μήπως φταίει η ερώτηση; Δηλαδή μήπως είναι άλλο το να απορείς και άλλο το να θες να περάσεις ένα μηνυμα ή ένα προβληματισμό μέσω ενός τέτοιου μέσου;

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψυχαγωγία/Χόμπυ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες